Şimdi Ara

tofaş kartal araba neden cok yakar? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
1
Favori
179.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kjj

yaw benim 96 model kartal s var tempra motoruymus 270 ile 300 arasi yakiyormus 150 kurus yaktim diyenlere hayretle bakiyorum bence yanlis olcum yapiyorlar..

Nasıl bir traifkte araç kullandığınız bilemiyorum ama iyi bir ayar ve nazik kullanımla yakıt düşebilir. Yanlış hatırlamıyorsam Kartal S için fabrika verisi 100km' de 6.9 litre benzin. LPG' nin %20 daha fazla tüketildiğini varsayarsak 100km' de 8.3 litreye kadar yakalanabilir. Şehiriçi kullanımda bu değeri 11 litreye kadar çıkarabilirsiniz. 11 litreden fazla yakıyorsa ayarlarda veya sürüşünüzde hatalar olabilir.

Babam, Toros kullanırken şehiriçi 11 litre benzin yakardı. Kartal' dan az yakıyor derdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

quote:

yaw benim 96 model kartal s var tempra motoruymus 270 ile 300 arasi yakiyormus 150 kurus yaktim diyenlere hayretle bakiyorum bence yanlis olcum yapiyorlar..

Nasıl bir traifkte araç kullandığınız bilemiyorum ama iyi bir ayar ve nazik kullanımla yakıt düşebilir. Yanlış hatırlamıyorsam Kartal S için fabrika verisi 100km' de 6.9 litre benzin. LPG' nin %20 daha fazla tüketildiğini varsayarsak 100km' de 8.3 litreye kadar yakalanabilir. Şehiriçi kullanımda bu değeri 11 litreye kadar çıkarabilirsiniz. 11 litreden fazla yakıyorsa ayarlarda veya sürüşünüzde hatalar olabilir.

Babam, Toros kullanırken şehiriçi 11 litre benzin yakardı. Kartal' dan az yakıyor derdi.

Kesinlikle toros çok daha az yakar

• quote:

Orijinalden alıntı: BY KING

quote:

quote:

Kesinlikle toros çok daha az yakar

Fabrika verilerine göre yakıt tüketimleri birbirine çok yakın. Özellikle Kartal' da çift boğaz karbüratör kullanıldığı için kullanım hatasında yakıtı çekiyor.

• yorumlariniz icin cok tesekkurler benimde icime kurt dustu yarin buji ve kablolarina baktiriyim ...olmadi ustayi degistireyim....
  • quote:

yorumlariniz icin cok tesekkurler benimde icime kurt dustu yarin buji ve kablolarina baktiriyim ...olmadi ustayi degistireyim....

Fazla tüketimin büyük bir bölümü kullanım hatasıdır fakat kendinizden eminseniz bakım yaptırabilirsiniz. 1 litre gazla 8-9 kilometre yapabilecek durumdaysa(ustamın yakıt değeri) yakıt sorunu yoktur.

Yakıt sorunu olan herkes buji, platin ve meksefeden başlar fakat yeni değiştiyse onlara hiç baktırmayın derim. 10 bin kilometre veya daha önceden subap ayarı yaptırdıysanız oradan başlayabilirsiniz. Subaplar tam kapanmazsa kompresyon kaçırır. Patlama dışarı kaçacağı için çekiş düşer, araç geç marş alır, çok yaktırır. Hatta çok uzun süre sıkı kalırsa subapları bile yakabilir. Çünkü subaplar kapanırken silindir kapağına temas eder ve ısılarını kapağa iletirler.

Subap ayarından sonra bir de avans ayarı yapılırsa güzel olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akif7171

arkadaşlar benim 90 model kartal arabam var yag konulan yerini yanı karterini yıkamak istiyorum... bi kaç kişiye sordum yag boşaltım vanasını aç yagı boşaltıktan sonra tner veya benzin dok benzinin biraz bekledikten sonra uçar tertemiz olur dediler dogrumudur acaba bu şekilde yapıyımı...

