Şimdi Ara

Trendyol firmasının ucuza aldığımız yatak sonrası hesaplarımızı askıya alması. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
599
Cevap
22
Favori
72.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
332 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: daquied

Vay arkadaş vay vay ağzım açık kaldı resmen. Dediğim gibi ondan sonra firma arkamızda durmuyor diyorlar durmasın abi vallahide billahi de durmasın bu nedir
    Normalde tüketici vs satıcı firma karşılaşmasında her zaman tüketicinin arkasında dururdum ama bu konu tamamen farklı niyetlerle açılmış bir konu. Burada firmanın ismini lekeliyorlar. Konu silinmeli zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konumuz iade. Adam 3.kez alıyor yine ölü piksel çıkıyor. Bunda anlamayacak ne var anlamadım? İade ediyor yeni gönderiyorlar oda iade vs derken bir döngüye giriyor.

• Vay anasını

• Bende öyle tahmin ettim hocam arkadaş başka nir olaydan bahsetti gerçekse inanılmaz. Amazona bu yapılmaz. Amazonun benim gözümde efsane saygısı vardır. 😃😃

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Büyük kapak mı lazım anlamadım :):)
    Hayır ben yatak almadım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: daquied

Bende öyle tahmin ettim hocam arkadaş başka nir olaydan bahsetti gerçekse inanılmaz. Amazona bu yapılmaz. Amazonun benim gözümde efsane saygısı vardır. 😃😃
    Kimmiş o iade yapan diye sorsana ? Nereden biliyormuş öyle amazona iade edip Amazon'un tekrar ölü pikselli yolladigini ? Hep asılsız laflar. Amazon hiçbir zaman ölü pikselli ürünü iki kez yollamaz. Rantçılar iyi ekmek yemişler amazondan onu anlatıyor. Sonra da lafı eveleyip geveliyor.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Konu dışı olunca böyle tipler oluyormuş sanırım, hiç girmiyordum doğru yapıyormuşum.
  • Çok boş yapıyorsun ama.

Trendyol firmasının ucuza aldığımız yatak sonrası hesaplarımızı askıya alması.

• Bilip bilmeden herşeye muhalefet olmayın. MSI Optix modellerinde inch fark etmeksizin ölü piksel ağırlıklı şikayetler var. O yüzden korkudan ben bile alamıyorum.

• Trendyol un elli tane avukatı var. Muhtemelen ne yaptıklarını biliyorlardır.
    Ticaret Bakanlığı'nin da haberi olmadan bu işe kalkışacaklarini sanmıyorum.
    Benim merak ettiğim telegram gerekli bilgileri paylaşır mi. Telegram grubundaki kişilere erisirse muhtemelen nitelikli dolandırıcılik suçuyla dava açabilir orada bu işi organize edenlere.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Fiyatı koyan kişi(veya ortak) ile ürünleri alıp iade eden kişi aynı ise evet o zaman suç işlenmiş olur.Yani azmettirmekten diye başlar hakim örgütsel hareketten herkesi alır. Ama böyle bir durum yok ise ceza alan olacağını zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 26 Nisan 2020; 5:36:3 >
  • Bana da sadece fırsatçılık yapanlara göz dağı vermek için davayı kaybedecegini bile bile bu şekilde göstermelik bir kaç kişiye dava açacakmis gibi geliyor.

• 15 yıldır aynı yatak. Hala sorunsuz. İnternetten alanda ne bileyim tuhaf.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

E ticarette böyle bir suç yok. Fırsatçılık olur bu.

Şöyle düşünün. Dışarıda geziyorsunuz bir mağazada böyle bir fiyat gördünüz. Dediniz ki 10 tane ver. Adamda tamam demiş. Akıllı esnaf fırsatçıya prim vermez.

