|
Merhaba Aracım 1.5 dci Clio manuel.Motor soğukken özellikle soğuk havalarda motor ısınana kadar debriyaja bastığımda hep ses geliyordu ustada debriyaj bilyasından olduğunu baskı balata değişirken değiştiririz acelesi yok demişti baskı balata içinde aracı biraz kullanıp bir sonraki bakımda değişiriz demişti oda 8000 km sonrasına denk geliyor 2000 km kadar kullandım.İki gün önce akşam E5'te aşırı trafiğe girdim ve sürekli yarım debriyaj dur kalk yapa yapa en son yanık kokusunu aldım ve ondan sonra 1 ve 2.vitese geçerken vuruntu silkeleme yapmaya başladı bende ustayı aradığımda baskı balata değişimini yapalım dedi.Sabahında yine aynı şekilde devam etti ama akşamında ve bu sabah vites geçişleri normale döndü.Bir tanıdığım 5.viteste arabayı kaldır stop etmezse bitmiştir değiştir diyince sabah onu denedim ama debriyajı ne kadar yavaş bırakırsam bırakayım gazıda yavaş yavaş vermeme rağmen stop ediyor.Sizce baskı balata ile ilgili yapmam gereken nedir ? |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler