Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025 (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
35
Favori
27.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok pardon yanlışlık varsa düzeltelim ben 2024 aralık ayında sorduğumda yok diye hatırlıyorum

yeni gelmiş olma ihtimali varmı

yada ben yanlış bilgilendirildim

düzeltelim o zaman bilgi kirliği ve saptırma olmasın

Gökhan bey sizinle 2 bozkır aşığı gibi olduk emi...)

farkımız saygı ve hürmet..

farklı bir ulusun teknoloji devrimini anlatıyor olmamız ise trajıkomik

düya döngüsünde değişmeyen tek şeyin değişim olduğu gerçeği

yadsınamayacak kadar olağan

ve tekil.

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ve bizi takip eden tüm dostlara selam olsun..

sizlere bir duyurum olacak ben İstanbul ikametliyim biliyorsunuz.

aracımı Toyota KAr Plaza Ayvansaray dan aldım

hiçbir markanın reklam yüzü ve ticari hiçbir bağlantım ve ilişim yok bunu bir kez daha yazalım..

geçen beni lastikçi dir diyen bir üye vardı

lastikçi değilim..)

emekliyim ve halen bordrolu çalışmaktayım..

gelelim duyuruya

TOYOTA KAR PLAZA AYVANSARAY SERVİS MÜDÜRÜ KENAN BEY DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN ETİKETİYLE GELEN HERKESE

PARÇADA YÜZDE 5

SERVİS İŞLİĞİNDE YÜZDE 10 İNDİRİM YAPMAYI KABUL ETTİ RAKAMLAR SİZİ NE KADAR TATMİN VEYA VE KURTARIR BİLEMEDİM LAKİN

BEN DONANIM HABER DEN GELİYORUM GÖKHAN AYDIN ETİKETİYLE DERSENİZ BU İNDİRİMLER VAR DEDİ KENDİSİ.

normal bir müşteriye bu yapılıyormu onu sormadım

fakat her toyota müşterisine bu dediklerim STANDART OLACAK

BUGÜN KONUŞTUM kendisiyle toyota müşterilerine yardımcı olmak isteriz sizin vasıtanız ile dedi

bilgilendirmek istedim.

• Guzelmis,

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bizim araca bir simde taktılar japon kültürüne ait bir isim olan GENJİ aracın adı

sohbetlerimizde genji geçen her detay cross oluyor.

aidiyet duygusu diyelim kısaca

takı olarakda Kun takısını uygun gördü çocuklar

ılımlı dost yoldaş anlamında bir ek.

genji kun 'a serviste metal karter koruma taktırdık ben işçiliği ve malzeme kalitesini beğendim bu arada..

Gökhan bey teşekkürler araba hep kapalıda ara ara güneş görüyor..

satıl departmanından Mert beyi aradım elinizde araç varmı diye yok hepsini sattık diyor

dedim makyaj gelecekmi yaz sonu olabilir diyor şuan birşey gözükmüyor dedi.

bilgi vermek istedim güncel kasayı takip eden ve almak isteyenler için

cross sevenler ve takip edenlere ve tüm dostlarımıza selam olsun

ve konuya biraz renk verelim site birleşik krallık diyor test nerde yapıldı net bulamadım

buda linki acaba bizim cross un ön kısmıda tampon ve ön ızgara sipariş etsek bu hale dönüşebilirmi..?

https://mag.toyota.co.uk/hydrogen-corolla-cross//

hidrojen yanmalı motorla çalışan hidrojen bir otomobilin testinden görüntüler bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 11 Mart 2025; 17:38:51 >

• test aracından görüntüler

Kod

Yığını:
    Toyota, Rookie Racing Team aracılığıyla bu yıl Japonya'nın Super Taikyu dayanıklılık tur otomobili serisinin tüm turlarında hidrojen yakıtlı GR Corolla H2 ile yarıştı. Her yarışta, Toyota Başkanı Akio Toyoda (usta sürücü takma adı "Morizo" altında) direksiyona geçerek teknolojinin gelişimini değerlendirdi ve katkıda bulundu. Toyota'nın hidrojen motorlu aracı ilk kez kamu yollarında da kullanıldı ve GR Yaris H2 GR Yaris H2, Belçika'daki Ypres Rallisi'nde (2022 Dünya Ralli Şampiyonası'nın bir turu) bir gösteri turunda hız kazandı.

• Toyota bir çok ülkede üretim yapan bir satış politikası uyguluyor ingiltere sitesine baktım orda cross satmıyorlar CH-R

ve Yaris cross ve diğer bizde olmayan modeller var

ilgilenenler için linki

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025toyota gb
    Toyota Hybrid Cars | Self-Charging Hybrid | Toyota UK
    https://www.toyota.co.uk/hybrid
    Corolla Cross söyledikleriniz doğru boyut ve arka suspansiyon olarak. Ancak çok geri kalmış iç dış tasarımı, düşük malzeme kalitesi ve özelikle arka yaşam alanı darlığı ile bence corolla cross geride kalıyor. Mtv yi söylemiyorum bile.

durum şöyle kendi muadillerine göre kıyasladığınızda arka alan ve bagajı tatminkar

iç dış görsel ve kalite toyotanın zaten önem verdiği bir detay bile değil..

aracın konsepti sorun çıkarmayan şehir içinde az yakan C suv

mtv yi yakıt ile çok rahat amorti ediyorsunuz

1.5 dizel aracımla tork konvertörlü idi 8 litrenin altına düşemiyordum bu araç çok rahat 5 litrenin altını görüyor,yakıt farkıyla çok rahat kapanıyor o fark

içindeki sense 3 güvenlik donanımları standart

tam durma özellikli şerit takipli adaptif hız sabitleme varki efsane araç kendi kendine duruyor bir süre sonra.

