Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
535
Cevap
36
Favori
29.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bize gelenler japon malı

sabancı ithalatı bıraktı biliyorsunuz suudi arabistanlı bir grup aldı ülkemizdeki halini

ALJ GRUP ALDI

İLK İTHAL EDİLENLERİN menşelini bilmiyorum mavi logolu olanları diyorsunuz bizdeki logolar beyaz.

Belirttiginiz gibi prius hybrid ile ciddi tecrübeleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 8 Mart 2025; 21:58:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ve ülkemiz aleyhinde çalişmayan bir millet.
    avrupa hem paramizi aldi hemde illegal yapilari finanse etti,
    japon iyidir.

bu konudaki en tecrübeli firma çıktı araştırmamda yoksa ben japon aracı sevmem mercedesciyim aslında..(

ama adamlar bu yolda çok km yapmışlar 5.nesil ciddi bir birikim..

Corolla cross konusuna gelirsek,araba bana özellikle yüklü rampalarda gitmiyor gibi geldi motor çok bağırıyor
    Ve aracın yalıtımını beğenmedim ,ama uzman bir yere yaptırınca çözülüyor
    Onun dışında uzun sureli garantisi ve sorunsuz altyapı ile tercih edilebilir güzel bir araç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 9 Mart 2025; 9:7:34 >
  • Geçen hafta eski bir arkadaşım 10bin lira kapora vererek Flame Xpack aracı 1840 liraya bağladı. (Henüz aracı teslim almadı) Dün akşamda bu konuyu uzun uzun konuştuk. Kendisine Corolla Cross'taki indirimden faydalanmasını söyledim. Tasarım olarak bana hitap etmesede gayet güzel ve en azından fransız ve alman üreticilere oranla daha sorunsuz araçlar. (10 yıl Garanti sistemi olmasıda ayrıca iyi)

Eşine Corolla Hybrid almıştı 3 yıldır kullanıyorlar ve Ankarada 20bin km ortalaması 5.2lt lerde geziyor. Corollanın yalıtımı ve uzun yolda rampalarda yüksek devirle çalışması (haliyle bağırması) haricinde gayet memnun. Cross da aynı davranışları sergileyecek çünkü güç aktarım organları aynı.

C segment Crossover ve SUV lerle ilgili konuşurken kendisine ifade ettiğim gibi bu araçtan bir SUV gibi olmasını beklemek yanlış olur. Corolla Cross bir C segment Crossover ve ona göre rakipleriyle (Kia Xceed gibi) yalıtım konfor gibi kıyaslamaları yapmasını söyledim. C SUV ler (Tucson ve Tiguan gibi) daha farklı altyapıya sahip araçlar. O yüzden kıyaslama yaparkende ona göre değerlendirmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Mart 2025; 11:35:3 >

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Crv bu kasadan itibaren d segment sayiliyor honda tarafindan.ebatlari baya buyudu. C segment olarak zrv mevcut. Hrv de b+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Mart 2025; 11:5:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Honda HRV de öneriyorum bir çok arkadaşa hatta izmirde eski meslektaşım emekli olan bir abimizde 7 kasımda 1835 tl ye HRV aldı oda çok memnun aracından 5.5lt ortalama ile geziyor.

Ama tabi B+ olsada sonuçta B segment bir araç ve Corolla Cross ile aynı fiyata tercih konusunda C segment Corolla Cross ağır basıyor. Tercih meselesi tabi. Hacimden öte birçok konuda Corolla Cross C segment standartlarında.

Özellikle yürüyen aksam konusunda Corolla Cross arka tam bağımsız süspansiyonu ile daha konforlu ve yol tutuşu daha iyi bir araç. Hybrid sistemler tartışılır tabi ama Toyota zaten bu konuda lider konumda.

