Şimdi Ara

TTNet Alternatifi UyduNet QuickNet HK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllardır TTNetten cektigim eziyeti sizlerde cekiyormusunuz bilmiyorum.Aylık sınırsız 1 mbps icin verdigim 50 ytl + neden parasını verdigimi bilmedigim ve hic kullanmadıgım telefon hattı icinde 11 ytl den bıktım artık.Ustelik internet hızı ise o kadar düşükki Download: 400 kbps ve Upload: 30 kpbs...Şaka gibi...1024/256 kullanıyoruz en azından yakın olsun :S

Uzun lafın kısası arkadaslar kesinlikle ttnetin tekelinden kurtulmak istiyorum artık.UyduNet diye bişi cikti piyasada, kullanan falan varmı nasıldır acaba? Yorumları okudum UyduNet hakkında ama kullanan arkadaslar varsa lütfen yorumlarını yazsınlar.Upload hızları konusunda herhangi birsey bulamadım eş zamanlı simetrik diye düşünüyorum fiber oldugu icin.1024/1024 gibi...Gelci sormak icin müsteri hizmetlerini aradıgımda kimse cikmadi dklarca telefona kapattım :S

Birde QuickNet cikti.Altyapıları cok iyi adamların Ataşehire 1 hafta icinde döşedi adamlar fiber kabloları arkasında Turkcell var.O yaygınlaşsın, Pendik 'ede gelsin kesinlikle ona geciş yapacağım, simetrik ve en azından ttnet degil.

Gelci ilerde 3G ile uygun fiyata servis verirlerse oda bir alternatif olabilir..

Yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar.UyduNet ozellikle, QuickNet gelene kadar kullanmayı düşündügüm bir sevis.Kullanan arkadaslar varsa ya da tam olarak ne oldugunu bilenler yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkür ederim.

• Uydunet dediğin zaten kablonet sadece isim değiştirdi...ADSL kullanırken bağlantı 2-3 günde bir kopardı. Kablonete geçtim. Şuanda baktım modeme 20 gündür bağlısınız yazıyor...Çok kaliteli hizmet veriyorlar kullanan biri olarak tavsiye ederim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

Uydunet dediğin zaten kablonet sadece isim değiştirdi...ADSL kullanırken bağlantı 2-3 günde bir kopardı. Kablonete geçtim. Şuanda baktım modeme 20 gündür bağlısınız yazıyor...Çok kaliteli hizmet veriyorlar kullanan biri olarak tavsiye ederim...

Cevabın icin tskler.Peki eskiden kablonet kesilir 2-3 gün gelmezdi bunu arada sırada yasiyormusun? aldigin download ve upload hizi alman gerekene yakınmı? ve upload hızın kacdir? bunları cok merak ediyorum...Tskler
  • Uygunsa Quiknet'e geçilmeli tabi ki. İkinci alternatif de kablo internet olmalı. Ama ADSL de öyle kötülediğiniz gibi bir bağlantı değil. Ben uzun yıllar kullanmıştım ama hiç de sorun yaşamadım. Yaşanan hız düşüklükleri genelde daire içi ve apartman genel kablolamasının sorunlu olmasından kaynaklanır. ADSL'de kalırsanız, ilk önce bunları gözden geçirmenizde fayda var.
  • Bağlantı kalitesi açısından;

quiknet > uydunet > adsl
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hunter_one

Bağlantı kalitesi açısından;

quiknet > uydunet > adsl

Tellcom un kablolama işlemlerini çalıştıgım firma yapmakta yeni projeler var yavaş yavaş büyütüyoruz işi tabi Turkcell para verdikçe ama henüz tüm istanbula hizmet verilmiyor.

uydu net kullanan varsa daha detaylı bilgi verirse sevinirim.

özellikle bi kopma yaşanıyormu?
  • Kablonet, Uydunet olarak isim değiştirmekle kalmadı aynı zamanda bazı hızlarda fiyat da değiştirdi
    Yüksek hızlarda bağlantının direk uydu üzerinden gerçek olmasının fiyat üzerinde etki ettiğini düşünüyorum
    8 ve 10 Mbps hızlardaki fiyata dikkatinizi çekerim:
     TTNet Alternatifi UyduNet QuickNet HK
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİBER İSS ÖNERİ
    5 ay önce açıldı
    Superonline Fiber HK.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En iyisi Tellcom aslında ama biraz daha zaman gerekli.

