Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
33
Favori
34.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 123456...11...27
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • rica ederim; bende eğleniyorum yazarken.

ama dur kalk trafikte faydalı değil derken tam olarak anlatmak istediğiniz nedir?

hondanın sisteminde araç dur kalk trafikte tam elektrikli bir corsa yada tesla neyse o şekilde ilerliyor.

piller varsa sıfır ses, piller yoksa da benzin motoru çalışıyor ama tekerleklere bağlantısı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Mart 2025; 18:7:21 >

bu sistemde faydasız hiç bir element nerdeyse yok.

birinin diğerine göre demek istemiştim..)

hondanın içtenyanmalı motoruna hiç bakmadım

oda atkinson çevrimiylemi çalışıyor.

tototodaki 4 silindir sıralı DODC VVT-i

atmosferik 97 hp

2 sistemin artı ve eksileri var.

bir videoda nıssanın e power sistemindeki kayıplarını ve yapamadıkalrını hondanın mekanik bir şekilde mekanik kavrama ile çözüm şekli diyordu şanzıman için.

Alternator, Mars motoru ve v kayisi yok. Su ve yag pompalari elektrikli.

Klima da motora bagli degil elektrikli kompresorlu.

Sanirim toyotada da ayni sekilde

Kaputu hacmine doldurmuslar asagi civata atsan yere dusmeyecek o derece :) hos motorun alti da kapali zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Mart 2025; 18:28:9 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

Bu ülke tüm savunma sanayiini ABD'ye ipotek ettiğinde de insanlar çöpten yiyecek topluyordu

Ekonomik krizleri savunma sanayiine mal etmek, savunma sanayii ürünleri ile çorba mi yapacağız diye dalga geçmek milletini sevdiğini söyleyen insana yakışmaz

Toyota'nın daha güçlü hibrit motorları da var aslında ama işte saçma sapan vergi sistemine takılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bende PSA yı sıfır 3008 ile 1 yıla yakın bir süre tecrübe ettim ve bende aynı fikirdeyim. Sahip olduğum araçları linkte görebilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/renault-megane-4-hb-1-5dci-edc-2019-a-c180-exclusive-ile-giriyoruz--120689964-58#160893575

Toyota sade düz mantık ile hybrid araç yapıyor ama çok daha güçlü hybridleri var. 3.5lt V6 Hybrid Lexus RX450h bir süre Amerikada kiraladım. Bizim vergi sistemimiz müsaade etmediği için şuanki araçları kullanmak zorunda bırakılıyor milletimiz diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Mart 2025; 19:36:58 >

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

Çin'lilerin devasa üretim hacmi ile beraber düşük maliyet ve teşvik avantajı Toyota'da Honda'da VW'de hiç birinde yok. bu bir gerçek, bu yüzden Çin araçları bol malzemos. showroom albenisi yüksek.

Yalnız bu araçları sıfır iken inceliyorsunuz. binlerce km sonra Toyota'nın nasıl kalacağını az çok biliyoruz, Byd ne olur şu aşamada bilmiyoruz.

Yine de dediğiniz gibi, ilk bakış ve intiba bizde özellikle otomobil tercihinde en ön sırada. Corolla cross gibi çok güvenilir de olsa basit kaçan modellerin falan artık Seal U gibi lüks hissettiren bir aracın karşısında şansı yok.

Bu arada konu sahibine de hayırlı olsun.

ekonomik krizleri iha ve siha ile örnekleyip ülkemiz çok iyi durumda diyen düşünce sistemine eleştri getiriyorum ayrıca sadece ben değil

sokaktaki insanların alayı aynı şarkıyı söylüyor.

togg iha ve siha ve savunma sanayindeki her mihenk taşı bu ülke evladı olan herkese gurur verip göğsünü kabartıyor

vergilerimizle güçlendirdiğimiz bir silahlı kuvvetlerden bahsediyoruz

ama yöneten kişiler artık bu işi yapamıyorlar

seçimlerde gördük özetini

sandık herşeyi anlatıyor

lütfen kelimelerim yanlış noktalara gitmesin aynı gemideyiz.

Toyotanın motorları ve ülkemizde bize sunulanda tam bu anlattıklarımın acı olgunlaşmamış meyveleri

ve bu meyvelere bu vergileri koyan kişilerin yönettiği ülkedeyiz

şimdi kararı siz verin.

geçinemeyen ekonomik hayatın durmasıını sağlayan emekli maaşı asgari ücret dengesizliği konuyu yeterince açıklıyor aslında

çok fazla söze gerek yok

anlattığım cümlede bir dalga tümleci veya metaforu veya mecaz yok direkt kendisi...

saygılar.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Selamlar çok teşekkürler güzel dilekler için aklın yolu bir bende araç alırken bu paraya togg alınıyordu

sıfır olarak

2023 tesla alınıyordu

byd modellerinden alınıyordu,bana byd al diyen arkadaşım honda kullanıyor ve honda modeli bakıyordu yeni..

bende bunları kafamda bayağı kurguladım çin üretim birim maliyetine kimse yaklaşamaz teşvik vs..

ve bundan binlerce km sonra bu araçların durumu ve işletme maliyetleri ciddi soru işaretleri.

lüks görünümlü daha ucuz araçlar ve onların müşteri kitlesi hep olacak

vede sade görünümlü düz basit işlevsel arabalarda arz talep doğrultusunda kendine yer bulacak

ürün kalitesi ve size hissettirdiği şeyler nanın çok değişken değil..

eşim benimle dalga geçmişti W124 aldığımda taki biraz yolculuk yapıp şöyle bir bakındı ve bu araç kaliteliymiş deyip bakındığını hatırlıyorum..

düşünün diğer PSA modelinde yemin ederek sattım arıza sarmalından bir daha bu gruptan araç almamaya..

boya kaporta elektrik ve en yapamadıkları adblue..

bana kalsa fransızlar sadece bordo şarabı yapmalı otomotiv sektörüne girmemeli..

bu kulvar onlara göre değil herkes her işi yapamaz..

girip kullanıcıları ayartıp mağdur ediyorlar memnuniyet kesinlikle yok

ürünün doğası gereği

bizde de marş motoru v kayışı alternatör yok klima da dahil elektrikli

kaputun altı komple dolu..