Tam bağımsız arka aks birçok kişi tarafından göz ardı ediliyor ama bir otomobil için en önemli konuların başında gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 9 Mart 2025; 12:30:12 >

Selamlar teşekkür ederim.

kimse benim kadar vatan ve milletini sevemez bu net.

ama bu millet ve onun fertlerine yapılan her türlü hal hareket ve tutumda benden karşılığını alır

katma değer yaratan fabrikaları satıp özelleştirseniz tarım memleketinde ayçiçek yağını ukraynadan alırsanız,eti ithal ederseniz

sizi artık sandıkta bir yoklarlar geçenki seçim gibi ve dahasıda var..

çöpten yiyecek ve sebze toplayan insanları görüyormusunuz ben görüyorum

bunu tüm objektifliğimle yazıyorum

ülkenin 2002 den beri geldiği nokta sizce iyimi..

iha ve siha ile durumu kurtarabiliyormuyuz.cevabınız evetse başka sözüm yok.

corolla ya gelirsek evet yalıtımı zayıf.ama çözülebilir.motorun bağırması şanzıman karakterinden

adamlar araca resmen bir dişli ordusu koymuşlar

planet dişli grubu gezegen dişli grubu güneş dişlisi derken

koca bir dişli yumağı bu sarmaldan öyle çok kaçan rampaları ağlatan bir performans malesef çıkmıyor

iş görüyor am şunu tokatladım rampalrı ağlattım bir mod değil,basarsanızda bağırıyor çünkü sabite bir dişli yok..

sizin devir gaz tepkimenize ancak bağırarak cevap verebiliyor

kick down veya sabit bir dişli olmadığından olay lineeer bir yükseliş gösteriyor.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

elektriklide mercedesin yandigini gördum , toyota hybrid yada elektrikli hiç denk gelmedi.

honda ve toyota vardı seçim listemde toyota bu işte daha fazla yol katedmiş ve hatta adamlar priusdan beridir tecrübe ediyorlar.

ve 5.nesile ulaşmak ayrı bir uzmanlık alanı.

ve E-cvt dedikleri dişliler sarmalı ile gerçekten sorunsuz basit ve düz çalışıyor

çok performanslı değil belki ama kararlı ve stabil.

honda ise bu düzeneğin içine bir baskı balata koyarak beni şaşırtmıştı bildiğimiz klasik baskı balata

bu teknolojinin içinde çok sırıtıp bu buraya nerden girmiş diyorsunuz.

cross da tam bağımsız süspansiyonlar evet bu sürüş dinamiklerinde çok farkediliyor.

2 hibrit sistemde birbirine yakın ama şehir içi dur kalk trafikde toyota

stabil hız 100 km gibi örneğin hızlarda honda daha başarılı sebebi.

çoklu kavrama plakaları ve hidrolik iticilerle şanzımanda kitleme yapıp benzinli motoru direkt tekere bağlıyor

bu sistemin artısı stabil hızlar

dur kalk da ise toyotanın planet dişli sistemi daha başarılı..

bahsi geçen kavrama plakaları ve baskı balata..

• yildiz kullanıcısına yanıt

bahsettiğim baskı balata ve kavrama plakaları diye yazdım resim yükleyemiyorum

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025

ve baskı balata

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025

ben şehir içinde 5 litrenin altına çok rahat iniyorum bir önceki yazdığım sistemden ötürü.

toyota özellikle şehiriçi dur kalkta daha başarılı hondaya göre..

• donanimforumuser D kullanıcısına yanıt

Elektrik olayında mercedes zarar etmiş kaldıki bu öyle bende bu işi yaparım bir iş değil

uzmanlık ve arge gerekiyor

hiç şaşırmadım

biz boşunamı japon aracı aldık arkadaş.

adamlar bu işte doktora ve tez ve makale yazacak boyuttalar..

yazdığınız 1.paragrafa sonuna kadar katılıyorum araç banada hiç hitap etmiyor tasarım olarak lakin

makinada bozabileceğiniz bir parça yok ve 10 yıl garantisi var..)

sattığım PSA grubun aracından sonra dizel almamaya ve PSA grubundan bir araç almamaya yemin ettim beni canımdan öyle bezdirdi araç

ve satarak kurtuldum...(((

piyasadaki en sorunsuz sağlam C suv fayda peformans ve fiyat üçleminde.

şahsi fikrim fransızlar sadece bordo şarabı yapmalı..

italyanlarda safkan yarış otomobilleri..

iş seri üretim sürdürülebilirlik ve birim maliyetde güzel mühendislik ürünlerine gelince

2 ülkenin yaptığı ürünlere lanet okuyorsunuz

bakım tamirat müdahele şansınız nerdeyse yok derece az bir mühendislik örneği..

fiat marka bir aracın sigorta kutusu şoför koltuğunun sol ön kısmnında karşıda ve ters şekilde kokpit tabanına yerleştirilmiş

oraya ulaşmak görmek sigortayı sökmek..hezeyan..(

• toyotanın hibrit sistemine vs laf edilmez lakin şu aracı 2 sefer inceledim her ikisinde de içinden bir an önce çıkmak için bahane aradım resmen. bir araç iç tasarım, dizayn ve albeni olarak bu kadar mı 10 sene geriden gelir? daha cuma günü aynı bayide önce crossu gördük sonra byd fişli hibrit seal u modelini. birisi 20. yy diğeri 21. yy gibi geldi. beraber gittiğimiz kişi de hatta corolla cross araba ise diğeri neydi diye bir ifade kullandı. ha, sorunsuz olarak düşük yakıt tüketimi ile a noktasından b noktasına gitmek için gayet güzel bir araç ama o kadar. zaten onun için de satıyor ve tutuluyor...

mesleğim gereği japon ailelerle iç içeyim adamlar o kadar düz yalın ve basitlerki..

adamlara bakınca cross u yapan mühendisleri görüyorsun net..

görsel ambians zengini kalite hissiyatı çok yüksek şaşalı ürünler yapmadıkları gibi

olayı dahada basitleştirip stabil hale nasıl getiririz derdindeler.

düşünsenize millet 1.3 motordan 160 hp alıyor

bunlar 1.8 motora atkinson çevrimiyle 97 hp alıyor atmosferik turbo yok..

felsefeleri iş görsün basit sade ve de düz

cross için evet için çok önceki yıllara ait gibi ama kablosuz şarj,kablosuz apple car play ve yukarıdaki yazdığım sense 3 diye adlandırdıkları 20 ye yakın güvenlik detayı en baz paketde bile standart

tam bağımsız süspansiyon ile

bu yalınlık ve sadelikte bu sorunsuzluk çizgisinde bu ürün ideal

diğer durumlar ise beklentiler ve görece diyorum kısaca.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt

honda aslında tamamen farklı bir açıdan yaklaşmış olaya. toyotanın sistemiyle isim benzerliği hariç hiç alakası yok.

toyota daki sistem tamamen mekanik denilebilir. benzin motoru kalkış ve ilk hızlanma hariç tamamen tekerleklere bağlı şekilde çalışıyor. gezegen dişli sayesinde tekerleklere aktarılan gücün ne kadarının benzin motorundan ne kadarının elektrik motorundan geldiği ayarlanıyor. piller doluysa bu elektrik motoru lehine artıyor piller tamamen boşsa elektrik motoru devre dışı kalıyor.

honda da ise; sistem nissan e-power sistemine daha çok benzer. sürüşün yüzde 78 i tamamen elektrik motorunda yapılıyor , benzin motoru genellikle jeneratör görevi görüyor. gerek pilleri dolduruyor gerek elektrik motoruna direkt besleme yapıyor.

bu sebepten toyota 70 kw bir elektrik motoruyla yetinmişken honda 90 kw lik elektrik motoru kullanmayı uygun görmüş çünkü asıl işi yapan hondanın sisteminde elektrik motoru

sadece 80-120 km süratler arası benzin motoru hidrolik çoklu baskı balata sistemi ile benzin motoru tekerleklere bağlanıyor. bunun sebebi de hondaya göre bu sürat aralığında benzin motorunun elektrik üretip elektrik motorunu beslemektense, direkt tekerleklere bağlanmasının daha verimli olması.

o resimlerdeki klasik baskı balataya benzer parça acil durumlarda motoru tekerleklerden ayırmak için sürüşte bir bağlantısı yok, honda hybrid sistem videosu izlenirse profesörün bu parça emergency durumunda kullanılan bir parçadır dediği okunabilir. dakika 12.00 ile 12.27 arasında. ayrıca gene bu profesöre göre bu klasik baskı balataya benzeyen balatadan her hybridde varmış. sanırım bir şeyler ters gittiğinde motorun veya dişlilerin parçalanmasını engellemek için var olan bir parça.

