İade etmeden önce kendi modeminizle düzgün bağlanabildiğinizi doğrulamamış mıydınız? |
TT Fiberde Modem Kirasından Kurtulma (15. sayfa)

-
-
Evet, vlan id girmemişim hocam ondan olmamış. Sorunsuz kullanıyorum şu an.
-
İyi bari bazı bölgelerde iade ettiğin modemin altında yazan mac adresini de istiyor şansın varmış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 26 Ağustos 2025; 3:46:8 > -
Ben de iade etmeyi düşünüyordum ama şuan vazgeçtim gibi. Bana TP Link EX520V router verdiler. Wifi performansından ve genel performansından şaşırtıcı derecede memnunum. 512mb rami var, wifi 5ghz menzil performansı epey iyi. 512mb ram yeni çıkan üst düzey routerlarda bile zor bulunuyor. Üzerinde 4 tane gigabit ethernet portu var. Iphone ile yaptığım hız testlerinde 3+1 evimin en uzak köşesinde bile 5ghz ile minimum 200-300mbps hızı 4-5ms ile alabiliyorum. En yoğun kullandığım odalarda da 400-500mbps ve 700mbps civarı hızlar alıyorum. Açıkcası tek modemle bundan daha iyisi olsa bile hayatımda birşey değiştirmeyecektir.
Openwrt vs. kullanmayı düşünmediğim için bu modemle devam edeceğim heralde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 26 Ağustos 2025; 11:47:6 > -
bugün yenimahalle türk telekoma modemimi iade ettim. ilk başka abonelik iptali olmadan cihaz alamıyoruz dediler ama ısrar edince birisini arayıp onay alıp modemi iade aldılar.
birde klasik "fiberde kendi modeminizi kullanamazsınız" cümlesini bol bol duydum
-
Çakal bunlar
keşke gitmeden haber edeydin alttaki görseli atardım gözlerine sokardın
-
Letgodan aynı modemi 2. El olarak satın alıp, orijinal modemi iade edebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ttnet yeni verdiği modemlerde bu işe önlem almış sanırım. Bugün WiFi 6 destekli ex520v router verildi yeni kurulumda. Önceden fiber altyapıda tt dışındaki firmalarda keenetic kullanabiliyordum vlan id girip Mac clon yaparak. Ancak şimdi yaptığım halde ip almıyor keenetic. Sanırım vlan id 35 gözükse de başka bir vlana yönlendirme yapıyor. 50-100 lira daha koparmak için aylık yapmadıkları kepazelik yok gerçekten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mtu mru ile ilgili olabilir belki
-
mtu bende 1492 yanlış hatırlamıyorsam
Mtu bende 1500 hiç değiştirmedim. Sorun olur mu
İp almış gözüküyorsunuz Mac adresi kısmını varsayılan olarak denediniz mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 28 Ağustos 2025; 14:50:58 >
Denedim hocam fark olmadı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende de aynı modemler vardı, Bu şekilde ayar yapınca direk çalıştı. VDSL/ADSL Connection kısmını Disabled yapmıştım öncesinde.
-
gece baktım bende de 1492ymiş mtu size. 1496 demiştim önceki yorumumda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X