İki çeşit kir vardır. Biri içerinin kirlenmesi, diğeri de dışarının kirlenmesi. Dışı kirlenirse yıkamacı temizler ama içten olacaksa 2.5-3 litre kadar mazot alın. Yağ değişiminde eski yağ boşaltılıp yağ filtresini öylesine çırparak yerine takınız. Mazotu ekleyip marşa basınız. Yaklaşık 3 dakika sonra motoru stop edip mazotu da boşaltınız. Mazotun rengine bakarak tepki cümleleri kurmak serbest. Yeni yağ ve filtresinden sonra araç hazır.

usta bu söyledğinin motora bi zararı olmasın.bizim motorda yağ çabuk eskiyor.değişimde vakumla çekiyolar yağı 2 sene kadar bi süredir.dipte eski yağ kala kala çamurmu oldu acaba diye düşünüyorum.yağ çabuk eskiyo arabanın sesi değişiyo sanki bişeyler sürtüyo gibi oluyor.zararı yoksa denemekte fayda war.

• quote:

Orijinalden alıntı: samican

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akif7171

arkadaşlar benim 90 model kartal arabam var yag konulan yerini yanı karterini yıkamak istiyorum... bi kaç kişiye sordum yag boşaltım vanasını aç yagı boşaltıktan sonra tner veya benzin dok benzinin biraz bekledikten sonra uçar tertemiz olur dediler dogrumudur acaba bu şekilde yapıyımı...

İki çeşit kir vardır. Biri içerinin kirlenmesi, diğeri de dışarının kirlenmesi. Dışı kirlenirse yıkamacı temizler ama içten olacaksa 2.5-3 litre kadar mazot alın. Yağ değişiminde eski yağ boşaltılıp yağ filtresini öylesine çırparak yerine takınız. Mazotu ekleyip marşa basınız. Yaklaşık 3 dakika sonra motoru stop edip mazotu da boşaltınız. Mazotun rengine bakarak tepki cümleleri kurmak serbest. Yeni yağ ve filtresinden sonra araç hazır.

usta bu söyledğinin motora bi zararı olmasın.bizim motorda yağ çabuk eskiyor.değişimde vakumla çekiyolar yağı 2 sene kadar bi süredir.dipte eski yağ kala kala çamurmu oldu acaba diye düşünüyorum.yağ çabuk eskiyo arabanın sesi değişiyo sanki bişeyler sürtüyo gibi oluyor.zararı yoksa denemekte fayda war.

Mazot klasik yöntem. Bilmediğim için denemedim. Yalan söylemiş olmayayım. Yağlı olduğu için sorun çıkaracağını sanmam. Emin olmazsanız aşağıdaki ürün gibi ürünler de var. Değişimden önce motora ekleyip üç dakika rölantide bekliyorsunuz. Sonra yağı değiştirip içindeki tortuları görüyorsunuz. Fiyatı da bence uygun. Mazotla heyecan aramaya gerek yok.

www.hepsiburada.com
    Cyclo Motor İçi Temizleyici ( Karter ) C19 Madein USA Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otctn1004092

• en iyisi açık 10 40 yağ alıp eski yağı boşalttıktan sonra 2 litre doldurup çalıştırmak sonra boşaltıp tekrar 2 litre atıp 2 3 dk çalıştırıp boşaltmak.yeni filtre ve yağı koyup yola devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samican

en iyisi açık 10 40 yağ alıp eski yağı boşalttıktan sonra 2 litre doldurup çalıştırmak sonra boşaltıp tekrar 2 litre atıp 2 3 dk çalıştırıp boşaltmak.yeni filtre ve yağı koyup yola devam.

