Şimdi Ara

Togg ne oldu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
0
Favori
8.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ülkede fahiş fiyattan araba satan baronlarin tekerine çomak sokar mı bunlar tabiki pahalı olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıradan orta sınıf markaların benzinli veya dizel C Suv larının 350’bin TL olduğu bir ortamda elektrikli bu aracın en iyimser tahminle 500 bin TL den aşağı olmayacağı neredeyse kesin .
    Hâlâ bu araçtan medet uman insanlar var çok ilginç gerçekten .

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Corona neden kanal İstanbul ve TOGG dan hemen sonra çıktı sanıyorsunuz?

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Kim o ülkede fahiş fiyattan araç satan baronlar? Mesela hangi araç bize fahiş fiyattan satılıyor?

Vergileri kaldırıp çıplak fiyatları karşılaştırın. Avrupanın döviz bazında en ucuz araçları ülkemizde satılıyor istisnaları hariç tutarsak.

• kkvan kullanıcısına yanıt
    Ötvsi firmaya iade edilecek yerli aracın, bir nevi ötv sıfırlanmış oluyor sadece arkadan dolaşma gibi düşünün.

C suv araçlar bugün minimum %60 ötv ye takılıyor. Aslında bunu hali hazırda bunu ülkeler var. Bizde ötv vardı yerli elektrikli araçtan kaldırdık, Danimarka gibi ülkelerde aynısını yapıyor. Elektrikli araçlardan ötv almaz ve hatta destek verirken içten yanmalı araçlara %50leri aşan ötv uyguluyor. Böylece elektrikli araç fiyatları ile içten yanmalı araç fiyatları dengeleniyor. Dizel golf yerine aynı fiyata hatta daha ucuza elektrikli golf alınabiliyor.

300 bin liralık bir C suv %60ötv ve %18 kdvyi kaldırdığınızda 20.700 euro. Oysaki ötv iadesi yaptığınız 300 bin liralık yerli elektrikli araç 33.100 euro. Yani siz 33 bin euroluk yerli elektrikli aracı ithal 21 bin euroluk araç ile vergilendirme sebebiyle aynı fiyattan satabilirsiniz.

• Secimleri bekliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ceo su konuştu zaten biz işimizlr gündeme gelicez diye başındaki adamlar çok sağlam ben projeye güveniyorum ve burda bir iki atan tutan olmuş yok çıkmaz 500k olur falan diye boş yapmayın lütfen

• Üretilir üretilmesine belki de virüs öncesi bile 250 bin TL gibi rakamlardan bahsediliyordu,bedavadan az pahalı olarak aracın tamamına kredi verseler bile satacağı miktar ne kadar olur şüpheli.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Gizlilik konusuna katılıyorum ve hatta ekliyorum, fabrikayı da görünmez boyayla boyadılar ve faaliyete geçti. Yerli arabalar üretildi ve ilk parti müşterilere gizli boyalı teslim edildi. Alanlara yemin ettirdiler. Ben şahsım olarak 2 tane görünmez togg araca çarptım ve yetkili servisi olmadığı için sanayide kaportacı ismaile gidip hallettik. araba görünmez olduğu için boyacı ismail rasgele renk attı. Kısmet
  • rocketraccoon kullanıcısına yanıt
    kanki; ceo bana, rockete söyle fazla beklemesin, fiyatlar roketleyince modelin adını cortingen gt yapacaz hayallerde buluşuruz. dedi.
  • çımışkı Ç kullanıcısına yanıt
    Son derece dolu ve bilgilendirici mesajın için teşekkürler.

rica ederim. genelde dolu dolu ve bilgilendirici mesajlar atarım. ama sen bana inanma. hatta 2010 yılında " yerli uçağımız göklerde " diyenlere de pek inanma. Çünkü yalan konusunda epey iyiler. ben yanlarında amatör bile sayılmam
    Hakkında hiçbir şey bilmediğin, yerli otomobil konusunda görüşlerini dahi sormadan ön yargıyla bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğun bir insan olarak, yöntem olarak o eleştirdiğin kitleden pek bir farkın olmadığını söyleyebilirim.

Sen sorma zahmetinde bulunmadan fikir sahibi olmuşsun gerçi ama ben görüşümü ekleyeyim şuraya.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143746433

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 13 Haziran 2020; 2:42:27 >
    Peşinen söylemem lazım ki ben düşük zekalı birisiyim. linki okuyup anlamam 3 gün alır muhtemelen. ama salak değilim. https://www.malatyadan.com/akp-nin-yerli-ucagi-2011-de-bitti-2015-de-yapilacak/18307/
    bu linkteki paradoksa yorumunu almak isterim. ama tane tane anlat ki, malum anlamam zor!
    Beni ilgilendiren bir konu değil, hakkında da bilgi sahibi değilim. Forumda bolca kendine karşıt görüşten insan bulabilirsin konu dışında, oraya yazabilirsin mutlaka bir görev addeden çıkar.

Çok güldük kardes

• Ne aşamada olduğuna dair hiç bir fikrim yok. Sadece bildiğim şu ki, elektrikli otomobil sektörü çok hızlı şekilde gelişim gösteriyor. Bugün 400 km menzil kulağa hoş gelebilir , 2 ay sonra 1000 km menzil sunan bir teknoloji geldiğinde 400 lük araçlar direk çöp olur.

Bu sektörde öncü olan şirketlerin gittiği yoldan gitmek, koydukları standartlara bağlı veya yakın kalmak bence önemli. Ayrıca zaman en değerli şey. Araç geçen sene tanıtıldı, 5 sene sonra satışa çıkacaksa lansmanda verilen teknik verilerin hiç bir anlamı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım yanılıyorumdur ama bu proje ilk seçimden sonra iptal edilecekmiş gibi gelmeye başladı.
  • Seri üretim tarihi 2023 verilmişti ne gibi bi gelişme haberi olabilir?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.