Şimdi Ara

Trump'ın gümrük vergileri ortalığı karıştırdı: Oyun konsollarına ciddi zam kapıda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

PlayStation 5 AMD CPU ve GPU kullanıyor, AMD nin amerikan şirketi olduğunu düşünürseniz bu birimleri TSMC üretiyor, TSMC ye koyduğu vergiden dolayı üretim maliyetinin artması demek, haliyle PlayStation fiyatını arttırabilir demek oluyor. Tabi diğer arkadaşların dediği gibi illa şimdikinin fiyatı artması demek değil, gelecekte çıkabilecek ürünler için konuşulmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu vergiler fiyat artışı olarak bize doğrudan yansıma da firmalar bütün maliyet artışını ABD tüketicilerine yansıtmak istemeyebilir ve genele yaymayı tercih edebilirler. Bu da dolaylı olarak bütün dünyada fiyatların artması olarak sonuçlanabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weirdusername -- 6 Nisan 2025; 23:1:45 >

• Aaaa aynı biz. Tam tğketim toplumu olduk. Düşük dolar, düşük krediler, düşük araba fiyatları, düşük fiyatlı tüm ithalat malları. Öyle ki ucuz fiyat sebebiyle çinden ne kıyafetler aldık zamanında. Herkes daha iyi ev daha iyi araba hep daha iyisine alıştırıldı. Şimdi ithal mallar pahalı gelmeye başladı ama bu seferde üretim yok. Tarım bırakıldı, maliyetler arttı et fiyatları maşallah zaten. Tipik bir tüketim toplumu yapıldık bilinçli olarak. Köylüye de yaşlılık aylığı bağladık onlarda tarımı bıraktı. Oh ne güzel olduk

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Battlenet Tag: TheShadow#2486
  • darkthepro D kullanıcısına yanıt

Bizim türkolara anlatmak için şöyle bir örnek verilir.

Pasifikte bir kayık batsa bizim mabadımıza batar. Hala anlamayanlar yoktur sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işten yine biz zararlı çıkacağız gibi görünüyor. Okyanus ötesindeki Uzak Batılı Coni ile Uzak Doğulu Çançinçon birbirlerine karşı pırtlatıyorlar bizim ekonomi sallanıyor. Umarım sadece ABD ve Çin etkilenir. Ulan sarı soytarı dünya ekonomisinin içine edeceksin bu gidişle.

Onu garanti yaparlar. Hatta hiçbir etkisi olmasa bile Trump gümrük vergisi getirdi ondan oldu derler durduk yere %50 saplarlar. Ülkedeki ahlak seviyesi tam olarak bu noktada.

Ekran Kartı: ROG STRIX GeForce RTX 4080 Super, CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D, Kasa: Cooler Master MasterCase H500 ARGB, CPU Soğutucu: Corsair H100 RGB, Anakart: ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI), RAM: Corsair Vengeance RT 4x16GB 3600MHz CL16, SSD1: Corsair MP510 480 GB M.2 NVME, SSD2: Kingston M.2 NVMe 500 GB, Klavye: GameBooster G918 Fire Storm RGB Red Switch, Mouse: SteelSeries Rival 600 Gaming Mouse - Oyun Konsolu: PS4 - PS5 Pro | Xbox Series X | Nintendo Switch OLED White | ROG Ally Z1 Extreme
  • Hayalimizde ki bütün eğlence imkanları hala hayal olarak kalacak yani... %43 de nedir be

Türkiye özelinde ve Dünya genelinde bir öz eleştiri + toplumları kavrama amaçlı bilgi paylaşayım. Dünyada ki süper güçlü yada görece zengin ülkelerin insanları sandığınızın aksine zeki filan değiller.Hatta ciddi bir iddia da bulanayım ortalama bir Türk insanından pratik zeka ve gündelik yaşantı olarak çok gerideler.Nasıl oluyor o zaman bu adamlar bu halde derseniz sistem var sistem ve en altan en üstte bu sisteme uyuyorlar .Planlar 1 yıllık değil 100 yıllık yapılıyor ve plandan şaşmadıkları için sonuç iyiye gidiyor.

