Şimdi Ara

ttnet den superonline geçiş ve kapatma süreci (35 gün sonra internete kavuştum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
0
Favori
13.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gecen hafta ttnet aboneliğimi sonlandırıp. sonlandırmadan superonline ile anlaştım! nerden bileyim.. hemen bağlanır sandım ama modemi bırakıp sozleşme yaptırıp gittiler. kaç defa aradım bişeyler soyluyorlar ama ne bir icraaat var ne gelen ne giden..

bu geçiş sürci ne kadar sürüyor. aldığım bilgiye göre ttnet telekom yapıyormuş bu işi.. yokuşa sürüyormuş.

10 gündür internetsiziz işimiz gücümüz aksadı..

bu macera 2017 sonunda bitti.

bitişini de izah edeyim..

2017 ağustos sonunda yurt dışına taşınacağımı ve kapattıracağımı bildirdim. digitürk önce bi çamura yatmaya çalıştı, başka zaman bizi superonline ilgilendirmez deselerde şimdi inceden tehdit eder gibi, ortak paket olduğu superonline da kapanır dediler, tabii umrumda olmadığını, onu da kapacağımı belirttim ve kapanma sürecine girdim.

Digitürk kapattırma süreci

1.telefon ile arayıp bildirmek (hiç bir önemi yok, ertesi gün sizi kapatma brimi arayıp ikna etmeye çalışıyor o kadar)
    2.kapatma brimini siz ikna ederseniz sizden tarih alıyor kapatılması için size yapmanız gereken karışık işlemleri söylüyor (dilekçe fax gönderimi ve cihazların teslimi)
    3.fax gönderdiğinizde yayınınız kesilince siz sakın kapandı sanmayın haa. bir süre bunların yine sizi ikna aramaları oluyor, sonra yine ikna edemezlerse size cihazları bayii ye götürmeniz istiyorlar
    4.bayi kapatma onayı gelmeden giderseniz nanay, elinizde cihazlarla geri dönersiniz çünkü merkezden bayiye kapanmıştır bilgisi gelmemiş ise hattanız eviniz de kapalı ama sistemde açık göründüğü için teslim almıyorlar. esas kapatma işlemi cihazların teslim edilmesinden sonra gerçekleşiyor çünkü..(teslim ederken verdikleri dandik hdmi kablolar ve aksesuarlara dikkat hepsini faturaya fahiş yansıtıyorlar)
    (
    bir şekilde uğraşlar sonucunda kapattırdım. geçmiş olsun

Gelelim superonline faslına

1.yurt dışına çıkacağım için internet adls kapattıracağımı bildirdim, yine klasik talebim alındı ve bana yapmam gerekenler söylendi (fax ile dilekçe kimlik fotokoisi gibi..)
    2.Benim henüz taahhüt bitimine bir kaç ay olduğu için 400tl ceza kadar bir rakam çıkıyordu, kapattırma biriminden iyi bir müşteri temsilcisi bana "eğer yurt dışında ikamet veya çalışma belgenizi gönderirseniz bu cezayı ödemezsiniz" dedi. benim mantığıma yattı, 3 ay içinde bu belgeyi temin edene kadar üyeliğimi dondurdu (fatura işlemiyor bu sürede) ve tüm işlemler bittiğinde modemi teslim etmem gerektiğini belirtti.
    3.geçen üç aylık süre sonucunda ben bir kaç kez fax ile belgeleri gönderdim ve internetten gönderdim. şunu unutmayın, asla sena telefonla ulaşmadan bir işlem yapılmıyor veya sonuçlanmıyor. dilekçemde bana ulaşamayacaklarını ve yurt dışında olduğumu belirttiğim halde kapatmadılar ve o üç aylık süre doldu hattım tekrar aktif edildi maalesef.. fatura açılır açılmaz da para yazmaya başladı. neyse ki yurt dışına giderken kardeşime modemi emanet etmiştim. kardeşim benim adıma bu zevzekleri aradı ve ellerine bir belge gelmediğini utanmadan 3. kez söylediler. biraz üzerlerine gidince de gelen belgeler okunaklı değil uydurmasını sürekli kullanıyorlar, buna dikkat edin oysaki faxı telefonum ile çekiyorum ve çok net..
    4.kardeşimin çabaları ve benim tekrar kapattırma dilekçem ve yurt dışı oturum belgemi fax çektim. (neyse ki tüm bunlar için turkcell bip uygulamasını kullandım) kardeşim biraz üstlerine gitti ve kapattırdı. modemi de belirttikleri adrese kargoladık.
    5.Oldu da modemi kaybettiyseniz yandınız. dandik adsl modeme 200-300tl kadar bir ceza kesiyorlarmış.. elin mahkum ödeceksin..
    6. baya son bir faturayı cila olarak yansıtılar bir ay falanda ödemedim, 85tl olarak haram edip hiç kullanmadığım hizmetin faturasını ödemiş odum.

