Şimdi Ara

Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
5.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evrende insandan başka müstakil düşünebilen zeki canlı olduğuna inananın tanrı inancı olmaması gerekir. Aslında tanrı inancı olmayan için bile evrende insandan başka müstakil zeki varlık olduğuna da inanmaması gerekir. Çünkü milyarlarca yıl sonucunda tesadüfler sonucu, doğanın doğal dengesi ile mükemmel varlık insan ortaya çıktı. Eğer evrende insandan başka müstakil düşünebilen fiziki bir varlık olacaksa da bu milyarlarca yıl sonra insandan evrimleşmiş daha üstün bir varlık olarak ortaya çıkabilir. Evrim dinine iman edenler eğer bu gerçeği bilmiyorlarsa evrimin ne olduğu bilmiyorlar demektir.

Bugüne kadar ufo denilen şeyler, soyut, görünümlere dayanan, ışığa benzeyen yansımalardan başka ortada bir gerçeklik yoktur. Ne bilimsel gerçekler ne de basit gözlemler, uzayda hiç bir yerde bugüne kadar ufolara dair tek bir zerre fiziki madde tespit edilememiştir. Uzayda fiziki bir madde görülmüşmüş de, falan arazide fiziki bir eşya falan bulunmuş iddiaları komplo teorisidir. Bugüne kadar ne uzayda, ne yeryüzünde, doğa şartları dışında, zeki bir varlık tarafından yapılmış tek bir iğne kadar bile fiziki bir şey bulunanamıştır. Bulunduğunu iddia eden tamamen bir dine iman etmiştir. Adı önemli değil; ufo dini, uzay dini falan filan gibi.

Bugün belge denilen şeyler tamamen soyut gözlemlerdir. Bu belgeler fiziki kanıtlar olmadan bilimsel bir gerçeklik içermez. Soyut gözlemleri, görüntüleri bilimsel kanıt olarak sunmak ancak bu dine iman edenler için bir anlam ifade eder.

Son bir şey daha; Evrende insandan başka fiziki zeki canlı o-la-maz. İnsandan başka zeki canlılar varsa bunlar tamamen farklı boyutlarda olan canlılar olabilir. Hatta tanrı bile soyut kavramdır. Bu da evrende fiziki olarak en üstün canlı insandır gerçeğine işaret eder. Tanrının varlığı da ufoların varlığı da insan denen zeki fiziki varlığın, fiziki beyninde üretilmiş SOYUT bir kavramdır. Gerçek mi değil mi, fiziki evrende kanıtlanmış bir şey değildir. Evrende insandan başka fiziki zeki madde şeklinde fiziki canlı arayan ne gerçek fizik biliyor, ne gerçek metafizik biliyordur.

Evrende insandan daha üstün özelliklere sahip yüzlerce farklı tür zeki varlık olabilir. Ama bunlar asla bizim boyutta yaşayan fiziki canlılar olamaz. Bizim yaşadığımız fizik boyutunda olmayan herhangi bir zeki varlık, hiç bir şekilde insana zarar veremez. O yüzden bazılarının ufolar var, ama bilinçli olarak insanlara zarar vermiyorlar, isterlerse veriler türünden iddialar tamamen palavradır. Siz rüyanızda birini dövmek istediğinizde onu fiziki olarak dövmüş olamazsınız.

Şimdi bu yazıyı okuyan bana amma boş konuştun, palavra attın diyecek, ama fiziki bir ufo vardır demek daha az palavra değildir. En azından benim iddiam felsefi bir dayanağı var. Fiziki olarak ufo var diyenlerin ne bir felsefi dayanağı var, ne de bilimsel dayanağı var. Hem fizik, hem metafizik açısından palavralar gerçekmiş gibi tartışılıyorsa benim iddialarım daha bir tartışılır demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 24 Şubat 2026; 18:28:25 >

• ezkor E kullanıcısına yanıt

norobilim tam o konuyu inceliyor tip bransi degil hatta neuroscience ismi, sadako yamamura yok diyorlar. kesin ve net bir sekilde ruh reddediliyor gorusundeyim, ha ruh diye bir seyin kanitini getir kabul edelim derler ama norobilimciler genellikle kesin olarak yok sayiyorlar yani yok sayan bir cogunluk var kisisel dusunce olarak tabii ki,

norobilim, bilinci beyin sureclerine bagliyor, ruh diye bir seyi kabul etmezler, boyle bir seyin varligina da ihtimal vermezler

hatta norobilim disinda, bazi fizikciler direkt olarak obur dunya yoktur da dedi, sean carroll soyledi, boyle bir seyi kabul edersek, tum fizik bilgisi gecersiz konuma duser diye bir sey soyledi, ruh olsaydi mutlaka olcerdik, olcemiyoruz dedi, fizik anlayisi ile uyusmadigini soyluyor yani

ayni sey degil ama hawking acikca tanri yoktur dedi

yani bilim adamlarinin gorusu cogunluk olarak, tanri ve ruh olmadigi yonunde, zaten o yuzden bilim demedim, bilimsel konsensus dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Şubat 2026; 20:52:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ee ben ne diyorum hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Şubat 2026; 23:56:34 >

bunun tipla norolojiyle norosirurjiyle en ufak ilgisi yok bence. ha temel tip bilimi ile ilgisi var ama klasik anlamda tip fakultesi okumak mutlaka gerekmez, bir de ben bilim adami derken, turkiye isimli ulkedekilerren bahsetmiyorum, tr'den bilim insani cikar ama tr'de bilim olmaz.

