Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1397. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
30.146
Cevap
686
Favori
1.819.101
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13951396139713981399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 29.04.2021 tarihinde Hong Kong'tan 215 TL değerinde bir ürün sipariş verdim. Ürün 03.05.2021'de kargoya verildi ve resimde gördüğünüz üzere 3 günde Türkiye'ye vardı. Türkiye'ye giriş yaptığını gördüğüm anda 444 9 339 FedEx müşteri hizmetlerini aradım sağolsun yardımcı oldu bir hanım abla ve mail adresimi aldı. Yarım saat sonra vergiyle alakalı mail attılar. 44.25 TL vergi çıktı ürünüm için. FedEx'in vermiş olduğu Garanti Bankası IBAN'ına ücreti 5 dk. sonra yatırdım (dekontta takip no, TC kimlik no vs. belirtmem istendi) Yatırdıktan bir gün sonra yani bugün kargom gümrükten çıktı ve Aras Kargo'ya verildi. Herhangi bir problem yaşamadım ancak 2-3 defa aramak zorunda kaldım FedEx müşteri hizmetlerini.



     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI




  • Bende pazartesi amazon uk dan 30+20kargo şeklinde siparişim oldu salı kargoya verildi fedex persembe İstanbul’da görünüyor acaba bende sizin gibi iletişime geçsem mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afyonteam kullanıcısına yanıt

    Mail adresinize bakın eğer vergiyle alakalı mail atmadılarsa Pazartesi arayıp hızlandırabilirsiniz. 1 gün sürüyor işlemler.

  • drzig D kullanıcısına yanıt

    Tskler pazartesi dönüş yapmazlarsa salı ben mail atayım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fedex ile gelen gönderilerde takip sisteminde gümrükle ilgili bir sıkıntı olduğunda bilgi düşmüyorlar mı? veya gümrük ücretiniz var diye bilgi verilmiyor mu?_

  • 1 gün arayla iki adet amazon.comdan sipariş verdim . 5 iş günü sonra sipariş kargolandı . tabiki ayrı ayrı verdim ama farklı firmalarla gönderilmiş :) Amerex ilk defa duyuyorum ve takip işi çok yavan :) daha önce kullanan oldu mu ?


    amerikadan yola çıktığında genelde kaç güne geliyor ?


    haziran 9 teslimat tarihi verilmiş amerex tarafından o maksimumdur sanırım :)

  • drzig D kullanıcısına yanıt

    Dün aradım fedex i bana diyorlar gönderici bize ulaşması lazım diye mail adresi verdiler

    bende maili Amazon satıcısına gönderdim bakalım ne olacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar, yurtdisindan kargom geldi ama gumruge takildi, ups yi aradim sordum yonlendirme yaptilar ve 25 tl vergi cikardilar.

    Urun garanti kapsaminda oldugu icin yenisini yolladilar ve 0 euro fatura kesmisler. Yani faturda 0 yaziyor.

    Sizce bu durum normal mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alierr A kullanıcısına yanıt

    Senden gene iyi rakam istemişler benimde FedEx ile gelen kargoya 180euro +%20 ÖTV istediler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drzig D kullanıcısına yanıt

    bu fedexte neyin ne olduğu anlaşılmıyor ben ilk kez kullanmak zorunda kaldığım için şu anda nedir son durum ? benim mi aramam gerekiyor ? onlar bize şu kadar verginiz var vs diye bilgi vermiyorlar mı?


    telefon ettim mail adresi verdi oraya takip numarasını attım ad soyad tc vs mesai saati içinde vergi bilgisi iban vs gönderirler dedi adamların çalışma şekli çok ilkel....



     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicalite -- 17 Mayıs 2021; 19:20:37 >
  • DHL ile adıma gelen 9 adet farklı kargo var. Her birinde ikişer adet ürün var. Ancak ticariye sokmuşlar.

    Noter onaylı vekalet istiyorlar. Ürünleri amazon japonyadan vergiler dahil aldım.

    Extra para ödemem gerekiyormuş ama net bir bilgi vermiyorlar. Notere vekalet için ücret ödeyeceğim 350 tl

    belgenin aslını kendilerien kargo ile göndermemi istiyorlar kargoya para ödeyeceğim.

    gümrük müşavirine ücret ödenecekmiş.

    belge parası ödenecekmiş

    dosya parası ödenecekmiş.

    memur yolluk parası ödenecekmiş.

    dhl kargonun kendılerınde kaldıgı her gun ıcın ayrı ucret ıstıyor.

    her bir paket 3000-4000 tl değerinde ama her bir pakete extra bu kadar masraf cıkabılırmıs. üstelik vergileri amazon tarafından odendıgı halde.

