T

Yüzbaşı
04 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 70 (Bu ay: 2)
Gönderileri
İyi Akşamlar herkese. 2006 model Fiat Albea 1.3 multijet aracım var. iki gündür bir arıza ile uğraşmaktayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aracımda bir süredir 1 ve 2. viteslerde gaza bastığımda, 2000 devir üzerinde motorda kesiklik ve çatırtı sesleri duyulurdu. Sanki motorda birkaç parça kırılıyor gibi ses geliyordu. Özellikle yokuşlarda, araç tekleyerek ilerliyordu. Gaza yavaş basarsam ses ve tekleme oluşmuyordu. Tekleme başladığında, şayet araca gaz vermeye devam edersem arıza lambası yanıp "motor arızası" uyarısını veriyordu. Gazdan ayağımı çektikten bir süre sonra lamba sönerdi. İşin ilginç yanı arıza 3,4 ve 5. viteslerde hiçbir devirde ve gazda oluşmuyordu. Hatta 150km hızlarda bile ses oluşmazdı. Sadece 1 ve 2. viteslerde yokuş yukarı kalkışlarda oluşan bir ses idi.

Bunun üzerine, aracı servise gösterdiğimde enjektör arızası denildi. Pek aklıma yatmadığı için onarımı kabul etmedim. Müsait bir zaman içinde, aracın akış metresini, egzantrik mili sensörünü söküp temizledim. Sadece manifold sesnsörünü sökemedim (elimde uygun allen anahtarı olmadığından)

Temizlik sonrası ilginç olan, araçtaki çatırtı sesi ve tekleme tamamen kesildi. Hangi viteste olursa olsun araç kesinlikle teklemiyordu. Ancak aracın çekişi çok ciddi oranda düşmüştü. Sanki turbosu yokmuş gibi gidiyordu. Tüketim değerleri normal olup, araçta duman yoktu. Ancak ciddi çekiş düşüklüğü vardı. Hatta yokuşlarda sıkıntı yaratacak kadardı.

İki gün önce aracın sensörlerini tekrar daha detaylı temizledim. Bu sefer manifold sensörünü de temizledim.

Ancak bu işlem sonrasında aracın motor arıza lambası sürekli yanmaya, ve araç tekleyerek çalışmaya başladı. Aracı denemek için yola çıktım. aracın çekişi düşüktü ve araç 2500 devre kadar vuruntulu ve teklemeli çalışıyor. 2500 den sonra motor sesi düzene biliyor. Yaptığım işlem sadece sensör temizlemek oldu. Olası çıkan bir soket olabilir diye tüm soket ve kabloları kontrol ettim. Ancak sorun bulamadım.

Aracın egzantirik sensörünü değiştirdim. Sorun düzelmedi. Aracı bilgisayara bağlattığımda "1. enjektör iletişim hatası" gibi bir hata veriyor. Pompacıya gittim ve enjektörlerin sökülmesi gerek dediler.

İlginç olan, araçla bu durumda yokuş inerken gaza basmaz iseniz motor arıza lambasının sönmesidir. örneğin 5. viteste 100km hızla giderken ayağımı gazdan çekersem 2-3 saniye sonra motor lambası sönüyor. Ne zamanki gaza basarsam yada araç rölantiye düşerse lamba tekrar yanıyor.

Sorun hakkında fikir paylaşımında bulunan arkadaşlar olursa çok sevinirim. Pompacılardan ağzım çok yandı. O yüzden iyice emin olmadan pompa enjektör işine girişmek istemiyorum. Uuzun oldu kusura bakmayın. Tüm detayları belirtmek istedim. Teşekkür ederim.
........
Günaydın. Herkese iyi pazarlar dilerim. Sahip olduğumuz 2006 model eski kasa 1.2 8 valf Doblo panelvan aracımızda var olan soruna yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Aracımız şirket aracı. Genel anlamda memnunum. Gerek yakıt tüketimi gerekse pratik ve masrafsız oluşu bizi fazlasıyla tatmin ediyor. Aracımızda Destro marka sıralı lpg sistemi var. Yakıt tüketimi genel olarak karışık 8-10 litre LPG şeklindedir. Benzinde deneme yaptığımızda bu değer şehir içinde 8.5-9 uzun yolda 6.5-7 arasında kalıyor. Çekişi diğer araçlarımıza nazaran hayli zayıf ama, bir yerden biryere ulaşmak istiyorsanız çok ekonomik ve Pratik bir araç.

