Şimdi Ara

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
12.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülkem adına üzülüyorum.Devir şeyhler,dergahlar,tarikatlar devri olmuş.Tüm Dünya geleceğe yatırım yaparken maalesef ülkemizin politikası 100 sene geri gitmek...Babanın açıklamaları ayrı rezillik.Cemaat yurdunu oğlundan çok seviyormuş belli.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Butun cemaatlerden kurtulmamiz gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • narkotik_1989 N kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Aksi takdirde o çocuğun ipsiz sapsiz alkol sigara kullanan kendisine ailesine vatanına milletine hiç bi faydası olmayan bir insan olarak yetişecek.


    Kimsenin ailesine vatanına milletine faydasi alkol sigara kullanmasiyla olculemeyecegi gibi "inanciyla" da olculemez. Inanc faydanin, niteligin, yeterliligin ya da ahlakin gostergesi degil.


    Ataturk icki de icerdi alkol de kullanirdi ama Fetullah'in itleri de "inancli"ydi. Birinin bu millete faydasi digerlerinin zarari saymakla bitmez.


    Bugun de yine nice inancsiz, alkol, sigara kullanan genc var ailesine de, vatanina da, milletine de "inancli" gorunenlerden daha faydali.


    Ben de inancli bir insanim, ateizm bile tarikatlar kadar Islam'a aykiri degil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 11 Ocak 2022; 22:46:27 >
  • Ya adam hala cemaat yurdu övüyor, hala ensar övüyor...

    Hoş anıları olsa gerek o yurtlarda...

  • Baskı varmış ki arkasında kim bilir ne çıkacaktı da babası bir güzel örttü suratına tükürelisice


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitter'da gencin ateist olduğu için intihar ettiğini savunanlar var. Ateizm yaşama sevincini almış. Videoya çeksen de, kağıda yazsan da anlamayacak, söylediğin şeyleri inkar edecek, anlamak istemeyecek kitle var resmen. Şaka gibi.

    Müslüman değilimden nasıl ateist olduğunu çıkardılar onu da bilmiyorum. Bu kadar kısıtlı bir bilgi dağarcığına sahip olmak istemezdim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • narkotik_1989 N kullanıcısına yanıt

    Ya çok sağlam trolsun yada ciddi şekilde sıkıntılısın sen... Allah korusun gibi gibi tiplerden....

  • Herkese bu filmi izlemesini tavsiye ediyorum

    Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaşadığımız toplumdaki gençler artık bu kadar baskıya dayanamıyorlar. Özellikle biraz rahat bir ailede büyümüş bir çocuk bunların eline düştüğünde neye uğradığını şaşırıyor. Bir önceki nesil bir şekilde idare ediyordu zaten elemanların dünyadan haberi yoktu devran böyle diye bir şekilde ayak uyduruyorlardı ama şimdi gençlerin sadece ufak bir kesimi dindar geri kalanlar ya ateist ailesine söyleyemiyor yada dinle hiç alakası yok ama inanıyorum diye takılıyor. Bu gençler tarikatların uyguladıkları akıl almaz şartlar karşısında dayanamıyor, zaten ülkede iyi durumda değil her şey üst üste gelince de olan oluyor.


    Birde şuna yanıyorum ki bu tarikat yurtları en ucuz yurtlar. İnsanları çekmek için çok ucuz yapıyorlar gençlerde ellerine düşüyor. Yoksa eminim öğrencilerin %99'u bu yurtlarda kalmak istemiyorlardır ama parası olmayan adamın da yapacak bir şeyi yok ...





  • REV0 R kullanıcısına yanıt

    Hocam bu comarlarin uzulmedigi cocuga biz neden uzulelim onu anlamadim


    O baba hemen o gece baslamistir 2.yi 3.yu yapim asamalarina umrunda mi cocugu intihar etmis, o aldigi makarnaya caya bakar


    Makarna komur gelirse sorun yok namus seref halsiyet onemsiz

  • Babasının destek çıkmadığı bu tarz gençlere, kardeşlerimize biz nasıl destek çıkabiliriz ki ?

  • şu konuda bile öleni haksız görecekler neredeyse.. çocuk yok artık be allahsızlar.. yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WonderCx W kullanıcısına yanıt

    1- Akıl - Mantık 'tan ne anlıyorsun neyi kastediyorsun , kavramsal olarak bir aç onu şuraya , onlarca akıl ve mantık türü var Rasyonel akıl mı, çıkarımsal akıl mı, tecrübi akıl mı ? Hepsinin bilgiye ulaşma yöntemi farklı.


    2- Ayetin manasını, demek istediğini anladığına emin misin ? Hiç bir maksadı olmadan Hayatı sadece Dünya yaşamından ibaret gören, kendi arzu ve isteklerini tatminden başka derdi olmadan kaygısız ve ilgisiz şekilde ömür tüketen. Varlığını borçlu olduğu,bu kadar nimeti ihsan eden Tanrıya Nankörlük eden biri tüm bunlar elinden alındığında çok derin bir pişmanlık yaşayıp adeta kendini bile bile Cehenneme atmış olmayacak mı ? Tanrı mı senin tutup cezalandırıyor, fırsatın varken işte şimdi şükreden , minnet sahibi biri olarak yaşayabilirsin o zaman sonun daha güzel olmaz mı ? Ne kaybedersin.. Tanrıya şükretmemek ne büyük bir Kibirdir, biz kimiz..

  • bence Enes Kara yanlış yapmıştır, ben olsam önce bana bu durumu yaşatanların fişini çekerdim.

  • Aileler çocuklarını kendi dünya görüşlerine uygun şekilde yetiştirmek isteyebilirler, en doğal haklarıdır amam bu iş yetenek ve beceri ister, incelik ister, Zorlama ile zulüm ile olmaz ters teper . Bazı aileler ise üzerindeki yüleri yurtlara ve eğitim kurumlarına atıp görevlerini yerine getirdikelrini düşünüyorlar. Yazık oldu gencecik çocuğa. Öte yandan Çok daha derin ve tarihsel bir yarılmaya işaret eden acı bir gelişme ama tartışma zamanı ve platformu burası değil..

  • Of Of gene din gene cahaletin getirdiği kara sonuç.Çocuk zaten inanmıyomuş yeter artık şu cani cehaletten kurtuluyim diyip canına kıymış.Keşke başka bir seçenek bulabilseydi bir Doktor adayını kaybettik o oksijen israfı Anne Babalardan Fabrikada seri üretim gibi kaynıyor memleket.İşte bu yüzden devletin dini olmamalı Devlet bu cahil insanları bu çocuktan uzak tutmalı kendi Annesi ve Babası olsa bile Devletin temel görevi budur herkesin hakkını korumak çare üretmek devlet bunu yapamıyorsa çöplüktür burası işte kokuyor çöp bir Ülkeyiz leş gibi kokuyoruz böyle olaylarla.Bir doktor adayını kaybetti Ülke bir hiç uğruna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 12 Ocak 2022; 9:23:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Keşke bu adamın babası kısır olsaymış keşke ya kardeşim çocuk videoda diyor. Ailem her şeyi yapabilir yani yurttan çıkmak istiyorum dese belki çocuğu ölümle tehdit edecekler. Bu insanlar karanlık zihniyete sahip olduğu kadar tehdit ve ölümü öldürmeyi gayet normal karşılıyor. Çocuğun öldü insafsız çocuğun ne demek o cemaat midir tarikat midir her neyse üyesi kölesi olduğun zıkkım bir zararının görmedin. Videoyu izlerken ağladım ya kardeşim yaşındaki bir insan tıp okuyan belki doktor olacak bu kardeşimiz sırf böyle bir aileye sahip olduğu için intihar etti. Bu işin arkasını yarın bırakacak olan hükümete de onları yargılayamayacak yargıya da kısacası gene hükümete tekrar tekrar yazıklar olsun. Bu ülke bir parlak zihnini daha kaybetti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.