Şimdi Ara

TOST MAKİNASI TERMOSTATI KISA DEVRE YAPILIRSA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
22.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar her zaman kullandığım tost makinasının termostatı kısa aralıklarla devreye giriyor. yani makine tam ısınmıyor. ısındı derken termostat tak diye kesiyor akımı. Acaba termostatı kısa devre etsem veya manuel olarak bir anahtarla devreden çıkarsam nasıl olur acaba yanarmı içi? aynı şeyi saç kurutma makinasına yapmıştım o gayet normal çalışıyor. nasıl olur?

• tam emin değilim ama termostat bozulmuş olabilirmi? aynı termostattan bir tane daha alıp taksan çalışır kanaatindeyim.
  • valla bizde de bir ısıtıcı vardı daha lamba kızarmadan termostat devreden çıkıyordu. termostatı iptal edip sağlam triyaklı dimmer yaptık artık kafamıza göre ısıyı ayarlayabiliyoruz. bence sizde bir dimmer yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 29 Ocak 2008; 5:10:46 >
  • Sağol nicaleus kardeşte bu devre nasıl yapılır ısıtıcı 2000 watt
  • @evrentek,termostat termikleri zamanla işlevselliğini kaybetmiş olabilir.Termiği yenisi ile değiştirebilirsin veya anahtar eklersen ısındıgında isteğine göre kapatabilirsin...Ancak anahtar sureklı kapalı durumda iken makına yanabilir,teflonu bozulabilir...sonuç olarak ben makinanın başında beklerim diyorsan anahtar koyabilirsin
  • Ankarada olsan işin kolay git ulusa her çeşit termostat var, adam sana markasını serisini soracak tamam.

Konu elektroniğe açılınca haliyle elektronik devreyle çözülmüş iş

Kısa devre yaparsan sorunu çözemezsin

içinde bunlara benzer termostat var

• quote:

Orjinalden alıntı: evrentek

Sağol nicaleus kardeşte bu devre nasıl yapılır ısıtıcı 2000 watt

bizim soba da 3000w dı . metal sogutuculu bta lardan (orjinal olsun yoksa yanıyor hemen) alıp normail diac lı dimmer devresini uygulayabilirsin. çok basit bi devre. google da bulunurmu bakayım...

/>

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orjinal devrenin kırpılmış hali. bu şekilde sağlam bir bta ile kullanabilirsiniz. biz 3kw resistansı sorunsuz kullanıyoruz
  • yapılacak en güzel çözüm termostatın 5.kademede durmasını sağlayan 90.derecelik gege veya ismi neyseonu pense ile düz yapıp termostat düğmesinin sağa doğru devamlı dönmesini sağlamak tam ısınma oluyor pat termostat elektriği kesiyor dediğimi yaparsanız elektrik kesilip ikaz ışığı sönünce düğmeyi 1 veya 2 santim daha sağa doğru çevirerek elektrik verilmeye devam eder işinizi görürsünüz ben nerdeyse tost makinasını çöpe atıyordum ki bu çözüm sayesinde kurtardım ızgarada etlerin kuruması önlendi ha termostata giriş ve çıkış uçlarını bibbirine bağlarsan devamlı 1800 veya neyse 2000 watt elektrik verirsin o sistem tehlikeli termostatı iptal etmeyin söndümü biraz daha düğmeyi çevirin hiç bir tehlikesi yok 100 tl.yi geçmeyen makinalar kullanın 500 tl.likte alsan sistem hepsinde aynıdır Cata Zaman Ayarlı Priz 091322 satın alarak makinayı buna 15 dakikalık veya 30 dakikalık proğrama bağlıyarak fişte unutsanızda yangın çıkmaz sigorta atmaz bu priz 15 tl.mutlaka ama mutlaka her cihazda kullanabilirsiniz öldüğümüzde bigilerkafamızda gitmesin lütfen paylaşalım ismail tuy 05067936020 bursa

• Termostatın metal milinin içindeki vida ile ince ayar yapılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.