Şimdi Ara

Trafik cezamı nasıl ödeyeceğim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Kocaeli'de okuyorum. İzmir'e 6 ayda bir kere geliyorum. Yıllardır bütün sürücülerin park ettiği bir kaldırım var, ben de oraya park etmek durumunda kaldım. Bulunduğum Aliağa ilçesinde araba koyacak hiçbir yer yok diyebilirim size. Ceza yazmışlar bundan dolayı, mektubu da geç gönderdiler. Erkenden davranıp indirimden yararlanarak ödedim. Kocaeli'ye geri döndüm. Komşum bir mektup daha geldiğini söyledi. Babamın e-devlet hesabından kontrol ettiğimde tekrar ceza yazdıklarını gördüm. Bir öncekinden 3 gün sonra, aynı saatte aynı yerde. Elimde herhangi bir tebligat olmadığı için e-devlet'in yönlendirdiği İnteraktif Vergi Dairesi sitesinde ne yapacağımı bilemedim. Trafik cezası kullandığım bankacılık sistemlerinde görünmüyor. Bu durumda İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden beyanlı ödemek gerekiyormuş sanırım.

    Düzenleme tarihi kısmına cezanın yazıldığı tarihi yazdım.
    Seri/Sıra no kısmına ne yazacağımı bilmiyorum.
    Tebliğ tarihi kısmına ne yazacağımı bilmiyorum.

    Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?







  • https://ivd.gib.gov.tr adresinden önce sorgu yapmalısınız.
    Araç sahibinin TC ve aracın plaka numarası ile girince karşınıza bir vergi bir de trafik cezası sekmesi çıkacak. Trafik cezası sekmesinde ödenmiş dahi olsa tüm cezalarınızı görürsünüz. Orada istediğiniz makbuz numarası, ceza tarihi gibi bilgileri görebilirsiniz. Hatta kredi kartınızla aynı yerden ödeme yapabilirsiniz.

    Kolay gelsin...
  • Bende Aliağa'da çalışıyorum. Bankalar caddesinde trafiği aksatmadan durdum, para çekmek için inecektim. O caddede trafik polisleri sürekli yaya olarak gezerler belki bilirsiniz. Tam inerken biri araca yaklaştı, para çekip hemen gidiyorum memur bey dedim, o da tamam dedi. Ama arkamdan ceza geldi

    Tamam ben hatalıyım da para çekmek hepi topu 1 dakikamı almıştır, trafiği de aksatmadım. Hadi onu geçtim memur arkadaş ne diye tamam dersin ki. Durma kardeşim ceza yazarım dese zaten durmazdım.
  • ülkemizin geçirdiği bu zor günlerde doğan para ihtiyacını gidermek amacıyla en sağlam kaynak trafik cezaları;

    şu ana kadar senede bir veya iki ceza gelen 15 adet şirket araçlarına her gün dört beş ceza gelmektedir, çoğu da %10 hız sınırını iki veya üç km ile aşımdan kaynaklanmaktadır.
  • Cezanın seri numarası e-Devlet'teki syfada var. Onu İnternet VD'deki beyanlı trafik cezası ödeme bölümüne yazarsanız diğer bilgiler (tebliğ hariç) otomatik olarak doldurulur.
  • Ceza eve hangi gün geldiyse o gün tebliğ tarihidir, onu öğrenemezseniz bulunduğunuz yerdeki ilçe emniyet/ trafik birimi bilgi verir. Ceza eve hiç gelmedi ve internetten görüldüyse tebliğ tarihine ödemenin yapıldığı gün girilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.