Alıntıları Göster
    Mağazada gördüğünüz fiyattan alma ihtimaliniz çok düşük. En büyük firmalar bile yapmıyor bunu. Verse de en fazla 1 adet verir. Kimse size %90 düşük fiyattan 10 adet ürün vermez. Diyelim ki %90 indirim yaptı. Reklam vs. için. Kişi başı 1 adet der yine fazlasını vermez. Örneğin : kolonya satan eyüp sabri gibi.

Fırsatcı isen ihtiyacın kadar alırsın. 10 adet aldın mı tüketici olmazsın tacir olursun. Ona da THH bakmaz. Arkadaş doğru söylemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Yahu adamları savunduğumdan değil de çocuk gibi konuşmayın, hangi gelişmiş ülkede fiyat hatasından ürün almak suç? Mağaza sahibi de çaresizlikten böyle bir şey yazmış, kanunda böyle bir suç yok, saçmalamayın. Hemen gaza geliyorsunuz bilmediğiniz konularda.
    Ürün almak suç değil. Ama borçlar kanununda sebepsiz zenginleşme diye bir madde var. Çek niyetiyle alındığı hertürlü ispatlanılabilir bir durum.

"TBK m. 77-82 arasında düzenlenen sebepsiz zenginleşme sözleşmeler ve haksız fiiller dışında üçüncü bir borç kaynağıdır. Haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlüdür."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperkaya90 -- 26 Nisan 2020; 8:33:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Bazı firmalar bazı dönemlerde kampanyalar yapıyor . Piyasada , marketlerde 10 liralık ürünü 50 kuruş a kargo dahil de aldığım oldu , isterseniz faturalarınıda paylaşabilirim hemde burada yatağı satın alanlara emsal olmuş olur . Alan kişiler bunuda bu şekilde bir kampanya olarak düşünmeleri ve sitenin koyduğu yasal sayı sınırında satın almaları doğal ve hayatın olağan akışına uygun bir davranıştır .
    Burada önemli olan yasa koyucunun , yasanın ve alışveriş sitesinin koyduğu kuralların ne olduğudur . Ancak söylede birşey vardır , alışveriş sitesi hangi kuralı koyarsa koysun , yasanın üstüne çıkamaz ve aksi bir durumda alışveriş sitesinin koyduğu kurallar değil yasanın belirlediği kurallar geçerlidir . Yani alışveriş sitesinin kurallarının pek bir bağlayacılığı yoktur , tüm bağlayacılık devletimizin koyduğu yasa ve yönetmeliklerdedir .

“İptal et gönderirsen cayma hakkımı kullanırım diyenler “ ne anlayamadım ?
    Ben söyleyeyim. Ürünü ihtiyacı olduğu için değil çek geleceği için almış. İhtiyacı yoksa kendisi de iptal edebilir. Bile isteye satıcının iptalini istemesi zaten en baştan yapmak istediği eylemi yapmış olacağındandır.

Gönderirsen cayma hakkımı kullanırım demesi zaten o ürünü göndermenizi istemiyorum demektir. Gönderilmesini istemediği ürünü insan neden kendi iptal etmez de satıcıyı zorlar ?

Sitenin ve yasa koyucunun tüketiciler için sınırı en fazla birkaç adet olabilir. Stok bitene kadar almak alan kişiyi tüketici yapmaz tacir yapar. 50 Adet yatak alırsanız kimse size tüketici muamelesi yapmaz. Yasa koyucu da / THH'de. Dolayısıyla "Cayma hakkı" tüketiciler için geçerlidir. Tacir için değil.

• Hesabınız kapatıldıysa bence fazla ses etmeyin. Telegram grubu kurup satıcıların hata yapmasını beklemek nedir ya. Hakkınız terör örgütü üyeliğinden yargılanmak.
  • Mağduriyet var diye geldim konuya meğerse mağdurum diye ağlayan konu sahibi hırsızmış. Utanmaz arlanmazlar.

• Benim anlamadığım bu 25 kiralık çeki 10 liraya satmaya çalışan cıbırların kredi kartında o kadar limit nasıl var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 26 Nisan 2020; 11:42:26 >
  • 220 liraya yaylarını bile alamazsınız

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.