Şimdi Ara

Trde Derdinizi Kimseye Anlatamazsınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatta başarısız olmak cok normaldir ve olagandir hele ki böyle bir ulkedeyseniz

Sorun su ki sizin sorunlarinizi kimse umursamıyor ve sizden mutlak basari bekliyor basarisizsan kimse seni dinlemez ve sorunlarinizi bahane olarak görür

Benim cevremde bir sürü insan var anadan babadan mal kalmis yada cevre kalmış yada is kalmis yada meslek kalmis o sayede basarili olmuslar ve buna karsilik bende hicbir sey yokken beni basarisiz buluyorlar

Bir arkadasim var mesela mezun olur olmaz hoop gitti babasının dükkanına oturdu paşa gibi ona gore o sürekli isle güçle mesgul ben calismayan tembel basarisiz biriyim

Hic demiyor ki yav bu babamın dukkani nereden baksan 3 4 milyon liralik bir sermayeden ibaret hamzaninsa daha ofis kurup 3 sene ayakta tutacak 500 bin liracık parasi yok? Kaldi ki babasi buna araba da aldi 500 bin liradan daha cok eden bi araba ama sorsan meh hayat kötü moruq shdhdjdjd

Böyle saymaya baslasam şimdi 10 15 tane örnek yazarim da neyse ugrasasim yok konuyu anladiniz sanırım

1 trde sermaye-cevre ikilisinden biri yoksa bir hicsiniz
    2 1. Madde gercekse basarisiz gorulursunuz
    3 kimse de sizin derdinizi sorununuzu umursamaz direkt sonucu görür ona gore sizi yargılar derseniz ki soyle sorunum var boyle sorunum var guler gecer bahane bunlar derler

Bi green card ciksa da kurtulsam gitsem su ülkeden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim bile takmıyor bu hayattan bir milyarlarca insanın var olduğu kıçı kırık dünyada bir hiç olduğumu kabul ediyorum bunca dert eziyet çekeceğime öbür tarafa gitmek akıllıca geliyor bana bilemiyorum ot gibi yaşayıp ölmek midir insanın amacı? hayatta kalmaya çalışmak mı?

• Güçlü olan hayatta kalıyor orman kuralları

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı şekilde kardeşim de beni suçluyor bu konuda

Avukatlık supermis neden yapmiyormusum vs vs

Yahu yemin ederim gecen disarda kofte ekmek satan seyyardan kendime kofte ekmek almadim param az diye millet benden deniz manzarali uluslar arası hukuk sirketi kurmami bekliyor

• green cardla amerikaya gittiğinde insan ilişkilerin daha mı iyi olacak sanıyorsun. maddi açıdan iyi bir hayat yaşarsın eyvallah ama insanlar buradakinden çok daha çıkarcı ve kalın duvarları var. insanlar sana karşı daha dürüsttür ama bir o kadar da acımasızdırlar. kendini amerikada aşırı yalnız hissedeceksin. nereden mi biliyorum? amerikaya 2 kez gittim toplamda 4 ay civarı orada kaldım.

• Mesleksel değerler kayboldu. Eskiden mühendis, avukat denilince herkes iyi bir yaşam tarzı olduğu bilirdi. Şimdi bu meslekler el ayağa düştü. Neredeyse üç beş net yaparak bu bölümlere giriliyor. Ülkenin bu durumu Rusyaya benzedi. Rahat yaşamak istiyorsan ticaretle uğraşıp başarılı olacaksın. Onun dışında ancak karnını doyurur yağında kavrulur gidersin.

• LastStand L kullanıcısına yanıt
    UMRUMDA DEĞİL
    İNSAN DEDİGİN NEDİR OMG AİLE HARİÇ KİMSEDEN ZATEN HAYİR YOK

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerde Kesinlikle Salak Olun
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğru söylüyorsun Hamza herkes mutlak başarı bekliyor,sorunları bahane olarak görüyorlar,aileden kalan mal olmadığı için de başarısız görüyorlar bir de tembel diye laf atarlar TR insanı çok eleştiri yapıyor.
    Ömür boyu çalışsam bir araba ev alamıyorum yakında telefon da alamayacaz iş bulup çalışayım diyorum yok zamanında kazanan kazanmış evi arabayı döşemiş bize de bakmak düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8A079531B -- 8 Ekim 2022; 14:20:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu adamın konusuna zahmet edip mesaj yazmaya gerek yok,adama kitap yazıp versen biara bakarım der kenara koyar.işine ve rahatına uyanı uygular. başkaları benzer akıma kapılmasın diye yazayım.

bunlar tipik tembel bahaneleri.

bugün kime babasından dedesinden yüklü mal kalıyor. dededen mal kalsa amca çocukları,hala çocuğu kardeşlerin annen o bu derken herkese birer şekersiz falım sakız anca düşer bölüne bölüne. zaten bir kişi hazır yemeye alışmışsa herşeyi sıfırlar.hazır gelenin değeri bilinmez kısa sürede harcanır.

tabiki hazır mala konanlar var ama sayıları çok az. hep en iyi durumdaki örnek alınır ve yatarak onun sahip olduklarına sahip olmak arzulanır.babası anası hasta olup çalışıp ona bakanlar hiç görülmez.o zaten loserdır. başarı bir buzdağı gibidir ,uzaktan gördüğün kısmı su üstündedir ve kolay elde edildi sanırsın ve sende aynısını istersin.o yolda boğulup gidenleri de hiç görmezsin.

Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.

bugün en şımarık sandığınız avrupa gençliği, çok büyük disiplinle yetiştiriliyor. adamların ülkesine gitsen uyduğu kuralları görsen ben burda yaşayamam dersin çünkü sen kuralsız disiplinsiz tembelce göbeğini kaşıyarak genirerek yaşamaya ve o şekilde hazıra konmaya alışmışsın.şaşar kalırsın 4 yaşındaki bir çocuğun kreşteki yaptıklarına,40yaşındaki bir adamın harfiyen kuralla uymasına. ondan sonra da o avrupalın sahip olduklarına yatarak sahip olmak istersin.sahip olamadığında sinirden nereye saldıracağını şaşırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 8 Ekim 2022; 14:29:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yıllardır yönetici pozisyonunda çalışıyorum.

bazı çalışanlar vardır,sürekli bahane üretirler ve birşeyin neden olmadığına dair sebepleri bulur ve yatışa geçerler.sen ona o durumda ne yapabileceğini söylediğinde kısa sürede yeni bahane bulur yine beklemeye geçerler,sen tekrar o durumda ne yapılacağını da söylersin ama sürekli o kişinin yanında olamazsın ve o kendini hep haklı görür... . şu yoktu ondan olmadı aga, bu vardı da biz mi yapmadık aga.. derler..bu tarz insanlar çok çabuk farkedilir ve işten atılır.

diğer grup çalışanlar,herşeyin sorunsuz olmadığını bilir, sorunlar vardır ama o durumda ne yapabilirler çenelerini kapatıp ona odaklanırlar.gittiğinde adamı birkaç aşamadan geçmiş debelenirken bulursun el atarsın iş biter.

bu nedenle bahane üreten adamlardan kaçmak şart.

• Olm benim avukat tanidigima belediye baskani acilis cicegi yolladi yaninda kac tane sirket holding falan yollamis bu adamla beni bir tutuyor iste bu salak insanlar

Trde emeginle calis çalış hicbir sey olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ah hocam ah. herkes keyfinde tikirinda kimse kimsenin halinden anlamiyor

• Buna toksik pozitivizm denir. Kapitalist elitler insanın yardımlaşma ve dayanışma için gerekli tüm toplumsal reflekslerini yok ettiler. En yakınınla bile konuşurken saygınlık getirecek bir şey varsa söylersin, yoksa susarsın. Dertlerin ve sorunlarından bahsedersen anında dayağı yersin. Dinlemek, anlamak, empati gibi yeteneklerimiz sanki bin yıllar boyunca hiç kullanmamışız gibi yok oldu. Birbirinin yüzüne sahte sahte gülerken aslında içinde intihar eden milyarlara dönüştük. Robottan hiçbir farkımız yok artık. Bu işin ana vatanı ve kalesi de Amerika.

• Aynen öyle

Ama amerikada insanlar daha insan ben sana diyeyim hala acima duygulari var

• Aynen öyle

Açım dersin yuzune gulerler oyle bi toplum olduk

• LastStand L kullanıcısına yanıt

Bunu ben de söyledim kaç kere

tam tersi insan ilişkilerin daha da zor olacak

Kanada/Amerika aşırı materyalist , şekilci bir toplum. Bazen oturup derin sohbet edebileceğin insan bile bulamıyorsun

Yalnız hissetme olayı da kesinlikle doğru. Yabancı arkadaşlarım vs var ama , Türk arkadaş gibi olmuyor. Kendi anadilinde oturup konuşabilmek çok çok ayrı bir şey

Şöyle bir gerçek var hayat hiçbir yerde mükemmel değil. yurtdışında iyi para kazanabilirsin ama yalnız olacaksın. Ailen yok , arkadaşlıklar sahte

İnsanlar neden yurtdışında para biriktirip Türkiye'ye geri geliyor sanıyorsunuz? Belki inanmazsınız ama ben bile bir kaç aydır düşünüyorum geri dönmeyi. Gerçekten kürkçü dükkanı misali.

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt
    Bana para lazim dostluk dedigin karin doyurmuyor anca bos muhabbet

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt
    Tr de arkadaşlıklar çok mu iyi sanki herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışıyor sırf üç beş kuruş para daha fazla kazanmak için bunun ekonomi ile alakası yok ben bunu yaşayarak gördüm üç beş kuruş için bana saldırdılar zorbalık yaptılar çıkarcı bir toplumuz kim ne derse desin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

bu hayat tecrübesi ile alakalı bir durum

yurtdışına gidip parayı bulman gerek. ondan sonra para ile ne kadar mutsuz olunabildiğini yaşaman gerek

hikaye gibi geliyor sana muhtemelen. ben lisede param yokken daha mutluydum , şuana kıyasla

• TRde çok iyi arkadaşlarım vardı

Burada da eğlenceli ortamlar , arkadaşlıklar var ama derin değil. Her şey çok yüzeysel kalıyor

Sen çıkarcılığın ne demek olduğunu buraya geldiğinde anlarsın. Paran , statün yoksa ciddi anlamda bir böceksin insanların gözünde

ortak kültür , değer yok. Herkes birbirinden kopuk

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.