araçda bozulabilecek ve size sorun yaratabilecek bir parça yok,düşünsenize araçta v kayışı yok marş yok alternatör yok baskı balata debriyaj çift kavrama diskleri tork konvertörü bunların hiçbiri yok

bunların yerine planet dişli sistemi ve gezegen dişli sistemi güneş dişlisi ve 2 elektrikli motor var

dişliler ordusu var kısaca size sonsuz devir ve vites aralığı veriyor..

bu sistemi istesenizde bozamazsınız,arıza verecek bir parça yok ortada ve 10 yılda garantili nokta.

ve şuan piyasadaki en sağlam ve sorunsuz C suv

diğer anlattıklarınız bakış açısı ve beklentiler görece onlara söylenecek bir şey yok kişiden kişiye değil ve beklentiler.

bu benim gibi bir çok kullanıcı için ana kriter

• yeni yenilik çığır açmak güzel

ama yeni denenme tecrübe zaman km ve diğer faktörlerle sınanır

toyota 5.nesil hibrit ile bunu taçlandırmış durumda..

tecrübe ve bilgi birikimi piyasa şartlarındaki en üst lig

honda ise bu işi nıssan e power ın sistemini mekanik hale getirerek siteminde mekanik kavrama ve hidrolik iticiler kullanıyor

vede baskı balata bundan haberdarmıyız?

bu mekanik kavrama

buda baskı balata

• toyotanın sistemide bu

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025Toyotakwyoutube
    What is Toyota Hybrid System
    https://www.youtube.com/watch?v=XFVd_fCiO88

TOYOTA COROLLA CROSS HYBRİD 5.NESİL HİBRİT TEKNOLOJİSİ.DONANIM HABER GÖKHAN AYDIN 08.03.2025Sikasabu Motor channelyoutube
    This video explains the unique structure and detailed operation of the Toyota Hybrid system. Miller cycle engines, Atkinson cycle engines. How they work?: https://youtu.be/k8QqucBU2L8 00:00 Introduction 00:42 Structure 02:48 Operation 08:04 Traction inverter 12:08: Engine 13:14 The Evolution of the Toyota Hybrid System #tyotaya #hybrid #atkinson #miller #traction #inverter #3phase #threephase #トヨタ #ハイブリッド #プリウス #explain #howitworks
    https://www.youtube.com/watch?v=81ogeIqw1KY&t=669s

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

yeni yenilik çığır açmak güzel

ama yeni denenme tecrübe zaman km ve diğer faktörlerle sınanır

toyota 5.nesil hibrit ile bunu taçlandırmış durumda..

tecrübe ve bilgi birikimi piyasa şartlarındaki en üst lig

honda ise bu işi nıssan e power ın sistemini mekanik hale getirerek siteminde mekanik kavrama ve hidrolik iticiler kullanıyor

vede baskı balata bundan haberdarmıyız?

bu mekanik kavrama

buda baskı balata

Toyota 27 honda 25 yildir hibrit uretiyor. Arada hibrit konusunda bir tecrube farki yok. Toyota daha iyi reklam yapiyor hepsi o.

• Tartışma ne kadar seviyeli gitsede forum tecrübelerime dayanarak lüzumsuz bir küçük su yarışına girilecek gibi görünüyor o yüzden konuyu sulandırmayalım isterim fakat bir konuda tartışmaya gerek yok. Özellikle Hybrid motor konusunda Toyota gerek dayanıklılık gerek verimlilik konusunda tüm rakiplerinin yıllardır önündedir ve bunun nedeni reklam değil kaizen felsefesinin getirdiği sürekli geliştirme ve mükemmeliyetçiliktir. Toplam araç dayanıklılık konusuna gelince de buna benzer bir sonuca ulaşabilirsiniz. (hayatınızda hiç Toyota Hilux harici üzerinde uçak savar monte edilmiş araç gördünüz mü). Ha Honda kötü araba mı kesinlikle değil, çok mu gerisinde hayır hatta çok da yakın takip ediyor ve kendi hikayesini yazıyor (bu adamlarda uçak motoru üretiyor). Bence alın binin aracınızın keyfini sürün. Fransız veya ucuz Alman a binmeyin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy -- 13 Mart 2025; 18:58:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• speedy kullanıcısına yanıt
    Toyotanin onde oldugu zamanlar geride kaldi, aslinda her zaman honda toyota dan bir tik daha kaliteli ve bir tik daha rafine araclar uretmistir. Her zaman civic corolladan iyi bir arac olmustur mesela.

Asagidaki testler de beni dogruluyor.

Crv rav 4 ten, civic priustan iyi bulunmuş hibrid versiyonlari olarak.

Hatta reliability olarak crv 84 puan, rav4 80 puan almis.

https://www.edmunds.com/car-news/honda-civic-hybrid-toyota-prius-comparison-test-video.html

https://cars.usnews.com/cars-trucks/advice/honda-cr-v-hybrid-vs-toyota-rav4-hybrid?slide=12

Yani Toyota hibrit konusunda mutlak liderdir en iyisidir gibi bir durum sozkonusu degil.

Yukarida da dedigim gibi dunyada ve turkiyede daha cok reklami yapiliyor ve uretim kapasitesi daha cok oldugu icin haliyle daha cok pazara ulasiyor.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 13 Mart 2025; 19:54:53 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.