D

Yarbay
30 Kasım 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
32 üye
Görüntülenme
Toplam: 138 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhabalar

LTD F-50 BLK elektro gitarımı satıyorum. 5-6 ay kadar kullanıldı. Yanında amfiyle, askılık ve çantasıyla birlikte veriyorum. Sadece teller uzun süredir değişmedi. İstanbul içinde elden teslim edilir.

Arkadaşlar merhaba,

Şirket içnide ZyXEL Prestige 660HW-T1 modem kullanılıyor. Son günlerde internette kesintiler yaşanmaya başladı. Modem arayüzünden loglara girip baktığımda bir süre sonra loglar "Session table is full" ve "exceeds the max. number of session per host!" uyarılarıyla doluyor. İnternet bağlantısı boğuluyor. Modemi kapatıp açınca düzeliyor ancak. Telnet üzerinden ip nat session 1024 komutunu uyguladım kısa bir süre için düzelmişti. Bugün tekrardan aynı sorunu yaşamaya başladım. Nasıl çözebilirim?
Merhaba arkadaşlar. Düne kadar Windows 8 kullanıyordum, bugün Windows 7'ye geçtim. Fakat internet hızım normalken birden düşüyor. Download hızı 500-600 kb iken 4-5 kb kadar düşüyor. Hiç bir sayfaya ulaşamıyorum. Bazen kendiliğinden düzeliyor, genelde modemi kapatıp açıyorum, o zaman kesin düzeliyor. Fakat sürekli bu olayla karşılaşıyorum. Sorun ne olabilir acaba?
Ön lisans mezunuyum lisans bölümü tercih ederek ikinci üniversiteyle AÖF'e yazıldım. Kaydı yaptıktan sonra AÖF bürosuna dilekçe yazarak askerlik işlemlerinin buradan yürütülmesini istedim hemen öğrenci durum belgesini verdiler. Bağlı bulunduğum şube Bursa-Yıldırım Askerlik şubesi olduğundan zarfın üzerine de orayı yazdılar. Belgeyi Avcılar Askerlik Şubesine götürdüm. Oradaki memur bunu postayla Yıldırım askerlik şubesine yollaman lazım dedi. Buradan yapamaz mıyım diye sordum bu işlemler böyle yürütülüyor dedi. Postayla yolladım fakat bir şey olur mu korkusu sardı içimi. Daha önce bu şekilde yollamış olan var mı acaba? Ya da bir sorun çıkar mı?
Laptop kullanıcısıyım. Format attıktan sonra başladı sorun. Driverlerı sorunsuz kurdum, güncel olması için tarama yaptırdım. Kaldırıp yeniden kurdum hala 20-25 dk da bir kesiliyor. Modemle aramda biraz mesafe var ama hiç sinyal sorunu yaşamadım. Modem ve laptop arasında sinyali kesecek bir şey de yok. Bağlantı koptuktan hemen sonra baktığımda modemi görebiliyorum, sinyal seviyesinde de bir azalma gözükmüyor. Bağlan dediğim zaman bağlanıp tekrar kopuyor, ikinci kez bağlan dediğim zaman bağlanıyor ancak. Sorun ne olabilir?
Bu sene bir ön lisans programından mezun oldum. Şansımı denemek için YGS'ye girmiştim sonuç çıkmayınca AÖF yazdım ve Sosyoloji bölümü çıktı. Kayıt olmak istiyorum fakat okuduğum okul geçici mezuniyet belgesini geciktiriyor. Bunun yerine okuldan diplomamı alıp kayıt yaptırsam sorun olur mu?
Merhaba arkadaşlar. Araştırdım iki liste çıktı karşıma. Birinde sadece Vakıf Serisi kitapları var. Diğerinde Vakıf serisi haricindeki kitaplarda var. Asimov'un tüm kitaplarını okumak istiyorum ama şuan hepsini alacak durumum olmadığı için Vakıf serisinden başlamak istiyorum. Hangi şekilde okumak daha doğru olur?

İlk liste:

1. Vakıf

2. Vakıf ve İmparatorluk

3. İkinci Vakıf

4. Vakıf’ın Sınırı

5. Vakıf ve Dünya

6. Vakıf Kurulurken

7. Vakıf İleri

İkinci liste:

1- End Of Eternity

(Sonsuzluğun Sonu, tekil kitap)

Vakıf Serisi:

2- Foundation (Vakıf)

3- Foundation and Empire (Vakıf ve İmparatorluk)

4- Second Foundation (İkinci Vakıf)

5- Foundation’s Edge (Vakıf’ın Sınırı) (ilk büyük şok)

Robot Serisi:

6- Caves of Steel (Çelik Mağaralar)

7- The Naked Sun (Çıplak Güneş)

8- The Robots of Dawn (ikinci büyük şok)

9- Robots and Empire

Tekrar Vakıf Serisi:

10- Prelude to Foundation (Vakıf Kurulurken) (son şok ve artık başka kitaplar size boş ve anlamsız görünecek)

11- Forward to Foundation (Vakıf İleri)

12- Foundation and Earth (Vakıf ve Dünya)

Bütün bu kitapları okuduktan sonra seri içinde hayati önemi olmayan ama aynı gerçekliklerde geçen
Kısa Robot Hikayeleri:

*The Complete Robot*Robot Dreams

*Robot Visions

*Gold: The Final Science Fiction Collection

İmparatorluk Romanları:

*The Stars, Like Dust

*The Currents of Space

*Pebble in the Sky
İki üç maç yaptıktan sonra menüye gelince hiç bir şeyi seçemiyorum. Kendi kendine menüler aşağı kaymaya başlıyor. Bazende sola doğru kayıyor. Maç bittikten sonra ana menüye dönemiyorum bu yüzden. Neden kaynaklanıyor olabilir?
Arkadaşlar hayatımda ilk defa dersaneye gidiyorum, eşit ağırlık çıkışlıyım, sözelden gireceğim bu sene.

400-420 arası ham puan yapmam lazım sözelden. Tavsiyeleriniz nelerdir, nasıl çalışmalıyım, nelere dikkat etmeliyim?

Sıfırım diyebilirim, hiçbir şey bilmiyorum nerdeyse.
Arkadaşlar öncelikle konunun yeri burası değil biliyorum, fakat yarına kadar kayıt yaptırmam gerekiyor ve öğrenmem gereken şeyler var. Yöneticilerden ve sizlerden anlayış bekliyorum.

Yeditepe'ye burssuz gidebiliyorum. Hazırlık ve 4 sene boyunca da eğitim dili İngilizce olacak, İngilizcem kötü.
Maltepe'nin yetenek sınavlarında ilk 10'a girdim. Burs verme ihtimalleri var. Hazırlık yok ve eğitim dili Türkçe.

Çok çalışırım, elimden geleni yaparım İngilizce konusunda ama İngilizcesi zayıf olan biri çok çalışsa bile geçebilir mi bilmiyorum. Epey zorluyorlarmış. Bir efsaneye göre de öğretmenler özellikle bırakıyormuş İngilizcesi kötü olanları. Ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Maltepe'ye ise kötü bir okul diyorlar, birkaç arkadaşımla ve öğretmenlerimle konuştum ve tavsiye etmediler.

Maltepe'de veya Yeditepe'de okuyan arkadaşlardan mutlaka yorum bekliyorum.

İyi forumlar.
Hakkında
İlgi Alanları: PC,İnternet,Kitap,Sinema
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Takım
Beşiktaş
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 18.455
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 28.607 (Bu ay: 896)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 74 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.