Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12644. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (6 Mobil) - 6 Masaüstü6 Mobil
5 sn
260.335
Cevap
2.640
Favori
14.022.910
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Giriş
    Böyle durumlarda vergi için alınan fazla paranın kullanılmazsa iade edileceği yazıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Adresi almanya seçincede deposito çıktımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: awsalli

Adresi almanya seçincede deposito çıktımı?

Almanyayı seçince durum böyle oluyor deposit yok ama direk depositi fiayata dahil ediyor.
    Sipariş Özeti
    Ürünler :EUR 292
    Posta ve Paketleme Ücreti:EUR 0,00
  • 800 dolar +158 vergisi
  • Bua amazon sohbet te nezman baksam yok hangi saatler arasında türkçe destek var?
  • Phantom 4 adv'ı istanbul boğazının serin sularına gömdükten sonra 1 aydır drone takibindeyim. Şuanlık mavic pro combo'ya karar kıldım. Fiyat takibindeydim.

Gearbest'de Base versiyonu 840 combo versiyonu 1040 usd'ydi. Combo güzel fiyat ama satın alma imkanı sadece havale ile olduğu için alamadık.

Amazon'da Base versiyonu 875 combo versiyonu 1140 usd'ydi. 2 gün önce combo'da indirim yapıp fiyatı 995 usd'ye çektiler. Ama combo olanın Türkiye'ye gönderimi yoktu.

Şuan Base olan 799usd'ye indirmişler. Kargo 13,05. Vergi 385,24 alınıyor. Ama iade olacaktır. Olması gereken 160 Usd. Yani bize cihaz herşey dahil 973usd'ye gelecektir.
    Geçtik siparişi.
    www.amazon.com
    Amazon.com: DJI - Mavic Pro Quadcopter with Remote Controller - Gray: Camera & Photo
    https://www.amazon.com/gp/product/B01LZ8QTSU/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1

Combo versiyonda ilave 2 batarya, 2 pervane seti, hub, araba şarjı, powerbank adaptör, çanta mevcut. Bunları da vergisiz olarak aliexpress'den toplarsak 350 usd yapıyor. Gerçi pervane ve powerbank adaptör gereksiz.

2 batarya 154 usd
    2 pervane 20 usd
    hub 40 usd
    araba şarjı 42 usd
    powerbank adaptör 20 usd
    çanta 72usd

Totalde combo olanı 1320 usd'ye maalediyoruz.
    Amazon iki gün önce 995'e sattığı combo'yu Türkiye'ye yollasaydı 1220 usd gibi bir rakama alabilirdik. 100 usd zarar ettirdin bizi amazon.
    Gearbest'de kargoyla 1071 usd'ydi. 208 vergi ödesek 1279usd'ye gelecekti. Bir de neyle karşılaşacağımız belli değil. Vergiyi direk ödeyebilecek miyiz. Başka birşey istenecek mi belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @bdullah -- 12 Aralık 2017; 9:57:54 >

• Normal fiyat yansıtmışlar, ödersiniz. Bir küçük ihtimal yılbaşı vs. gibi yoğun dönemlerde gözden kaçabiliyor gümrükte ve gümrük ödemeden geçiyor. Bu durumlarda amazon harcamadığı parayı iade ediyor. Ama bu durum çok ufak bir ihtimal ve kimse garantisini veremez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    MNG'nin sitesinden takip edemiyorsun. Amazon hesabındaki kargo takibi bölümünde İstanbul vs. yazarsa MNG'yi arayıp Türkiye içinde geçerli takip numarasını istemen gerekiyor. MNG kargo çok hızlıdır, 3-4 gün içinde eline ulaşır. Diğer ürünün kargo takibi bölümünde hangi şirket yazıyor?

• arkadaşlar işlemci soğutucusu aldım amazondan. elime de ulaştı. kutusunu açmadım. bunu cayma hakkını vs.. kullanarak keyfi nedenlerden ötürü geri gönderebilir miyim? geri gönderirsem prosedür nasıl işliyor? kargo ücretini vs. ben mi ödüyorum. ürün geri gidince kargo ücreti + ürünün ücretini mi hesabıma yatırıyorlar yoksa sadece ürünün ücreti mi? bir de bu süreç ne kadar sürer o da var.
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Deutsche Post yazıyorsa onu PTT getirecek. Mesajımda yazdığım gibi MNG ile gelen paketin Amazon sayfasındaki "kargo takibi" bölümünde İstanbul yazdığında MNG'yi araman gerekiyor. Şimdi ararsan bir şey yapamazlar.

