Şimdi Ara

TT Fiberde Modem Kirasından Kurtulma (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
267
Cevap
17
Favori
21.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

rj11 jakının çakılı olduğu kablo ethernet kablosu mu? önemli olan ayrıntı bu. eğer duvar içindeki kablo ethernet kablosu ise ve ucuna rj11 telefon jakları çakılmışsa bunları rj45 olanlarla değiştirebilirsiniz. (rj11'i adaptörle rj45'e dönüştürüp ethernet kullanamazsınız, birinde 4 hat diğerinde 8 hat var.) ama eğer kablo ethernet kablosu değil de telefon kablosuysa bu kabloyu ethernet hattı olarak kullanamazsınız.

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Bu adaptör bu amaç için kullanılamaz, sadece ethernet hattı üzerinden telefon sinyali taşımak için kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 11 Ağustos 2025; 13:4:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferber

Eve internet bağlattım fakat şöyle bir sorunum var, bazı odalarda rj11 jack girişi koymuşlar, hiçbir odada rj45 girişi yok, mesh sistemi de kurmak istiyorum ama rj11 girişinden dolayı yapamıyorum, rj11 girişlerini rj45 e cevirsem olur mu? Ya da cevirebilir miyim?

duvardaki prizi söküp içine bak, kablo 8 telli ethernet kablosu ise rj11 prizi yerine rj45 ethernet priz takabilirsin (data prizi).

duvarın içindeki kablo 2-4 telli ise kabloyu normal ethernet kablosu ile değiştirebilirsin, yine duvardan ethernet çıkışı alabilirsin.

• emre1393 kullanıcısına yanıt
    Duvardaki prizi söküp kontrol edeceğim, eğer 8 renkli kablo ise ucuna rj45jack takacağım ama bu kablonun diğer ucuna modeme bağlamam gerekiyor degil mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Tt evet

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de bugün Ümraniye Keyap Telekom'a teslim ettim modemi.

Sabah 9 gibi gittim, bomboştu. Arkadaşa, fiber abonesi olduğumu modemimi iade etmek istediğimi belirttim. Hiç ikiletmedi, kendi modeminiz var mı, internete bağlanabiliyor musunuz dedi, evet dedim. TC numaramı istedi ve direk ilemi yaptı.

Hiç OTN cihazı falan sormadı. Hatta sizin modem bizimkinden daha iyiymiş diye sohbet ettik.

TP-Link router için kurulum ise oldukça kolay.

Modeminizi resetleyin. İlk ekranda kurulum için gelen alanda direk kullanıcıadı@ttnet ve şifre bilgilerinizi girin.

İleri demeden, hemen altta "gelişmiş seçenekler" var ona tıklayın, VLAN ID : 35 girin ve kaydedin bu kadar.

MAC ayarı falan hiç birşeye dokunmayın, hepsi otomatikte dursun.

TT Fiberde Modem Kirasından Kurtulma

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.