    DHL den 9 adet kargomu almak için nasıl yol izlemeliyim ? Bilen varsa yardımcı olabilir mi ?

    ek ücretleri ödemeye hazırım ama ne ödeyeceğimi bilmeden ezbere iş yapmamı istiyorlar.





  • azazel85 A kullanıcısına yanıt

    Birincisi aynı olayı bende 10 15 gün önce yaşadım ve gümrük işlemleri yapmıyoruz demişlerdi. Bizim gümrük müşavirliği hizmetimiz yok demişlerdi. Bende nasıl olur sizin hizmetiniz varmış öyle söylüyorlar demiştim. Siz kendiniz müşavir bulacaksınız demişlerdi. Demek ki ya sana yalan söylediler ya da bana. O yüzden bunlara güvenmeyin her adımınızı sağlam atın elinizde belge bulunsun, Telefon ile öğrenin ama kesinlikle yazışmaları mail ortamında yapın.


    İkincisi ürünün ticari sınıfa girmesi ve gümrükten gecirememesi tamamıyla DHL nin salaklığı durumu nasıl izah edeceklerini bilmeyen embesil dolu. Benim tek bir tane küçük bir makinemi bile geciremediler.


    Son olaraktan şunun resmi taahhütünü al,; eğer ki bu ödemeler sonunda ürün elime geçmez ise sizden bu ürünün ve harcamalarımın bedelini tahsil ederim. Yoksa sallamiyorlar. Orada uyuşuk embesil işi bilmeyen bir sürü geri zekalı var. Ben bir gümrük müşaviri ile görüştüğümde bu ücretleri bana da söyledi müşavir ve sonrasında ekledi yine olay gümrüğün insiyatifinde dedi, beğenmediği evraklar olabilir ve tekrar ve tekrar bir sürü evrak talep edebilir demişti. Bunun yanında elektrik motoru olan bir ürün varsa içinde bunun için Ankara'ya TSE ye incelemeye dahi gönderebiliyorlar. Sonuçta alır mıyım ürünü diye sorduğumda o bile riskli dedi, alamayabilirsin dedi. Ben 838 dolarlık bir ürünü bırakmak zorunda kaldım.


    Not: Bizim ülkede yaşanılmaz çünkü Kuzey Kore gibi olduk artık, kokuşmuş sistemlerin haraç ve rüşvetin döndüğü yerdir gümrük. Kimse bunu kolay kolay söylemez. Ama bu ülkeyi öyle bir hale getirdiler ki insan lanet ediyor. Çinliler dalga geçiyor nasıl olurda belge sorarlar ben dünyanın tüm ülkelerine gönderiyorum siz neden belge istiyorsunuz diyerek. Konuştuğum gümrük müşaviri bile ben oğluma bir çift ayakkabı bile aldırmıyorum yurtdışından dedi.Durum böyle iken her attığın adımı sağlam at. Dediğim gibi benim 838 dolarlık küçük ev içinde kullanacağım motoruma çöreklendi devlet. Hakkımı helal etmiyorum zaten. Devlete karşı hiç bir şekilde saygım yok. Buda böyle kayıtlara geçsin.

    Allah kurtarsın kardeşim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhtn -- 19 Mayıs 2021; 13:12:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yurtdışından getirtilen, bu türden yüksek meblağlı satın alınan ürünleri, özel kargo gönderimi ile almak yerine, PTT kanalı tercih edilirse, en azından özel kargo taşıyıcılarının mevzuattan kaynaklanan yetersizlikleriyle karşılaşılmaz diye değerlendirmekteyim.


    Bende geçmişte DHL gönderimi ile değeri 100 euro olan bir tüketici elektroniği ürünü satın almıştım. DHL firması ürün gümrüğe girdi, depo kirası ödemeniz gerekiyor diye 230 euro masraf çıkardı. Malı kabul etmeyip iade ettirdim. Satın aldığım firma benden özür dileyip, ilave ücret istemeden PTT kanalı ile gönderdi.


    Hasılı; özel kargo taşıyıcıları malı kısa zamanda teslim ettikleri için, sipariş verenlere cazip geliyor. Ancak çoğunlukla da malı teslim ettikleri müşterileri tırtıklamak için, ek masraf çıkarmaya çalışıyorlar. Bu da benim tecrübemdir.


    Bırakalım, siparişlerimiz 15 - 20 gün içinde PTT kanalı ile elimize ulaşsın. En azından sürpriz masraflarla karşılaşılmamış oluruz, diye değerlendirmekteyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 19 Mayıs 2021; 13:26:50 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Dostum sorun bu sistemin yanlış olması, biz o şekilde bu şekilde nasıl arka bahçeden dolaşırım diye konusuyorsak çok büyük sorun var demektir. Şu anda bir çok e ticaret sitesi Türkiye ye ürün satmıyor. Dalga geçiyorlar bizimle, önceki senelerde de sorun vardı, iyiye gitmek yerine daha da kötüye gidiyor. Kuzey Kore den beter olduk. Ayrıca gümrükte rüşvet ve yolsuzluk had safhada, bunu gördüm ve duydum diyemeyeceğim çünkü yasal olarak suç işlemiş olurum ama siz anladınız. Ben bu konularda rahatsızım tabiki bu benim düşüncem.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brhtn

    Dostum sorun bu sistemin yanlış olması, biz o şekilde bu şekilde nasıl arka bahçeden dolaşırım diye konusuyorsak çok büyük sorun var demektir. Şu anda bir çok e ticaret sitesi Türkiye ye ürün satmıyor. Dalga geçiyorlar bizimle, önceki senelerde de sorun vardı, iyiye gitmek yerine daha da kötüye gidiyor. Kuzey Kore den beter olduk. Ayrıca gümrükte rüşvet ve yolsuzluk had safhada, bunu gördüm ve duydum diyemeyeceğim çünkü yasal olarak suç işlemiş olurum ama siz anladınız. Ben bu konularda rahatsızım tabiki bu benim düşüncem.

    Düşüncelerinize saygı duyarım. Ancak katılmıyorum.


    İşim gereği, geçmişte birkaç avrupa ülkesinde bulundum. Gerçi şimdi de yurtdışında yaşıyorum ama şu sıralar pandemi nedeniyle yurtiçindeyim.


    Geçmişte İspanya'da bulunmuştum. Bizimkine göre çok daha ağır gümrük mevzuatı var. Ayrıca benim bacanak şu an İspanya'da yaşıyor. Fırın işletiyor orada... Geçenlerde whatsapp'ta görüştük biraz... Epeyce dertliydi. Fırını için Çin'den birkaç yedek parça sipariş vermiş. Gümrük işlemlerini, gümrük müşaviri aracılığıyla yürütmesine rağmen, 123 gün oldu malı çekemedim hala, dedi. Ne oldu? neden diye sordum ?


    Getirttiği malın İspanya içinde bayisi/iş ortağı varmış ve malı öncelikle bayii aracılığıyla temin etmesi gerekiyormuş. Bayiden tedarik etmeyip, direkt Çin'den satın aldığı için, İspanyol gümrük idaresi malı reddedecekmiş. Bu örneği vermekten maksadım, AB ülkesi olup ta, gümrük mevzuatı bizden çok daha ağır olan ülkeler var.


    Kuzey Kore'den beter olduk abartmanıza katılamayacağım. Kuzey Kore totaliter yönetime sahip bir ülkedir. İnsanların döviz bulundurması bile yasaktır. Bu ülkenin mal satmak, iş yapmak gibi bir kaygısı yok ki, onlardan beter olalım.


    Hasılı kelam; ben gümrük mevzuatımızın sıkı olduğunu kabul ederim. Ancak bir sistem olarak işleyişinde yanlışlık görmüyorum. Ha ! Biraz aksama var ama bana göre yanlışlık yok.


    Ben genelde yurtdışından çokça bireysel ürün getirttiğim için, epeyce tecrübelendim. Neredeyse, yılda 50 adet siparişim oluyor. Ayda 5 siparişi geçmemeye çalışıyorum. Çünkü mevzuat engeline takılırsam, malı geri iadesi söz konusu oluyor. Yine önemsiz de olsa, bir üründen 5 adetten fazla sipariş vermiyorum. Tüketici elektroniği ürünlerinden bir siparişte bir adet siparişi aşmıyorum. Ki, mevzuat engeline takılmayayım diye... Yani epeyce tecrübelendim.


    Bir diğer konuya gelecek olursak; her ne kadar parasını ödeyip yurtdışından ürün getirtiyor olsak ta, ödediğimiz bu para uluslararası kambiyo rejimi gereği, yabancı para cinsinden ödendiği için, devletin döviz rezervlerini kullanmış oluyoruz. Devletin dövizini kullanıyorsak, ödediğimiz para bizim cebimizden çıksa bile, bu para aynı zamanda devletin parası olduğu için, dışarıya ödenen bu paranın gümrük mevzuatımıza da uygun olması gerekiyor. Çünkü mevzuatın amacı döviz rezervlerini korumak amaçlıdır.