• tLqA kullanıcısına yanıt
    Gönderebilirsin. Müşteri hizmetleriyle görüşerek iade etmek istediğini söylüyorsun. Onlar sana kargo için 3 sayfalık bir belge hazırlıyorlar. -Bu belgelerle ilgili detaylı bilgi ilk sayfada var.- Bu belgeleri kutuya yapıştırdıktan sonra PTT ile paketi gönderiyorsun (1.2 kg'lık bir paket için 61 TL kargo ücreti ödedim- Almanya). Daha sonra PTT'den aldığın faturanın fotoğrafını çekip veya taratıp müşteri hizmetlerine gönderiyorsun. Müşteri hizmetleri de bu tutarı kredi kartına iade ediyor.

Gönderdiğin paketin Amazon'a ulaşması 2-3 hafta sürer. Ürün ellerine geçince inceleme yapıyorlar ve sorun yoksa iade işlemini başlatıyorlar. Ürünün ücretini + satın alırken ödediğin kargo ücretini + gümrük vergisini kredi kartına iade ediyorlar. İade işleminin hesabında görülmesi 2-7 gün arasında sürebilir.

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    .com icin konuşuyorum , ayakkabının bedenini degistirmek istedim sipariş esnasında ödediğim kargonun iadesi olmayacağını söylediler , hatta beden değişimi bile yapmadılar

• sorun yok zaten sadece merak etmiştim
  • yibo90 kullanıcısına yanıt
    Amazon beden değişimi yapmaz.

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    keyfi iadelerde bunu yapmak zorunda değiller yanlız. Ürün sorunlu, eksik veya yanlış ise dediğiniz gibi işliyor prosedür. Bu sebeple bir ürün almadan önce 2 kere düşünmek gerek veya satılabilirse TR de satmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teddy-westside -- 12 Aralık 2017; 19:1:32 >
  • İş bankasının debit (banka) kartımda gereken bakiyenin 2 katı yeterli bakiye var ancak nedense ödeme reddediliyor ve ödeme yöntemini güncelleyin deniliyor. Daha 2-3 ay önce almıştım oysaki, sebebini veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Gönderebilirsin. Müşteri hizmetleriyle görüşerek iade etmek istediğini söylüyorsun. Onlar sana kargo için 3 sayfalık bir belge hazırlıyorlar. -Bu belgelerle ilgili detaylı bilgi ilk sayfada var.- Bu belgeleri kutuya yapıştırdıktan sonra PTT ile paketi gönderiyorsun (1.2 kg'lık bir paket için 61 TL kargo ücreti ödedim- Almanya). Daha sonra PTT'den aldığın faturanın fotoğrafını çekip veya taratıp müşteri hizmetlerine gönderiyorsun. Müşteri hizmetleri de bu tutarı kredi kartına iade ediyor.

Gönderdiğin paketin Amazon'a ulaşması 2-3 hafta sürer. Ürün ellerine geçince inceleme yapıyorlar ve sorun yoksa iade işlemini başlatıyorlar. Ürünün ücretini + satın alırken ödediğin kargo ücretini + gümrük vergisini kredi kartına iade ediyorlar. İade işleminin hesabında görülmesi 2-7 gün arasında sürebilir.

Cevap için teşekkürler. Amerikaya gondermem gerek ve sanırım 2 kilo vardir kutu. Yani 200tl gibi bir rakam olur ve keyfi olduğu için kargo ucretini odemezlerse burada 200tl düşüge birakayim daha iyi sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vay be ne konuydu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 12 Aralık 2017; 20:30:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu Amazon Almanya uygulamasını yada Amazon il uygulamasını Türkiye de iphonede nasıl indiriliriz. Yardımcı olurmusunuz.

• Amazon.de den ilk kez ürün alacağım, fakat vergiyle alakalı aklıma takılan birşey var. 4
    İthalat Ücreti Depozitosu ekliyor, fakat alttaki açıklama kafa karıştırıyor. ekstra vergi öder miyim?

www.amazon.de
    Blue Microphones Snowball iCE USB-Mikrofon zum Aufnehmen und Streamen auf PC und Mac, Nieren-Kondensator-Kapsel, verstellbarer Ständer, Plug and Play, weiß: Amazon.de: Musikinstrumente
    https://www.amazon.de/Blue-Microphone-Snowball-ICE-Mikrofon/dp/B006DIA77E/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1513108434&sr=8-1&keywords=blue+snowball+ice

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.