Bu arada Tellcomun kalitesiyle ilgili küçük bir not bazı bölgelerde Turkcell hatlarından yapılan görüşmelerde Tellcom fiberlerinden geçiyor
  • Quick in quickce yayilmasini dort gozle bekliyorum.Istanbul Pendik tarafına gelsin dusunmeden gececegim.Fakat bu zaman kadar uydunet kullanmayı düsünüyorum.Uydunet kullanan pek yok sanırım.Cunku pek acıklama gelmiyor bu konuda.
    Bu aradawww.speedtest.net adresinden yaptığım olcümler sirasinda grid net diye bir seye rastladım.Download/Upload hızında en yüksek o vermiş türkiyede.Sitelerine girdim ama pek fazla bilgi yok suanda denemeleri yapıyorlar galiba.Sitede tek bir reklam var o da mpbs devri bitti gpbs devri baslıyor diye...Bakalım burdan ne cıkacak.
    http://www.gridtelekom.com/

• Seçenekleriniz olması ne güzel.. yaşadığım şehirde ya dial up ya adsl... Bu bol seçenek arasından ADSL seçtik mantıken... Turkcell bayisi ile görüştüğümde Demriyolları paralelinde fiberler döşeniyor ve buraya da gelmi ihtimalinin yüksek olduğun söyledi. İyiki demir yolu var... Şehirler arası fiberle gitmesi tuhafıma gitti. Ben olsam her il ilçeye bir uydu üzerinden fiberle dağıtırdım. Uyduda ping olayları düşük değilmi artık uydu teknlojisi gelişmedimi daha acaba??
  • Uydunet, arkadaşların da dediği gibi kablonet'in isim değiştirmiş hali.

Ve kablonetse olay, bölgenizdeki kablonet performansı son derece önemli, ben sırf bölgemdeki rezil kablonet performansı sebebiyle kabloyu bırakıp ADSL e geçtim ve inanılmaz memnunum
  • tellcom un altyapısı ile ilgili bize gelişmlerden bahsetme imkanın varmı kablolama artıyor deniyor mesela istanbulda Anadolu yakasında ataşehir ümraniye kartalda büyük siteler dışında herhangi bir girişim başlandımı nüfüsun daha yoğun olduğu bölgelere doğru ayrıca ıstanbul belediyesinden yeraltından kablo döşeme izni ne kapsamda örneğin ISKI veya İGDAŞ gibi kazı yapabilme durumları varmı???? cevaplandırırsan sevinirim....

quote:

Orjinalden alıntı: reyta

En iyisi Tellcom aslında ama biraz daha zaman gerekli.

Bu arada Tellcomun kalitesiyle ilgili küçük bir not bazı bölgelerde Turkcell hatlarından yapılan görüşmelerde Tellcom fiberlerinden geçiyor

• Arkadaşlar bende artık hızımı değiştirmeye karar verdim tarifemi değiştirmek istiyorum ve kararsızım hangisine geçsem diye 2 mb yada 4 mb hızına çıkmak istiyorum sürekli download yapan biriyim ve ona oranla upload yapıyorum birazda azda olsa :D
    TTNet denen bu kurumdan vazgeçmek istiyorum.. ve şu sıralar pendik/altkaynarca'da fiberoptik kablo döşüyorlardı bitti sanırım e-5 karayolu yan yolda..
    vdsl2 mi beklesek yoksa TTNet'e alternatif; Biri, Uydunet, QuickNet gibi değişik sistemleremi geçiş yapsak kararsızım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_alp

Seçenekleriniz olması ne güzel.. yaşadığım şehirde ya dial up ya adsl... Bu bol seçenek arasından ADSL seçtik mantıken... Turkcell bayisi ile görüştüğümde Demriyolları paralelinde fiberler döşeniyor ve buraya da gelmi ihtimalinin yüksek olduğun söyledi. İyiki demir yolu var... Şehirler arası fiberle gitmesi tuhafıma gitti. Ben olsam her il ilçeye bir uydu üzerinden fiberle dağıtırdım. Uyduda ping olayları düşük değilmi artık uydu teknlojisi gelişmedimi daha acaba??