    Döviz rezervlerinin neden korumanın gereği var diye sorulacak olursa; 2019 yılında, yolcu beraberinde giren cep telefonlarına ödenen rakam 3.8 milyar dolar. Bu rakam nereden bulundu ? IMEI kaydından telefonların yurtdışı satış fiyatları tespit edilmek suretiyle bulunan bir rakamdır.


    Oysa biz ülke olarak, 5 adet F35 savaş uçağı için ödediğimiz rakam 1.4 milyar dolardır.


    Yani yolcu beraberinde girmiş sadece cep telefonları ödediğimiz rakama balınca, insanlarımızın korkunç bir döviz rezervi eksilttiği anlaşılmaktadır. Devlette bunu gördüğü için, telefon başına 2170 TL IMEI kayıt ücreti almaya başladı. Epeyce de bi telefon girişini engelledi. Ama hala Erbil'den son model Iphone 12 telefon alanlar var. Biri de benim yeğenim. Bir iki günlüğüne otobüsle gidip satın alıp geldi. 4000 TL karım oldu dedi. Velhasılı; mevzuatımızda hala boşluklar var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 20 Mayıs 2021; 9:36:27 >




  • Stok sıkıntıları sebebiyle bir aylik kovalamanın sonucu bugün amazon.co.uk dan playstation 5 aldım. Turkiye'ye direkt gonderime izin vermediği için Almanya da yaşayan bir arkadaşımın adresini vererek Kargoyu ona gonderdim.


    Planımız arkadaşın ailesi Türkiye de yaşadığı için yaz başı onlari bir ziyaretinde cihazı bana getirmesi idi. Ancak mevcut covid ve karantina durumları nedeniyle bu plan biraz sarkabilir gibi görünüyor. Bu yüzden alternatif çözümler aramaya başladık.


    Merak ettiğimiz konu şu; arkadaşım cihazı bana hediye olarak gönderse gümrük vb. durumlarına takılır mı ? takılır ise ne alternatif ne gibi çözümler üretilebilir. Ne gibi bir fiyat çıkar. Konuda tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olurlar ise sevinirim

    Herkese iyi forumlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mstfmrt085

    Stok sıkıntıları sebebiyle bir aylik kovalamanın sonucu bugün amazon.co.uk dan playstation 5 aldım. Turkiye'ye direkt gonderime izin vermediği için Almanya da yaşayan bir arkadaşımın adresini vererek Kargoyu ona gonderdim.


    Planımız arkadaşın ailesi Türkiye de yaşadığı için yaz başı onlari bir ziyaretinde cihazı bana getirmesi idi. Ancak mevcut covid ve karantina durumları nedeniyle bu plan biraz sarkabilir gibi görünüyor. Bu yüzden alternatif çözümler aramaya başladık.


    Merak ettiğimiz konu şu; arkadaşım cihazı bana hediye olarak gönderse gümrük vb. durumlarına takılır mı ? takılır ise ne alternatif ne gibi çözümler üretilebilir. Ne gibi bir fiyat çıkar. Konuda tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olurlar ise sevinirim

    Herkese iyi forumlar

    Mevzuata göre, posta/kargo kanalı ile gönderilen ürünlerde, hediye ürün kabul edilmiyor. Yani normal satın alınmış ürün muamelesi görüyor. vergi ödememek için, en kesin çözüm yolcu beraberinde getirilmesidir.


    ************

    ************

    ************

    ************


    Bu arada bugün gümrükten çıkan bir siparişim hakkında bilgi vereyim. Aliexpress gece kampanyasından 5 dolar'a mini anahtarlık çakı( bıçak uzunluğu 3.5cm ) tarzı çakı satın aldım. Gümrük 30 TL vergi takdir etmiş. Basit bir hesapla; ürünün 20 dolar üzerinden vergilendirildiğini anladım. Yani bazen böyle de vergilendirme olabiliyor.


    Ürünün gerçek fiyatı ; 42 TL

    Vergi + sunum ücreti; 39 TL


    Olsun, devletimiz var olsun.





  • RU861918178NL, Arkadaşlar dhgate üzerinden aldığım saat 3 gündür gümrüğe sevk edildi de kaldı, normal mi acaba pandemiden ötürü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal. Daha önce gelen siparişlerimde, gümrükten 12 gün sonra geçen paketlerim olmuştu.

  • LP00446357272547


    Ne durumdadır acaba? Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

  • 
Sayfa: önceki 13951396139713981399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.