Şimdi Ara

Toyota Neden Turbo Araç Üretmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2019 model, 2020 model toyota araçlar hala atmosferik motorlar piyasaya çıkıyor. Bu japonlar akılsız mı neden turbo araçları yok?

    Sektörün içinden bilgi veren olursa çok daha iyi olur.



    _____________________________
  • merhaba hocam.
    kısa özet geçeceğim.
    japonlar 90larda sanılanın aksine elektronikte değil mikromekanikte çok başarılı işler yaptılar.
    şu an halen daha o yılların teknoloji ve know howun ekmeğini yiyorlar.
    vvti atmosferik olarak 1,8 litre 192hp gibi çok sağlam mühendislikler yaptılar.

    tüm dünyada ikon olmuş turbo motorları var.2jz gte,3s gte ve en son bombası yariste kullandığı g16e gts. 1,6 260hp.

    ve bu makinaları sorunsuzluk ilkesiyle yaptılar. bu başlı başına markalarına güvenilirlik kazandırdı.
    amerıkada amerıkan araçlarından fazla satması da bunun en büyük kanıtıdır.

    ayrıca emisyon düşürmek için hacim küçültüp turbo+yüksek sıkıştırma yapmak yerine hibrit yaparak en doğru kararı vermiştir.
    herkes hibrit emisyon normlarına inmek için her türlü hile ve hurdaya başvurmuştur..bknz:vag

    bu nedenle "toyota turbo motor yapamıyor" demek yanlış olur.
    bu soruyu şöyle düşünmek lazım"toyota neden turbo motor yapmıyor?"
    Öyle bir yazmışsınız ki, Toyota'yı bayağı bir gömmüşsünüz. Oysa Toyota lüks segmentteki araçlarını Lexus adıyla satıyor. Tahmin edebileceğiniz üzere Alman araçlarına rakip araçları da o lüks markada barındırıyor. Bugün Toyota'nın Lexus'ta S serisi Mercedes'e bile rakibi var.

    Kaldı ki Mercedes'teki mühendis de, Toyota'daki değil mi? Aynı matematiği, aynı fiziği o da bilmiyor mu? Yapamaz diye bir şey yok.

    Ha CVT'yi gömmüşsünüz ama bence çok verimli bir şanzıman. Verimlilik arttıkça zevk düşer bu bir gerçek ama 20 yaşındaki 1.2 litrelik bir Fiat Palio düz yolda 2000 devirde 100 km/sa hızla seyredebiliyorsa bu CVT'nin nimetlerindendir. Mesela aynı şekilde Civic'in otomatiğinde de 2000 devirle 100 km/sa hız yapıyorsunuz ama en ufak rampada araç vites düşürüyor. Palio da bağırıyor Civic de mesela ama Palio vites düşürme yapmıyor, sadece motor devirleniyor. Civic'de ise farklı bir vites dişlisine geçiş var. Yani 100 km/sa hız için belli bir vites oranına muhtaçsınız. CVT ise yolun eğimine göre minimum motor devri artışı ile hızınızı koruyabiliyor.

    Şahsen otomatik araba alacak olsam -tercih meselesidir sonuçta- ya 4 ileri tork konvertörlü güçlü motorlu bir şey alırım ya CVT'li bir şey alırım. Bunlar kötü mühendislik ürünü değiller, size hitap etmiyor olabilir tabii. Zaten her araba herkese hitap etmediği için, VW akıllıca davranarak bünyesinde aynı sınıfta 4 marka ile model sunmuyor mu? Geniş araba isteyen Skoda alsın, sportif araba isteyen Seat alsın, Lüks premium isteyen Audi alsın, nispeten kaliteli aile arabası isteyen VW alsın.
  • onlar küçük hacim değil de daha büyük hacimden daha az güç üretmeye çalışıyorlar hocam. mesela hibrit motorları 1800 cc ama güç çok az. özel bir motor teknolojisi şey etmişler onun üzerinden gidiyorlar.

    ama şimdi bakıyorum 1200cc benzinli turbo motor satan pejo o motoru kaldırdı onun yerine 1600 cc benzinli motor koydu. zehir salınım normlarını karşılayamıyorlarmış küçük hacimli turbo motor ile.
    _____________________________

    Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ToggT12x

    onlar küçük hacim değil de daha büyük hacimden daha az güç üretmeye çalışıyorlar hocam. mesela hibrit motorları 1800 cc ama güç çok az. özel bir motor teknolojisi şey etmişler onun üzerinden gidiyorlar.

    ama şimdi bakıyorum 1200cc benzinli turbo motor satan pejo o motoru kaldırdı onun yerine 1600 cc benzinli motor koydu. zehir salınım normlarını karşılayamıyorlarmış küçük hacimli turbo motor ile.
    meselenin bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum.

    mesele daha çok sağlamlık ile ilgili gibi.

    turbonun arıza çıkarma riskini almak istemiyor gibi japonlar.
    _____________________________
  • Sorunsuz olmak istiyor uzun vadede.
    _____________________________
    Insanlığın okulu olmaz
  • Sebebi
    Uzun ömürlü olması
    Lpg uyumu
    Bakım masraflarının ucuz olması
    Hor kullanıma dayanıklı olması
    Yıllardır kendini kanıtlamış bir motor olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phbfmv

    Sebebi
    Uzun ömürlü olması
    Lpg uyumu
    Bakım masraflarının ucuz olması
    Hor kullanıma dayanıklı olması
    Yıllardır kendini kanıtlamış bir motor olması
    Bu maddeleri sektörün içinden birine sordum;

    bana şu cevabı verdi; renault,ww,ford vs. bu işi bilmiyor o zaman dedi?
    _____________________________
  • Toyota'nın 1.2 turbo motoru var. Türkiye'de CHR'da kullanıyorlar. Avrupa'da HB Corolla'da var.

