Teğmen
10 Nisan 2017
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 113 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar. Türk telekom'da kullandığımız paketin fiyatının bu ay itibariyle değişmesi üzerine fiyatı fahiş bulduğumuz için dün iptal ettirmiştik. Başka bir iss'ye geçmeye karar vermiştim. Fakat internet babamın üzerinde olduğu için bugün telefon yoluyla babamı aramışlar ve babamın bana söylediğine göre 59 lira gibi bir fiyata aynı hızda devam edelim demişler. Babam bu teklife telefonda onay vermiş.

Olaydan haberim olduğunda ise o fiyata 24 mbps internet kullanmanın mümkün olmadığını bildiğimden inanmadım tabii. Sonra baktığımda bize 8 mbpslik paketi tanımladıklarını gördüm.

Şimdi anladığım kadarıyla telefonda 2 yıllık sözleşme yapmışlar fakat herhangi bir ıslak imza söz konusu değil. Bu taahhütün geçerliliği var mıdır? Cayma bedeli ödemeden iptal ettirmem mümkün müdür?
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim üzere Steam, Origin, Battle.net tarzı oyun platformlarına hiçbir şekilde giriş yapamıyorum. Steam'de ağa bağlanılamıyor hatası ile karşılaşırken Origin'de arayüz beyaz ekranda kalıyor. Defalarca açıp kapattım, uygulamaları silip tekrar yükledim ama hala giriş yapamıyorum. Bu arada Epic Games ve X Box Game Pass'e sıkıntısız giriyor. Modemi resetledikten sonra anlık olarak düzelmişti fakat problem tekrardan baş gösterdi. Bir de internet servis sağlayıcım Türknet. Ne yapabilirim?
Cihaz henüz 1 haftalık falan. İşlemci sıcaklıkları denediğim tüm oyunlarda 90 derecenin üzerinde seyrediyor. Msi afterburner ile kontrol ediyorum. Oyuna başlar başlamaz 90 derecenin üzerine çıkıyor ve inmiyor bir daha. Genellikle 90-95 arası seyrederken zaman zaman 98 derecelere çıktığı oluyor.
Kasaya dokunduğumda belirgin bir sıcaklık hissetmiyorum fakat sıcaklıklar böyle.

İşin ilginç tarafı bu modele sahip kişilerin attıkları oyun testlerini izliyorum işlemci 90 derecenin altında kalıyor genelde. Elimdeki cihaz sorunlu mudur neden kaynaklanıyor anlayamadım. Garantiye yollamalı mıyım veya ondan önce kontrol etmem gereken bir şeyler var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Arkadaşlar dün sabah pc yi açar açmaz bitmek bilmeyen donmalarla karşı karşıya kaldım. Güç düğmesinden kapatıp tekrar açtım. Açılması 15-20 dakikayı buluyor, bu arada hard diskten ara sıra click sesleri geliyor. Pc aşırı şekilde hantallaşmış durumda, açınca görev yöneticisini açmaktan öte bir işlem yapamıyorum donmalardan dolayı. Açtığımda ise disk kullanımının 100 olduğunu gördüm ve hiç inmediğini fark ettim.

Anlamadığım kısım ise dün bi ara interneti kapatınca disk kullanımı normal değerlere indi ve pc rahatladı. Açınca tekrardan direkt 100'e ulaştı ve donmalar başladı. Bu durumda ne yapmalıyım hard diskim ömrünü tamamlamış mı acaba? Bir de son zamanlarda çok fazla film indirdim, c diskinde 50 gb, diğer diskte de 30 gb falan yer kalmış durumda. Tıka basa filmle doldurdum yani hard diski. Bununla ilgili olabilir mi ki? Son olarak da her açılışta ''to skip disk checking, press any key within 1 second(s)." yazısı ile karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum, yardımcı olun lütfen.
Evet başlıkta görüldüğü üzere toplumdan kendini soyutlayarak kendi kabuğuna çekilmiş, ruhsal çöküntü içerisinde, hissizleşmiş bir karakterin hikayesini anlatan iç karartıcı filmlere ihtiyacım var. Aklıma gelen birkaç tanesini yazayım ona göre önerilerde bulunursunuz:

