Şimdi Ara

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
12.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ehli sünnete göre çocuk 7 yaşından sonra namaz kilmazsa 4 mezheptede dovulur. Yetişkin biri ise sebepsiz namaz kilmazsa 3 gün hapis , hala kilmiyorsa da öldürülür. 4 mezhebin nadir anlaştığı konulardan biridir nama kilmayanin cocuksa dovulmesi yetişkinde öldürülmesi. Siz bakmayın bunları TV de demezler.

    Nerreye gelicem.
    Bu 4 mezhebin yani ehlisunnetin bu kanunu İslam'a müslüman değil onlarin tabiri ilemünafık kazandırır. Çocuk dovulmrmrk için yetişkinde salak değil ya oldurulmemek için namaZ kılar İslami yaşıyormuş gibi görünür.

    Zorla bişey yaptiramazsiniz yaptırırsanız da dışta müslüman içte inançsız bireyler meydana getirrsijiz ki İran'dan vs tr ye gelenlere bakin kabak çiçeği gibi açılırlar .

    Ben şahsen inanan biri olarak bırak dinde hiç bir şeyde zorlamanın olmaması , kisinin kendi hür iradesi ile kendi bedensel ve zihinsel olgunluğa ulqstiginda kendi karar vermesi taraftarıyım.

    Gencimize Allah'tan rahmet anasına babasına ve buna benzeyen ebeveynlere De akıl ihsan etsin diyorum.
    Çocuğu canı kani toprak olmuş hala cemaat guzelemesi yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • narkotik_1989 N kullanıcısına yanıt

    Gel bak ben sana anlatayım. Diyelim ki dediğin doğru. CHP milleti oraya Allah, Peygamber, Kuran, Müslümanlık diye toplamıyor. CHP'nin orada yaptığı (yapıyorsa tabi ki) pisliklerden dinimiz zarar görmez. Zarar görecek olan Atatürkçülüktür. Millet Atatürkçülüğe söver, nefret eder, uzak durur... Aslında devam etmeme gerek yok, anlamam lazım da zaten anlasan böyle bir şey yazmazsın diye devam edeyim. Tarikatlar yapınca millet İslam dinine düşman oluyor. İnsanlar dinden çıkıyor.

  • Kasatka kullanıcısına yanıt

    Sallama din düşmanı. Namaz bulu çağıyla birlikte farz olur. Öldürme hiç bi mezhepte de yoktur. İftiranı at bakalım öldüğün zaman zebanilerin karşısında da aynı performansını sergilersin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hane feto ile mücadele ediliyordu. Nur cemaati hala aktif milletin beynini yıkasın. Bizimkilerde millete fetocusun diye salllasin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Valla tarikati de cemaati de bana uzak olsun ama bu işte başka bir şey var. Babası demişki maddi durumumuz iyi, devlet yurduna vermek istemedim, ben de 25 yıldır bu cemaatin içindeyim. Bir zararlarını görmedim kimseden şikayetçi değilim. Ee? Demekki evde de namaz kılınıyor kitaplar okunuyor belki sohbetler ediliyor. Yani bu çocuk için yeni şeyler değil bunlar. Ortaokuldan beri böyle bir ortamın içindedir zaten bu çocuk. Sanki evde çok modern çok özgür bir ortam varmış da cemaat yurdunda kalmaya başlayınca afallamış gibi anlıyor herkes ama öyle değil. İnşallah tecavüz değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarikat yurtlarının öğrencileri genelde ekonomik durumu kötü olan ailelerin çocukları. Tarikat yurtları sayesinde çocuk normal şartlarda alacağı eğitimden daha iyisini alma şansı elde ediyor. Hatta bazı öğrenciler için yurtdışı, özel kurslar vb. ortalama ekonomik gelire sahip kişilerin bile ulaşması çok zor olan fırsatlar sağlıyorlar. İşin sıkıntılı durumu da burada başlıyor. Tarikatın kendisini bataktan kurtardığını düşünen öğrenci minnet duymaya başlıyor ve tarikata hizmet etmeye şartlanıyor. Yaptıkları şeyleri saçma bulsalar bile borcumuz diye düşünerek hizmet etmeye devam ediyorlar. Bir adama silah zoruyla şu kişiyle evleneceksin deseler polise gider ama tarikat diyince kağıt üstünde hiçbir zorlama olmamasına rağmen adam kabul eder. Yani iyi bir eğitim şansı verip karşılığında çok daha fazlasını alıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merzifonlu Joe M kullanıcısına yanıt
    Hem de bu yazdıklarınızı bizzat Türk devleti görünümlü çeteden aldıkları destekle yapınca tam olarak istedikleri gibi kurguladıkları bir Türkiye çıkıyor ortaya, medeniyet hak hukuk adalet olmayan bir ülke...

    Sonra da ekranlarda neden bu tipler var ve neden böyle konuşuyorlar diye ağlaşır dururuz...

