Şimdi Ara

Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
5.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tesla'yı da her efsanenin içine katmıyorlar mı bitiyorum. Çok overrated kendisi ve bunda maalesef fevkalade tiyatral ve narsisistik bir kişilik olan rahmetlinin de kabahati var.

Evrim Ağacı'nın Tesla üzerine şahane bir inceleme videosu var; izlemenizi tavsiye ederim.

Muhtemelen Alcubierre motoru gibi radikal teorik konseptler kullandıklarını ve kısa sürede o mesafeleri kattettiklerini farz ediyorlar ama gene de büyüklüğün bir problem teşkil edeceğini varsaymak için çok sebep var.

Genel göreliliğin farklı çözüm ve yorumlamalarının geometrik fantezilerinin ötesinde uzay zamanın gerçekten Alcubierre'ın tasvir ettiği şekilde davranması ve öyle bir çarpıtıcı motor mümkünse bile o kadar küçük araçlara sığar mı, kullandıkları yakıt sığar mı bunlar hep büyük soru işareti (o tarz yolculukla ilgili başka teknik ve teorik sorunlara daha gelmedik bile).

Tamamen teorik spekülasyon ve bilinmezlikler denizinde yüzmek bunları konuşmak zaten.

Pratikte ama tamamen haklısınız. Konvansiyonel yollardan yolculuk için muhtemelen nesillere ev sahipliği yapabilecek büyüklükte kendine yeter (self-sufficient) devasa gemiler gerekir. Öyle salon büyüklüğünde disklerle olmaz o iş.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Alcubierre spekülatif sürücüsünü 1994'de önerdi ama bu tabak şeklindeki küçücük uzay gemileri 1950'lerden beri yazılıp çiziliyor. Bir tek warp sürücüsü sanırım 50'lerin sonlarında ortaya çıkmış bir bilim-kurgu fantezisi.

Öte yandan Alcubierre'nin kendisi bile ilk hesaplamalarında Jüpiter büyüklüğünde egzotik madde gerektiğini hesaplamıştı. Sonra sanırım miktarı azalttılar ama hala devasa miktarlarda negatif enerjili (?) egzotik madde gerekiyor ve bu egzotik madde evrende bulunabilmiş değil. Yani Alcubierre sürücüsü de kurtarmaz onları. Uzayı bu ölçüde eğip bükmek için muazzam miktarda enerji gerekiyor ve bu devasa enerjiyi depolayacak geminin büyüklüğü hayallerimizin sınırlarını zorlardı herhalde.

Tabi iş hayal etmeye kalınca hayallerin sınırı yok. Hayal yoluyla uzayın çok uzak bi köşesinden buraya gemilere gerek bile kalmadan direk ışınlanıp gelebilirsin. Niye böylesini hayal etmiyorlar da araya illa ki tabak şeklinde küçük bir gemicik sıkıştırıyorlar anlam veremiyorum. Herhalde gemiyle gelen uzaylı fikri direk ışınlanan uzaylı fikrinden daha fazla alıcıya sahip olduğundandır.

Geçenlerde vefat eden Erich Von Daniken uzay gemisi için en ideal şeklin küre olduğu iddiasını haklı çıkarmaya çalışmıştı eserinde. Belki bu tabakçıların da Danikeninkilere benzer gerekçeleri vardır, kimbilir...

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• ufo demek uzaylı demek değil

ne olduğu bilinmeyen uçan nesne

Ordu bazen bunlarla karşılaşıyor ama ne olduğunu askerler de anlamıyor hızla kaçıp gidiyor. Bizim Türk ordusunun da var böyle olayı zaten askerler anlattı ama yok bilgi yok uçtu gitti kovaladım bana fark attı kaçtı diyorlar. Askerimiz de bilemiyor ne yapsın. Senden kat kat hızlı nesne uçtu gitti.

Gel de çöz bu nedir?

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır.
    Mustafa Kemal Atatürk

• ezkor E kullanıcısına yanıt
    Sen onu bunu bırak senle kontak kurdu degil mi uzaylılar, onu şöyle. Burada biz bizeyiz çekinmene gerek yok, CIA de öğrenmeyecek, sen zaten gerekli tedbirleri almışsındır ama bizden laf çıkmayacağını da bil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Küçük bir düzeltme yapayım. Tesla Motors'u Elon Musk kurmadı. Tesla Motors 2003'de 2 girişimci tarafından aynı adla kuruldu. 1 yıl sonra Musk Tesla Motors'a ortak oldu ve en büyük hissedar olarak YK başkanı oldu. Yani Tesla Motors'un isim babası Elon Musk değildir.

