Şimdi Ara

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
12.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fakültede arkadaşsızlıktan mecburen Fedoncularla takılırdım.

    Ateyiz olduğumu bildikleri için beni evlerine çağırmak için patatesli yumurta silahı kullanırlardı. Çokta güzel pişirirdi namıssızlar.

    Ben sade yemek yer bir kenara çekilirdim, bunlar ısrarla namaza çağırırlardı da katılmazdım.

    Ev sohbetlerine de çağırırlardı ama gitmezdim. Sabahki ders ile öğleden sonraki ders arasında bazen 3-4 saatlik boşluk olurdu, vakit geçirmek için bunlara takılırdım.


    Hatta bunlardan ikisi yatıya eve gelmişlerdi de polis olan babam durumu anlayınca "Sen bunlara fazla takılma" diye öğütlemişti.

    Ne halt olduklarını son sınıfta attıkları bir kazık ile anladım.


    Şimdi geriye bakıyorum da ya ben gerçekten gerizekalıymışım yada bunlar bir şekilde beni etkilediler:

    Çünkü bunlar için başkasının yerine sınava girecek kadar aptal idim...

  • Cemaat yurdu diye bir şey yok. Hepsi yasalara uygun şekilde kurulmuş vakıflara bağlı yurtlar. Ya tüm özel yurtlar kapatılsın diyeceksiniz ( Dini veya Seküler ) ya da tüm vakıflar. Çünkü her vakıf kendi dünya görüşüne göre öğrenci alır ve o istikamette eğitir, beğenemzsen göndermezsin mecburi değil yani, seküler - çağdaş diye kendini tanımlayanların yurduna da başörtülü kız, namaz kılan, sakallı erkek vs almazlar mesela, işin doğası budur. Ayrıca baskı var ise intihar mı gerek o da başka bir tartışma konusu, ben 18 ay askerlik yaptım, ana yok baba yok kimse yok, doğduğum yerden 1.370 km uzakta, ne baskılar gördük, soğukta kaldık , uykusuz kaldık, namaz da kılamadık, oruç ta tutamadık, vatani görev dedik şikayet etmedik emirlere uyduk paşalar gibi yaptık çıktık, şimdiki gençler azıcık baskıya gelemiyor, baskı olmadan adam da olunmuyor maalesef gerçekler serttir.





  • Atatürk ne ileri görüşlü adammış. Bunların ne pis olduğunu yıllar önce anlamiş. Ama fakatikler 100 yil geçse de anlamaz... Yazik bir genç ölmüş üzüldüm doğrusu neler yaşadi bilemeyiz ama aileler aşiri cahil olunca....


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani ben böyle yetiştim herkes böyle yetişecek diyorsun öyle mi?


    cemaat yurdu diye bir şey yok yitip gitmiş bir canın vasiyetini paylaştığı videoda 2 kardeşim var benim çektiklerimi çekmesin derken, çektiklerini detayları ile anlatırken sen artık hayatta olmayan birisinin beyanını mı yalanlıyorsun?


    baskı olmadan olmadan adam olunmuyor derken baskıyı kaldıramayıp canına kıyanı eğitim zaiyatı mı görüyorsun?


    böyle bir mantığa sahip bir mahluk olarak gerçekten kendimden utanıyorum.


    yazık gerçekten yazık sana yiten giden bir canın ardından hala bu şekilde konuşabiliyorsun.


    daha neler de söylerdim de değmezsin...


    senin savunduğun bir cana kast etmiş sen hala bunu savunmaya devam ediyorsun. demek ki seninki ne inanç ne iman.


    senin olayın senin savunduğunu savunmayan kişiye yani senden olmayana ne olduysa sorumluluğu kendisindedir. suç onundur.


    böyle olmaz ya bu şekilde insan olunmaz.





  • Dine olan kininiz sizi bu konuşmalara sevk ediyor. 1 tane vaka oldu diye kapatılsın. He ben gider miyim gitmem. Gönderir miyüm göndermem.

    Kötü ya da istemediği şartlar yüzünden intihar ettiyse bu şahıs düz mantık ile hastane ve emniyet birimlerini de kapatmak lazım.


    Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti... Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • benim çocuğum olsa kalacak yer bulamasam git sokakta yat ama cemaat yurduna girme derim.

  • !




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tablavi -- 12 Ocak 2022; 16:5:2 >
  • adolf1 kullanıcısına yanıt

    Bu söz Kur'an-ı Kerim'in 61. suresi olan Saff 'ın 8. ayetidir. Ayrıca bu söz Tevbe süresi 32. ayette de geçmektedir. Dini konularda yazacak olan arkadaşlar ilk önce cigil amcaya bakarak kendi bildiklerini kontrol eder , yanlış söylemlerden , fikirlerden kurtulur ve yanlışlığa düşmezsiniz. Dikkat edin ilim sahibi olmadan fikir sahibi olmayın çok yanılırsınız.

  • Cemaat tarikat savunanların yorumlarına bakıyorum da...

    ..aparata sürülecek akıl yok bunlarda yemin ediyorum.

  • Hemen İslam'a saldırıyorcular konuyu basmış bizim İslam'la bir sorunumuz yok sorunumuz sizin gibi yatıp kalkıp İslam'ı kullanan garibanın fakirin kanını emen hastalıklı oluşumlarınızda.

    Bir hırka muhabbeti yapıp Mercedes'ten aşağıya inmeyen , bir lokma ekmek muhabbeti yapıp ikide bir 5 yıldız otellerde toplantılar düzenleyenlerle bizim problemimiz.


    Allah'ı Kur'an ı dillerinizden düşmez iken kul hakkına girip kendi cemaatinizden adamları kayırıp bedavadan yatarak maaş alanlarla.

    Bir sürü genç işsiz bunlar 3 yerden maaş alarak çalışıyor.

    Birde diyorlar ki gençler iş beğenmiyor, gençler nankör işinize gelmiyor tabi 10 saat çalışıp üç kuruş para alacak üstüne sesini çıkarmayacak böyle enayiler arıyor arkadaşlar.

    Yeter be yeter ülkenin içine ettiniz lağım çukuruna döndü ülke hala doyamadınız yediğiniz haklarla.İnsanları yoksullaştırıp çocuklarına kendi malınız gibi davrandığınız beyinlerini yıkadığınız artık yeter.


    Hala daha kalkıp cemaat cemaat derseniz kusra bakmayın nefretimi kusarım bende.





  • Nasıl üniversitelerdeki avcı solcu kızlar yeni öğrencileri kendilerine bağlayıp ideoloji enjekte edip örgüt militanı haline getiriyorsa özetle kendi ideolojilerini kafalarına yerleştiriyorsa cemaat ve tarikat öğrenci yurtları da aynı mantıkla kendi yaşam tarzlarını enjekte etmek için uygun ve ucuz fiyatlı yurtlar ile öğrenci avlarlar.


    Ben cemaat ve tarikatlara karşı değilim. Nasıl sekülerin cemiyetleri varsa muhafazakarın da tarikatları cemaatleri olacak. Kendi aralarında bir topluluk oluşturmalarını engellemek kimsenin haddine değil. Ha dersiniz ki cemiyetleri de cemaatleri de ortadan kaldıracağız hem sekülere hem muhafazakara yasak o zaman anlarım.


    Ben cemaatlere karşı değilim ama cemiyet ve cemaatlerin öğrenci yurtları işletmelerine karşıyım. Bir taraf seküler ideoloji için kendine tek tip asker yetiştirme derdinde. Diğer taraf muhafazakar ideoloji için kendine tek tip asker yetiştirme derdinde. Gençleri bünyelerine katıp katıp ideoloji pompalayıp hayat amaçlarını saptırıyorlar.


    Ama buradaki diğer üyeler gibi bu işe tek taraflı bakmayacağım tabi ki. Bunun engellenmesi gerekiyor ama iki taraf içinde yapılması gerekiyor. Bir tarafa gelip sen bunu yapamazsın deyip diğer tarafı serbest bırakmak olmaz. Yasaklanacak ise hem cemiyetlerin hem cemaatlerin öğrenci yurdu işletmesi yasaklanmalı.





  • bahsettiğin ayetlerde somut bir olaydan bahsediyor.

    müşrikler birşey yapmışlar, Allah da onlara karşılık bu ayeti göndermiş.

    ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar... gayet güzel bir mecaz anlatım. lafla sözle seslerini yükselterek peygamberi susturmaya çalışmışlar bu ayet gelmiş.


    Allah nurunu tamamlayacak cümlesinin neyi kastettiği de gayet açık.

    bu ayetlerin geliş tarihine bakınca daha net anlaşılır. tebliğin başında veya ortasında muhtemelen.

    Allah nurunu tamamlayacak demiş ve kur'an ın nüzülü bitince de nurunu tamamlamış, din tamamlanmış.

    eksik kalan ne ki, kıyamete kadar ha tamamlanacak ha tamamlanacak...... insanları sürekli bir beklenti içine sokuyorsunuz....


    somut bir olay sonrası gelen, istediğinizi yapın kur'an ın inişine, dinin tamamlanmasına engel olamayacaksınız. mealinde bir sözü evirip çevirip "müslümanlar tüm dünyaya hakim olacak, tek din, tek dil, tek kültür, tek alfabe, tek giyim kuşam, tek başlık........."


    bu ayetler, bu iddianızı yıkıp yok ediyor. bu ayetlerden böyle bir ütopya çıkmaz......




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 12 Ocak 2022; 16:37:49 >




  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt
    Aynı bu cemaatler devletin her kademesini işgal etti. Bu intihar edenler onlardan olmayıp onların mobbing uyguladıkları, iftira attıklarıdır. Sen simdi bu bilinen gerçeği çarpıtarak anlatıyorsun.

    Dinin kin duyulacak bir şey olmasını geç bu çağın insanının düşüneceği bir şey bile değildir. Vakit, zaman, emek israftır. Tüm toplumsal sorunlarımızın arkasında direkt veya dolaylı olarak hep din vardır.

    Mesela kadının ikinci sınıf insan olarak görüldüğü, dövülebileceğini emreden dine inanan bir toplumda ne kadına şiddet biter ne tecavüzler biter.

    Sizin beyniniz yıkanmış anlamaya niyetiniz yok ama belki biri okur da jeton düşer diye yazıyorum bunları. Bir kişiyi kurtarsak yine kar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti...Kâzım Güleçyüzyoutube
    Bir gencin intiharı ve cemaatler
    https://youtu.be/cuk3hThVP7A

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adolf1 kullanıcısına yanıt

    (Allah nurunu tamamlayacaktır sözü bir hadis mi?

    çünkü ayet olmadığına eminim.

    ayrıca hadis olduğunu da zannetmiyorum, olsa olsa vakti zamanında bir şeyhin müridlerine, muhibbanına gaz vermek, onları gayrete getirmek için söylediği bir sözdür.)

    Bu yazı sizin yazınız öyle bir bilir kişi gibi yazmışsınız ki ayeti bırakın hadis bile değil şeyhin gaz vermek için söylediği söz diye kayıtlamışsınız.Bunun altında yazdığınız fikirler burdan sonra zaten okumaya değmez çünkü sen yanlış bilginden hala doğru çıkarmaya çalışıyorsun.

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Umarım öyle bir baskıya uğrarsın ki intihar etme özgürlüğünü bile sana tanımazlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarikat ortamlarını merak edenler izlesin


    https://twitter.com/deepwebtiktok2/status/1481260565246976009?s=21

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tablavi T kullanıcısına yanıt

    ben bilmediğimi öğrenince sevinirim.

    ama senin gibiler öğrenmek istemez. öğretilenleri de diğer öğretilenlerle karşılaştırmaz, böylece aralarındaki tezatları, tutarsızlıkları farkedemezler.


    tahminim de, ----bu sözün, sizin ve sizin gibilerin kullanırken kastettiklerinin, diğer sahih hadislerle çelişmesiydi.------


    zira yukarda bahsettim, hangi hadislerle çeliştiğini.

    çünkü siz ve sizin gibiler, bu sözü, o ayet nüzül sebebinin ve tarihinin tamamen dışında, anlamından saptırarak. """ bakın günün birinden dünyaya hakim olacazzzz, hadi biraz daha gayret, hadi biraz daha sabır, hadi biraz daha hizmet..."""" şeklinde toplulukları sömürmek ve sindirmek için kullanıyordunuz.


    buradan bakınca benim bu söze mesafeli durmam akla mantığa ve sahih hadislere uygundur. çünkü Allah'ın böyle bir vaadi yok. hem dünyadan bişey bekleme, hem de dünyada hakimiyet şatafat sahip olacağın bir günü hayal ederek yaşa. bu dinin öğretisine ters. bir mükafat beklentin varsa, cennetedir.


    ayetleri okuyunca ------ ki bu ayetlerin nüzül sebebini ve nazil olduğu zamanı bilmiyorum----------- eminim bunları öğrenince daha da haklı çıkarım.

    Allah, somut bir olay sonrası bu ayeti göndermiş ve bu ayetten yıllar sonra da kur'an ın indirilişi bitmiş, din tamamlanmış ve nurunu tamamlamıştır.


    senin iddiana göre, 1400 yıldır bu dinde hala ne eksik, ne noksan???? hala tamamlanmadı....

    bunca yıldır, doğup ölenler eksik konudan mı sınava girdiler?


    "nurunu tamamlar" sözünü, anladığınız gibi dünyada hakimiyet vaadi gibi anlamaktan ve anlatmaktan vazgeçin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 12 Ocak 2022; 17:15:48 >




  • WonderCx W kullanıcısına yanıt
    Tabi tabi dinsiz yetişen bu toplumlarda Türkiye ve diğer ülkelerde kadın çok değerli. Çıplaklık, seks objesi, reklam objesi. Tecavüze uğramıyor, öldürülmüyor ve dövüşmüyorlar. Demokrasiler kadınları inanılmaz şekilde koruyor. Sadece Türkiye olarak bakma dünya olarak bakarsan da aynı.

    Yazdığından da anlaşılan dine kinin var. Benim dediğimi destekliyor. Yok zaman kaybıymış vs vs vs. Uzaya çıkacaksınız ama din engel oluyor. Fizik, kimya, matematik herşeyi çözdünüz de din engel oluyor.

    :)

    Siz insanların istediği gibi düşünmesine bile katlanamıyorsunuz. Herkes sizin gibi olsun ya da olmasın istiyorsunuz.

    Neyse bu sene iyi blok yaptı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.