Şimdi Ara

Triger Doğru takıldığını nasıl anlarım ? Endişeliyim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
10.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Aracımı sanayiye götürdüysem, parçalarımı da kendim alır gelirim.
    Usta gerekli parçaları yazar, ben de gider bir parçacıdan alırım, sanayide bir sürü parçacı var. Hatta gezip hangisinde daha uygun fiyata orjinal bulabiliyorsam, onu tercih ederim.
    Aracın hangi ustada diye soran parçacıya da isim vermem, çünkü aklınca sonradan kime ne kadar komisyon vereceğini bilmek istiyor.
    "Başka sanayide" der geçerim ve genelde de bu komisyonu düşürtür, uygun fiyata alırım.

Şimdiye kadar da hiçbir usta, parçaları kendim alıyorum diye atar yapmadı.

Amma velakin, hiçbir usta, özel servis, dışarıdan getirdiğiniz bir parçaya garanti vermez. Çünkü o parçadan para kazanmamıştır.
    Bir sorun çıkarsa, usta parçayı söker elinize verir, "aldığın yere götür" der. Parçacı getirdiğiniz parçaya bakar, iyi bir esnafsa değiştiririr, değilse, ustaya suç atar, herşeye suç atar.
    Eğer parçada bir sorun çıktıysa, yedek parçacı yenisini bedava verse bile, usta tekrar bütün sökme-takma işçilik ücretini alır.

Bu işler böyle
    Ya yetkili servise gidip, ne derlerse kabul edeceğiz.
    Yetkili veya Özel servisteki parça fiyatlarına katlanacağız.
    Ya da küçük riskleri alıp, güzel tasarrfular yapacağız

Tercih araç sahibi olarak bizim.

Olayın gerçeği bu aslında. Ben de aynısını yapıyorum. Kimse de mısın kırın etmedi.
    Ama Şu var. Kredi kartıyla alacam diyorum. Öyle deyince o zaman git al gel diyorlar. Yoksa kendileri getiriyor.

Genelde geçirdikleri kalemler.
    Hava filtresi 7tl ye satışı varken o güzel yazılarıyla 15 TL yazıyor. Tüm filtrelere +5 TL koyuyor yaklaşık.
    Balata spreyi 10 TL ( 4 TL lik olandan kullanıyorlar.)
    Yağ a da 5 TL. Kar.

Sonra bir de işçilik.
    Hatta kendi hatasından kırdığı ufak tefek Parça varsa sana girer.

Neyse sanayi böyle bir şey...

7 tl hava filtresi 4 tl balata spreyi neredeymiş, hangi arabanın parçası bu oyuncak arabamı acaba ?

Daha çok Tecrübe edineceksin evlat. Neyi nereden nasıl alındığını iyi bilirim. Oyuncak Arabanın hava filtresi de daha Pahalı olabilir ayrıca

http://www.aldido.com/motip-balata-temizleme-spreyi-500-ml,-made-in-holland-04000563

http://www.bilio.com/hava-filtresi-c4558/ital/oleo-mac-753-755-453-8530-8550-8535-hava-filitresi-y25-00-600-p154265597/

Bunlar örnek.

Bu işi toptan yapan yerler bundan 1 adet almıyor. X marka Balata spreyinin dolar artmadan önceki fiyatı koli alırsan adet fiyatı 3,87 TL idi.

Hadi bakalım ,

hocam çok teşekkür edeyim balata spreyi sipariş geçiyorum
    bu spreyi nasıl kullanıyoruz
    direkt jant üzerinden diskleremi sıkıyorum
    belli bir kullanma periyodu varmı

Hocam spreyin ismi balata ama her aksam için kullanılır. Kiri Yağı güzel temizler. Aracın motorunu temizledim ben. Hızlı buharlaştığı için elektronik aksama da zarar vermiyor.

hocam ürün bugün geldi bende hemen jant üzerinden disklerin üzerindeki kaliperlere sıktım doğrumu yaptım
    kampanalı frenlere nasıl kullanabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Aracımı sanayiye götürdüysem, parçalarımı da kendim alır gelirim.
    Usta gerekli parçaları yazar, ben de gider bir parçacıdan alırım, sanayide bir sürü parçacı var. Hatta gezip hangisinde daha uygun fiyata orjinal bulabiliyorsam, onu tercih ederim.
    Aracın hangi ustada diye soran parçacıya da isim vermem, çünkü aklınca sonradan kime ne kadar komisyon vereceğini bilmek istiyor.
    "Başka sanayide" der geçerim ve genelde de bu komisyonu düşürtür, uygun fiyata alırım.

