Şimdi Ara

Trafikte Bilincli Hareket Ediyorum Kulubu (75 Kisi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
4
Favori
18.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lapya
    muhtesem paylasim, cok onemli boyutta unuttuklarim varmis sayenizde gordum. araba koltugu konusu buyuk bir muamma hala, cok luks araclarda, egitimliyim havasindaki insanlarin araclarinda dahi on koltukta ya da serbest konumda iki on koltuk arasinda dikilen cocuk gormeye dayanamiyorum...

Araç koltuğunu hala bir DAYATMA olarak görenler var. Nasıl bir zihniyettir anlamıyorum. Benim yiğenim hayatımdaki minikler çok değerli. Onları asla koltuksuz taşımıyorum, hatta ön koltukta çocuklar ayakta bi arka koltuğa geçiyor öne geliyor, trafikte gördüğümde çıldırıyorum ama hemen ardından öyle bir anne/babaya sahip oldukları için acıyorum elimden başka birşey yapmak gelmiyor.

Uno'suyla oğlunu /kızını çocuk koltuğuyla taşıyan anne/baba varken maalesef A6'sıyla ön koltukta emniyet kemeri "ARKADAN" ya da "TOKALI" takılı taşıyan anne/babalar da var maalesef....

Bu konuda bilinçlenme ceza olayından sonra yine bir nebze olsun arttı ama hala maalesef ailelerin büyük bir bölümü eğitimi ne olursa olsun bunu sadece bir trafik kuralı DAYATMASI olarak görüyor. Yabancılara imreniyorum, 13 yaşına kadar çocuk araba koltuğunda! Sonra sadece arka koltukta ve emniyet kemeri takılı...

Trafik Taner Hocamın da dediği gibi son yıllarda o kadar berbatlaştı ki artık bizim dikkat etmemiz yetmiyor, trafikteki herkesin kurallara uyması lazım çünkü araç sayısı çok fazla arttı. Heryer araba! Anadoluda bile öyle, bırak İstanbul'u, İzmir'i, Ankara'yı... Bu yüzden trafikte bu kadar trafik teröristi varken sırf bu yüzden Perde Hava Yastıkları ve Yan hava yastıkları STANDART olan bir araba alacağım bir sonraki arabamda. Öyle bir fırlıyorlar ki yol hakları olmayan yollardan, resmen pamuk ipliğinde seyehat ediyoruz araçlarımızda ve bu kadar temkinli sürerken...

• bu kuralların hepsine çok istisnai durumlar dışında uyuyorum.
    Uymayanları da mümkün olduğunca gıcık ediyorum
    misal adam sinyal verip yol istese yol vericem ama sinyal vermediği için önüne kırıyorum ben de

ha bi de sıkışık trafikte herkesin canı burnundayken emniyet şeridine ya da ters yöne girip bikaç araba geçmeyi marifet sanan sivri zekalılar var
    onların yüzünden kavşaklarda vs. iyice arap saçına dönüyo trafik
  • -Karşındaki araç hata yapsa dahi olgunluk ve hoşgörü ile karşılıyor, camı indirip küfür etmiyorsan
    -Yol hakkın olduğu zamanlarda bile yol veriyorsan,
    -Hatan olmasa bile özür dileme erdemini gosteriyorsan,

Trafik kurallarına harfiyen uymaya çalışırım. Ancak yukarıda yazan 3 maddeyi uygulayan arkadaşları tebrik ediyorum...

Orijinalden alıntı: ankay2
    -Karşındaki araç hata yapsa dahi olgunluk ve hoşgörü ile karşılıyor, camı indirip küfür etmiyorsan
    -Yol hakkın olduğu zamanlarda bile yol veriyorsan,
    -Hatan olmasa bile özür dileme erdemini gosteriyorsan,

Trafik kurallarına harfiyen uymaya çalışırım. Ancak yukarıda yazan 3 maddeyi uygulayan arkadaşları tebrik ediyorum...

Hocam trafikte amac bir yerden bir yere en sorunsuz sekilde varmak oldugu icin ve soruns yasadiginiz o kisiyi cok buyuk ihtimalle bir daha gormeyecegin icin idarei maslahat cok uygun oluyor, tavsiye ederim. ama aciklik getireyim, eger yol hakki olmamasina ragmen apacilik yapip saygisizca dalarsa biri yoluma ben de kolayca yol vermem. ama kavsakta karsilasmisim, yol benim, arkam bos, buyrun derim, ikimiz de gulumseriz, gun guzel gecer...

• quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

quote:

muhtesem paylasim, cok onemli boyutta unuttuklarim varmis sayenizde gordum. araba koltugu konusu buyuk bir muamma hala, cok luks araclarda, egitimliyim havasindaki insanlarin araclarinda dahi on koltukta ya da serbest konumda iki on koltuk arasinda dikilen cocuk gormeye dayanamiyorum...

Araç koltuğunu hala bir DAYATMA olarak görenler var. Nasıl bir zihniyettir anlamıyorum. Benim yiğenim hayatımdaki minikler çok değerli. Onları asla koltuksuz taşımıyorum, hatta ön koltukta çocuklar ayakta bi arka koltuğa geçiyor öne geliyor, trafikte gördüğümde çıldırıyorum ama hemen ardından öyle bir anne/babaya sahip oldukları için acıyorum elimden başka birşey yapmak gelmiyor.

Uno'suyla oğlunu /kızını çocuk koltuğuyla taşıyan anne/baba varken maalesef A6'sıyla ön koltukta emniyet kemeri "ARKADAN" ya da "TOKALI" takılı taşıyan anne/babalar da var maalesef....

Bu konuda bilinçlenme ceza olayından sonra yine bir nebze olsun arttı ama hala maalesef ailelerin büyük bir bölümü eğitimi ne olursa olsun bunu sadece bir trafik kuralı DAYATMASI olarak görüyor. Yabancılara imreniyorum, 13 yaşına kadar çocuk araba koltuğunda! Sonra sadece arka koltukta ve emniyet kemeri takılı...

Trafik Taner Hocamın da dediği gibi son yıllarda o kadar berbatlaştı ki artık bizim dikkat etmemiz yetmiyor, trafikteki herkesin kurallara uyması lazım çünkü araç sayısı çok fazla arttı. Heryer araba! Anadoluda bile öyle, bırak İstanbul'u, İzmir'i, Ankara'yı... Bu yüzden trafikte bu kadar trafik teröristi varken sırf bu yüzden Perde Hava Yastıkları ve Yan hava yastıkları STANDART olan bir araba alacağım bir sonraki arabamda. Öyle bir fırlıyorlar ki yol hakları olmayan yollardan, resmen pamuk ipliğinde seyehat ediyoruz araçlarımızda ve bu kadar temkinli sürerken...

ingilterede, yanlis bilmiyorsam eger, yenidoganlari bebek koltuksuz salmiyorlar hastaneden...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: labidu
    bende yaya olarak mesela kırmızı yanıyor herkes durmuş lamba sarı oldu hurra ben yaya çizgisinin üzerinde yürürken gazı köklüyorlar.korna felan çalıyorlar korkup panik felan oluyorum.biraz 'insan' olmaya davet ediyorum.

yayaya yesil yanarken geciliyor be hocam :(
    linkteki videoda yanan isiga dikkat, 5 gunce cektigim video :)

http://www.youtube.com/watch?v=Kt5ntrNETpY&#t=04m24s

hocam onu biliyorum.ben dediğim yeşil araçlara dönük olan trafik lambası yani araçların durması veya geçmesi için olan lambadan söz ediyorum. sarı oldumu burdaki millet köklüyor gazı.motor korna gürültüsü ürkütüyor harbiden beni.

• bende listede olmak isterdim ama arada cep tel. ile konuşurum bu hatamı göz ardı edep benide alırmısınız yoksa sen bizden değilsin mi dersiniz??

