Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12646. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
260.335
Cevap
2.640
Favori
14.021.730
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Giriş

Orijinalden alıntı: Delpo41

Arkadaşlar ülkemizde adedi 150 liraya satılan bir bebek pişik kreminin 4 adedi 30 dolara amazon.com'da satılıyor. Sipariş etsem günrüğe takılır mı? Yasaklı ürün olarak mı geçer acaba?

Bu biraz belirsiz bir durum, ben hap şeklinde gıda takviyesi siparişi verdim, bana ulaştı.
  • Üst segment ekran kartlarında kayda değer indirimde olan var mı de/us

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu Amazon de uygulamasını telefona nasıl indiririz.ios

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ayni sorunu ben de yasadim asus 1060 ile. fanlar full calisiyor lakin goruntu yok. hicbir sekilde gormuyor. soktum eri taktim taklalar attirdim yine yok. amazon yenisiin yolluyor. ben de bunu geri yollayacagim. kargo ucretini de geri verecek.
  • Radical Brain kullanıcısına yanıt
    ben .comdan aldım hocam 900e denk gelmişti :( 1060 6gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: yibo90

Avrupa %18 , Abd %20. Eğer fazla alındıysa siparişte bizim gümrükte dogru hesapla kestiyse vergiyi fazla alınan tutarin 2 ay icinde iade yapıldığı söyleniyor

Hocam mesela sepetimdeki 300avroluk bir ürün için %42 (130anro) depozito alınıyor. Türkiyede dhl ne kadar kesinti yapıyor? Onun bir oranı var mı? Ya da tahmini hesap yapabiliyor muyuz?

• himpton kullanıcısına yanıt
    Dhl kesinti yapmıyor. Ödemen gereken vergi 54 euro , gümrükte o alınır. Peşinen oduyorsun ekstrası yok

Dhl mail attı ödenen verginin faturasını , ben de amazona mail attım refund yaptılar

• vicv3ga kullanıcısına yanıt
    Katıldım. kolay gelsin iyi çalışmalar
  • Teddy-westside kullanıcısına yanıt
    Geçmiş mesajlarda yazmıştım adlında... Amazondan sadece k.kartı kullanarak alış-veriş yapabilirsiniz. Güvenlik nedeniyle banka kartıyla ticareti durdurmuşlar.

• Arkadaşlar birkaç hafta önce Amazon.com üzerinden $54.39 fiyatı olan bir ürün aldım ama amazon benden $24.85 dolar vergi depositi almıştı. Ürün Aramex ile kısa süre içinde teslim edildi fakat alınan kargo ücreti alınması gerekenin 2 katı. Aramex'i aradım ne kadar vergi ödendi diye, Amazon o işi kendi hallediyor biz göremiyoruz dediler. Bu işi nasıl öğrenebilirim?

• Delpo41 kullanıcısına yanıt
    Fazla alındıysa 1 ay sonra amazon geri ödüyor

Amazon canli chat e bağlan durumu anlat.Bilgilendirirler.Ya da mail at 1 saatte cevap gelir ve amazonda paran kaybolmaz kesinlikle

• Peki ne kadar ödeme alındığını öğrenmenin bir yolu var mı? Yukarıda bir arkadaş DHL fatura gönderdi demiş ama ben Aramex ile konuştuğumda bana bunu göremediklerini söylediler.

• JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam yıllardır oradan alışveriş yapıyorum ama ilk defa bu vergi mevzusu böyle oldu. Mail attım bakalım.

Gumruk vergisini filan amazon önceden alıyor zaten amazonla görüşün

• Görüştüm şimdi...

Klasik cevap verdiler. Fazla alındıysa 60 gün içerisinde iadesi olur vs vs diye. Alınıp alınmadığını ya da ne kadar alındığını bilemiyoruz yoksa talepte bulunabilirdik. Aramex bu konuda Allah'a emanet

Dhl bana fatura gönderdi. Ben de amazona mail attım iadem yapıldı. 2 ay da onu beklemedim

• yibo90 kullanıcısına yanıt
    İşte Aramex'te bana gönderse ben de işlem yapacağım ama onların bir şeyden haberi yok. Amazon o işlemi kendisi hallediyormuş. Bu durumu da sordum bazen taşıma firması bazen de diğer acentalar(?) halledebiliyor dediler.

• ullumanitu U kullanıcısına yanıt
    Ekstenizi kontrol edin benzer durum oldu bende. Bu ayın 6 sında aldım... 13ünde kargom geldi...

10unda kartımdan çekim yapılmış.. Ayın 6sında ki de provizyonda takılı kalmış yani çift çekim yapılmış... Bankayı aradım provizyonu iptal ettiler. Dikkat edip kontrol etmeseydim. 2 katını ödeyecektim...
  • Arkadaşlar selam. 3 hafta önce amazon'dan 2 adet sipariş vermiştim, birisi pazartesi yurtiçi kargo ile geldi, diğerinden ses yok hala. Satıcıya yazdım takip no için, takip no'suz gönderim yapmış, yurtiçi ve dhl'yi aradım gönderi kodu olmadan sorgulama yapamıyorlarmış. Salı günü ulaşması gerekiyordu normalde kargonun. Yapabileceğimiz bir şey var mıdır bunun için?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.