Şimdi Ara

TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
10.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt

    Daha çok kazanıyor da ne yaparak kazanıyor onu söylememişsin.

  • yakup13 kullanıcısına yanıt

    İşleme maliyetleri hakkında bilgim yok ama size şunu söyleyebilirim; Tam yağlı sütlerin içerisinde en az %3, yarım yağlı sütlerin içerisinde en az %1,5 yağ olmalıdır.


    Süt üreten firmalar ise kendilerine gelen sütlerin içerisinde ki fazla yağları alarak, tereyağı, kaymak gibi ürenler yapmaktadır. Yani hem sütten, hem de içinde ki yağdan kazanıyorlar.

  • Devletin "tarım politikası" yok. Var diyen hükümet yanlısıdır, yalancıdır.

  • Üretici maalesef çok zor duruma düştü. Her konuda üretim bir an önce desteklenir umarım.

  • Okumamış, dinle kandırılan cahil kesim aile planlaması bilmez. Bu bireyler allah rızkını verir diyerek ürer gider,okumuş kesim bakamayacağım çocuğu yapmam der. Cahil varlık 5 çocuk yetiştirir, bilinçli birey 1 çocuk. İleride bilinçli birey azınlık olduğu için cahilin dediği olur. Bu sebeple 50 yıl sonra bile ülkenin düzelmesi imkan dahilinde değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üretici ve tuketici kan ağlarken .... aracıların göbek atıp zevke geldiği yerdir Türkiye....TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR 

    devleti yönetenlerin çokta umrunda idi çiftçi ve vatandaş.

    öyle olmasa idi Cengiz in hali nice olurdu....TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt

    400 bin liranın 300-350 bin lirası kafadan yeme gidiyor hocam. Gerisini varın siz düşünün.

  • enja kullanıcısına yanıt

    büyük Allahsızlık olmuş, rahat duran hayvanlara ne akla hizmet vurmuşlar ki o aşıyı... ki ne olduğunu da göstermediler bana diyor kendisi aşı için...


    Allah affetsin, "şarbon mu verdiler hayvanlara durup dururken" diye insanın aklına gelmiyor da değil.


    mevcut hükümette her şeyi bekliyor haliyle insan...

  • Yanlışınz var hocam. Türkiyede Protesto kültürü yok. Yani Oha 5 liralık ürün 15 lira oldu almıyoruz artık diyen 10 kişide 1 kişi falan cıkar.

    inanın şuan benzin 20 liradan 30 liraya cıksa . 30 tlden depoyu bir an önce doldurmak için Kuyruk olucaklardır.


    Aynı şey Süt içinde geçerli yemin edebilirim.

    Şuan sütün 1lt fiyatı 20 TL olsa. Aman 30 tl olur falan deyip Market arabalarında Koli Koli süt alıp Buzdolabına atıcaklar. Yani 20 tlden Deli gibi satıcaksınız.

    Ha yok ben almam o fiyata asla diyenlerde "BİLİNÇLİ TÜKETİCİ" oldukları için Zaten Azınlıktalar. Pek bi etki yapamazlar.


    Yani uzn lafın kısası Türkiyede Sütün Litre Fiyatı 1 gecede 20 TLye cıksa bile Satışlarda Patlama ve artış meydana gelicektir. Böyle enteresan bir ülkeyiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 20 Mart 2022; 17:54:45 >
  • rukA_m kullanıcısına yanıt

    size burada olumsuz yorum yazarak moralinizi bozmaya çalışanlara kulak vermeyin.


    siz ve sizin gibi üreticiler olacak ki bu ülkenin tarımı, hayvancılığı, netice itibarı ile gıda sektörü ayağa kalkıp kalkınabilsin.



    siz bırakırsanız, öteki bırakırsa, bu ülkeye kim katkı sağlayacak?

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Bu bakış açısı da doğru hocam. Öyle enterasan bir ülkeyiz işte...

  • Desteğiniz için çok teşekkür ederim hocam ama artık ne kadar dayanabiliriz emin değilim. İnanın çiftliği komple devralacak birini bulsam hiç düşünmem ceketimi alır çıkarım.

  • Geçmiş olsun. Üretmek ne kadar zor, her alanda bir engelle karşılaşmak nasıl bir şey biliyorum. Tanıdığım üretici ve yatırmcıların hepsi biraz marjinal insanlar, çünkü rasyonel bir hesap yapınca aslında üretmemek lazım. Konuyu siyasete sokup bunları iyice önemli hale getirmek istemem. 12bin dolar geliri biz yaptık, bizim gibi üreten kişler sayesinde oldu, siyasetçiler sayesinde olmadı, sadece bunu yazım siyaset kısmını kapatmak isterim.




    2300 litreyi belki işleyemezsiniz ama küçük ölçekte kahve kremasını araştırmak isteyebilirsiniz. Belki kısmi olarak başlayıp oradan ilerler. Gençler bizim kola içtiğimiz gibi kahve içiyorlar. Şu anda kahve kreması üreten bildiğim tek bir yerli firma var o da her yerde bulunmuyor ve çok yeni.