Uydu teknolojisi ne kadar gelişirse gelişsin ping sorunu asla çözülemez. Çünkü sinyal uzaya çıkıyor ve geri geliyor kesinlikle saniyeler bazında bir gecikme olacaktır veri iletişiminde. Böyle bir gecikme söz konusu olmasaydı uluslararası şirketler kasıp koskoca okyanusa fiber kablo döşemezlerdi çok zor bir iş bu. Kablo teknolojisi her zaman daha hızlı ve performanslı olacaktır fiziken bu böyle...

• kablo net bu kadar temiz bir upload ve download görmedim. 1024 256 upload da download da full
  • quote:

quote:

Seçenekleriniz olması ne güzel.. yaşadığım şehirde ya dial up ya adsl... Bu bol seçenek arasından ADSL seçtik mantıken... Turkcell bayisi ile görüştüğümde Demriyolları paralelinde fiberler döşeniyor ve buraya da gelmi ihtimalinin yüksek olduğun söyledi. İyiki demir yolu var... Şehirler arası fiberle gitmesi tuhafıma gitti. Ben olsam her il ilçeye bir uydu üzerinden fiberle dağıtırdım. Uyduda ping olayları düşük değilmi artık uydu teknlojisi gelişmedimi daha acaba??

Uydu teknolojisi ne kadar gelişirse gelişsin ping sorunu asla çözülemez. Çünkü sinyal uzaya çıkıyor ve geri geliyor kesinlikle saniyeler bazında bir gecikme olacaktır veri iletişiminde. Böyle bir gecikme söz konusu olmasaydı uluslararası şirketler kasıp koskoca okyanusa fiber kablo döşemezlerdi çok zor bir iş bu. Kablo teknolojisi her zaman daha hızlı ve performanslı olacaktır fiziken bu böyle...

Uydu ile 50 ms ye kadar düşmekte. Bilmem bilmiyormusunuz ama Tellcom da uydu kullanıyor.
    Uydu neden mi kullanılmıyor. Masraflı diye. 60 mbit için en az 20000 dolar para yatırmak gerek. Belki daha fazla...
    Hızı sınırlı uyduda.
    Bakın digital yayına 11-12 ghz arasında, bu demektir ki kablosuz olarak en fazla 1 uydu 1-2 gbit çıkış yapabilmekte. Peki 1 uyduyu 2 gbit için yapıpta sonra fırlatmak mı daha ucuz yoksa denize fiber döşemek mi?
    Ayrıca denize döşenen fiberler 40 Gbit e kadar çıkmakta...

Ek olarak, grid telekom kurumsallara göre. Boşuna ümitlenmeyin. Hele istanbulda değilseniz unutun gitsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 21 Ekim 2008; 0:22:57 >

• quote:

quote:

o sinyal ışık hızı ile ilerliyor :)

• TELLCOM bence uzun süre böyle devam edecek çünkü ellerindeki teknoloji fiber optik ve ADSL gibi bakır hatlardan yani yıllardır olan ve döşenmiş sistemden bu geçişi yapması zaman alacaktır.

bende uydunet araştırması yaptım fakat kablonet bilindiği üzere "çok yüzeysel olarak" mantığında hızın belli zamanlar içinde yani network mantığı gibi
    kim ne kadar kullanırsa belirli oranda düşmesi olayı vardır.
    ADSL'de hızın bir bölümü kesilir ama size verilen hız kimin girdiğine göre düşmez.

bu açıdan bakarsak ben hala ADSL'de kalmayı terich ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Silencer4ever

bende uydunet araştırması yaptım fakat kablonet bilindiği üzere "çok yüzeysel olarak" mantığında hızın belli zamanlar içinde yani network mantığı gibi
    kim ne kadar kullanırsa belirli oranda düşmesi olayı vardır.
    ADSL'de hızın bir bölümü kesilir ama size verilen hız kimin girdiğine göre düşmez.

bu açıdan bakarsak ben hala ADSL'de kalmayı terich ederim.

Yillardir bu teorik arguman one suruluyor ancak gercekte bir onemi yok. Nedenine inmicem. Turkiye'de pratikte herkes biliyor ki 1mbit ADSL kullandiginizda max. dl kapasiteniz 90-100K civarinda olurken 1mbit Kablo internette 120K civarindadir..

• hayır görsem çevremde sağda solda kablo net ;bu teorik argumanı öne sürmeden önce düşüneceğim.
    nedenine inip inmemek sorun değil sorun kablonun kendisinde.

birde herkes pratikte bunu bildiği için zaten yolda kime çarpsak ADSL 1mbit'den bağlıyım diyor...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.