Abd Delaware de 3 ay kaldım işleyişi görseniz katil olurdunuz .Mesela şirket kurdunuz şirket üzerine araç alıyorsunuz bununla ilgili ödeme çıkacak biliyorsunuz ilk kez yapmadığınız için.Belge altına daha önce doldurduğunuz formu ekliyorsunuz ve ödemeyi buradan alın diye imzalıyorsunuz. (İlk formdan sonra 1 yada 2 güne gelin form doldurun ödeme yapın diyecekler işleyiş öyle iptal yada onaylanmama gibi bir durum yok ) O koyduğunuz kağıt için sizi arıyorlar bunu nereden buldunuz diyorlar ve yanlarına çağırıyorlar.Gidiyorsunuz durumu anlatıyorsunuz ve daha önce bu tarz bir işlem yaptığınızı ve bunu bir kaç gün önce ödediğinizi zaman kazanma amacı ile koyduğunuzu söylüyorsunuz.

Karşınızda ki kişi çok salak değilse 2 seçenek çıkması lazım ya böyle olmaz diyecek yada yazdığınız kağıdı size geri verecek ilk işleyiş ile süreci izleyin diyecek değil mi ?. Hayır   10 dakika boyunca yüzünüze bakarak etrafına sorular soracak nereden biliyor bunu biz şimdi bunu ne yapacağız diye alt kat üst kat gezecek ve 3 saatinizi yiyecek. Sizi müdür odasına alacak bir şokta müdür yaşayacak .Sizde nesine şok olduklarını çözemeyeceksiniz 10 kişiye sürekli 1 hafta önce aynı işlemi yaptığınızı o işlem hatalımıydı diye kendinizi yiyeceksiniz. Neyse kısa keseyim işin sonunda ne oluyor peki ? Meğerse o form o binanın dışına çıkamıyormuş    ve çoğaltılması yada fazla alınması söz konusu değilmiş.

Ama size o formu bilgi gizliliği için lütfen bina dışında bulunan noktalardan doldurun diyorlar yani dışarı çıkmaması söz konusu değil. Şunu sordum ben doldurmak için çıktım fotokopisini çektim ve daha sonra işlem için kullandım ne yapacaksınız diyorum 30 yıldır böyle bir durum ile karşılaşmadık diyor. Peki şimdi ödeme yapacak mıyım diyorum benim doldurduğum formun boşunu verip doldurmamı söylüyorlar.Doldurdum şuan sağ elimde diyorum ama o form bu form olamaz diyor.Yan yana koyuyorum bakın sizin diyorum olamaz diyor.Dışarı çıkıyorum 10 dakika sonra içeri giriyorum önceden doldurduğum formu veriyorum ve evet kabul ediyorlar.

Benzer dramayı İtalya da bari itbri limanında da yaşadık. Geçen yıl geldiğimiz için evrakları önceden tekne de hazırladık sunduk .Liman kontrol geldi formları verdik geri gitti bu işleyişi nereden bildiğimizi sordu.Adamların garibine giden şey bu tarz şeyleri nasıl bildiğimiz .Bilseler ki her gün benzer saçma sapan işleyişlere katlanıyoruz pratik zekayı çözecekler.

Kıssadan hisse Trump geldiğinde bunları yapacağını düşünmüş olamazlar çünkü böyle bir şeyi düşünme gereği görmüyorlar.Onların mantığına göre sorun çıkmaz çünkü kurallar var.Bu kurallar yazılı bile olmasa var toplum ona göre hareket ediyor.Ben Trump ın geri adım atacağını yada görev süresini sonuna kadar sürdüre bileceğini hiç sanmıyorum göreceğiz.

AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    Çok enteresan bir olay yaşamışsınız.Gülermisiniz ağlarmısınız.Türkler olarak pratik düşüncede.Dünyada hiçbir halk bizle aşık atamaz diye düşünüyorum.Ah birazda kurallara uysak bakın nerelere geliriz.

• bu politikalar 2000 yılına girilmeden uygulanmalıydı, çok geç kalındı.

Kısa vadede enflasyona neden olacak ama uzun vadede ülkenin faydasına olacak bir vergi türü.

Yalnız Türkiye'de yatırım yapana fabrika açana ek vergi muafiyeti getiriliyor. Trump bunu bir süre sonra anlar muhtemelen. Tsmc amerikada fabrika açtı, çiplerin vergiden muaf olması ve işlemci, ekran kartı fiyatlarının atmaması lazım aslında. Ps5 japonyada üretiliyorsa her türlü zam yer.

çıkınca bugün yapılan eylemler katlanarak artacak..

• Mirtazo01 kullanıcısına yanıt

Amerika'da sam amcanın kedisi ölse bizde ekonomik kriz çıkar. Selcoin diye bi kanalda duymuştum. Seninki daha güzelmiş.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.