Şimdi Ara

Toyota CVT Şanzıman Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, şuan skoda octavia 1.4 tsi DSG kullanmaktayim fakat satip sifir toyota corolla 1.6 benzinli CVT vites almak niyetindeyim DSG bana cok sorun cikardi 3 kez mekatronik degisimi yapildi yaklasik 15 bin lira harcadim ufak tefek ariza ucretlerini saymiyorum bile daha baska bin bir turlu sorun bana illahlah getirdi artik bende cvt nin sorunsuzlugunu bir kac yerden duydum acaba bu isin asli astari nedir bilen varsa tavsiye edermi acaba tesekkurler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kesinlikle doğru yoldasınız.

Aracım, 2014 Auris CVT. Elbetteki elektronik, elektrik ve mekanik biraz da şans işi. Ancak, Toyota ve Honda, CVT konusunda uzmandır ve şanzımanları sorunsuzdur.

CVT'yi eline yüzüne bulaştıran bildiğim iki marka var. Ford ve Nissan. Ford, şanzımanda geliştirme yapmadan yüksek torklu dizel ünitelerinde kullandı. Sonuç neredeyse hepsi arızalandı. Nissan'ı zaten Fransızlara satıldığından beri Japon markası olarak görmüyorum.

Performans olarak 132 Bg. Valvematic motor eski aracını aratmaz. Sadece şehir içi dur kalk trafikte biraz daha fazla yakacaktır. Ama en büyük artısı tam uyumlu motorun, LPG gibi bir ekonomi seçeneğinin olması.

Konfor olarak Advance ve Premium versiyonları oldukça doludur. Life donanım ise, ekonomi odaklı olarak üretildiğinden beklentiye bağlı olarak sizi tatmin etmeyebilir. Ama Toyota'nın takdir edilecek en büyük özelliği, en baz versiyonunda bile 7 Adet hava yastığını standart olarak sunmasıdır.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • Kesinlikle doğru yoldasınız.

Aracım, 2014 Auris CVT. Elbetteki elektronik, elektrik ve mekanik biraz da şans işi. Ancak, Toyota ve Honda, CVT konusunda uzmandır ve şanzımanları sorunsuzdur.

CVT'yi eline yüzüne bulaştıran bildiğim iki marka var. Ford ve Nissan. Ford, şanzımanda geliştirme yapmadan yüksek torklu dizel ünitelerinde kullandı. Sonuç neredeyse hepsi arızalandı. Nissan'ı zaten Fransızlara satıldığından beri Japon markası olarak görmüyorum.

Performans olarak 132 Bg. Valvematic motor eski aracını aratmaz. Sadece şehir içi dur kalk trafikte biraz daha fazla yakacaktır. Ama en büyük artısı tam uyumlu motorun, LPG gibi bir ekonomi seçeneğinin olması.

Konfor olarak Advance ve Premium versiyonları oldukça doludur. Life donanım ise, ekonomi odaklı olarak üretildiğinden beklentiye bağlı olarak sizi tatmin etmeyebilir. Ama Toyota'nın takdir edilecek en büyük özelliği, en baz versiyonunda bile 7 Adet hava yastığını standart olarak sunmasıdır.

Şimdiden hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 11 Şubat 2019; 8:1:19 >

• toyota'nın cvt'si sağlam. japonlarda cvt'de sıkıntı yaşatacak marka nissan'dır. içiniz rahat olsun. ancak şunu da söyleyeyim dsg'den sonra cvt'den pek keyif alamayabilirsiniz. ruhsuz bulabilirsiniz. cvt'nin amacı zaten ruh ve keyif değildir. sağlamlık. konfor ve ekonomi'dir.
  • Çok kez yazdım, belki atlanmıştır diye bir kez daha yazayım. Hibrit modelde şanzıman yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar sorun cikardi bana artik keyif beklentim yok saglam olsun sorun cikarmasin yeter

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam evet cvt daha sorunsuz bir sanziman fakat sorun cikartirsa degisimi 35bin tl. Haberiniz olsun. Forumda konusu var goz atmanizi oneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cvt ne diye merak edenler arkadaşlar olacaktır.
    Cvt scooter tipi motorlarda kullanılan kasnaklı bir aktarım sistemidir. Aslında tasarımını gayet başarılı buluyorum .

Merkezkaç kuvvetinin benimsendiği bir sistem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cvt şanzıman hakkında
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreozgerr

bu kadar sorun cikardi bana artik keyif beklentim yok saglam olsun sorun cikarmasin yeter
    o vakit tam size göre şimdiden hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.