Orijinalden alıntı: serkan_2120
    bende listede olmak isterdim ama arada cep tel. ile konuşurum bu hatamı göz ardı edep benide alırmısınız yoksa sen bizden değilsin mi dersiniz??

arac kitleri var hocam, bluetooth kitler var, hatta speaker dan konusmak mumkun. telefon kulakta hem gorus kaybi, hareket kaybi, tek el direksiyon kullanma riski var... hic konusmamak ya da saga cekip konusmak en iyisi elbette. illa konusmaniz gerekiyorsa diye diyorum tabi ki. asagidaki konu ile ilgili daha once baslik actigim carpici thinkuk videolarindan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 4 Kasım 2010; 23:36:53 >

• Benide listeye eklermisin.

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ
    Benide listeye eklermisin.

Turkce karakter problemim var, kullandigim telefonun klavyesinden dolayi, kusura bakmayin hocam, ekledim. Sizden de yol videolari bekliyoruz bu arada :)
  • benide eklerseniz sevinirim
    Opel Corsa 1.2 Enjoy spor paket
  • +

DH
    Eski Üyelerin Mekanı...
    2003 Üyesi.

KATHREIN UFS 913 TWİN HD PVR
  • Ekledim arkadaslar. Insallah guzel bir sabah surusu olmustur. Ben yine dikmen caddesindeki trafikten kacip ara sokaktan geldim. Donuslerde sinyal vermeyen insanlar disinda bir sikintim olmadi cok sukur...
  • çok iyi düşünmüşsünüz, emeğinize sağlık.
    arabada telefonla konuşma kusurum yüzünden bu klübe giremedim.
    şöy kendimi bir ay denetleyeyim. [ zaten çok seyrek yapıyorum ama maalesef gene de yapıyorum :( ]
    telefonla konuşmam gerektiğinde müsait bi yerde kenara çekip konuşayım,
    ondan sonra bu klübe bende girmek için başvuracağım,
    diğer özeliikler zaten bende mevcut.
    ilk frsatta aranızda kendimi görmek dileği ile.
    hoşkalın.

quote:

Orijinalden alıntı: serkan_2120
    bende listede olmak isterdim ama arada cep tel. ile konuşurum bu hatamı göz ardı edep benide alırmısınız yoksa sen bizden değilsin mi dersiniz??

arac kitleri var hocam, bluetooth kitler var, hatta speaker dan konusmak mumkun. telefon kulakta hem gorus kaybi, hareket kaybi, tek el direksiyon kullanma riski var... hic konusmamak ya da saga cekip konusmak en iyisi elbette. illa konusmaniz gerekiyorsa diye diyorum tabi ki. asagidaki konu ile ilgili daha once baslik actigim carpici thinkuk videolarindan...

kulaklık la görüşüyorum ama oda tel. konuşmak olduğu için ayırmamıştım ben öyleyse benide yazın listeye

• @derememo hafif kusurla muayeneyi gectiniz hocam :) zaten hassas oldugunuz biliyorum trafik konusunda, eminim o kusuru da halledersiniz siz. Kaynanasina emniyet kemeri taktiramayan ve kusen birisiyim ben, sizse basarabilmistiniz yanlis hatirlamiyorsam...:)

@serkan kulaklik ya da handsfree kitler sanirim yasal olarak uygun araclarda. Dikkatimizi dagitmasina aman izin vermeyelim. Youtube videosu gercekten daha gercek.

Sanirim buradaki liste bir manifestoya donusmek uzere, belki de bir cita haline getiririz, trafige ciktigimizda hayir yapmamam bunu lazim dedirtmeli bize, aynen derememo arkadasimiz gibi...
  • Bir madde daha eklemek istedim, bisiklet ve motorsikletlere cok daha fazla dikkat etmemiz lazim, suclu sucsuz, hakli haksiz, arabalara nazaran cok korumasizlar maalesef...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %100 olmasada %95 uyuyorum bu maddelere...Eklermisiniz.

Orijinalden alıntı: Biturbo
    %100 olmasada %95 uyuyorum bu maddelere...Eklermisiniz.

Hangileri hocam zorlandiginiz, belki siz de bir aylik surede kendinizi denersiniz, ekledim sizi de...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.