çalışan brimlerin ekiplerin pek birbirinden haberi olmadığı için her bağlandığınızda maalesef plağı başa alma gibi bir durumda kalabiliyorsunuz. mutlaka işlemi yaptığını ilgili brime bağlanıp sorunu çözmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 1 Mart 2018; 7:25:37 >

• ttnet internet yolladıkları hattı boşalttıklarında direk superonline interneti bağlıyor ama ttnet ne kadar süreyi uzatırsa o kadar işine geliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan28giresun

ttnet internet yolladıkları hattı boşalttıklarında direk superonline interneti bağlıyor ama ttnet ne kadar süreyi uzatırsa o kadar işine geliyo

ttnet aradım bu süreç 10 gün sürüyormuş
  • kardeşim ttnetde yaşamadığım bağlantı kopmalarını superonline aynı tarifeye geçmeme rağmen günde en az abartısız 20-30 defa bağlantı kopuyor.Film izleyemiyorum sürekli IP değiştiği için banlıyor 20 dakika sonra gel diyor.hayatımda bu kadar stres yaşamadım.müşteri hizmetleri çözüm bulabilse şuan burda olmazdım.hat zayfı diyor en kolay cevabı veriyorlar iyi ki hat var iyi ki zayıf yani, senin görevin ne ki zayıfsa güçlendir? 3-5 lira avantajlı diye ttneteen sueperonline geçmeme vesile olan reklamların allah belasını versin
  • benim 10 gün civarı sürdü geçişim. İlk geçtiğim günlerde biraz sıkıntı çektim ama bu aralar fena değil. Yanlız şunu söylemek istiyorum adsl kalitesi ttnet kadar randımanlı değil. Bariz dizi izlerken youtubeda video izlerken bunu anlıyorsunuz. ttnetteyken 1080p vidyoları takılmadan izlerdim artık 720p de bile takılıyor. siteleri açmada falan download gibi şeylerde sıkıntı yok onlar normal. ama ne var ttnette kalsaydım tivibu dağil 105 lira ödeyecektim şimdi 54 lira ödeyeceğim aynı hıza. yarı yarıya düşürdüm fiyatı ama ucuz etinde yağnisi yavan oluyor yapacak bişey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniactolga -- 14 Ocak 2014; 23:46:05 >
  • ttnet den bir ara aynı hat üzerinden 16mbit alıyordum! tabi o zaman her ay kullanmadığımız telefon için 20-30tl arası bir fatura ödüyorduk.. yalın internet denen zıkkıma geçtim (tehdit eder gibi bana bağlantıda sorunlar oluyor dediler resmen telekom müdürlüğünde) bende ne olursa olsun dedim.. eve geldim hız 8mbit e düşmüş... aradım sordum.. dedim 16bit alan hat neden 8 bit? dediler: yalın internette artık böyle.. işine gelirse...

yukarıdaki olayın detayını merak eden bu konumu okusunhttp://forum.donanimhaber.com/m_67835762/mpage_0/tm.htm

son zamanlarda ttnet de sürekli videolarda donma sorunu yaşıyordum. speedtest de hız tam görünsede lakin ki öyle değildi

ilk superonline anlaşmamda özellikle sesimin kayıt edildiğini teyyit ederek operatöre tekrar tekrar sordum "hattım dan memnunum 16mbit e kadar sorunsuz destek alıyorum ve santrale çok yakınım, ttnet de sorun olmayan adsl hattımda sizden yana sorun olur mu?" dedim hayır dediler...

