|
Bildirim
|
Ben tercihimi C-HR'dan yaptım, ioniq ile toyota c-hr arasında gittim geldim. kantar C-HR'dan yana ağır bastı.
Tasarım işi zevk meselesi, ben her iki aracın da tasarımını beğenmiştim. Ancak iç mekan kalitesi'nde toyota daha öndeydi, ioniq ise iç mekanda daha ferah o kesin. Daha geniş mi? onu o kadar farkedemedim bana kalırsa iç genişlikleri neredeyse aynı, Ancak ioniq gövde cam oranı bakımından kesinlikle daha çok ışık aldığından daha ferah, buna tavan ve iç döşeme rengininde katkısı var. bagajı'nında büyük olduğu çok önemli keskin bir gerçek. Peki neden C-HR? İlk nedeni araç içine bindiğimde hani bir araca bu kadar fiyat verdiysen karşılığında gözle görünür, dokunur bir kalite arıyor insan, en başta söylediğim gibi C-HR bunu daha çok veriyordu. ikinci nedeni markanın Toyota olması ve Hybrid teknolojisinin başını çekmesi, Toyota hybird teknolojisinde her nesilde sistemini biraz daha verimli kılıyor ve şu an 4. nesil gelişimindeki hybrid'i kullanıyor. Hyundai bu yarışa yeni başladı. İlerinde nelerin getireceği belli değil. Yani Hyundai markası hybrid teknolojisinde bende bir belirsizlik hissi yarattı. Araç satış oranları da gelecekte bu aracı satma noktasında sıkıntı yaşayabileceğimi düşündürttü. Ancak tam tersi de olur Hyundai belkide dünyada Hybrid teknolojisini en hızlı verimli kılan markası da olabilir. Korelilerin kısa sürede neleri başardığı ortada. Dediğim gibi bir belirsizlik... 3. sebebi ise aracın yerden yüksekliği, yaklaşma ayrılma açılarının daha fazla olması. Bu biraz kişisel bir tercih ancak haftasonları doğaya gitmeyi severimbu yüzden yere yakın değil yüksek tercihimdir. kimine göre eksi, bana göre artı. Peki neden hybrid az yakan başka bir araç değil? Tabi bu da bana özel, kişisel bir neden. Benim için yakıt tasarrufu ilk planda değildi hibriti seçmemde. Çoğu kişiye abest gelebilir ancak emisyon değerlerinin düşük olması ilk nedenim. Abest gelmemesi için şöyle küçük bir örnek vereyim; Aracınızla gittiğiniz her 100km'de dünyaya bıraktığınız co2'yi yetişkin bir ağaç ancak 1,5 yılda absorbe edebiliyor. Evet sadece 100km gittiğinizde.. yani yılda 15.000 km yapıyorsanız eğer, doğaya sizin araçla gezinizden kaynaklı salınımı yok etmek için her yıl 200 ile 300 arasında ağaç dikmeniz gerek. Çocuklarımıza şu anki durumdan daha da kötü bir dünya bırakacağımız garanti. en azından kişsel de olsa bir çabam olduğunu kendi çocuklarıma anlatabileyim. Yani anlayacağınız biraz vicdan meselesi:) |
Otv tesvigi var, mtv tesvigi yok. Benim bahsettigim mtv.
|
Şimdi içeriden az bir bilgi verelim. Öncelikle C-HR ın ilk kalıplarında arka camlar o kadar küçük değilmiş ancak ani bir kararla aracın dış tasarımı yenilenmiş ve arka camlar en büyük nasibi almış.