    Ama işin aslı şu, Toyota sorunsuzluğu ve güvenilirliği ile bilinen bir marka. Bir alan, markaya bağlı kalıyor. Kaliteli araç istese bile bu sefer genellikle Lexus'a yöneliyor. Bunu da zaman içinde kanıtlanmış teknolojileri kullanarak elde ediyorlar. Atmosferik motorlarının çok sağlam olduğu gercegi varken gidip turboya geçerlerse ve bu motorlar sorun cikartirsa marka olarak çok büyük zarar ederler.

    En tepede olmalarının da, çok teknolojide öncü olmamalarının da nedeni bu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.2 turbo motorları var ama ülkemize getirmiyorlar. zaten getirseler 1.6 atmosferik motoru satamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Soru şu şekilde sorulmaliydi. Neden üretemiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    Senin kullandığın marka çiftçi ve sütçüler için ucuz kamyonet üretirken toyota turbo motorlu araba yapıyordu

    Bilginizin olmadığı konuda fikriniz olmasın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 3 Şubat 2020; 15:24:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    2006 CHEVROLET KALOS 1.2 S
    2017 EGEA SEDAN 1.6 MJ DCT URBAN
  • Sorunsuzlukla falan alakası yok yapılması gereken ar ge ler yeni üretim bandı tesisi yeni parça için aletler işe fazladan insan almak falan pahalıya geliyor. Toyotanın gerçekten gelip türkiye önemli gidelim de lpg ye uyumlu motor çıkartalım ya da sorunsuz motor yapalım diyeceğini sakın zannetmeyin, toyota basit motor, az iş gücü ve az bütçe ile araç çıkartmaya çalışıyor. Motorları atmosferik olduğundan sağlam ve sorun çıkartmıyor. Satış politikası nedeniyle de Türkiye'ye 1.2 motor turbolu versiyomlu hb corollayı getirmiyorlar. Forumda belki 1.2 1.0 motoru tereddütsüz alacak kişiler olabilir fakat Türkiye geneline baktığımızda hala büyük bir çoğunluk 1.0 1.2 hatta 1.4 araçlara bile önyargılılar ve almak istemiyorlar. Adamlar risksiz iş yapıp daha çok para kazanıyor ve politikaları gayet iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt
    99 yılında daihatsu yrv vardı, 1.3 turbo 130hp versiyondu.

    2.0 turbo motoru da uzun yıllardır satışta. Lexus modellerinde görebilirsiniz.

    Auris, corolla hb'de yıllardır 1.2 turbo motor var.

    Hidrojenle çalışan seri üretim aracı olan bir markaya turbo motor üretemiyor demek acizliktir. Önemsemiyor çünkü. Dizele, turbo benzine yatırım yapmayı gereksiz gördü. Hali hazırdaki motorları, hibrit motorları onun için daha karlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 3 Şubat 2020; 15:56:34 >
    _____________________________
    Lexus rx 300 - Kolay İngilizce Android Uygulamam (Kod isteyen pm atsın lütfen)







  • turbo motorları 3.dünya ülkelerinde sunmuyor olması üretemediği anlamına gelmiyor.
    _____________________________
    Sandero STEPWAY Turbo TCe 90 Gök Mavi




  • Bunun çok basit bir cevabı var avrupa için böyle bir motor üretmesine gerek yok çünkü CO2 sınırlarını hybride erkenden geçtiği için rahatlıkla sağlayabiliyor. Şu an turbo downsizing araç üretenler bu araçları istedikleri ya da daha teknolojik vs olduğu için üretmiyorlar, üretiyorlar çünkü milyar dolar seviyesinde cezalar ile karşılaşmak durumundalar. Toyota bu geçiş için zaten hybrid yatırımlarını çok öncesinde tamamladığı için böyle bir yatırıma ihtiyacı yok.

    Şu iki konuya bakan ne demek istediğimi anlayabilir.
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-co2-emisyon-mevzuatinin-otomotiv-sanayi-ve-pazarina-etkisi--141059199
    https://forum.donanimhaber.com/1-0-turbo-motorlar-neden-yayginlasiyor--139921254#139921254
    _____________________________




  • Türkiye lpg uyumlu araç seviyor, firma da lpg ile daha az sorun çıkaracak atmosferik motora öncelik veriyor. Chr, corolla hb, corolla sw 1.2 turbo motor versiyonu var, chr bizde satılıyor, corolla hb ve sw gelecek mi belli değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Benim 2006 D-4D Turbo Dizel Yarisim, turbo değil mi şimdi.
    _____________________________
    Nikon FM2-50mm f1,4 AIS Nikkor--Sony NEX-5N --Leica M6 - Summicron 50mm - Voigtlander 35mm - Elmar-C 90mm - Voigtlander 21mm--
  • Toyota'nın en büyük pazarı ABD 'dir.

    Ülkemiz için bir motor geliştirmez ve böyle bir çaba içine girmez. Çünki en fazla araç piyasası ABD'dir

    Dizel motoru bile 2006 yılında getirdi .Toyota'ya bunla ilgili zamanında bir mail atmıştım neden dizel aracınız yok hala gibisinden.

    Bana söylenen yakıt kalitesi.Tabi etken bir madde ama asıl pazar ABD'dir.

    Burada olanla yetineceğiz aslında.
    _____________________________
  • Celica diye bir arabası var toyota’nın, buralarda yok. 400.000 euro idi en son.

    Arabanın son noktasına ulaşıp “iş gören modele odaklanalım yeter” demişlerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.