Şimdi Ara

Renault Megane 4 EDC şanzıman yağı değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. 2020 model 118 bin km de, 1.5 BluDCİ dizel aracım var. Şanzıman yağını değiştirmek istiyorum ama aklıma takılan birkaç husus var.

1) Servisi aradığımda bana işçilikle beraber 7400 TL gibi bir ücreti var dediler. Bu kadar ücret vermek mantıklı mı?

2) Orjinal Renault Mais marka yerine motul tarzı başka bir yağ kullanmamı tavsiye eder misiniz? Aradaki fiyat farkı 5000 TL

3) Aracım hangi tür yağ kullanıyor ve şanzıman kaç litre yağ alıyor bilgi sahibi var mıdır acaba?

• Merhaba, Motul olsun diye 5.000TL fark vermek bana mantıklı gelmedi. Tüm servisler aynı ve binlerce araba bunu kullanıyor burada önemli olan yağın zamanı gelmese bile her yıl düzenli değiştirmek. Zamanı gelmedi km yapmadım demememek gerek.

Bir yağ firmasına yaptırıyorlar üstüne Renault etiketi Yapıştırıyorlar. Peugeot Citroen Eurorepar kullanıyor Lukoil üretimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 35turka kullanıcısına yanıt

Üstad benim yazdığım da aslında buna paralel, servis yerine başka bir yağ alıp değiştirsem bana 5000 TL kalıyor. Buna değmez diye düşündüm, sizin yazdıklarınız da buna benzer diye okudum. Teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yağ ile gönül rahatlığı ile değiştirebilirsiniz. İyi bir şanzımancı bulup. Motul high torq dctf

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ıslak kavrama var bu araçta.

Ben motul high tourque serisi ile değiştirmiştim.

Altta tapası var.3.75litre civarı çıkıyor. Ön sol tekeri söküncede doldurma tıpası var. ordan dolum yapıyorsun. 4 kutu yağ işini görecektir

• Yanıt için teşekkür ederim, yukarıda @oquzdag ın yazdığı yağın aynısından bahsediyoruz sanırsam doğru mudur?

Ustaya gitmeme gerek yok galiba üstad. Çok uğraştıracak bir çalışma değil anladığım kadarıyla doğru mudur?

• savibrahim S kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam şanzıman kodu dw5 di. Youtube da değişim videosu vardı. Ordan bakarak yaptım..
    Değiştikten hemen sonra yokuşta kaydırdı. 2-3 kez yokuşta dur kalk yapınca düzeldi. Muhtemelen kalibrasyonu kendi ayarladı. Değişimden önce bir sorunum yoktu. Değiştikten sonra da olmadı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben 2016 1.5 dci eski megane 4 aracımın şanzıman yağını bosch serviste değiştirtmiştim

• aceryeni A kullanıcısına yanıt

Anladım yanıt için teşekkür ediyorum

• disparity kullanıcısına yanıt

O da bir seçenek üstad teşekkür ederim

• savibrahim S kullanıcısına yanıt
    Özel borulu huni gerek. Birde doldururken göstergesi var. Arada kontrol etmek lazım. 3.80 lt aşağı yukarı doğru.
    4lt yağı alırsanız işçilik için ufak bir ücret ödersiniz. KendiniZ uğraşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

Özel borulu huni gerek. Birde doldururken göstergesi var. Arada kontrol etmek lazım. 3.80 lt aşağı yukarı doğru.
    4lt yağı alırsanız işçilik için ufak bir ücret ödersiniz. KendiniZ uğraşmayın
    Huniye de gerek yok. 40 cm musluk hortumu iş görüyor. Motul un yağ kutusu hortumla giriyor. Bahçe hortumu da tam dolum ağzına göre büyüklükte

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim araçta 54 binde 1.3 tce edc 21 model ne zaman değişmek gerekir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.