tr'de hangi sistemle, ne yetisiyor ya da ne uzerine calisiyorlar hic ilgilenmiyorum, hsta kesme bicme, tedavi etme deseler tamam derim ama ileri fizik ve bu tarz seylerde her zaman eu ve usa diyorum..

turkiye'den birileri cikip, boyle konularda bir sey soylese, eger ki, ciddi yabanci otoriteler onaylamazsa, kesinlike itibar etmem.. tip konusu bska, onlar basit mevzular, beyin ameliyati, hsta tedavi etme falan dunyanin her yerinde herkes yapiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2026; 0:22:6 >

Sen hala norobilimle uygulamali tip pratigini birbirine karistirmaya devam ediyorsun. Cerrahlari, doktorlari kucumseme diyorsun aksine Turkiye'de uygulamali tip iyi demek istedim, ameliyat, kesme bicme ama bunlar, bizim su an konustugumuz seylerle pek alakali seyler degil bizim konumuz, hard problem of consciousness, bilincin kaynagi, qualia falan gibi seyler, uygulamali tip ile, Turk hocalarla, falan filan bunlarin bir alakasi yok. Senin dedigin adamlar, klinisyendir hsta bakar ya da norosirurji alanindadir, beyin keser falan, bu tip adamlari neden one cikartiyorsun? bunlarin konumuzla ilgisi yok, bunlar konuya cok uzak insanlar ve maraba bunlar ( uygulama yapiyorlar )

simdi senin o bilim ruh falan arastirir konuna gelelim, bilim ruhun varligini uzun suredir ciddiye almiyor, 1800'lu yillarda, medyum mevzulari, bilim adamlarinca incelenmisti bu konuda genis literatur ve tarihi bilgi var, ancak medyumlarin ve ruhcularin sarlatan oldugu ortaya cikinca, ciddiye almayi komple biraktilar, yine de senin soyledigin gibi, bilim ispatlanabilir ve daha dogrusu gozlemlenebilir, olculebilir seylerle ilgilenir, ruhlari olcen ve olculebilir kanitlar gosteren kimse su zamana kadar cikmadi ve bu yuzden ciddiye alinmiyor, olculebilir bir ruh gosterirsen o zaman mevzu degisir ama olculebilir bir ruh gosteremeyecegini bilim adamlari biliyor ve konsensus o yonde, ruh ciddiye alinmaz, gulunur gecilir ama alien oyle degil bu ikisi farkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2026; 1:31:42 >

• Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak

Aert De Gelder tarafından 1715'de çizilen bir resim.

Senin derdin, ruh ve bilinc tartismak degil, tip doktorlari yucedir ulugdur, hepsi birer bilim isigidir, tip doktoru en yuksektir seklinde konudan kopuk laf yaristirmak, konumuz bu bile degilken, mevzulari nereye getirdin. Turkish style degisik argümanlar ve ilginc kafalar.. o yuzden bu agza ve bu seviyeye uygun yaziyorum

tamam maraba iste, fizikci, norobilimci sunu kes bir bakalim ne oluyor izleyelim diyor, maraba kesiyor ve mevzuyu inceliyorlar

Neyse TR'de uygulamali tipi her sey saniyorlar ozetle, cunku gercek bilim ulkede yok, millet tercih etmedigi icin fizik bolumunun puani bile yerlerde, disariya beyin gocu oluyor, elde bir uygulamali tip var ( hsta tedavi etme ) bilim namina bska bir sey yok. o yuzden o kadar ucmuslar ki, neredeyse klinisyen = hawking diyecekler ahahahahhahaaha

hayatimda gordugum en utanc verici boburlenme, tam bir cringe gercekten. ulkenin bilimde neden geri oldugunu bile utanc verici sekilde ozetliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2026; 8:36:19 >
  • ai kullanmayın arkadaşlar. doğal takılın biraz. çok akademik ifadeler kullanıyorsunuz yazılarınızda. ne dediğinizi anlamıyorum gerçekten. ai ile kimse kapışmak istemez sanırım. faydası olan bilimi abd hiç paylaşır mı? mümkün değil. laf olsun, gündem değişsin, artık ne hedefleniyorsa.. Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak 

Ben AI kullanmam zaten basit ve cok insansi yaziyorum, devrik cumleler ve imla perfect degil, istesem akademik de yazarım ama ben degil o arkadaş kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2026; 8:41:4 >

bu konuda bence de kullanılıyor. olmaması mümkün değil. ai yok ise o zaman, forum gerçekten çok bilgili üyelerimizi ağırlıyor demeliyiz. Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak 

Sana da doktorsan, bol hsta bakmalar hocam. Sen benim frekansımda tartışabilecek biri değilsin ne yazık ki, sen ve ben cok farklıyız. "Doktoru kıskaniyür, Doktor en büyük, Doktor yüce, Doktor haric herkes cahil" diyen bir adamsın. Hatta isi büyütüp, neredeyse Hawking ve Sean Carroll cahil diyecek kafaya gelmissin. Bizim ülkede senin gibi cok var. Sen keyfine bak yani, AI ile tartış ahahaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2026; 9:5:27 >

Masolino da Panicale 1428.

Her chatgpt cevabına bir ortaçağ resmi.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.