    Tasarım her şey, normalde adil bir devletin sağlaması gereken koşullar bunlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp hükümetinin yapmak isteyip yapamadığı işler bunlar Türkiye'yi İran gibi yapmak ama yavaş yavaş çünkü bir anda yapacak kültür DNA yok Türkiye'de


    Bu yüzdendir ki okul öncesi dini eğitim , cemaat evleri vs 1-2 nesli böyle beyinlerini yıkayıp sonra kafalarındaki İran yada şeriat modelini yapmak ha yapabiler mı yapamazlar o got ister


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini tanrı gibi görüp bir kişiye cehennemde görürsün demek şirktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son videosundaki anlatimlari analiz edilecek olursa kendine olan inancini kaybettigi ve icinde bulundugu durumla karanlik bir gelecek ongordugu ayni sebepten bunalima girdigi ve intihara suruklendigi anlasiliyor. Hayattan kopmak yerine hem okulu hemde yurdu hatta ailesinide terkedebilirdi. Icinde bulundugu zihni onu tamamen yanimtmis. Belkide okulunu ve ailesini terkedip kendi kaderini cizse cok daha guzel gunler onu bekliyor olabilirdi ne varki icinde bulundugu depresyonda ondan bunu yapacak gucu aldigi icin onu denemeden dahi ne yazikki intihar etmis. Malesef biz insanlar yarini suan icinde bulundugumuz zor durumlardan bakip yargiliyoruz oysa zor gunler ve durumlar geciyor ve yarinlar bekledigimizden cok farkli oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu çocuğu intihara sürükleyenlerden hesap sorulmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barsoy kullanıcısına yanıt

    Bunalmış hocam videodan çok belli. Tecavüz gören biri böyle konuşmaz. O çocuk birazcık sosyalleşse birazcık özgür bırakılsa aileden destek görse böyle olmazdı. Tıp zaten okumak için çok zor bölüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

    Çok doğru. Muhtemelen nurculardan birisiyle evlendirilirdi. Evlenmeden önce bana bir kız önerdiler meğersem ailesi nurcuymuş. Kız ile konuştuğumda çok tutucu olduğunu gördüm. Hayır senin okuduğun kitapları da başka kitapları da okudum. Kızın duygu ve düşünce dünyası çok kısıtlıydı. Aileside nurcu biriyle evlendirmiş zaten. Aslında bu tüm toplumun tüm gruplarında böyle. Öğretmensen öğretmen ile, dini bütünsen dini bütün ile evlen vs.. Yahu arkadaş japon profesör bir bayan gidip inşaat amelesi ile evleniyor. Hakeza japon saray efradı tüm haklarını tüm variyetini yıkıp saray dışından biriyle evleniyor. Gönül ve ruh dünyası statüko ile birleşmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M3lank0lik kullanıcısına yanıt

    Bende bunu diyorum. Kapatmak vs... çözüm olmaz. Kişi kendisi görüp seçecek. Kapatmak baskı kurmak 5.dünya ülkesi işi. Eğer terörizm, uyuşturucu gibi toplumu kökünden etkileyen şeyler varsa zaten kapatılır. Emma bunlar uydurulursa sırf kapatma için sen 1 kapatırsın 1000 açılır hatta burnunun dibine açılır. Batıda nasıl 1 meydanda hem komünizmi hemde dini savunanlar varsa bizdede herkesi meydana çekmeliler. Herkesin düşüncesi neyse meydana çıksın. Bak aynısı komünizmdede geçerli. Mesela komünist gençlere sırf düşüncesinden dolayı baskı,kapatma yaparsan onlarda gider terörizme kayar. İşte batı bu yüzden batı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk TIP fakültesine ve ülkeye de giydirmiş yalnız. O zaman TIP fakültelerini de kapatalım hatta ülkeyi de kapatalım. 19 yaşına gelmiş genç adam, hayatı kazanmaya cesareti yoksa kimseyi suçlamaya hakkı yok. Kendi kararı kendi tercihi, madem bu hayatı bu şekilde yaşamak istemiyordu. İstediği işe , istediği şekilde yaşamak ve okumak için mücadele edecekti. Her anne baba çocuğunu kendi isteği doğrultusunda hayatını şekillendirmek ister. Dünyanın neresine giderseniz gidin belli ölçü de aile baskısı hep vardır, hep de olacaktır.

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    İsminin hakkını vermişsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar tarikat artığı varsa savunmaya gelmiş.

  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum kesinlikle. Bu statüko genelde kadınlardan kaynaklı. İnanılmaz bir etiket düşkünlükleri var eskilerde bu daha az olsade özellikle yeni kuşakta çok yoğun. Kariyer yapmaya başladığında etrafındaki kadınların bakışı davranışı bir anda değişiyor.


    Güzel temenniler ama bizim ülkede çok zor bunlar.

  • Memnundan ziyade "kabahat kendisinde intihar gibi kötü işe yeltenerek büyük günaha girdi; arada çürük yumurtalar çıkıyor işte intihar edince vaziyeti daha iyi anladık" kafasında. 25 yıl Risale-i Nur okumakta sorun görmeyen, zaten başka bir şey de okuduğu şüpheli beyni yıkanmış bir babanın beyanatı. Muhtemelen de babası narsisistik bir istismarcı, neredeyse her köktenci fanatik gibi. Evladına gerçekten değer vermediği ve ona karşı sevgisinin koşullu olduğu "cenaze" ve "durumunu daha iyi anladık" tabirlerinden anlaşılıyor. Girizgahını da evladını olumsuz niteleyen cümlelerle (telefonla oynuyordu, konuşmazdı vs) yapmış. Konuşmaya başlar başlamaz evladının yasını ifade edeceğine onu olumsuzlayıp Enes öldükten sonra bile evladına son kazığını atmış. Asla paha biçilemeyecek hayatından olmasa Enes kurtulmuş derdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 11 Ocak 2022; 22:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.