Uzun vadede şu anda çok teknolojik ve yenilikci görünen byd gibi nispeten yeni oyuncuların durumunu ben de merak ediyorum. İşte tam da bu nedenle hala daha bu tip araçlara mesafeliyim. Ama toyota gibi bir markanın da bir tık daha alışılagelmiş muhafazakar yapıdan kurtulmasını beklerim/beklerdim. Çünkü karşısındaki rakipleri artık farklı ve bambaşka silahlarla mücadele diyorlar. Toyota bunu yapabilir ve yapmalıdır da hatta belki de mecbur kalacaktır. Honda -ki ben en az 30 senedir hondanın çok çeşitli modellerini kullanan biriyimdir- o kadar tutucu değil mesela. Bunu art arda bir c crossu ve sonrasında hrv ya da crv'yi inceleyen kişi anlayacaktır ne demek istediğimi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Corolla Cross un özellikle iç tasarımı ve malzeme seçimi konusunda hemfikirim, ancak Honda HRV her ne kadar bu konuda biraz daha

iyi olsada oda hala markanın köklü tecrübesinden nasibini almış değil. Çok daha iyi olmalı, bunlar yılların markaları.

Bende Çinli araçlar konusunu zamana bırakmayı tercih ediyorum. Dayanıklılığı ve sorunları sadece zaman gösterecek.

Elektrikli araçların tasarımcılarını takip ettiğim bazı kimliği oturmuş markalar var, onları deneyebilirim mesela. (Avatr ve Nio gibi.)

Bu arada Toyota'nın yeni elektriklisi çıktı, ama yinede kendine has bir çizgide değil. Geleneksel elektrikli iç tasarımına sahip.

Dışında ve özellikle içeride Toyota armasını kapattığınızda aracın ne olduğunu anlayabiliyorsanız işte o zaman kimliği oturmuş demektir.

Japonlar şuan mesafeli deneme yapıyorlar ama Çinliler bu arada çok büyük atak yaptı. Almanları bile sarstı bu hareket.

Avrupalı üreticilerden neredeyse her markadan tasarımcıları toplayıp özgür bıraktılar ve harika tasarımı olanları var aralarında.

J GByoutube
    The new Toyota BZ3X has already been launched in China with a starting price of less than €15,000 or $16,000. Orders reached 10,000 units in just one hour, so the success of Toyota's new electric SUV is certain. I hope to see it one day on the European market. #toyota #toyotabz #toyotabz3x #toyotabz4x #toyotabz3
    https://www.youtube.com/watch?v=HexOf5nJc7c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Mart 2025; 21:14:12 >

toyotanın mesafeli ve tutucu olduğu doğru çok yavaştan ve garantili gidiyorlar

sektördeki gelişmeler onlarıda zorlayıp olayın içine dahil edecektir diye düşünüyorum

ve honda daha yenilikçi bu konuda.

ama sürekli yeni şeyler denediğinizde tecrübe faktörü kayboluyor.

toyota hibrit konusunda çokca tecrübe yaptı,konfor ve görsel kısma pek yatırım yapmıyorlar.

yeni oyuncular ve oyuna katdıkları benimde radarımda

bir süreç ve akış var ve siz olaya biryerden dahil oluyorsunuz onlar mutasyona uğruyor sizde evriliyorsunuz

bundan bir kaç yıl önce dizel ve benzinli araçları tartışırdık şimdi 5.nesil hibrit konusunda fikirler ve sohbetler dönüyor

kimbilir bir 5 sene sonra bu mesaja dönüp bak ne yazmışız

şimdilerde 1000 km altı elektrikli menzil üreten üniteler satılmıyor diye..)

biz sezarın hakkını Sezar a veriyoruz ama sezarın hataları var onlarıda çıkca belirtiyoruz ki bu aracı düşünen insanlar ne ile karşı karşıya olduklarını bilsinler.

aracın hibrit teknoloji ve altyapısı gayet yeterli ve tatminkar düzeyde hatta rakiplerinin birçoğundan iyi..

örnek reanult austrial ın en üst donanımında adaptif hız sabitleme yok diye biliyorum

Cross da en alt donanımda bu ve diğerleri mevcut.

gibi.

Australin en alt donanımında dur kalk özellikli acc standart. Donanım cimrisi vw taigo ve tcrosslar bile baz pakette otonom sürüşle geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kadar karmasik bir sistemi avrupa markasindan alan kisi macera meraklisidir otesi degil.

Hibrid denildi mi honda ve toyota var mufredatta .

Turkiyeye ilk hibridi getiren de toyota degil bu arada bilinenin aksine honda fd6 kasa civic ile getirmisti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 9 Mart 2025; 22:27:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yok eminim ilk gelen fd6 kasa hibrid civic

prius vardı çalıştığım mekanda senesini hatırlamıyorum yanımızdan hareket edişi hiç aklımdan çıkmaz o ses bir değişik

ağlamamsı geliyor bana..

birde amerikadaki her ortamda film vs prius gartantiydi..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.