Şimdi Ara

Gümrük vergilerinden önce, Çinli elektrikli araçlar Avrupa'da rekor satış yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Dead Space6 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
10
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gümrük vergilerinden önce, Çinli elektrikli araçlar Avrupa'da rekor satış yaptı
    Geçtiğimiz ay Avrupa Birliği, Çinli elektrikli otomobil üreticilerine yönelik yüksek gümrük vergileri koymuştu. %38'e varan vergiler sebebiyle satışlarının büyük ölçüde etkilenmesi beklenen Çinli üreticiler, vergiler yürürlüğe girmeden Haziran ayında rekor satış yaparak, Avrupa elektrikli araç pazarında %11 pazar payına ulaşmayı başardı.



    Haziran'da 23 bin adet Çinli elektrikli araç satıldı



    Bayilerin cazip kiralama planları ve indirimler sunmasıyla, 5 Temmuz'dan önce ek vergilere tabi olmadan gerçekleşen satışlar neticesinde, Çinli üreticiler Avrupa genelinde 23 binden fazla elektrikli otomobil satmayı başardı.



    Ayrıca Bkz.Temmuz ayında en çok satılan otomobiller: Elektrikte Togg yeniden zirvede



    Avrupa Komisyonu'nun vergi hesaplamaları, Çin hükümetinin elektrikli araç üreticilerine verdiği sübvansiyonların etkilerine yönelik bir soruşturmaya dayanıyordu. Bu doğrultuda, MG'nin sahibi olan SAIC'in, devletin mali yardımlarından en çok yararlananlardan biri olduğu bulundu ve komisyon, SAIC'e en yüksek vergileri uyguladı. İthal edilen tüm elektrikli araçlara eklenen ekstra %10'un yanı sıra %38,1 gibi büyük bir oranda vergi eklendi.



    Dolayısıyla SAIC, tarifler yürürlüğe girmeden 13 bin MG'yi kaydetti. Bloomberg'in haberine göre, Haziran ayında kaydedilen MG4'lerin %40'ı bayiler tarafından kendi kendine kaydedildi. Haziran ayında Avrupa genelinde yaklaşık 4 bin adetlik satış kaydeden BYD, %17'lik ek vergiye tabi tutulacak. 



    Önümüzdeki birkaç ay, Çinli otomobil üreticilerinin AB vergilerinden ne kadar ciddi şekilde etkileneceği ve şu ana kadar görülen büyümenin sürdürülüp sürdürülemeyeceğini göstermesi açısından önemli olacak.




    Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-07-29/china-electric-car-brands-mg-byd-grab-record-europe-market-share







  • Avrupa iş yapmayı bilmiyor. Öyle son tarih mi verilirmiş, kanun basılıp hemen yürürlüğe girmesi gerekiyordu. Devlet refleksi sert ve haşin olmalı.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    He aynen o yüzden o kadar zengin iyi durumlar.

  • Sömürgecilik ve küresel hırsızlığın mucitlerinden bir yanık kokusu gelir oldu epeydir :)

    Şimdiye kadar sapladıkları okun ucu ters dönünce bi ağlama bi sızlama

    Ağlıcaksanız oynamayalım da demiyor Çin. Bulduğu açıklıktan saplıyor :) :)

  • Saic zaten devlete aitmiş, öyle diyor waykipidya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar uygun fiyata MG4 satılamaz.

    Çin resmen MG'yi, gidin şu Avrupalılara darbe vurun gelin parası neyse ben vericem deyip göndermiş.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.