Naked (1993)

Oslo, 31 August (2011)

Submarino (2010)

Stay (2005)

Shame (2011)

Drive (2011) Bu filmde Ryan Gosling'in canlandırdığa karaktere hayran kalmamak elde değildi. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan cool tavırlarıyla asla unutmayacağım sinema karakterlerinden biri oldu. Özellikle bu filme benzer bir şeyler önerirseniz sevinirim.
Yeni nesil ekran kartları ile mevcut nesil arasında bariz bir performans farki olacakmis. Sizdirilan testlere göre gtx 1170 gtx 1080ti ile esit bir performans sunuyormus. Ben 1050ti li bir laptop almayi dusunuyordum ama simdi kafam karisti. 1150 ile 1060 in denk olacagini soyleyenler var. Ayrica 1150ti da 1070e yakin bir performans sunacak diyorlar. Bir de yeni nesil daha ucuz olurmus. Hal boyleyken beklemek asiri mantikli geliyor.

Peki laptoplarin yeni kartlarla donatilmasi ne kadar surer? Yeni bir laptop almak icin sabirsizlaniyorum fakat birkac ay daha bekleyerek bu kadar karli cikacaksam kesinlikle bekleyebilirim. Ne dusunuyorsunuz beklemek mantikli mi sizce? Bu konular hakkinda bilgili arkadaslar fikir verirse sevinirim.
Tür fark etmezsizin soluksuz izleyebileceğim dizi arıyorum. Elimin altında 1 tb'a yakın film-dizi arşivi var. Artı olarak netflix kullanıyorum. Buna rağmen ne film ne de dizi izleyebiliyorum artık. Yeni başladığım bir diziyi açmamla kapatmam bir oluyor. En fazla 2-3 bölüm dayanabiliyorum, sarmıyor hiçbir şey. Buna göre dizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
Merhabalar ben yurtta kalıyorum. Kullandığım ağda problem yaşayınca ağı unut demiştim. O zamandan beri o ağı görmüyor laptop. Telefondan girebiliyorum o ağa sıkıntı yok. Fakat laptopta ne yaptıysam bir türlü görmüyor ağı. Wireless driverını kaldırıp tekrar kurdum internetten çözüm aradım epey uğraştım sonuç yok. Ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?
Merhabalar, bir üniversite işlemi için eft yoluyla para transferi yapacaktım. Benim hesabım ziraat bankasında göndereceğim hesap ise vakıfbank. İnternet bankacılığı yoluyla göndermeyi denedim fakat iban numarası dışında alıcının adı soyadı, kısa isim gibi bilgiler istiyor. Halbuki sadece iban numarasının yeterli olduğu yazıyor internette eft ile para göndermede. Benim elimde ise sadece iban numarası ve ... şubesi, ... üniv hesabı bilgileri var. O kısımları nasıl dolduracağım yardımcı olabilir misiniz?
Bütçem maksimum 4000 tl falan ve uzun araştırmalarım sonucunda 55ku7000 ve 55ku7350 modelleri arasında kararsız kaldım. Curved paneller hoşuma gittiği için 55ku7350 modeline daha sıcak bakıyordum fakat internette bu model hakkında neredeyse hiç bilgiye ulaşamadım. Ku7000 modelinin ise kullanıcıları çok daha fazla. Bu yüzden ku7000 biraz daha fazla güven verdi bana. Ku7350 modelini kullanan birisi var mı? Kronik sorunu var mıdır? Ku7350 yerine ku7000 modelini tercih etmem için sebepler nelerdir. Biri yol gösterirse çok memnun olurum.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 338
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 2.031 (Bu ay: 391)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 87 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.