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025WeberAutoyoutube
    See the cool E-Drive transmission used in the 2020 Honda CR-V Hybrid, Accord Hybrid, Insight Hybrid, and Clarity Plug-In Hybrid. Watch how this incredible transaxle functions in all three modes of operation. Clarifications. - E-Drive and eCVT are training and marketing terms used on the Honda.com sales website and in Honda technical training to describe this system. - Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD) is an engineering term to describe this system. CORRECTIONS: - Mode 2, Engine Drive Mode. The internal combustion engine (ICE) will operate at its most efficient rpm for the torque required to propel the vehicle. The motor is forced to rotate by the countershaft. The motor can draw power from the battery to help the engine supply torque to the countershaft (parallel hybrid operation), or it can act as a generator to supply power to the battery. Engine-only mode can occur at speeds as low as ~70.8 km/h (~44 mph). - Mode 3, E-CVT. At higher vehicle speeds, the overdrive clutch is disengaged. The generator provides power to the motor (series hybrid operation), to the battery, or to both depending upon the battery state of charge, motor load, and other factors. TIMELINE: 0:00 Start 0:12 Introduction 0:25 Vehicle Usage 0:51 Three modes of operation 1:42 Mode 1 - Electric Vehicle (EV) Mode 1:56 Two Oil Pumps 2:14 Final Drive and Driven Gears 3:28 Final Drive gear ratio = 65/19 = 3.421:1 (CR-V 66/17 = 3.882:1) 4:21 Counter Shaft Gear 5:22 Motor Drive Gear and shaft 6:30 135kW Motor power and torque ratings 7:17 Motor shaft gear to countershaft gear ratio = 54/22 = 2.455:1 7:53 MUST SEE: Motor shaft gear to final drive gear ratio = 8.398:1 (CR-V 9.530:1) 9:30 MUST SEE: Regenerative braking gear operation 10:20 Mode 2 - Engine Only Mode 11:42 How the engine is connected to the countershaft 14:00 MUST SEE: Overdrive clutch pack demonstration 16:00 Overdrive gear to countershaft gear ratio = 54/67 = 0.8059:1 17:00 Overdrive gear to final drive gear ratio = 2.757:1 (CR-V 3.129:1) 18:18 Power Generation 18:38 Input shaft gear to generation drive gear ratio = 39/76 = 0.513:1 19:15 106kW Power generator rotor 20:35 Final Assembly of parts - Parking Gear and Pawl 22:04 Mode 3 - E-CVT Mode 22:40 MUST SEE: Series Hybrid operation 23:45 Wrap up ABOUT US Weber State University (WSU) Davis Campus - Automotive Technology Department - Advanced Vehicles Lab. A technical description and demonstration of the Honda E-Drive transaxle. We teach current vehicle technologies to our automotive students at Weber State University and online. For more information visit: http://www.weber.edu/automotive This video was created and edited by Professor John D. Kelly at WSU. For a full biography, see http://www.weber.edu/automotive/J_Kelly.html ADDITIONAL TRAINING FOR YOU Join us for hybrid and electric vehicle training with two online courses and in a 5-day on-campus boot camp with Professor John D. Kelly. See http://www.weber.edu/evtraining DONATE TO OUR DEPARTMENT Please consider a donation to the Department of Automotive Technology at Weber State University here: http://advancement.weber.edu/Automotive QUESTIONS FOR TEACHERS 1. What is the name of the Mode-1 operation? 2. What is the overall gear ratio from the 135 kW motor to the tires in Mode-1 on the CR-V Hybrid? 3. What is an advantage of Mode-1 operation? 4. What is the name of the Mode-2 operation? 5. What transmission part enables Mode-2 operation? 6. What is the overall gear ratio from the overdrive gear to the tires in Mode 2 on the CR-V Hybrid? 7. What is an advantage of Mode-2 operation? 8. What happens to the 106 kW generator during the mode-2 operation? 9. What is the name of the Mode-3 operation? 10. What is unique about the Mode-3 operation? 11. What is an advantage of Mode-3 operation?
    https://www.youtube.com/watch?v=QLUIExAnNcE&t=16s

