Şimdi Ara

elektrik akımı sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Lisede elektrik okudum. Sınavda 2 kağıt devre çiziyorduk baba devrelerdi hemde hepsininde baba işlemleri vardı hiçbir sorunum yoktu. Mezuna kaldım ilk defa dershaneye gidiyorum. Fizikçi o kadar çok formül üzerinden gidiyorki soruları yapamıyorum. Bildiğimi unutturdu. Lisede hocalar artık işin kurdu olmuş en kısa yoldan çözdürüyorlardı :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Bende aynı sorudan muzdarıpim bi çözen çıkar inşallah... up up up
  • https://www.youtube.com/watch?v=jgBsf0XDWlk bu videoyu izle gerisini halledersin.
  • HKnatas kullanıcısına yanıt
    adamın intergralisin çok saol bu yolu biliodumda bu yolda 4 harf olunca yazma sırasını bilmediğimden çözemedim.Karıştı ondan hep saol 2.yi çözdim bakalım diğerleri ne olcak?
  • 1. sorunun çözümü:

http://sketchtoy.com/66350580

NOT:

Kesinlikle ama kesinlikle harflendirme metodunu kullanmayın arkadaşlar. Sadece akım geçer mi geçmez mi diye kontrol etmek için kullanın illa kullanacaksanız. En sağlam yolu akımın devreye ilk geldiği yerden olası ilk geçeceği dirençleri bulmak. Mesela bu soruda bi hemen üstteki R den, bi aşağıdaki paralel bağlı gibi gözüken alttaki r den bi de üstteki r den geçer. YANİ ANAKOL 3 E ayrılır 2 ye ordan tekrar 2 ye değil! Önce 3 e sonra alttaki 2 si birleşerek devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VissCatL -- 21 Aralık 2015; 22:10:13 >
  • VissCatL V kullanıcısına yanıt
    hocam ama o zaman nası anlıcam paralel mi değil mi bi yardım olsanız pek anlamadım diğer yolu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kapow kullanıcısına yanıt
    Hocam olasılık hesabı gibi bir şey. Nasıl diyim anakoldan gelen akımın önüne ilk kez direnç çıkana kadar tercih edebileceği kaç yol var? bi üste girebilir. Bi alttan paralel kolların herhangi birinden geçebilir. Yani 3 e ayrılıyor. Daha sonra ayrılan akımları gözünüzde canlandırın hareketlerini.
  • VissCatL V kullanıcısına yanıt
    Dediğin yolu sorulara uygulayamadım kollara ayrıldıktan paralelleri ve serileri nasıl ayırdık pek anlamadım?
  • harflendirmeyi daha karmaşık devrelerde kullan.burada sadece kısa devreleri belirlemek için basit bi şekilde harflendirme yapabilirsin.Harflendirme zaman kaybettirir böyle çözmeye alış
     elektrik akımı sorularım
  • stop_mf kullanıcısına yanıt
    tşkür ederimde 7.soruda diğer dirençleri niye almadık anlamadım
    hocam 7 nolu soruda 2 ve 3. sıradaki dirençler kısa devre olur
    4 ve 5. sıradaki dirençler paralel bağlı ve r/2 olur

R+R+R/2=5/2R OLUR
  • valla anlayamadım hocam çözdüğün soruları harflendirsemde olmuo öffff
  • thy34. T kullanıcısına yanıt
    hocam peki harflendirmeylede çözülmez mi o sorular çok alıştım bırakamıyorum harflendirmeyi
    cevabı 4 olan soru

http://sketchtoy.com/66350948
    cevabı 6 olan soru

http://sketchtoy.com/66350989
  • thy34. T kullanıcısına yanıt
    çok tşkür ederim valla ama yani gerizekalı mıyım neyim anlamadığım şu hangilerinin paralel yada seri olduğuna nası karar veriyoruz valla çok tşkür ederim zahmet etmişsin bayada yani anlayamıyorum bunu kusura bakma
    hocam soru gönderin 2-3 tane ben çözim şekilli olarak kendiliğinizden anlayacaksınız zaten. Dediğim şey o kadar basit ki harflendirmeyle boşuna uğraşıyormuşum diyeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VissCatL

hocam soru gönderin 2-3 tane ben çözim şekilli olarak kendiliğinizden anlayacaksınız zaten. Dediğim şey o kadar basit ki harflendirmeyle boşuna uğraşıyormuşum diyeceksiniz.

hacı şuna baksana bi
     elektrik akımı sorularım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.