Aracımızda önceki sahibi antifriz kullanmadığı için aracın kaloriferi çalışmamakta idi. Bende kendimce aracın soğutma suyuna 3 şişe kireç çözücü döküp kaloriferi temizledim. Tabi, sonunda once kalorifer peteği, sonar sırasıyla üst kapak contası su pompası sırasıyla delindi. dikkat edilmeyen bir anda da araç hararet yaptı ve motor silindir kapağı işlem gördü. diğer parçalarda yenilendi. İşlem güvendiğim ve yıllarca çalıştığım bir özel serviste gerçekleştirdi.

Sorun bundan sonar başladı. Araç şu anda LPG de uzun yolda 10-12 litre arasında, şehir içinde 15 litre civarında tüketime sahip. Benzinde ise 9-11 çivarında. Defalarca LPG sistemi control edildi. LPG enjektör uçları, gaz beyni, filter v.s. değişti. Sayısız program atıldı. Ofset denilen bir işlem yapıldı. Ama her defasında sonuç daha da kötüleşti. Şu aralar aracımda 1500-2500 devirde hızlanmalarda başgösteren bir tekleme sorunu mevcut. Bu tekleme benzinde hafif belirgin, LPG de ise oldukça belirgin bir hal alıyor. Aracı tamir ettirdiğim yer çözüm bulamadı. Başka ustalarla görüştüm aracınızda sorun yok yapmaması lazım, olur bu kadar LPG dendir Benzindendir gibi cevaplar alıyorum.

Destro servisine gittiğimde sanki enjektör olabilir ama emin değilim deniliyor. Bir tanesi, motorun yağ doldurma tapasının hemen yanında bir sensöre baktı. Sanırım kam mili (egzantirik mili) konum sensörü imiş. onun fişini çıkardı. Araçta hiçbir değişim olmadı. Teklemesi aynı gaz yemesi aynı. Bu parçan arızalı olabilir dedi.

İşin özü, aracın 1500-2000 devir bandında hızlanmalarda, kalkışlarda gaz yememe tekleme sorunu neden olabilir? Tekleme 2500 devirden sonar tam gaz hızlanmalarda gerek LPG gerekse benzinde belli belirsiz bir hal alıyor. Ama yüksek devirlerde de mevcut. Bu sorun yaklaşık olarak 8.000km dir giderilemiyor. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
İyi geceler Arkadaşlar. 2008 model starex TCİ aracım var. Uzun şase otomatik ve klimalı. Genel anlamda memnunum. Ancak bir süredir çözülemeyen bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Aracım şu an 108.000km. Aracımda gaz vermede oluşan bir siyah duman sorunu var. . Yakıt tüketimi uzun yolda 10 litre civarında (bana gore makul) performansı iyi sayılır. Ama araç her gaz vermede bariz bir duman çıkarıyor. Sabit gazlarda giderken de (aracı arkadan motosiklet ile takip ettim) belli belirsiz bir duman var. Örneğin sollamalarda gaza yüklendiğinizde araç kamyon vari duman yapıyor.

Aracın pompası 2 defa elden geçti. Pompaya ait bütün parçaları değişti. enjektörler keza aynı. Turbosu sağlam. birkaç farlı usta ile görüştüm bir çözüm bulamadılar. en son aracın EGR valfi değişmesi gerek dediler. ADANA'da GÜVENİLİR NAMUSLU bir tamirci bulamadığım için artık elletmek istemiyorm. O yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