İki litre yetersiz gelir. Kalan bir litresi mazot olsa daha mantıklı. Zaten araç rölantide çalıştırılacak. Diğer türlü sakat.
  • konuyu hortlatmış olacam ama 90 model kartal L var 95 tl e tüp fulleniyor ve 320 km yaptım gaz bitti biticek ortalama 30 kuruşun üstünde yakıyor..full bir depo ile 150 km(gidiş geliş) uzun yol 170 km ise şehir içinde kullandım ( ortalama değerler) açıkcası çok yakıyor gibi geliyor bilgisi olan ve konuyu takip eden arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim yaktığı değer normal mi normal değilse neden bu kadar çok yakıyor?
  • bende 91 şahin var şehir dışı 22 kuruş yakıyor.. şehir içi 25 - 30 kuruş civarı yakıyor kullanıma bağlı...
  • 15 gün önce yeni aldığım 92 model doğan SL aracım var... LPG de şehiriçi kullanımda 110 kilometrede 30,50 (otuz lira elli kuruş) liralık gaz aldı...hesaplamama göre 28 (yirmisekiz) kuruş yakıyo gibi...lpg dolumu tabanca kendi durana kadardır...10.04.2011 tarihinde...bence çok yakıyor...
  • 90 model kartal tüp falan yok direk benzin Bartın'da 40-45 kuruş arası yakıyor.

Gerçi böyle Kartal bulamazsınız sıfır alınmıştı resmen köydeki eşşek görevini görüyor. Daha 3 ay önce 750 lira masraf yaptık neredeyse motor yenilendi. Senede 400-500 lira yiyor ortalama. Araca 4.500 TL veren var bölgedeki en bakımlı kartal çünkü.
  • bende 96 model kartal slx var şehir içi 10 lt gaz ile 75 km yapıyor. iyi gibi bence
  • Benim de 89 model var. Şu anda Yaprak mikser takılı. Supap ayarı, buji platin vs. hepsi düzenli ve fabrika ayarlarında. Şehir dışında 80-90km'yi geçmezsem 9 litre/100km şehir içinde Maksimum 11-12 litre/100km yakıyor. Bence normal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgakmg

Benim de 89 model var. Şu anda Yaprak mikser takılı. Supap ayarı, buji platin vs. hepsi düzenli ve fabrika ayarlarında. Şehir dışında 80-90km'yi geçmezsem 9 litre/100km şehir içinde Maksimum 11-12 litre/100km yakıyor. Bence normal...

89 model araba için süper....
  • Teşekkür ederim....Özel bir şeyi yok aracın. Sadece yaprak mikser takılı. Onun haricinde lastik havaları, ve motor değerlerine dikkat etmeye çalışırım.
  • 1998 model karbüratörlü kartal S araç aldım ve dogru karbüratörcünün yolunu tuttum cok yakıyor dedim hallederiz dedi üstten gaz mikserini söküp attı karbüratörün farklı yerlerinden delik açarak diş cekti 2 adet metal boru taktı ve gaz girişine regülatörden gelen gaz hattını bagladı gazı fulledim otobanda 90km/h hızı geçmedim 113km yol yaptım aynı pompadan 19 tl gaz aldı depo sehir içi belli diil test etmedim daha... ayrıca gaz kokusu kayboldu araç cekişi arttı ayrıca rölantide egsoza yaklaşamıyordum leş gibi gaz kokuyordu şimdi iyi ..........

kısaca yaprak mikser benim araçta yok hala
  • :)....Yaprak mikserin yaptığı da aslında aynı şey....Gazı gaz kelebeğine en yakın yerden motora sevketmektir aslolan...Tek farkımız....siz delik delmeye...bizde aradaki parçaya para verdik...Bizimkisi yaprak...sizinkisi çubuk mikser yani...
  • quote:

Orijinalden alıntı: djyargıç

bende 96 model kartal slx var şehir içi 10 lt gaz ile 75 km yapıyor. iyi gibi bence

2002 kartal 1,6 i.e.
    Sendeki verilerle tamamen aynı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.