Şimdi Ara

Trump'ın gümrük vergileri ortalığı karıştırdı: Oyun konsollarına ciddi zam kapıda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trump'ın gümrük vergileri ortalığı karıştırdı: Oyun konsollarına ciddi zam kapıda
    Donald Trump yönetimindeki ABD hükümetinin Çin, Tayvan ve diğer ülkelerden yapılan ithalata getirdiği yeni gümrük vergileri, teknoloji dünyasında büyük dalgalanmalara yol açmaya başladı. Piyasadaki oyun konsolları da bu yeni politikadan nasibini alacak gibi görünüyor. Uzmanlara göre, PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi konsolların fiyatları %40'a kadar artabilir.

Ayrıca Bkz.Trump'ın uyguladığı vergiler nedeniyle iPhone fiyatları %43 artabilir

5 Nisan 2025'te yürürlüğe giren kapsamlı gümrük paketi, tüm ülkelerden yapılan ithalata %10 oranında asgari vergi getiriyor. Avrupa Birliği'ne %20'lik tarifeler uygulanırken, Çin %34'e varan tarifelere tabi olacak. Üstelik 3 Nisan itibarıyla otomobiller ve yedek parçalar için %25'lik bir ek vergi de devreye girdi. Amaç, ABD'nin ticaret açığını kapatmak ve yerli sanayiyi güçlendirmek.

Ancak uzmanlar, bu hamlenin hayat pahalılığını artırabileceği ve hatta ekonomik durgunluk riskini tetikleyebileceği uyarısında bulunuyor. Peki, bu durum oyun konsollarını nasıl etkileyecek? PS5 ve Xbox Series X gibi cihazlar, büyük ölçüde Çin ve Tayvan'da üretiliyor. Yeni vergilerle birlikte üretim maliyetleri artacağı için bu artış doğrudan tüketicinin cebine yansıyacak. Uzmanlar, PS5 ve Xbox Series X fiyatlarının 246 dolara kadar artabileceğini öngörüyor.

Trump'ın gümrük vergileri ortalığı karıştırdı: Oyun konsollarına ciddi zam kapıda

Küresel çapta ekonomik krize yol açabilir

Sony, bu olası fiyat artışını öngörerek yılın başında belirli bir stok oluşturdu. Ancak bu stokun ne kadar süreceği belirsiz. Üstelik söz konusu fiyat artışının sadece ABD'yi değil, Avrupa gibi diğer pazarları da etkileyeceği belirtiliyor. Üretim maliyetlerindeki artış, doğrudan tüketicilere yansıtılabilir. Yeni vergi düzenlemeleri oyun sektörünün yapısını da değiştirecek gibi görünüyor. Fiziksel oyun satışları, artan maliyetler yüzünden cazibesini yitirebilir ve dijital oyun satışları artabilir .

Bunun tüketiciler için hem artıları hem de eksileri var. Dijital oyunlar, piyasaya daha hızlı çıksa da ikinci el satış imkanı ortadan kalkıyor ve içerikler tamamen bir platforma bağlı hale geliyor. Öte yandan, bu vergilere karşı tepkiler de gecikmedi. Avrupa Birliği, Amerikan viskisi, motosiklet ve teknelere ek vergi koymaya hazırlanıyor. Çin ise aynı şekilde karşılık vererek ABD ürünlerine benzer tarifeler uygulamaya başladı. Bu karşılıklı restleşmeler, ticaret savaşını iyice alevlendirebilir ve küresel çapta bir ekonomik krize yol açabilir.

Kaynak:https://playfront.de/en/trumps-cell-ps5-and-xbox-series-x-soon-to-be-40-more-expensive/

• Donanım Haber'deki yorumları okuduktan sonra, ülkemizde iktisadi bilimler konusunda eksik ve yanlış algılara sahip insanların olduğu görünüyor. Arkadaşlar, bir ürünün ham maddesinden üretimine kadar oldukça geniş bir tedarik, üretim ve montaj zinciri var. Bir ülkenin başka bir ülkeye uyguladığı tarifelerin bizi etkilemeyeceğini düşünmek doğru değil.

Şirketler, oluşabilecek maliyet artışlarını bir şekilde kompansete etmeye çalışır, yani fiyatın değişmemesi, maliyetlerin artmadığı anlamına gelmez. Örneğin, bir üretici daha iyi bir GPU koymak yerine, önceki nesle kıyasla sadece küçük geliştirmeler içeren bir model sunabilir. Eğer zarar büyükse şirketler bunu tüketiciye de yansıtır. Yani temelde maliyet düşümü, fiyat artışını da beraberinde getirebilir. Sonuç olarak, tüketici fiyat aynı olmasına rağmen zarara uğrar. Basitçe shrinkflation ve skimpflation.

