Şimdi Ara

TOPLANIN, KONUDA SÜT ÜRETEN BİR ENAYİ VAR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
7
Favori
10.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kooperatifler bunun için var. Bölgenizde süt üreticileri bir araya gelip kendi sütünüzü işleyebilecek tesisi kurabilirsiniz.

    Üretimden gelen güç başka hiç bir güce benzemez. Ürettiğiniz müddetçe güç sizdedir. inancınızı kaybetmeyin.

  • Yeni Dünya düzeni. Hiç bir şeyiniz olmayacak ama mutlu olacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • enja kullanıcısına yanıt

    'Bu hava aşı olmaz, hayvanlar gebe iğne falan vurdurmayacağım' dedim. diyor ama veterinerler aşı yapıyor ölme ihtimalı varsa niye yaptırıyorsun malesef bizim çiftçilerimiz bu konular hakkında çok bilinçsiz.

  • rukA_m kullanıcısına yanıt
    Üreticiye destek yok, üretim yok ama bekle hocam 2023 gelsin düzelecek her şey

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zarar etmemen için 8 tl'den satman gerekiyorsa ve sen bu sütü zararına 5.70'den veriyorsan yalan söylüyorsun.

  • bir yobaz a bu hesabı anlatmak mümkün değil, tek suçlu şok migros a101 hakmar carrefour vs

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde yıllardır büyükbaş besiciliği yaparken son 2 yıldır bıraktık bu işi yem ve veterinerlik ücretleri baş edilecek gibi değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mhanbostanci M kullanıcısına yanıt

    konu sahibi arkadaşa destek olabilecek mesajlardan bir tanesi.


    tebrik ediyorum, elinize sağlık.  

  • Hocam bir maliyet hesabını yazarmısın?


    Ciddi soruyorum.


    İnek 1 ayda ne yiyor. Barınma, bakım vb. maliyeti nedir? Günde/Ayda kaç litre süt veriyor.


    Madem herkes bırakıyor bundan dolayı piyasada boşluğundan başlamak isteyenlerde olabilir. Saçma olabilir ama yön göstermek amacı ile soruyorum.


    Bu şekilde daha açıklayıcı olur.

  • omeri7 O kullanıcısına yanıt

    Müsait bir vakit detaylı bir şekilde yazmaya çalışayım hocam. Çok fazla girdi var, vakit alacak...

  • az yukarıda yorumu gördüm 400,000 tl geliri varsa gideri 350,000 yapıyorsa kusura bakma dükkanı direk kapatırım nedir bu ya bankaya yatırsam elim yorulmaz resmen üreticiye bu işi yapma diyorlar destek de olmayınca....

    senin kullandığın aracın mazotun da fiyatı artıyor vergisi de var elektrik gideri de var yok abi böyle bir şey yok maliyetleri hepsini katıp satmam lazım ki sürümden kazanayım bırakın gıda krizini herkes bahcesine domates eksin tavuk alıp yumurtasını alsın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 20 Mart 2022; 21:46:59 >
  • rukA_m kullanıcısına yanıt

    ben senin yerinde olsam kusura bakma süte su katarım katkı maddesi koyarım süt tozu katarım bir şekilde sütü seyreltirim ancak öyle kazanırım bu sahtecilik değil herkes uydurmuş usulünü kaşarı patates püresinden tereyağdan margarin karışımı şeker yerine mısır glikoz şurubu sucukta dana eti yerine fermente karışım daha neler var bilmediğimiz yoksa senin sütün kazancında artan maliyeti anında yansıtmadan olmayacak bu iş.....

  • Çiftliğiniz kiralık mı yoksa sizin mi ? Birde tarlanız varmadır ?


    Eğer çiftlik ve kendi tarlana mısır silaj ' ı yapamıyorsan genelde bu iş zarar oluyor.


    2008 - 2011 yılında Bu işi 58 süt ineği ile bizde yaptık.

    Yeri ve tarla satın almak şart. O dönemlerde bu 2 şart yerine getirilirse para kazanılıyordu. eğer bu 2 şart yoksa para kazanamıyordun.