1- EGR valfi sorunu TCİ motorlarda yaşayan var mı? Bu dumanlanmanın sebebi bu olabilir mi?
2- bir kez pompayı söktürdüm. elemanları v.s. elden geçti. Ama dumanlanma sorunu giderilemedi. Aradan zaman geçti Aracı tekrar farklı bir sebeble tamirciye götürdüm. Tamirci abir aracın ses yapıyor birde pompacı baksın dedi. Pompacıya götürdüm "abi pompa elemanların arızalı" dediler. Kontrol edildi hiç müdahale edilmediği söylendi ve tekrar bütün parçalarını değiştirdiler. Sorun yine aynı....Abi duman normal diyorlar.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla
İyi geceler Arkadaşlar;
1989 model Kartal marka aracımla nihayet 2. haftayı kapattım. Aracımdan genel olarak çok memnunum. Şehir içi sakin kullanımla 10-11 litre LPG tüketiyor. Çok çok memnunum anlayacağınız. Ancak bugün bir sorunla karşılaştım. Umarım ciddi bir hasar açılmamıştır aracımda. Görüş ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Akşam saatlerinde otobandan evime dönüyordum. Çalan müziğin de etkisiyle biraz aracıma yüklendim. Otobanda yaklaşık olarak 20km kadar 140km hızın altına inmeden 140-155km hızla seyrettim. Her şey yolundaydı. Ancak hararet ibresinin yükseldiğini farkettim. Yolun da müsait olmasından faydalanarak aracı boşa almak istedim....Aracımı boşa aldım ve ve ayağımı gazdan çekince araç stop etti. Sol şeritte saatte 150 km hızla giderken oldu bu. Dikkatlice orta şeride aldım aracı ve hızım yaklaşık 120ye düşünce aracı tekrar kontrollü şekilde çalıştırabilmek için 5. vitese atıp yavaşca ayağımı gazdan çekerek aracı çalıştırmaya niyetlendim. Debriyaja bastım. 5. vitese atmak isterken şanzumandan "tak" dite bir ses geldi. Ayağım halen debriyajda idi. Araç artık 5. vitese geçmiyor. Hızımı daha da azlattıktan sonraaracın kontağını açıp kapatarak aracı çalıştırdım. Kenara aldım. Motorun dinlenmesini sağladıktan sonra tekrar denedim. Araç 5. vitese artık geçmiyor. Aracın motoru dururken dahi araç 5. vitese geçmiyor. Ustamı aradım. Durumu anlattım. Aracın vites kutusunda kuyruk kısmında bir civata olduğunu ve onun yerinden çıkmış olabileceğiniz söyledi. Yada vites lövyesinde bir sorun olabileceğini. Vites dişlisinde yada senkromencinde bir sorun olmayabilir ama bilemem dedi.

Sizce aracımın sorunu ne olabilir? Bir süre servise işlerimin yoğunluğu nedeniyle gidemem. Zira araç bana gerekli şu an. Vitesten cayırtı sesi gelmedi. Vites geçirmeye çalıştığımda motor çalışır yada çalışmazken herhangi bir cayırtı v.s. gelmiyor. Vites sanki 5. vites kanalına oturmuyor gibi. Daha öncede vites biraz yerini zor buluyordu ama ben aracın yaşına mükeakip seslenmiyordum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Arkadaşlar merhabalar. 2006 model fiat marea 1.6 aracım var. Aracımın silindir kapak contası değişmektedir. Değişimi kendi imkanlarımla evimin bahçesinde gerçekleştiriyorum. Şu anda tüm kayışlar, ve kapaklar söküldü. Kapakcıda doğruluk ve taşlama işlemi (gerekiyorsa) yapılacak. Ancak bir sorunum var. Yadımcı olursanız çok sevinirim.

Aracın trigerini söktüm. Sökmeden önce inceledim. egzantirik miline bağlı iki tane dişli var (bizim araçlarda bildiğiniz gibi iki tane var) bu dişliler üzerinde birer tane mavi işaret bulunuyor. Kayışı çıkartmadan önce krank milinden motoru döndürdüm ve bu iki işaretin herhangi bir şekilde simetrik konuma gelmediğini gördüm. Yani plastik muhafazanın üzerinde herhangi bir şekilde bir çizgi üzerine gelmiyorlar. Motor ilk defa sökülüyor. bu nedenle bu işaretlerin sonradan konulması imkansız. Bir arkadaşım....bunları sökmeden önce işaret koymalıydın. Takman imkansız.....dedi...Şimdi, triger kayışının nasıl takıldığını bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Teşekkür ederim.
Arkadaşlar merhabalar.
1 yıldır starex tci otm. vites kullanıcısıyım. Aracımdan genel olarak memnunum. Aracım otm, ve 2008 model. Ancak aracımı 8 veya 10 m3 2.0 ducato ile değiştirmek istiyorum. Birkaç tane internette başa baş takasa girebilecek araç buldum. Bazı konularda önerilerinize ihtiyacım var;

1- Aracım şu anda şehir içinde 11.5 şehir dışında 8.5 litre yakıt tüketiyor. Ducato 10 metrekür 2.0 JTD bu tüketim değerlerinin üzerine çıkar mı? Nihayetinde araç daha büyük.