asıl işi yapan o metal içinde çoklu baskı balatalar olan parça oda yağın içinde çalışan ve çok optimum koşullarda motora bağlanan bir parça. aşınması için arabaya baya bir kast etmeniz lazım. çünkü

+kalkışlarda devrede değil

+ilk hızlanmada devrede değil

+ yokuş yukarı kalkarken devrede değil

+ve elektronik olarak kontrol edildiği için optimum devirde yani motor ile bu parçanın devir hızı aynıyken birbirine bağlanıyor yani bir sürtünme de söz konusu olmuyor.

toyotanın sistemiyle hondanın sisteminin en büyük farkı ; corolla da piller boş ise benzin motorunun sürüşün yüzde yüzünü üstlenmesi, corolla da piller olmadan elektrik motoru da çalışamıyor. yanlışsam düzeltin.

honda da ise piller boşsa bile benzin motoruna bağlı 70 kw gücündeki jeneratör elektrik motoru çalışarak direkt olarak ( pilleri bypass ederek) 90kw gücündeki elektrik motoruna sağlayabildiği kadar güç sağlıyor ve araç gene elektrik motorunun çekişinde gidiyor. evet piller doluyken daha performanslı gidiyorsunuz ama piller boşken de elektrik motorunda gidiyorsunuz.

honda bu sebepten bu sistemi menzil arttırıcılı elektrikli araç olarak tanımlıyor.

honda sisteminin ayrıntılı çalışma videosu da buradan bakılabilir.

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025carotogryoutube
    Powerful e:HEV hybrid technology delivers a compelling blend of performance and efficiency - New Jazz is the first model to be presented under Honda's new e:TECHNOLOGY branding. - Newly-developed hybrid technology features two compact motors combined with a 1.5-litre DOHC i-VTEC petrol engine. - Maximum power output of 109 PS / 80kW and 253 Nm of electric propulsion torque. For the first time, the Jazz will be sold exclusively across Europe with an advanced hybrid powertrain. Carrying Honda's new e:HEV badge, the all-new Jazz has been engineered to deliver an exceptional blend of strong performance and impressive efficiency, to complement its class-leading levels of interior comfort and ultimate usability. The e:HEV system is newly developed for Jazz and engineered to deliver an enjoyable driving experience. It consists of two compact, powerful electric motors connected to a 1.5-litre DOHC i-VTEC petrol engine, a lithium-ion battery and an innovative fixed-gear transmission via an intelligent power control unit, which all work harmoniously together to provide a smooth and direct response. The total output of 109 PS / 80kW can propel the car to 100km/h in 9.4 seconds and on to a maximum speed of 175 km/h. The effect is an effortless and comfortable journey, whether travelling through urban areas or cruising at high speed on motorways. Its fuel-efficient hybrid system produces CO2 emissions from 102 g/km (WLTP) and fuel economy of 4.5l/100km (WLTP) on the standard model and 110 g/km (WLTP) and 4.8l/100km (WLTP) on the Crosstar. To deliver such a highly-rewarding driving experience and exceptional efficiency, the advanced e:HEV hybrid set-up seamlessly selects from three interchangeable drive modes: - EV Drive: the lithium-ion battery supplies power to the electric propulsion motor directly. - Hybrid Drive: the engine supplies power to the electric generator motor, which in turn supplies it to the electric propulsion motor. - Engine Drive: the petrol engine is connected directly to the wheels via a lock-up clutch and driveforce is transmitted directly from engine to the wheels. In most urban driving situations, optimum efficiency is achieved through seamless transitions between EV Drive and Hybrid Drive. For driving at highway speeds, Engine Drive is used, supplemented by an on-demand peak power ‘boost’ from the electric propulsion motor for fast acceleration. In Hybrid Drive, excess power from the petrol engine can also be diverted to recharge the battery via the generator motor. EV Drive is also engaged when the car is decelerating, harvesting energy through regenerative braking to recharge the battery. Switching between the three driving modes is unnoticeable to occupants; Jazz engineers dedicated significant efforts to minimising lag during transitions. The high-speed electric motors have been developed in-house by Honda to be as lightweight, compact and efficient as possible, the electric propulsion motor spins up to 13,300 rpm to achieve a maximum speed of 175 km/h. The maximum torque is generated at 0 rpm for substantial low-speed acceleration. Rather than using a conventional transmission, Jazz is equipped with a newly-developed Electronically Controlled Continuously Variable Transmission (e-CVT) with a single fixed-gear ratio to create a direct connection between moving components. The result is a smooth and reassuring transfer of torque with a linear feel during acceleration across all drive modes. When in Hybrid Drive mode the all-new e-CVT control logic ensures that the electric propulsion motor provides powerful torque, whilst the engine provides a direct and linear feel during acceleration, similar to that of a multi-stage transmission. When more power is required, the new control logic can constantly select the ideal engine speed. This has the impact of maintaining a relationship between vehicle speed and engine speed and a more linear feeling, experienced by the driver and passengers as acceleration sound. This optimised torque output, with more responsive and consistent delivery, is a key component of the fun-to-drive character of Jazz. As well as being more refined, the e-CVT developed for Jazz is more compact than the conventional planetary e-CVT units typically found in hybrid vehicles from other marques. With a focus on dimensions and clever integration, the new e-CVT is an example of the intelligent packaging evident elsewhere on Jazz. Jazz is the first model in Honda's European line-up to wear the new e:HEV branding that will appear on all future Honda full hybrid vehicles.
    https://www.youtube.com/watch?v=6glpZTRT6qE