Gelelim kendi fikirlerime. C-HR dıştan oldukça güzel görünse de içeriden aynı güzelliğe sahip değil. Dar bir araç değil ancak arka camlar aracın tüm albenisini yok ediyor. Ayrıca kesinlikle açık renk iç döşeme de sunulmalıydı. Panoramik tavan da standart sunulması gereken bir özellikti. Belki bu ikisi o camların kasvetini biraz olsun alırdı. Eğer 2 den fazla kişiyseniz çok tavsiye etmem zira arkası gerçekten boğucu. 2 kapı bir çok araç ondan daha ferah. |
Şu anda Koç Holding'in ve Mais'in bünyesinde hibrit araç yok. Sizce MTV teşviğini isterler mi? Ülkemizde dernekler ne zaman vatandaşın çıkarını savunmuş ki? Kendilerini savunmak için kurulmuş topluluklar hemen hemen hepsi.
|
Sizi tebrik ediyorum, sadece bilinçli tüketici değil aynı zamanda duyarlı bir insanmışsınız. Malesef ülkemizde çevresel faktörleri pek umursayan yok, sonuçlarını yıllar sonra çocuklarımız görecek.
|
arkası dar değil cam açısından dolayı klostrofobik sadece
|
mtv desteği olmadığı sürece almak mantıksız
|
Bu arabalar genel olarak tekerin boşa dönme enerjisini depolayıp bunu kullanıyorlar. Bu da ortalama sürüşte %50 civarı tasarruf demek oluyor. Bedava enerjiyi kullandığınız içinde karbon izi,elektrik izi,elektrik maliyeti olmuyor.
Aracın pilleri çok basit doluyor,öyle trafikte boşalacak ben saatlerce benzinli gideceğim gibi düşünmeyin. Motorun atıl enerjisini bile depoluyor. Diyelim ki pil bitti sıkışık trafiktesin dur kalk motor çalışıyor ama büyük kısım rölanti enerjisi boşa gidiyor. Ondan da faydalanıyor. Yine aküleri oldukça küçük ki CHR eski nesil Nikel Metal akü kullanıyor güvenilir,sağlam ve uzun ömürlüdür. Kısacası gerek pil gerekse elektrik aksamı gerekse işlevi oldukça çevreci diyebiliriz. Pil bitince de geri dönüştürülebiliyor ayırca ama bu pili öyle kolay kolay biteremezsiniz, tahminim 20 + yılı zorlar. Bugünkü fiyatlar 5-6 bin TL civarı ayrıca ilerde daha da ucuzlar. Aracın iç hacmi kendi segmentinde dar değil. Ön ve arka koltuğa 1.90 boya kadar kişi sığıyor,aracın formu da kupe,tasarımı bu şekilde. Arkadaşın dediği gibi Auris yani Heçbek aracın yerden yükseği olarak düşünmek lazım. Kadjar gibi araçlar ile karşılaştırmak doğru olmaz,onlar bir üst segment. Fiyatına gelince ÖTV avantajı olduğu için baya avantajlı. Birebir bu aracın rakibi yok ama bu aracı almayan kişilerin Nissan QQ 1.6 dizel otomatik aldığını göz önüne alırsak onun fiyat 200 bin +. Özetlersek ben çok test yaptım normalde 4-6 lt aralığında tüketirsiniz ki aracın ağırlığı 1,5 tonun üstünde. Performanslı şekilde kullanırsanız da 8-9 lt tüketir. 10 lt ve üzeri hemen hemen hiç görmüyor. Tabi istisna olarak eğer kısa mesafe ve pilleri çoğunlukla kullanırsanız 2.5 lt gibi tüketimleri bile bulursunuz. |
Haberin linkini aradım ama bulamadım tekrar bakayım
Hibrit araçla ilgili bir kurumun temsilcisi otomotivcilerle ilgili bakanlığın bürokratlarıyla toplantıya katılmış Habere göre bürokratlar teşvike sıcak bakıyormuş ama otomotivciler istemeyince rafa kaldırılmış Hürriyet’ten Emre özpeynircinin haberiydi Tekrar bakayım tweetlerine http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/emre-ozpeynirci/dernekler-de-artik-vizyon-degistirmeli-40783892 Buldum.Karşı çıkan OSD |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 17 Ocak 2018; 3:44:14 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 17 Ocak 2018; 3:56:1 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 18 Ocak 2018; 16:36:50 > |
|
|
|
|
|
|
|
|