bakalım bağlanmadı halen

geçen gün ttnet aradım ıslak imzadan sonra 10 gün içinde port boşaltılıyormuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 15 Ocak 2014; 17:41:42 >

• İnternet işi şans işi birazda. Bir arkadaşım var devamlı interneti kopuyor, video izleyemiyorum diyor her gün TTNET'e telefon edip küfür ediyor. Diğer arkadaşım çok memnun ulaşılabilir hızı 35Mbit. bağlantısı canavar gibi. Benimde iyiydi tek sıkıntım faturanın çok fazla olmasıydı o yüzden superonline a geçtim. dediğim gibi ilk günler sıkıntı çektim ama çok aradım telefonla. 45 dakika superonline ın teknik destek elemanı bir bayanla telefonla konuştuk birebir test yaptık modem ayarlarından tut bilgisayardaki spyware falan filan tek tek temizledik. bilmiyorum ttnette bu kadar yardım görmedim ben superonline baya ilgili gibi geldi bana. şu an internetim çok iyi 16 mbite kadar kampanyasındayım ama telefondaki arkadaş kırmadı 18 mbite çıkardı hızımı. download 2000 mbit/sn ile yapıyorum. videoların yavaş yüklenme problemini de çözdüm sıkıntı benim pc deymiş. superonline ile şu an gayet iyi gidiyoruz inşallah bozulmaz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: maniactolga

İnternet işi şans işi birazda. Bir arkadaşım var devamlı interneti kopuyor, video izleyemiyorum diyor her gün TTNET'e telefon edip küfür ediyor. Diğer arkadaşım çok memnun ulaşılabilir hızı 35Mbit. bağlantısı canavar gibi. Benimde iyiydi tek sıkıntım faturanın çok fazla olmasıydı o yüzden superonline a geçtim. dediğim gibi ilk günler sıkıntı çektim ama çok aradım telefonla. 45 dakika superonline ın teknik destek elemanı bir bayanla telefonla konuştuk birebir test yaptık modem ayarlarından tut bilgisayardaki spyware falan filan tek tek temizledik. bilmiyorum ttnette bu kadar yardım görmedim ben superonline baya ilgili gibi geldi bana. şu an internetim çok iyi 16 mbite kadar kampanyasındayım ama telefondaki arkadaş kırmadı 18 mbite çıkardı hızımı. download 2000 mbit/sn ile yapıyorum. videoların yavaş yüklenme problemini de çözdüm sıkıntı benim pc deymiş. superonline ile şu an gayet iyi gidiyoruz inşallah bozulmaz...

aynen öyle kardeşim.

bakalım bende ne olacak..

benim mevzunun geç olmasının nedeni dün belli oldu..

bana ayın 3 ünde sözleşme yapan bayi daha düne kadar superonline a evraklarımı göndermemiş. tabi benim telefonda tırmalamam la belli oldu. ve şikayet var. yazdığım şikayet sonucunda dönüş yaptılar.

anında adsl sinyalim geldi. herşey tamam şimdi kullanıcı adı ve şifremi bekliyorum. modeme girip devam edicem.

yalnız dikkatimi çeken bişey oldu. modem arayüzünde gelen giden sinyal bölümünde, gelen sinyal mbit için 210940 gibi bir rakam var.

eğer 2mbit gibi bir hız verirlerse direk ses kaydım var direk kapatırım acımam..

