Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1208. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.162
Cevap
686
Favori
1.819.568
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12061207120812091210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • daha önce amazondan aldığım ürün vergisi ödenmiş ürün.şimdi rma'dan değişti gelirken yine gümrüğe giriyor ve vergi isteniyor bu normal mi? zaten ilk alışverişimde vergisi ödendi bu ürünün??
  • So zamanlarda PTT yurtdışı takip sayfasında kargo sorgusunda sonuç alamıyorum. Böyle birşeyle karşılaşan var mı?
  • aLTaR_07 kullanıcısına yanıt
    Bence bir problem çıkmaz vergisini öder alırsın gümrükten. Bazı arkadaşlar telefon, bilgisayar, elektronik sigara vs getiriyor sonrada geri gönderdi gümrük diyor. Hem yasaklı ürün getiriyorlar hem geri gönderildi diyorlar herkesi yanıltıyorlar. Bu kadar korkacak bir duruö yok vergisi neyse ödenir ürününü alırsın gümrükten. Öyle kafaya göre geri gönderme olmaz kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan ben de robot süpürge bekliyorum vergisi neyse veririm alırım gümrükten. Ben olmadan gümrükte zaten ürün açılmaz açımcada zaten telefon, e-sigara veya illegal bir ürün olmadıktan sonra hiç korkmayın. En fazla gümrük vergisi + ötv çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aLTaR_07 kullanıcısına yanıt
    3D yazıcılarda ticari olarak değerlendirilme riski var. Bu nedenle ürünü geldiği halde alamayanlar oldu. Çünkü korkunç masraflar çıkmakta. Gümrük komisyoncusu ücreti ardiye ücreti. KDV, gümrük vergisi. KDV yi bütün bu masraflaro toplayıp onun üzerinden alıyorlar. örneğin 500TL ya ürün aldınız diyelim 300TL de ardiye tuttu. 500+300=800TL üzerinden %18 kdv hesaplanır.
    Mesele 1 tane cihaz olması değil. 3D yazıcı bir ürün veya numune çıkartan bir alet yani üretim yapıyorsunuz üretim ticari bir faaliyettir öyle bakarlar. TV tablet giyim vs gibi tüketici ürünü olarak kabul edilmeme riski yüksektir. Bunları gözönüne alarak sipariş verip vermemeyi iyi düşünün. 3d yazıcılar yaygınlaşmaya başlamadan alan aldı kimse ne için kullanıldığını bilmiyordu. Bizim arkadaşlardan da alanlar olduğunu biliyorum sorunsuz gümrükten aldılar ama 5-6 yıl önceydi. Gümrük işi sıkılaşıp bir takım yeni tebliğler kanunlar yasaklar limitler gelince yurtdışından gelen herşey incelenir oldu. Yani yapacak pek bir şey yok, ya bu riskleri göze alıp masrafların altına gireceksiniz. Ya da şansınızı deneyip sorunsuz geçmesini bekleyeceksiniz. Geçmezse geri göndereceksiniz, paranızı iade almaya çalışacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 2 Aralık 2018; 20:50:50 >




