Şimdi Ara

Trafikte Bilincli Hareket Ediyorum Kulubu (75 Kisi) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
385
Cevap
4
Favori
18.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şu ilk sayfadaki motosikletlerle ilgili kısıma bi 11. madde de ben ekleyeyim:

11. Kurallar dahilinde sağa sinyal verdiğiniz halde inatla sağınızdaki 40-50cm'lik boşluğa girmeye çalışan iki tekerli sığır oğlu sığırların (Gerçek 4 ayaklı sığırlardan çok ama çok özür dilerim) sayısı düşündüğünüzden çok daha fazla. Bunlara da ekstra ekstra dikkat etmelisiniz. İstisna değil, kendi populasyonları içinde kallavi bir yüzde teşkil eden bir kitledir. (Her gün kçı kırık 1km lik yolda en az 1-2 kez yaşarım)

• -Tum yollar benim deyip kaptirip gitmiyorsan,
    Yol ve trafik şartlarının gereğince sürerim.

-Her kosulda sinyal veriyorsan,
    Sinyal verilmesi gereken yerde veririm.

-Durulmasi gereken yerde durup yol veriyorsan,
    Yol hakkı karşı tarafınsa veririm.

-Far ayarini yaptirip ondeki surucunun gozunu aynasindan hasemat etmiyorsan,
    Farlarım ayarlıdır. Far ayarındaki bozukluk başta benim gözümü rahatsız ediyor.

-ON VE ARKA sis farlarini sisli havalar haric zamansiz yakmiyorsan,
    Sadece sisli ve görüşün düşük olduğu havalarda yakarım. Bu durumlarda ayrıca hızımı düşürürüm.

-Seridine sigamayip diger seritleri ezmiyorsan,
    Kimseyi sıkıştırmam.

-Aynalarini muntazam kullaniyorsan,
    Aynalar yetmez, ufak bir kafa hareketi ile kör noktayı da ufaktan bir kontrol ederim.

-Cam acik muzigi sonuna kadar yukseltmiyorsan,
    Müzik bile dinlemem çoğunlukla.

-"Hicbir kosulda" ondekinin tamponuna kadar girip taciz etmiyorsan,
    Çok nadiren yapsam da işi taciz boyutuna getirmiyorum. Ancak böyle iki şeridi ortalayıp mıy mıy giden varsa o zaman.

-Kirmizi isikta gecenin dordunde kamera olmasa da duruyorsan,
    Işıklara muntazaman riayet ederim. Sarı yanıyorsa geçebileceğime inanmıyorsam basarım frene.

-Yayalara mumkun oldugunca yaya gecitlerinde yol veriyorsan,
    Elimden geldiğince.

-Tehlikeli sekilde makas atanlara kiziyor,ayipliyor ve yapmiyorsan,
    En nefret ettiğim şeydir.

-Olmadik yere uygunsuz sekilde park etmiyorsan,
    Park ettikten sonra iner bir bakarım, bu böyle olmuş mu diye.

-Karşındaki araç hata yapsa dahi camı indirip küfür etmiyorsan,
    Beni ya da bir başkasını tehlikeye atmamışsa hatadır olur der geçerim. Ancak tehlike durumu varsa bi korna çalarım. Onun dışında hatayı telafi etmek kazayı önler.

-Yol hakkın olduğu zamanlarda bile yol veriyorsan,
    O konuda kusura bakmayın, yol hakkı benimse geçerim. Değilse yol veririm. Yol hakkı benimken yol vermek kazaya bile sebep olabilir.

-Yaşlılara/bayanlara ve engelli plakalılara her zaman öncelik tanıyorsan,
    Plaka ya da sürücü önemli değil. Yol kiminse o geçer bende.

-Arabada asla cep telefonuyla konuşmuyorsan,
    Çok istisna haller harici konuşmam. İlla konuşmam gerekiyorsa telefonu hoparlöre alır trafiğe odaklanarak konuşurum.

-Emniyet kemersiz bir metre gitmiyorsan,
    Park manevrası dahi yapacak olsam el kemere gidiyor. Sanki aracı yürütmenin bir kuralıymış gibi (El frenini indirmek gibi) yerleşmiş bana.

-Yolcu koltuğuna oturan herkese hatta arka koltuktakilere de emniyet kemeri taktirtiyorsan,
    Yalnız biri olduğum için araca benden başka binen yok.

-Hiçbir zaman minikleri araba koltuksuz taşımıyorsan,
    Miniğimiz yok ama arkada 2 tane çocuk koltuğu fabrika çıkışlı var.

-Gün ne kadar özel olursa olsun arabayı sen kullanacaksan 1 yudum dahi alkol almıyorsan,
    Alkolle zaten aram yok da, alkollü asla araba kullanmam.

-Bisiklet ve motorsikletlere karsi daha dikkatli arac surmeye calisiyorsan,
    Motorcu saçma sapan hareketler yapmazsa ben de onları kollayarak ve gözeterek kullanıyorum.

-Yesil isigi kacirmamak icin sari yanmak uzereyken inadina gaza basmiyorsan,
    Sarı ışıkta geçebileceğime inanmıyorsam basarım frene. Kimse kusura bakmasın.

-Yağmurlu havalarda yayalara sıçrayan sulara karşı yerine göre yavaş ve kaldırımdan uzak gidiyorsan,
    Gerekirse hızımı düşürürüm, gerekirse uzaktan geçerim gene de yayayı ıslatmam.

- Korna calmiyorsan,
    Kornayı çok saçma sapan bir durum olmadıkça sadece kısa bir "dıt" olarak kullanıyorum. Kimi zaman teşekkür kimi zaman solladığım aracı uyarmak maksatlı "Ben buradayım" demek için.

- Bilincini kaybedip senin,aracindakilerin ve karsindaki gunahsizin hayatini tehlikeye atmadan sollamaya cikmiyorsan,
    Trafik güvenliği 1. önceliğimdir.

- Yolun egimi, kavsaga yakinlik ve virajlari hesaba katarak gorusu ve gecisi engelleyecek sekilde bekleme yapmiyorsan,
    Bekleme yapacağım zaman olabilecek en uygun yeri ararım.

- Emniyet seridini kurallarin elverdigi seklinden farkli hicbir hal ve sartta kullanmiyorsan,
    Asla.

- Kavsaklarda trafik tikandiginda onunuzdeki trafik tikali oldugu halde yuruyup sag ve soldan akacak trafigi engellemiyorsan,
    Mümkün mertebe tıkalı yere girmiyorum. Ancak bunun geçerli bir kural haline gelmesi lazım ki bahanemiz olsun girmemeye. Arkadan yediğim kornanın haddi hesabı yok.

- Girilmez levhasi gordugunde geri vitese takip yolunu uzatsa dahi bu kurala uyuyorsan,
    Gerekirse yolu 10 kilometre uzatırım gene de ters yön yapmam.

Sanırım bu kulübe girebilirim?
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• tek tek saydım tam 10 tane maddeye uyamıyormuşum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

daha aklıma gelmeyen bu şekildeki saçma sapan haraket yapanlara hiç değilse canı sıkılsın, hata yaptığını anlasın, morali bozulsun, "acaba yanlış bir şey mi yaptım" diye düşünmesi için KORNAYI BASIYORUM.

Ama sanırım pek işe yaramıyor. Ben de dahil olmak üzere çoğumuz ehliyeti kasaptan almışız.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.