Şimdiye kadar da hiçbir usta, parçaları kendim alıyorum diye atar yapmadı.

Amma velakin, hiçbir usta, özel servis, dışarıdan getirdiğiniz bir parçaya garanti vermez. Çünkü o parçadan para kazanmamıştır.
    Bir sorun çıkarsa, usta parçayı söker elinize verir, "aldığın yere götür" der. Parçacı getirdiğiniz parçaya bakar, iyi bir esnafsa değiştiririr, değilse, ustaya suç atar, herşeye suç atar.
    Eğer parçada bir sorun çıktıysa, yedek parçacı yenisini bedava verse bile, usta tekrar bütün sökme-takma işçilik ücretini alır.

Bu işler böyle
    Ya yetkili servise gidip, ne derlerse kabul edeceğiz.
    Yetkili veya Özel servisteki parça fiyatlarına katlanacağız.
    Ya da küçük riskleri alıp, güzel tasarrfular yapacağız

Tercih araç sahibi olarak bizim.

Olayın gerçeği bu aslında. Ben de aynısını yapıyorum. Kimse de mısın kırın etmedi.
    Ama Şu var. Kredi kartıyla alacam diyorum. Öyle deyince o zaman git al gel diyorlar. Yoksa kendileri getiriyor.

Genelde geçirdikleri kalemler.
    Hava filtresi 7tl ye satışı varken o güzel yazılarıyla 15 TL yazıyor. Tüm filtrelere +5 TL koyuyor yaklaşık.
    Balata spreyi 10 TL ( 4 TL lik olandan kullanıyorlar.)
    Yağ a da 5 TL. Kar.

Sonra bir de işçilik.
    Hatta kendi hatasından kırdığı ufak tefek Parça varsa sana girer.

Neyse sanayi böyle bir şey...

7 tl hava filtresi 4 tl balata spreyi neredeymiş, hangi arabanın parçası bu oyuncak arabamı acaba ?

Daha çok Tecrübe edineceksin evlat. Neyi nereden nasıl alındığını iyi bilirim. Oyuncak Arabanın hava filtresi de daha Pahalı olabilir ayrıca

http://www.aldido.com/motip-balata-temizleme-spreyi-500-ml,-made-in-holland-04000563

http://www.bilio.com/hava-filtresi-c4558/ital/oleo-mac-753-755-453-8530-8550-8535-hava-filitresi-y25-00-600-p154265597/

Bunlar örnek.

Bu işi toptan yapan yerler bundan 1 adet almıyor. X marka Balata spreyinin dolar artmadan önceki fiyatı koli alırsan adet fiyatı 3,87 TL idi.

Hadi bakalım ,

hocam çok teşekkür edeyim balata spreyi sipariş geçiyorum
    bu spreyi nasıl kullanıyoruz
    direkt jant üzerinden diskleremi sıkıyorum
    belli bir kullanma periyodu varmı

Hocam spreyin ismi balata ama her aksam için kullanılır. Kiri Yağı güzel temizler. Aracın motorunu temizledim ben. Hızlı buharlaştığı için elektronik aksama da zarar vermiyor.

hocam ürün bugün geldi bende hemen jant üzerinden disklerin üzerindeki kaliperlere sıktım doğrumu yaptım
    kampanalı frenlere nasıl kullanabilirim

Tekeri söküyorsun, kampanayı söküyorsun , ( mesele burda zaten ) , içine sıkıyorsun.

Kampana kapalı bir sistem, sökmek takmak biraz dert. Açıldığında fren ayarı da yapıyorsun. Tabi bu sanayi işi. Tarifi özetle dediğim gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.