2- 15.000km'de 2008 model bir aracı 2004 model ve en az 90.000km'de bir araçla takas ettiğimde ducato'da ne tür problemler yaşarım? Bu modellerde debriyaj, fren balatası, zincir, kayış rulman v.s. değişm periyodu nedir?

3- Performans olarak 2.0 jtd'lerde -tabiki yarış aracı performansı beklemiyorum ama, mesela Adana'nın dağlık bölgelerinde ortalama 1 ton yükle çekiş sorunu yaşar mıyım?

Transporter veya başka bir araç düşünmüyorum. Uzun süredir tofaş kullanıcısım. Geçen sene ilk defa Hyundai araç aldım. Hyundai'nin tek ama yegane sevmediğim noktası servisi. Adana'daki servisten yıldım artık. En ufak bir arıza veya mesela kapı ayarı için bile Mersin'e yada Ankara'ya gitmekten bıktım. Tofaş'tan bu güne kadar hiç sorun yaşamadığım için Ducato düşünüyorum. Değerlerndirmelerinizni için teşekkür ederim.
Arkadaşlar merhabalar;
Bir konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Marea aracıma LPG taktırmak istiyorum. Adana'da yaşıyorum ve burada birkaç firma ile görüştüm. Sonuçta Landi renzo, Tartarini, BRC arasında kaldım. Şimdi;

1- Marka olarak Landi renzo'yu Tofaş Birmot'dan çok değerli bir ustam önerdi. Landi renzoların enjektör sistemi daha iyi olduğunu söylediler. Ancak bilgi almaya gittiğimde servise 3 gündür gelen bir adamın sorununu çözemediklerine şahit oldum (Olgun LPG)
2- BRC firmasını çok önerdiler.Ancak Polat otogaz'dan ne gibi sorun çıkar bilemiyorum. Zira çok iyi intiba da bırakmadılar. ayrıca çok fazla sorun yaşayan duyuyorum
3- Tartarini için Çam otogaza gittim. Bir arkadaşım bu markayı taktırdı. Resmen süründürdüler.

Son olarak Atiker kalıyor. Bu markanın sahipleri ile görüşmedim. Düşünmüyordum çünkü. Ama önerirseniz, düşünebilirim.

Bana gerçekten Adana'da sorun yaşadığımda (ki yaşayacağım sonunda) markasının arkasında duran bir firmayı önerir misiniz? Teşekkür ederim.
Herkese iyigeceler dilerim.

Starex 140hp de kullanılan 3.6 oranlı diferansiyeli çıkma veya sıfır olarak bulabileceğim adresi ve maliyetini (sadece parça fiyatı) hakkında bilgi veren varsa çok sevinirim. Ayrıca starex minibüslerde bulunan, yan kapı, çamurluklara takılan plastik korumaları nerelerde bulabilirim (çift renkli starexlerdeki plastik parçalar)
Herkese Merhabalar;

BMC Megastar (110hp ve 130hp) kullanan arkadaşlar varsa ve görüşlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Bu araç için;

1- Yol tutuşu, iç mekan sesleri (mercedes konforu aramıyorum)
2- Yakıt tüketimi
3- Uzun yolda 100km'de son vitesteki ulaştığı devir (Örneğin 5. viteste 100km hızda 2500devirde ilerliyor gibi...)
4- Şehir içi ve dışı tüketimi.
5- Servis hizmetleri.
6- Tüm özelliklerinden çok çok memnun olduğum ama Adana'daki berbat servis hizmetlerinden ve 3 aydır onarılamayan koltuğumdan, yokuşta bıraktığım zaman sabah çalışmamasından ve servisin "o zaman yokuşta park etmeyin" değişinden dolayı değiştirmeyi düşündüğüm starex aracımı aratır mı?

Teşekkür ederim.
Hakkında
Konum: ankara
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Mesaj Sayısı: 665
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 683
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 37.896 (Bu ay: 937)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 48 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.