• quote:

Orijinalden alıntı: marantz

quote:

İnternet işi şans işi birazda. Bir arkadaşım var devamlı interneti kopuyor, video izleyemiyorum diyor her gün TTNET'e telefon edip küfür ediyor. Diğer arkadaşım çok memnun ulaşılabilir hızı 35Mbit. bağlantısı canavar gibi. Benimde iyiydi tek sıkıntım faturanın çok fazla olmasıydı o yüzden superonline a geçtim. dediğim gibi ilk günler sıkıntı çektim ama çok aradım telefonla. 45 dakika superonline ın teknik destek elemanı bir bayanla telefonla konuştuk birebir test yaptık modem ayarlarından tut bilgisayardaki spyware falan filan tek tek temizledik. bilmiyorum ttnette bu kadar yardım görmedim ben superonline baya ilgili gibi geldi bana. şu an internetim çok iyi 16 mbite kadar kampanyasındayım ama telefondaki arkadaş kırmadı 18 mbite çıkardı hızımı. download 2000 mbit/sn ile yapıyorum. videoların yavaş yüklenme problemini de çözdüm sıkıntı benim pc deymiş. superonline ile şu an gayet iyi gidiyoruz inşallah bozulmaz...

aynen öyle kardeşim.

bana ayın 3 ünde sözleşme yapan bayi daha düne kadar superonline a evraklarımı göndermemiş. tabi benim telefonda tırmalamam la belli oldu. ve şikayet var. yazdığım şikayet sonucunda dönüş yaptılar.

anında adsl sinyalim geldi. herşey tamam şimdi kullanıcı adı ve şifremi bekliyorum. modeme girip devam edicem.

yalnız dikkatimi çeken bişey oldu. modem arayüzünde gelen giden sinyal bölümünde, gelen sinyal mbit için 210940 gibi bir rakam var.

eğer 2mbit gibi bir hız verirlerse direk ses kaydım var direk kapatırım acımam..

Hocam hangi modemi verdiler size?

• quote:

quote:

quote:

aynen öyle kardeşim.

hauwei ama tam modeline bakmam lazım.

hauwei hauwei heralde antensiz olan

• quote:

quote:

quote:

quote:

aynen öyle kardeşim.

hauwei ama tam modeline bakmam lazım.

hauwei hauwei heralde antensiz olan

13-14 mbit verirler hocam sıkıntı olmaz. Huawei hg552d vermişlerdir. Banada ondan verdiler. Güzel cihaz. En azından eski airties modemimden iyi :-)

• aynı durum 1 ay önce benimde başıma geldi ttnet'de 16 mbps ultranet paketim vardı internet durup dururken gitti aradım arıza kaydı oluşturdular en kısa zamanda geri dönüş sağlanacak falan filan dediler aramadılar 3 kez daha aradım yine cevap yoktu iptal edin dedm aboneliğimi tamam dediler meğersem abonelik iptal ettirme 7 gün sürüyormuş nerden bileyim sonra hemen superonline ile anlaştım abonelik formu doldurdum huewai die bi modem hediye ettiler onlarda demezmi 7 iş günü içerisinde aktif olur internet herneyse 7 gün geçti bağlantım gelmedi 8.gün oldu yne gelmedi 9.gün oldu yne gelmedi bende superonline aboneliğimi internet aktif olmadan hemen iptal ettirdim modemi geri verdim 1 hafta içinde geri vermeynce modem parası + gecikme faizi ödüyormuşum sonuç olarak internetsizdim 20 gün ttnet hipernet 50mbps paketini gözüme kestirdim internetim 2 gün içinde geldi çok memnunum. sonuç olarak internete bir an önce kavuşmak istiyorsanz hemen ttnet hipernet paketine geçiş yapın derim 2 günde geliyor internet :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ysg

aynı durum 1 ay önce benimde başıma geldi ttnet'de 16 mbps ultranet paketim vardı internet durup dururken gitti aradım arıza kaydı oluşturdular en kısa zamanda geri dönüş sağlanacak falan filan dediler aramadılar 3 kez daha aradım yine cevap yoktu iptal edin dedm aboneliğimi tamam dediler meğersem abonelik iptal ettirme 7 gün sürüyormuş nerden bileyim sonra hemen superonline ile anlaştım abonelik formu doldurdum huewai die bi modem hediye ettiler onlarda demezmi 7 iş günü içerisinde aktif olur internet herneyse 7 gün geçti bağlantım gelmedi 8.gün oldu yne gelmedi 9.gün oldu yne gelmedi bende superonline aboneliğimi internet aktif olmadan hemen iptal ettirdim modemi geri verdim 1 hafta içinde geri vermeynce modem parası + gecikme faizi ödüyormuşum sonuç olarak internetsizdim 20 gün ttnet hipernet 50mbps paketini gözüme kestirdim internetim 2 gün içinde geldi çok memnunum. sonuç olarak internete bir an önce kavuşmak istiyorsanz hemen ttnet hipernet paketine geçiş yapın derim 2 günde geliyor internet :)

hayırlısı olsun güle güle kullanın..