ayrıca kağıt üstünde toyota sistemi daha az yakıyor görünsede gerçek dünyada yapılan testlerde az da olsa honda sistemi az yakıyor. aşağıda bir test videosu da koyuyorum

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025alVolanteyoutube
    Honda Jazz, MG 3, Renault Clio e Toyota Yaris sono le utilitarie full hybrid messe sotto torchio dal nostro centro prove nel videotest con i rilevamenti dei consumi e delle prestazioni. Leggi qui l'articolo completo: https://www.alvolante.it/news/confronto-utilitarie-full-hybrid-clio-yaris-mg3-jazz-401025 #hondajazz #renaultclio #mg3 #toyotayaris #confronto #testdrive #provasustrada #fullhybrid #utilitaria
    https://www.youtube.com/watch?v=xeOgSiSxB7A

aşağıda da 3 hibrid ve 3 mild hibridin karşılaştırılması var jazz gene az farkla da olsa yarisin önünde

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025coches.netyoutube
    Comparamos en este vídeo tres modelos híbridos convencionales (Honda Jazz, Toyota Yaris y Renault Clio) con otros tres modelos con un sistema de hibridación ligera (Hyundai i20, Ford Fiesta y Suzuki Swift) con la idea de comparar sus consumos urbanos y comprobar si vale la pena invertir el dinero extra que cuestan los híbridos convencionales. Prueba escrita con galería de fotos: https://www.coches.net/videos/comparativa-hibridos-urbanos?stc=sm-youtube-7505%2Beditorial Presentado por Joan Dalmau (@dalmauparera) Producción audiovisual: Crator Síguenos también en coches.net: https://www.coches.net Instagram: https://www.instagram.com/cochesnetoficial/ Facebook: https://www.facebook.com/Coches.net/ Twitter: https://twitter.com/cochesnet ...Y recuerda que en coches.net tienes la mayor oferta de coches.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZVvHXwMZgrw&t=944s

yani kağıt üstünde toyotanın daha az yakması gerçek hayata yansımıyor

aşağıda iki sistemin farkını açıklayan bir çizelge koyuyorum

üstteki toyotanın sistemi, alttaki hondanın sistemi

toparlarsak; toyota daha mekanik ve geleneksel dolaysıyla daha sağlam olması olası bir sistem tercih ediyor.

honda ise daha yenilikçi ve elektrikli arabaya daha yakın bir sistem tercih etmiş.

burada da abd de bir hybrid servis uzmanının iki sistemi karşılaştırması seyredilebilir.