    Ek olarak Bu ülkede en çok senden sütü alıp başkasına satanlar kazandı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirrealsQ -- 20 Mart 2022; 22:30:56 >
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

    Bende şuanda almanyanın kuzeyinde Schleswig-Holstein wrist diye bir köydeyim dediğiniz gibi fiyatlar fazla etkilenmiyor mesela ayciçek yağı sınırlı sayıda geliyor max alabileceğin 3 lt 1 hafta önce hiç yoktu raflarda fiyat 1.79€ değişen birşey yok adamlar tok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuklacini kullanıcısına yanıt

    İthal inek burada dayanmiyor hastaliktan kırılıyor. Sonra masraf ve zaman kaybı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rukA_m kullanıcısına yanıt

    Üreticilerin başında bir başkan olması gerekiyor. Bu işten komisyon falan olmayacak ama. Zaten işin içine komisyon girerse yine aracı olur. Zaten amaç ne tarladan ya da üreticiden halka direk ulaşmak. Fabrikalar direk ürün satmak için gayet güzel bir yer. Bunun dışında süt satacaksınız mesela bunu internet üzerinden satmaya çalışın. Hiç olmazsa sadece kendi vergileriniz olur çoğu kişiden de ucuz olur. Son süt fiyatlarına bakmadım tabi bilmiyorum o konuyu siz daha iyi bilirsiniz. Tabii kalıcı çözüm olur mu bir de bunu içine dışına araştırmak lazım.


    Piyasa da bu şekilde olunca haklı oluyorsunuz. Esnaf ve ticaret adamlarının dertlerini gayet iyi anlıyorum. Her işin riski olduğu gibi illa ki bunun da bir riski vardır. Ticaret iş olunca tabii reklam da işin içine giriyor. Çünkü müşteriye ulaşabilmek için şart. Site tabii ki direk kuramazsınız ilk aşamada sürekli müşteri olması gerekiyor. Sanal mağazalarda mağaza kiralama gibi bir seçenek var. Veya yakınlardaki kasap veya bakkallara dağıtabilirsiniz. Ben bulunduğum bölgede kuruyemişçilerde kasaplarda bakkallarda hep görüyorum. Genel olarak hep köylerden geliyor. Market sütlerinden kat kat da iyiler. Hatta bazıları mayası ile birlikte de satıyor. Yoğurt yapmak için. Misal kuruyemişçide gördüm adam mayasını da satıyor hatta üstünde de yoğurt nasıl yapılır tarifi yazan broşür de veriyor tabii isterseler. Girişimcilik önemli bu konuda.





  • enja kullanıcısına yanıt

    Sizin orada fiyat farklıymış ya ben 4-5 aydır yokum artmış fiyat 1.71 idi. Marka mı kullanıyorsunuz? Cosimed vardı marka o bile 5lt olan bu kadar fiyat değildi. 4 lt sınırlaması var diye söylemişlerdi. Arkadaşlarım da öyle dedi. Cidden kriz gelmiş demektir o zaman.

  • Sadece olaya süt diye bakıyorsun oradan kaybediyorsun zaten bu hayvanın tezeği var sat gübre niyetine alan çok. Sütten peynir kaşar yap sütten bebek maması yap sütten çökelek yap hayvan büyüdüğünde kurbanlık olarak sat bu iş böyle döner az işçi çalıştırıp işinin başında olursan kazanırsın öyle basit düşünürsen kazanamazsın. Süt konağı diye bir yer var samsunda sitesine gir bak eve hizmet adı altında bir sürü seçenek üretmiş adamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 21 Mart 2022; 1:33:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapabileceğiniz birkac şey var gibi görünüyor (disaridan bakınca tabii) öncelikle bir sekilde yem üretme aşamasına da el atmak lazım maliyet ne düşerse kardir. Kendi dağıtım aginizi yerel kucuk çaplı da olsa olusturmalisiniz gunde 2 bin ton sütü satmak kolay olmayacak hatta mumkun de olmayacak( bu nokta gözden kaçırılıyor 10 ineği olan mahalle sutcusuyle kıyas yapiyor millet :) ) ancak ne satarsınız diyelim 500 kg ini perakende satıyorsunuz o ayakta tutar geri kalanında ya üretimi düşürmek lazim ya da toptan verip başkalarını zengin etmek.

    Bu arada siz gecen aylarda da konu acmistiniz sanirim hatta Karadeniz'de bedavadan hayvan besleyip cok kar ettiğini söyleyen bir arkadaşla bayagi mücadele etmiştiniz :) isminizi hatırlamıyorum ama konuyu hatırladım valla ya da 10 tane ineğe tek başına bakacaksın kafan rahat edecek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yem konusunda nasıl bu kadar sektöre bağımlı oldunuz?
    Genelde sizin gibi üretim yapanlar aynı zamanda tarım da yaparak kendi yeminin büyük bölümünü kendi üretiyor veya yazin çiftçiden alarak hazırlıyor.
    Arpa buğday vb ürünlerle karışım yaparak maliyeti aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Aynı zamanda çıkan gübre ana sorun diye biliyorum onu nasıl değerlendiriyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.