bağlantım gelince durum bilgisi yazarım

• Arkadaşlar halen internetim bağlanmadı!! 7 iş günü nu geçtiğimiz cuma doldu. Topu türktelekoma atıyorlar. Sahadaki süreçten haberleri yok! Modemimde sabit adsl sinyali var ama ne ttnet nede superonline biz gönderyoruz diyor :(
    Evet arkadaşlar ocağın 3 ünden beri internetsizim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar halen internetim bağlanmadı!! 7 iş günü nu geçtiğimiz cuma doldu. Topu türktelekoma atıyorlar. Sahadaki süreçten haberleri yok! Modemimde sabit adsl sinyali var ama ne ttnet nede superonline biz gönderyoruz diyor :(
    Evet arkadaşlar ocağın 3 ünden beri internetsizim

şunu anladım ttnet superonline dan çok daha hızlı hizmet veriyor. 11 Ocak'ta üyeliğimi sonlandırdım bana 10 gün içinde yazılı olarak bunu bildirmem söylendi bende 13 ünde yazılı olarak üyelik iptalini yaptım sonra superonline ı bekledim ama digitürk bahadır avcılar teknik servisini 5 gün aradım bana ilettik dediler ısrarla yasal süre işliyor bu arada 7 gün içinde internetiniz yoksa digitürk-superonline kampayasından direk iptal ettirin aktivasyon ücretinizi geri isteyin. Ben şuan Digitürk'ü tüketici mahkemesine vermiş bulunmaktayım ve bana zorunlu olarak 3 şubat'a kadar da üyeliğimi devam ettiriyor 3 şubatta bana cayma bedeli ile fatura kesecelerini söylüyor. Fatura gelsin onuda mahkemeye vericem bana haksız fatura kestiler diye itiraz edicem. Bugün superonline aradı modemi geri getirin diyor bende digitürk ile mahkemem bitsin size modeminizi vericem dedim tmm diyip kapattılar sonra mesaj attılar vermezseniz fatura ederiz diye.

Uzun lafın kısası ttnet telefon ettiğim anda internetimi verdi ama superonline 10 günde ne internet nede müşteri memnuniyeti sağladı.

• Beyler internet bu kadar geçmi bağlanıyor. Bende ön kayıt yaptırdım İNTERNET + Maçsız LİG TV & Spor Extra & Aile Paketi 73 TL Yalın internet . 1 hafta bekletiyorsalar iptal edicem hiç gereği yok bu kadar eziyete.
  • https://tuketici.btk.gov.tr/giris/ 1dk nızı almaz üye olun. geçiş yaptğınız iss ve sonlandırdığınız ve Türk Telekom olmak üzere 3 tane şikayet yazın.
    ve bekleyin.
  • Aynen bende mağdurum bu durumdan 16sından beri bende bekliyorum. Ttnet gıcıklık yapıyor anlaşılan :((

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • moral bozmak gibi olmasın ama ben 40 günden fazla beklemiştim aynı işlem için..

btk ya şikayet ettim ama 2 tarafta şuçu birbirine atıyor..

en sonunda superonline bulundugunuz bölgeye adsl hizmeti verilemiyor diye salakça bişey söyledi.

bende evdeki diğer telefon için başvuru yaptım superonline a sabah 9 da başvuru yapıldı öğlenden sonra 2 de hizmet almaya başladım.

anlayacağınız bu geçiş işleri sıkıntılı, iptal edip sonra başvurmak daha kolay olur.
  • Twitter den yazınca hemen aradılar, telekomdan gelmediler mi diye sordu. Hayır dedim meğer gelip evden bi ayar yapacaklarmış sanki evde ilk kez internet kullanıcaz. Telekomda beklemede görünüyormuşum nedense, yarın birgün geleceklermiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.