  • schadenfreude666 kullanıcısına yanıt
    %20 gümrük vergisi ödemeyi de aldığınız fiyatın üzerine koyun. Gümrük açısından yasaklı bir ürün değil vergisiniz öder teslim alırsınız sonuçta. Ancak o kadar para verdikten sonra neden Türkiye garantili bir laptop almıyorsunuz.
  • Bahsettiğim site amazon gibi gümrük vergisini ödeme ekranında alıyor hocam. Benim korktugum bu vergi ucretini odedigim halde yine de gumrukte takilmasi. Boyle bir sey mumkun mu bilmiyorum tecrubesizim bu konularda. Sorunuza gelecek olursam Turkiye'de buna esdeger bir laptop en az 8500-9000 gibi fiyatlardan satiliyor. Garanti isi biraz riskli olacak ama degecegini dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    İlk defa yurtdışından birşey sipariş ettim, o da yasaklı bir ürün. 14 pound olduğu için geçer diye düşünüyordum. Cahil ben pim'in gümrüğünden çıktı yazısını görünce adeta havalara uçtum. O gün hava yağmurluydu mesela ama benim için güneşler açmış gibiydi. Daha sonra değişik ve farklı ibareler görüp işi araştırmaya başladım ve ukim ile tanıştım. Tam ukimin gerçek gümrük olup çetrefilli bir mecra olduğunu öğrendikten sonra muhtemelen asla elime ulaşmayacak kargom Ukime gitti. Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi yazdıktan sonra ertesi gün de Ptt işyerine geldi yazısıyla karşılaştım. Bu son iki hareket Ukim de gerçekleşti. Heralde bundan sonra zimmet edildi gibi bişeyler göreceğim anladığım kadarıyla. Sadece ilk/son ve tek bir sorum olucak buradaki engin bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlara;

    Kargonun ukime gitmesi demek istisnasız kesin açılıp bakılacak demek mi? Çünkü üç tane minik şişede cilt bakım ürününü pim de neden es geçemediler de ukime yolladılar anlamadım. acaba ukimde gözden kaçar mı, yada öyle bişey hiç oluyor mu merak ettim. Teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Betthan B kullanıcısına yanıt
    Ukime gittiyse geçmez geri gönderirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım teşekkür edrim ozaman ben tüm ümitleri kesiyorum. Şimdi geri yollanma işlemini ukim halledecek değil mi. Benim be yapmam lazım siteye mesaj atım paramı geri verin mi diyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ateon1 A kullanıcısına yanıt
    Bende düşünüyorum hangi ürünü tercih ettiniz? Birde gümrükleme konusunda tecrübenize ihtiyacım var. 11.11 aldım satıcı dolandırıcı çıkınca iptal ettim tekrar almam lazım hangi siteden aldınız?
  • 2018-11-29 09:47
    TÜRKIYE, İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM, International Arrival Registry was performed

    2018-11-29 06:48
    TÜRKIYE, ISTANBUL ULUSLARARASI POSTA ISLEME MERKEZI, Receive item at office of exchange (Inb)



    kargomdaki son hareket bu..ne demek arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz ?
  • Betthan B kullanıcısına yanıt
    Ukim'e giden her ürün kontrol edilir. Yasaklı sınıfına giren her ürün göndericisine iade ediliyor. Türkiye'den çıktıktan sonra Aliexpress, DX, DHGate gibi sitelerden aldıysanız şikayet açarsınız. Ürün bana ulaşmadı şeklinde şikayet açıp ücreti talep edebilirsiniz. Kargo masrafı varsa o tutar düşülerek iade alabilirsiniz.
  • Bugrabal B kullanıcısına yanıt
    Paylaştığınız kargo hareketine göre sadece İstanbul'a geldiğini gösteriyor. Gümrük kontrolü sonrası bir kaç hareket daha olacaktır. Yasaklı sınıfına girmiyor ise sizin oturduğunuz il ve ilçedeki posta müdürlük aşamaları şeklinde alt satırlarda işlemler devam edecektir.
  • Araba tamponu vergisi ödenerek teslim alınabiliyor mu? Araba parçaları yasaklı ürün olarak mı sayılıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elninom1 kullanıcısına yanıt
    Araba parçası yasak değil bildiğim kadarıyla. Ben ufak tefek şeyler alıyorum araba için. Arkadaşın motoru için fren disk seti almıştık geçen sene, üç tane çelik disk kocaman yarış motoru için, 700-800 lira civarıydı, ağır büyük paket olmasına rağmen vergi de çıkmadan gelmişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 3 Aralık 2018; 16:1:46 >
  • Teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UN555569268CN



    Aliexpress üzerinden verilmiş şu siparişten bayadır bir haber yok Takipsiz mi oluyor bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aLTaR_07 kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 3 Aralık 2018; 19:3:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12061207120812091210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.