Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak (8. sayfa)
-
-
Bu resmin yapıldığı yıllara ait, resimdeki nesnelerin uzay gemisi olduğunu destekleyen herhangi bir yazılı eser, bildiri, teknik çizim, makale veya açıklama var mıdır?
Bir resmi bağlamından ve tarihsel içeriğinden, yapıldığı dönemin kültür ve sembolizminden kopararak yorumlayamazsın. Bu tür hatalı ve bilgisiz yorumlamalara anakronik hata denir.
Bu resmi yapıldığı dönemim tarihsel ve kültürel bağlamından kopararak yorumlamak en hafifinden ciddiyetsizliktir. Daha ağır kelimeler de var ama burada kullanmak istemem.
Bu resim döneminin alegorik sembolleri ve teolojik metaforları kullanılarak yapılmış, tipik bir Ortaçağ resmi/figürü. Bu resimdeki figürler dönemin dini ve sembolik görsel dilinin bir parçasıdır, uzaylı falan değildir.
Uzaylılar olsaydı;
- Neden sadece resimlerde betimlendi de yazıya dökülmedi?
- Neden sadece Ortaçağ kilise Avrupasında görüldü de, mesela islami hat ve figürlerde, uzakdoğu kültüründe görülmedi? Uzaylıların günümüzde neredeyse sadece ABD'yi ziyaret etmesi gibi, geçmişte de sadece Avrupayı mı ziyaret ediyordu? Pardon bir de Mısırı ziyaret etmişlerdi.
Ben bu resmi 2026 yılının kültürüyle ve teknolojik birikimiyle yorumlarsam, resmin vermek istediği mesajın dışına taşarım. Resmi ait olduğu dönemin değerler setinden bağımsız ele almak ancak sanat tarihi cahillerinin yapabileceği bir şeydir. Ben de sanat tarihi cahiliyim ama bu resmi haddimi bilip kafama göre yorumlamaya cüret etmiyorum. Ya ne yapıyorum? Bu resim hakkında sanat tarihçileri ve tarihçiler ile teologlar ne demiş ona bakıyorum, kerameti kendinden menkul bir takım kişilerin kendi internet sitelerinde uydurdukları hezeyanlara değil.
Velev ki bunlar uzaylı olsun.
Sonuç?
Bu ziyaretlerden biz ne kazandık ya da kaybettik, uzaylılar ne kazandı veya kaybetti?
Bu uzaylı saçmalıkları bir sonuç üretiyor mu?
Üretmiyorsa, bu uzaylılar salak mı da o kadar uzaktan böyle boşu boşuna gelip, havada bir görünüp, çekip gitmiş olsunlar?
Gerçekten bunlara inanıyorsan yazık sana.
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
-
-
-
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
-
Bu resimlerde görülen nesnelere uzay gemisi diyebilmek için uzay gemisi denilen fenomenin ne olduğu, neye benzediğini deneyimlemiş olmak gerekiyor. Böyle öncesi bir deneyim olmadıkça resmedilmiş herhangi bir nesneye bakıp bu uzay gemisidir demek saçmalıktır. Bu durumu rüyasında peygamberi gördüğünü iddia edenlerin durumuna benzetiyorum. Rüyasındakinin peygamber olduğunu bilmesine imkan yok çünkü daha önce peygamberi görmemiş ama peygamberi rüyamda gördüm diyor. Bunlar da kanlı canlı bir uzay gemisi görmedikleri halde ortaçağ resimlerine bakıp orada gördükleri nesnelere uzay gemisi yaftasını yapıştırıyorlar.
Bu saçmalığın bir boyutu. Diğer boyutu ise Ortaçağ ressamları bazı tarihsel ve dini olayları resmederken araya bir yerlere uzay gemisi yerleştiriyorlar. Nedense sadece uzay gemisini resmetmiyorlar, tarihi figürlerle birlikte resmediyorlar. Yani resmin ana teması uzay gemisi değil. Ben buradan şunu anlıyorum: Ortaçağ insanları uzaylılarla o kadar içli dışlıymış ki, uzaylılar neredeyse gündelik hayatlarının bir parçası olduğundan, ana tema olarak uzaylıları kullanmak yerine onları resimlerinde dekoratif bir unsur olarak kullanmayı tercih etmişler. Ortaçağda gökyüzünde uzay gemisi her gün görülen bir şeymiş, çünkü o yüzden yazıya bile dökmemişler.
Komik gerçekten.
-
Pedofili sapık canın cehenneme çocuk katili
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efedemirci -- 16 Mart 2026; 12:29:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt