Şimdi Ara

Triger Doğru takıldığını nasıl anlarım ? Endişeliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
10.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunun için konu açmayayım dedim ama net bilgi bulamayınca açmak durumda kaldım.

Bugün çeşitli bayileri olan özel bir servise triger seti ve bir çok bakım işlemi yaptırdım.

Şirket sahibi ile ufak bir tartışma yaşadık sebebi paçaları benim almam almadan önce bir şey demedi alabilirsin dedi trigeri söktüler su pompası su kaçırıyor ve bir kaç eksik parça vardı sizden alayım dedim sert bir tepki ile satmadılar git al dediler araç açılmış mecburen gittim aldım geldim yakında parçacı olmamasına rağmen.Şirket sahibi parçaya garanti vermem tamam vermesin zaten orjinal renault seti aldım bir şey olursa bana suç atamazsın diyor lafa bak.

Araç 7 saatlik bir çalışma sonucu bana teslim edildi ama işçilikten şüpheliyim kafam çok karışık rahat edemedim malesef araçta bir anormallik yok triger de sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

Bilerek hatalı takma gibi bir duruma girmezler herhalde diye düşünüyorum ama emin olamıyorum

Gönül ister butür riskli işlemleri yetkili servise yaptıralım ama yetkili servis triger seti değişime ortalama 1200 TL + kdv fiyat çıkardı telefonda.

Triger değişimi sonrası motor sesi bu şekilde

Benim araç 2005 model buda 2001 model bir lagunahttp://youtu.be/JFWINsVNa5Q?t=6m26s

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 7 Mart 2015; 11:11:31 >

• Aklı başında adamın yapacağı iş değil hocam kafaya takmayin bence. Parça fiyatları üzerinden kar elde edecekti muhtemelen bu yüzden kızmış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne adamlar var ya, parça satamadı diye çirkefleşiyor.

Neresi söyleyin bence bir kişi bile bunu görüp gitmezse bence kardır..
    Artı şikayetvara falan da yazın bence..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle esnaflık mı olur demeyin her yerde var. Babamın 10 yıldan fazladır gittiği ve sahibinin ahbabı olduğu servisin fiyatlarının fazla olduğunu ve kibarca parça fiyatlarını kitlediğini babama yıllarca anlatamayıp bir seferlik bakım işini bana birakmasini ve yine oraya götüreceğimi söyledim. Tek fark parçaları bu defa kendim aldım, bakım masrafı neredeyse yarı yarıya düştü, babamın sözde ahbabının suratı gibi.

• Satın aldığım aracın eski sahibi aracı satmadan önce kardeş ne olur ne olmaz ben triger v kayışı pompa felan ağır bakıma sokacaktım aracı parçalarını almıştım şimdi aracı sana sattım tüm parçaları vereceğim demişti adam yedek cam silgecinden tut triger zinciri , kayışlar , hava filtresi , yağ filtresi , 3+1 lt antifiz , 3,2 lt yağ, contalar , mazot filtresi , karter tapası , baskı balatasına kadar almış hepsini bana vermişti hatta yedek ampül vs de verdi birde elinde mazot pompası tamir kiti mi ne öyle birşey verdi..yani bu parçalar ne kadar tutar bilmem adam yurtdışına çıkacagı için verdi güzel bir iş teklifi gelmiş öyle pek eş dost yok dedi biraz içini döktü aracı teslim aldıktan sonra ama aracıda güzel fiyattan aldık yani..

neyse aracı 136 binde aldım şuan 145 olacak bu aralar boşum dedim sanayiye çıktım adamlara bakım var diyorum parçalar benden ooo olmaz garanti vermem şudur budur diğerine gittim getir kullanacagın parçayı benim arabada olan parçanın aynısı ee diyorum hemşerim işte aynı parça yok biz garantili yerden alıyoruz felan fistan sanki biz kaçak soktuk malı Te Allam ya ...

diğer yere gidiyorum sırf 400-500 tl işcilik cekiyor hayır anlamadığım parça aynı parça niye bu kadar gelinlik kız nazı yapıyorsunuz ki anlamadım.. araç normalde 160 binde zincir bakımına girecek ben 150 bin civarı yapmak istiyorum ama adamlar resmen gelinlik kız nazı yapıyor.

şimdilik bulunduğum yerde yaptırmayacagım ne nazlarını cekecem nefesi kokan heriflerin 150 bin olsun kendi tanıdıgıma yaptıracagım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 207 1.6 dizel aracımın trigeri dün yetkili serviste değişti ve 700 lira tuttu orjinal parça ile.

Renault yerli diye geçiyor bu insafsız fiyatları anlamak güç...

İçiniz rahat etmeyecekse bir ustaya işçilik ödeyerek kontrol ettirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daft Punk -- 6 Mart 2015; 2:11:27 >
  • Parasıyla yaptırdığı iş için niye ezdirir insan kendini anlayamıyorum. Adam hem azar çekmiş, kovmuş, siz de küçük Emrah'a bağlayıp parçaları alıp gelmişsiniz.
    İşin görülmesi ayrı mesele, ama ne olursa olsun herkes sınırlarını bilecek. Siz sınır çizmeyince arsız insanlar tepenize kadar çıkar.
    O anda herşeyi bıraktırıp aracı çekiciyle başka servise götürmeniz, şu an yaşadığınız endişe ve trigeri setini kontrolünden daha az şeye malolurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracımı sanayiye götürdüysem, parçalarımı da kendim alır gelirim.
    Usta gerekli parçaları yazar, ben de gider bir parçacıdan alırım, sanayide bir sürü parçacı var. Hatta gezip hangisinde daha uygun fiyata orjinal bulabiliyorsam, onu tercih ederim.
    Aracın hangi ustada diye soran parçacıya da isim vermem, çünkü aklınca sonradan kime ne kadar komisyon vereceğini bilmek istiyor.
    "Başka sanayide" der geçerim ve genelde de bu komisyonu düşürtür, uygun fiyata alırım.

Şimdiye kadar da hiçbir usta, parçaları kendim alıyorum diye atar yapmadı.

Amma velakin, hiçbir usta, özel servis, dışarıdan getirdiğiniz bir parçaya garanti vermez. Çünkü o parçadan para kazanmamıştır.
    Bir sorun çıkarsa, usta parçayı söker elinize verir, "aldığın yere götür" der. Parçacı getirdiğiniz parçaya bakar, iyi bir esnafsa değiştiririr, değilse, ustaya suç atar, herşeye suç atar.
    Eğer parçada bir sorun çıktıysa, yedek parçacı yenisini bedava verse bile, usta tekrar bütün sökme-takma işçilik ücretini alır.

Bu işler böyle
    Ya yetkili servise gidip, ne derlerse kabul edeceğiz.
    Yetkili veya Özel servisteki parça fiyatlarına katlanacağız.
    Ya da küçük riskleri alıp, güzel tasarrfular yapacağız

Tercih araç sahibi olarak bizim.

• Sanayideki ustanın güvenmemek gerek ucuz diye yan sanayi parça takar bişey oldumu arkasında durmaz ayrıca her araca sanki motorlar aynı gibi aynı yapı koyar dizel benzin lpg fark etmez bunlar için kendi parçanı kendin alıp götürürsün. Ülkemde kimseye güven olmaz.

• Madem parçayı kendiniz dışarıdan alacaktınız. Neden özel servise gittiniz. Sanayiye gitseydiniz. Ben bunu anlamadım. Yetkili servisler de, özel servisler de asıl parayı parçadan kazanıyorlar.

Empati yapın bakalım. Ne hissedeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Aracımı sanayiye götürdüysem, parçalarımı da kendim alır gelirim.
    Usta gerekli parçaları yazar, ben de gider bir parçacıdan alırım, sanayide bir sürü parçacı var. Hatta gezip hangisinde daha uygun fiyata orjinal bulabiliyorsam, onu tercih ederim.
    Aracın hangi ustada diye soran parçacıya da isim vermem, çünkü aklınca sonradan kime ne kadar komisyon vereceğini bilmek istiyor.
    "Başka sanayide" der geçerim ve genelde de bu komisyonu düşürtür, uygun fiyata alırım.

Şimdiye kadar da hiçbir usta, parçaları kendim alıyorum diye atar yapmadı.

Amma velakin, hiçbir usta, özel servis, dışarıdan getirdiğiniz bir parçaya garanti vermez. Çünkü o parçadan para kazanmamıştır.
    Bir sorun çıkarsa, usta parçayı söker elinize verir, "aldığın yere götür" der. Parçacı getirdiğiniz parçaya bakar, iyi bir esnafsa değiştiririr, değilse, ustaya suç atar, herşeye suç atar.
    Eğer parçada bir sorun çıktıysa, yedek parçacı yenisini bedava verse bile, usta tekrar bütün sökme-takma işçilik ücretini alır.

Bu işler böyle
    Ya yetkili servise gidip, ne derlerse kabul edeceğiz.
    Yetkili veya Özel servisteki parça fiyatlarına katlanacağız.
    Ya da küçük riskleri alıp, güzel tasarrfular yapacağız

Tercih araç sahibi olarak bizim.

Olayın gerçeği bu aslında. Ben de aynısını yapıyorum. Kimse de mısın kırın etmedi.
    Ama Şu var. Kredi kartıyla alacam diyorum. Öyle deyince o zaman git al gel diyorlar. Yoksa kendileri getiriyor.

Genelde geçirdikleri kalemler.
    Hava filtresi 7tl ye satışı varken o güzel yazılarıyla 15 TL yazıyor. Tüm filtrelere +5 TL koyuyor yaklaşık.
    Balata spreyi 10 TL ( 4 TL lik olandan kullanıyorlar.)
    Yağ a da 5 TL. Kar.

Sonra bir de işçilik.
    Hatta kendi hatasından kırdığı ufak tefek Parça varsa sana girer.

Neyse sanayi böyle bir şey...

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Madem parçayı kendiniz dışarıdan alacaktınız. Neden özel servise gittiniz. Sanayiye gitseydiniz. Ben bunu anlamadım. Yetkili servisler de, özel servisler de asıl parayı parçadan kazanıyorlar.

Özel servisle sanayi aynı değil mi hacı ?

• Ara bakımlar dışarıda ağır bakımlar (triger,şanzıman,turbo) yetkili serviste yaptırılmalı bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Madem parçayı kendiniz dışarıdan alacaktınız. Neden özel servise gittiniz. Sanayiye gitseydiniz. Ben bunu anlamadım. Yetkili servisler de, özel servisler de asıl parayı parçadan kazanıyorlar.

Hayır. Sanırım değil. En azından benim anladığım manada değil. Özel servis yetkili servisin biraz yumuşağı. Mesela ben arabamı Konya'da özel servise götürdüm. Adamlar Renault ve Dacia'dan başka hiç bir arabaya bakmıyordu. Kullandığı parçalar da orijinal yedek parça idi. Ama yetkili servisten daha ucuzdu.

Mesela Konya'da Özsan Renault bu şekilde çalışıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Hayır. Sanırım değil. En azından benim anladığım manada değil. Özel servis yetkili servisin biraz yumuşağı. Mesela ben arabamı Konya'da özel servise götürdüm. Adamlar Renault ve Dacia'dan başka hiç bir arabaya bakmıyordu. Kullandığı parçalar da orijinal yedek parça idi. Ama yetkili servisten daha ucuzdu.

Mesela Konya'da Özsan Renault bu şekilde çalışıyor.

Anladım. Saolasın.

• Adamın tabelasında Tamirci yazıyor, taktıkları parçalardan para kazanma derdine, yap adam gibi işçiliğini al emeğinin karşılığını,

ilaki 3'e aldığı parçayı sana 5'e kakalayacak, bu bakımda parçaları n11 sipariş verdim (yağ, hava, polen filtre ve 4 lt castrol dizel yağ)

adrese teslim 6 taksit 95 TL ,internetten kampanyadan parçalarımı aldım diyerek gittim tamirciye , değişim için 40 TL tamirci aldı

toplam 135 TL, geçen yıl aynı tamirci parçaları kendisi kullandı 200 TL almıştı, üstelik kullandığı yağ daha kıytırık bir yağ idi,
  • Renault yetkili serviste triger seti ve 130000 km bakım (mazot,yağ,hava filtreleri değişimi v.s.) 900.- TL ödedim.
    Size fiyat fazla söylemişler sanki.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=103141126&p=1

aynı zihniyet

• trigerde sente atlaması konusunu okuyun. buraya yazarak gözünüzü korkutmak istemem ama gidip başka bir yere kontrol ettirin. araçta çekiş farkı, motor çalışma sesinde ufak bir değişiklik bile sente atlamasının belirtisi olabilir.

aracı eğimli bir yolda 3-4-5. viteste düşük hızda/devirde deneyin. eskisinden fark varsa direk başka bir yere gidin.

aslında yüzlerindeki buruşukluğu isteksizliği gördüğünüz anda oradan ayrılmanız gerekirdi. olmuş artık. aracınızda öyle hemen büyük bir arıza olmaz merak etmeyin. yani araca hemen zarar veremezler.

şu yetkili servisleri de allah bildiği gibi yapsın. biraz uygun tutsalar herkes gidecek, sanayi esnafı da adam olmayı öğrenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 6 Mart 2015; 22:21:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

trigerde sente atlaması konusunu okuyun. buraya yazarak gözünüzü korkutmak istemem ama gidip başka bir yere kontrol ettirin. araçta çekiş farkı, motor çalışma sesinde ufak bir değişiklik bile sente atlamasının belirtisi olabilir.

aracı eğimli bir yolda 3-4-5. viteste düşük hızda/devirde deneyin. eskisinden fark varsa direk başka bir yere gidin.

aslında yüzlerindeki buruşukluğu isteksizliği gördüğünüz anda oradan ayrılmanız gerekirdi. olmuş artık. aracınızda öyle hemen büyük bir arıza olmaz merak etmeyin. yani araca hemen zarar veremezler.

şu yetkili servisleri de allah bildiği gibi yapsın. biraz uygun tutsalar herkes gidecek, sanayi esnafı da adam olmayı öğrenecek.

hocam 4 ileri tork konvertörlü otomatik viteste senteyi nasıl anlarız

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.