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025The Car Care Nutyoutube
    A Mechanic and Hybrid Specialist Compares Toyota VS Honda. So Which one of the two makes a better overall hybrid system? In this video we do a full comparison between Toyota's hybrid system and Honda's hybrid system. It is a known fact that Toyota is the undisputed king of hybrid systems but what about Honda? We'll start by a full comparison between the engine choices, then we look at the transmissions and how different they are. Then we look at the Braking system, AWD System and the Hybrid battery. Lastly we talked about some similarities between, Maintenance costs and lastly we draw a conclusion on which one is better. The cars featured in this video are a 2022 Toyota Camry Hybrid with the 4th generation hybrid system and a 2023 Honda CRV Hybrid. TCCN Automotive Inc. Toyota and Lexus Specialist Repair Visit www.tccnautomotive.com to schedule your appointment today. Check out the second channel : https://www.youtube.com/channel/UCUPPMkXFBPr-TAAE-CV9Jlg Recommended Tools: Basic Scan Tool https://amzn.to/3Jm6aom Very good DIY Scan Tool https://amzn.to/3zF7dvH Advanced Scan tool https://amzn.to/3q3L3QQ Spill Free Coolant Replacement Funnel https://amzn.to/3uJfKxm Sun roof drain cleaning tool https://amzn.to/3GMDlQ9 Good DIY Torque Wrench 1/2" https://amzn.to/3gE9bnw Wireless Apple CarPlay for Toyota\Lexus https://amzn.to/3uKElSo Very Good Triple Camera Borescope https://amzn.to/3MrgFs0 *as an Amazon associate, I earn from qualifying purchases. Follow the channel on Social Media : http://www.facebook.com/thecarcarenut http://www.instagram.com/thecarcarenut Check out the channel Merch store https://www.youtube.com/channel/UCEKt2bUDBoRUw3wpPpDOUaA/store Support the channel on Patreon: http://www.patreon.com/thecarcarenut Make a one time donation to the channel: http://www.paypal.me/CCNdonate Check out the amazon store: http://www.amazon.com/shop/thecarcarenut *as an Amazon associate, I earn from qualifying purchases. 0:00 Intro 1:09 Engine 5:57 Transmission 14:21 Brakes 17:46 AWD System 19:16 Hybrid Battery 22:01 Similarities between them 24:44 Maintenance Cost Comparison 27:48 Driving Impressions 29:52 Which one is better?
    https://www.youtube.com/watch?v=Fg3W-qzZJrg&t=956s

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 9 Mart 2025; 17:45:55 >

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt

sevgili adaşım Gökhan bey sizin gibi forum üyeleri ile yazışmak bile ayrı lig ve seviye..

teknik detaya ve litaratüre saygımın ötesinde çab azim ve uslubunuz tamda bu platformun aradığı ve bulmakta zorluk çektiği türden

honda daki sistem de daha fazla güç ve tork yüzdesi var ve hondanın hibrit teknolojisi plug in hibrit sesteme de dönüştürülebiliyor

toyotadaki daha basit ve geleneksel düz.

hondadaki kavrama plakaları ve hidrolik iticiler sabit hızlarda şanzımanı kitleyip benzinli motoru tekere bağlıyorlar

stabil bir hız tasarruf demek sonuç itibariyle

bu sitem dur kalk trafikte ise tam tersi faydalı değil

bu sefer toyotanın sistemi öne çıkıyor

özetle

hondanın sistemi yenilikçi

toyotanın ki yalın düz stabil bir seçenek ve geçmişi var.

keşke bir hrv ile aynı parkurda bir test yapabilseydik

daha birebir bir test olurdu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.