Rica ederim.

Evet böyle söylentiler var ama bunlar doğru değil. Şirket kurulduğunda zaten Tesla Motors adıyla kurulmuştu:

Kanıtları:

Kuruluş Belgesi:

Document

Wiki:

History of Tesla, Inc. - Wikipedia

Dostum sana şirketin kuruluş belgesini (resmi devlet belgesi) gösterdim 1 temmuz 2003'te Tesla Motors adıyla kurulmuş diye, sen bana hala asılsız şehir efsaneleri anlatmaya devam ediyorsun. İyi misin?

Şimdi oldu ama yine de bir düzeltme yapayım. 1994'de California'da kurulan Tesla Motors federal bir isim hakkına sahip değildi, eyalet bazında yani California sınırları içinde geçerli bir isim hakkına sahipti. Onun için Delaware'de 2003 yılında Tesla Motors adıyla 2. bir şirket kurabildiler. İş federal isim hakkını tescil etmeye gelince California engeli çıktı karşılarına ve o isim hakkını da cüzi bir paraya satın aldılar. Yoksa Federal bir isim hakkı 75 bin dolar gibi küçük bir paraya devredilmez.

Ülkemizde de böyledir bu durum. Bir isim ya il bazında tescil edilir ya da ülke genelinde. Ülke genelinde tescil çok maliyetli olduğu için yerel kalmak isteyen işletmeler il bazında tescili seçerler.

Bir de şu var:

Alıntı

metni:
    "The Corporation’s original Certificate of Incorporation was filed with the Secretary of State of the State of Delaware on July 1, 2003.

Aynı belgede/amend'de firmanın isminden de zikrediliyor ve "formerly known as Tesla Motors" diye ifade ediliyor. Yani 2017 öncesi Tesla Inc. olmadan önce Şirketin adı Tesla Motors İlk kurulduğunda başka bir ismi olsaydı o zikredilirdi ya da o da zikredilirdi çünkü bu bir resmi belge ve böyle detaylar atlanmaz.

Sonuçta bu hikaye Tesla adının Musk ile ilgisi olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Şirket Musk'tan 1 yıl önce Tesla Motors adıyla kurulmuş zaten.

Tesla adını korumaksa öyle büyük bir vizyonerlik falan değil. O şirkete ben başkan olsaydım ben de Tesla isim hakkını almak için elimden geleni yapardım çünkü elektrikli bir arabaya Tesla adından daha çok yakışan fazlaca bir alternatif düşünemiyorum. Hem dünya çapında bilinen bir isim, hem tüm dillerde telaffuzu kolay ve hem de başka anlamlara gelmiyor. İdeal bir isim Tesla.

Evet yanlış hatırlıyormuşum, düzelttiğin için teşekkürler. Benim aklımda öyle kalmış ama doğrusu şirket adı değil, marka tescili olarak yapıldığı için USPTO'dan alınmış federal bir tescil. Benim aklımda şirket adı tescili olarak kalmış.

Öte yandan Brad Siewert marka hakkını bedavaya devretmiş, uyanık bir iş adamı değilmiş. Uyanık biri cüzi bir para karşılığı değil, hisse karşılığı devrederdi.

Ama tüm bunlar Tesla adının Musk tarafından seçilmediği gerçeğini değiştirmiyor. İlk mesajımda yazdığım gibi Tesla adı Musk'tan önce belirlenmişti. Musk başkan olduktan sonra meseleyi çözmek ona kalmış, o da iş bitiriciliğini göstermiş.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Ekibi toplama mı ne . Bazen çuvallayan yazıları da oluyor .

Gözü kapalı güvenmem.

CIA destekliyor zaten bu calismalar. "the Syndicate" denen bir grup var, CIA de diger devlet kurumlari gibi bunlarin kontrolunde aslinda. Bu grubun onde gelenlerinden birinin resimleri sizdirildi hatta wikileakste:

Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak

ufo vardir ben bizzat ufo gozlemi yaptim ama resim ve video cekmeye deger bulmadim, cunku resim cekmenin bir degeri yok, kimse inanmayacak zaten "eheheehe tost makinesi" diyecekler. resim ve video bos seyler, ne cekmeye ne yuklemeye degmez, gordum gectim.. ufo dedigimiz sey imkansiz hareketler yapiyor, ufo oldugunu en cok oradan anliyorsun alien ya da abd silahi olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Şubat 2026; 20:13:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.