Şimdi Ara

Transformatör ? Dogrumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Ornegın Transformator 220-12 v ,220 ye 220 v gırdık 12v alıyoruz pekı ya 220v ye 12 v gırersek bu durumda ne olur ? 220 Alma Gıbı Bır Durum Söz Konusumu ? Yanı Trafoyu Ters Baglarsak Ne Olur ?

220V girilen uçların adı primer 12V alınan uçlar ise sekonder uçlarıdır. Sen 12V verip 220V almak istersen Sekonder uca 12v vermen gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valdond -- 23 Kasım 2015; 1:19:58 >

İnverter yapılacaksa 2X10 volt trafo gerekir, 220 volt AC için.

Yaklaşık değerlerdir, sekonder sargısı artırılırsa, istenilen voltaj elde edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 23 Kasım 2015; 18:08:29 >
    diyot ısınması normal mi?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: valdond

A.C 12V bir gerilime ihtiyacın var. Trafonun sekonder uçlarına 12V ver primer uçlarından 220V al yalnız aldığın güçte akım düşük olur haliyle

Birşey soracagım bır trafoya ac gerılım verdıgımde a.c alabılrıım sadece dımı ?
    transformatöre 12 volt sargısına 12 volt verirseniz >> 220 V alırsınız bu da doğru, bakınız: invertörler
    transformatör içerisinde bir oran vardır
    ve bu sarım sayısı oranı kadardır, 220 volt sargısı ince ve çok turludur, 12 volt sargısı ise daha kalın ve az turludur,
    dolayısı ile sarım oranına göre transformatörler voltaj düşürme, ve voltaj yükseltme yapabilirler,
    ancak unutulmaması gerekir ki güç (watt) sabittir o da = giriş akımı x giriş voltajı = çıkış akımı x çıkış voltajı,
    bu bağlamda güç sabit olacağı için çıkış voltajı arttığında çıkış akımı da düşecektir, sarım kalınlıkları da bunu doğrular niteliktedir.
    transformatörlere DC akım verirseniz akımı uyguladığınıza ve akımı kestiğinizde anlık olarak iğne uclu çıkış alabilirsiniz sadece,
    dolayısı ile transformatörleri karedalga DC yada sinusoidal AC ile giriş voltajı verdiğinizde çıkışında sürekli bir AC yuksek voltaj alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 23 Kasım 2015; 20:52:43 >

• quote:

Aynen öyle trafo sadece A.C da çalışır.

birazdan denıyorum : malzemeler elımde ölçecegım avometre ıle

Dikkatli ol sadece gerilim kontrolü yap.

:) korkmayın deneyımlerım var elektrık uzerıne ve ılgım :) ugrastım ama bır turlu yapamadım 12 v gerılımı 15 v luk bır trafoya bagladım acaba ondanmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 24 Kasım 2015; 18:25:25 >

Orijinalden alıntı: LaOtzi

quote:

:) korkmayın deneyımlerım var elektrık uzerıne ve ılgım :) ugrastım ama bır turlu yapamadım 12 v gerılımı 15 v luk bır trafoya bagladım acaba ondanmı

ac olduğu sürece bağladığın voltajın pek önemi yok belki uçları ters bağlamışsındır.(sekonder-primer)

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

quote:

ac olduğu sürece bağladığın voltajın pek önemi yok belki uçları ters bağlamışsındır.(sekonder-primer)

Tesekurler Başardım :) Pekı bunu nerelerde kullanabılırız ve dc de denersek nasıl bır sonuç alırız ?
    dc verirsen verdiğin sarım kısa devre yapar(çok yüksek akım geçer sonra da muhtemelen çok ısınıp tel bir yerden kopar veya üstündeki plastik aşınıp içteki bobini bozar) empedans olmayacağından. timer transistör ile ucuna trafoyu bağlayıp akü ile elektrik kesilince evdeki eşyaları falan çalıştırabilirsiniz ama sinüs dalga isteyen sistemler var timer onları malesef karşılamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

Ben yukarida uzuun uzun yazdim ama iplememissin!

Aynen böyle tiplere sinir olurum.Okumaz aynı şeyi 40 sefer sorar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: symbolcu

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

Ben yukarida uzuun uzun yazdim ama iplememissin!

Aynen böyle tiplere sinir olurum.Okumaz aynı şeyi 40 sefer sorar.

cevabın ıcın tesekur edıyorum ama yapında bozukluk varsa benden mimarlık bekleme :) kardeş
  • 1)15VAC çıkış veren bir trafoya 15Vac verilirse diğer sargıdan 220V alınır.15 volttan fazla voltaj verilince trafonun boşta çektiği akım artar , çıkış voltajı 220 voltun üstüne çıkar.(230 - 250 - 270 - 300v)
    2)Trafonun çıkış voltajı 15v ise 15 - 16 v uygulanmalıdır,daha fazla verilen voltaj trafoyu zorlar,YAKAR.
    3)Kullandığın trafoların 220v girişine paralel 100nf 400v kutupsuz kondansatör lehimle.(Yüksek zıt EMK volt)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ _ _FAST_ _ _ -- 27 Kasım 2015; 0:55:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.