Örneğin, her çipset bir şekilde Tayvan'da üretilecek ve bu da fiyatların artmasına neden olacak. Peki, bunun önüne nasıl geçecekler? Sonuç olarak, maliyet artışı kaçınılmaz olarak tüketiciye yansıyacak. Tabii ABD, Çin kartını oynayıp Tayvan’a, “Olası bir işgalde yanında olmayız bu yüzden çipsetleri gümrük vergilerine dahil edilmeyecek” diyene kadar. Yani demem o ki kriz küresel boyutta.

• Pamuk eller ceplere Mevzu Trump ile alakalı olduğunu sanmıyorum.Nihayetinde bu adam birilerinden icabet alarak bu işlere soyundu,yoksa ne mümkündiür efendim bunlara kalkışmak.

• İthalat PS' lerin fiyatı Amerika da artacak, bu Türkiye' yi ilgilendirmese de bizde vergiler zaten yüksek olduğu için bizdeki fiyat zamlı Amerika fiyatından yine yüksek olacaktır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 6 Nisan 2025; 13:02:45 >
  • Donanım Haber'deki yorumları okuduktan sonra, ülkemizde iktisadi bilimler konusunda eksik ve yanlış algılara sahip insanların olduğu görünüyor. Arkadaşlar, bir ürünün ham maddesinden üretimine kadar oldukça geniş bir tedarik, üretim ve montaj zinciri var. Bir ülkenin başka bir ülkeye uyguladığı tarifelerin bizi etkilemeyeceğini düşünmek doğru değil.

Şirketler, oluşabilecek maliyet artışlarını bir şekilde kompansete etmeye çalışır, yani fiyatın değişmemesi, maliyetlerin artmadığı anlamına gelmez. Örneğin, bir üretici daha iyi bir GPU koymak yerine, önceki nesle kıyasla sadece küçük geliştirmeler içeren bir model sunabilir. Eğer zarar büyükse şirketler bunu tüketiciye de yansıtır. Yani temelde maliyet düşümü, fiyat artışını da beraberinde getirebilir. Sonuç olarak, tüketici fiyat aynı olmasına rağmen zarara uğrar. Basitçe shrinkflation ve skimpflation.

Örneğin, her çipset bir şekilde Tayvan'da üretilecek ve bu da fiyatların artmasına neden olacak. Peki, bunun önüne nasıl geçecekler? Sonuç olarak, maliyet artışı kaçınılmaz olarak tüketiciye yansıyacak. Tabii ABD, Çin kartını oynayıp Tayvan’a, “Olası bir işgalde yanında olmayız bu yüzden çipsetleri gümrük vergilerine dahil edilmeyecek” diyene kadar. Yani demem o ki kriz küresel boyutta.

• darkthepro D kullanıcısına yanıt

Zeka seviyesi düşük yorumlar yapan kişiler zaten belli. Büyük ihtimalle tuzları kuru olduğu için rahatça takılıyorlar. Şu an ülkeyi yöneten kişinin ekonomiden ne kadar anladığı ortada. Bu yüzden bu tip yorumlar beni şaşırtmıyor. Gülüp geçiyorum. Trump'ın gümrük vergileri ortalığı karıştırdı: Oyun konsollarına ciddi zam kapıda 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartlarına gelir mi

• Trump bir konuda çok haklı.Amerika felaket dış ticaret açığı veriyor.Ve başta Çin olmak üzere asya ülkeleri bütün üretimi ele geçiriyor.Fakat bunun sorumlusu yine Amerika zamanında dünya sanayisi amerikanın elindeydi.Üretimin çoğunu onlar yapıyordu.Sonra üretimi bırakıp tüketim ekonomisine geçtiler.Tüm yüksek teknoloji sanayisini asya ülkelerine taşıdılar.E tabi adamlar da boş durmadılar özellikle Çinliler bütün teknolojiye hakim oldular.Yani Amerika ve batı kendi aptallığının bedelini ödedi.Uzun yıllardır sahte bir refah içinde yaşıyorlar.Trump bunun sürdürülemez olduğunu biliyor.O yüzden bu kadar agresif davranıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8BA1891D7 -- 6 Nisan 2025; 16:16:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cerkezyalcin

Ekran kartlarına gelir mi
    Elbette, her ürün için geçerli

• Amerikalılar trumph seçtiğine çok pişman olmuşlardır

• Halkını vergilerle ezen RTEyi rol alıyor cidden.

• Durun arkadaş. Eşşeğin aklına karpuz kabuğunu sokmayın. Şimdi bunu duyunca adam altı ay önce alıp, deposuna koyduğu konsolu “abicim bunlar çok taze, gümrükten yeni soktuk. Ben de yüksekten aldım zaten, yapacak bişey yok” diyerek zammı çakacak. Millet olarak fırsatı paraya çevirmeyi çok severiz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.