    Starbucks'la konuşmak lazım belki, onlar nereden alıyorlar, belki ithal ediyorlar. Yatırım desteğinde bulunabilirler. Küçük ölçekte bir marka da oluşturabilirsiniz.


    Sektörü bilmiyorum ama her şakada biraz gerçek var.


    TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR




  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Kahve kreması işini yeni duydum. Teşekkür ederim, araştıracağım...

  • Forumda süt sat. Madem 8 lira. Sen gel burada 10 liraya alıcı bul. Yeminle alacak bir sürü kişi çıkar. En basitinden sitede sat kardeşim bir sürü online mağaza var. Sütü marketlere satıp aracılara para kaptırırsanız daha çok ağlarsınız. İş siyasi boyutu fazla yok. Suç vatandaşların. Bak ben bizzat almanya da yaşamış görmüş birisiyim. Almanyanın köyünde yaşadım nerdeyse diyebilirim. Her beldenin sütçüsü vardı. Sütçü dediğim de süt ve çiftçilik ürünleri satan dükkanı vardı. Sütçüler gelip oraya malını bırakır vatandaş da gelip alırdı. Bildiğiniz kooperatif mantığı. Türkiyenin işte en büyük eksiği bu. Kooperatifçilik yok tamamen aracılık hizmetleri var.


    Sen süt üreteceksin tüketiciye gidene kadar


    yol masrafı

    işçi masrafı

    aracı

    aracının yol masrafı

    aracının işçi masrafı

    market

    marketin yol masrafı

    marketin işçi masrafı

    +vergiler


    Bu şekilde bir sistem olmaz... Olmamalı.


    Almanya da bile enflasyon var doğru masraflar artıyor ama 1.5€ olan süte 1 ay sonra 2€ olmuyor. 1.51 falan oluyor. Ama ben Türkiyeye bir geldim gittiğimde süt 3 liraydı bir geldim süt 21 TL ne oluyor lan dedim.





  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle katılıyorum hocam. Bizim burada birlikler de adam dürtme derdinde, kooperatiflerde. Üreticiler arasında o kadar birlik olamıyoruz, kendimizi fabrikalara ezdiriyoruz bir noktada. Ben fabrikalara rest çekebiliyorum, çünkü sütüme güveniyorum. O almazsa bir başkası alıyor ama genele vurduğumuzda çoğu aynı tas aynı hamam.


    Kendi sütümü en az maliyetle çiğ olarak perakende satmayı düşünüyorum ama şu piyasada şu durumda herhangi bir yatırıma çekiniyorum. Perakende çiğ süt işine girmemde bile yapılması gereken çok yatırım var.

  • rukA_m kullanıcısına yanıt

    Kirala bi tane araç mahalle mahalle gez. Bizim bi sütçümüz var bu mantıkta calısıyor. Taa silivriden geliyor aracıyla. Dünyanın mazotunu yakmasına rağmen

    Fabirkaya satmaktan daha fazla kar bırakıyor diyor. mazot masrafıyla bile günün sonunda direk fabrikaya satmaktan daha fazla kar bırakıcaktır.

    Sadece Sütte değil Yumurta+Tereyağda satıyor aracında. Hatta önceden Sipariş alıyor arabadan cok kez bagırdıgı oluyor 40 kilo getirdim kalmadı abla haftaya getirrim diye.

    Millet deli gibi tereyağ alıyor. Kilosuda 150-180 tl falan ha ucuz değil hani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 20 Mart 2022; 19:19:5 >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    Bilgin yok fikrin var konudaki en boş yorumlardan biri şu yerli inek mevzusu bugün en çok süt verimi alan ülkelerden biri İsrail in cografyası nasıl iklimi nasıl hangi cins hayvan kullanıyorlar araştır sonra yerli inek evrim vs bahset.Anadolu nun hangi coğrafyasında yaşıyor bu yerli ırk her bölgesi bir birinden farklı ...İthal ineğin sütüde mi ithal oluyor TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR 

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Tabi hocam yapılabilir bir şey.


    Ama ben usüle uygun bandrollü, paketlenmiş markalı bir şekilde çiğ süt satmak istiyorum. Vatandaşa ne olduklarını kestiremeyecekleri süt satmak istemiyorum. Eğer olur da işletmeyi satmazsam önümüzdeki sene buna tam teşekküllü girişebilirim. Öbür türlü işin içinden çıkamayacağım.

  • Bu gubre tohum ve yakit fiyatlari ile pek mumkun olmadigni biliyorum fakat kendi yemini yetistirebilme imkanin yok mu?
    Yem satin alarak degirmeni dondurmen zor. Zaten bunlari sende biliyorsundur.
    Belirttigin benzer sebebler yuzunden hobi seviyesini gecmiyorum bende meyve uretiminde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.