Şimdi Ara

Ticarilerde yeni moda : Orta sınıf vede donanımlı station

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Son zamanlarda inanılmaz fazla sw araç görmeye başladım
    Gündüz vaktinde araçlara baktığımda yanlarında mıknatıslı olarak işyerlerinin isimleri yazıyor
    Genelde ufak esnaflarda görüyorum bu sw araçları vede en full donanımlarda oluyor nedense :)

Astra sw
    Octavia sw
    Passat sw
    Vectra sw
    Zafira vs gibi araçlar bolca var

Gündüz vaktinde genelde çoğunun içindeki koltuklar tam yatmış durumda oluyor vede devasa bir hacim oluşuyor içlerinde
    Akşam olup evlerine giderlerken koltukları kaldırarak yanlarındaki reklam stikerlarınıda çıkarıyorlar

Bir tanıdıkta mobilyacısı için bu şekilde bir yol izliyor
    Aracı güncel kasa astra sw vede deri döşeme dahil hepsi var araçta
    Neden gidip caddy satıp bunu aldın diyorum

Aynen şunları anlattı:
    Artık bu araçlar ticari olmaktan çıktı
    Yolda gidiyorum yanıma hemen bir başka ticari yanaşıyor korna basıyor yarış yapalımmı diyor
    Bir başkasına bakıyorum modifiye etmiş trafikte deli gibi gidiyor
    Bir başkasına bakıyorum normal giderken benden kaçıyor
    Diğer ticariler gibi pislik yaparım diye korkuyor

Bıktım bu durumdan dedi vede gidip sattım caddy'yi dedi
    Full bir astra sw cosmo almış
    Bu araç hertürlü işimi görüyor vede çok daha rahat bir araç diyor
    Eski durumlardanda kurtuldum diyor
    Millet cip misali kullanıyordu oh be dünya varmış dedi şimdi bende onlardan kaçıyorum dedi
    Bundan sonrada hayatta öyle ticari vs almam birdahaki arabamda ya passat sw olur yada şu opel insignianın sw olanı çıkarsa o olur diyordu
    Hatta şaka olarak Belki durumlar iyileşirse audi q7 alırım işleri onla yaparım diyordu

• eğer sw la işini görebiliyorsa gerçekten çok mantıklı...
    daha konforlu gerektiğinde çok daha rahat uzun yol yapabilinir...
  • İş için değilde genelde taksi olarak orta sınıf donanımlı araç görmeye başladım. Ticariler konusu hepimizin başını ağrıtan bir durum.

Ama şu son zamanlarda çok donanımlı ticari taksiler görmeye başladım Ankara'da. Megane II'den tut Focus'a kadar Civic Sedana kadar bir çok araç gördüm. Hatta abartıp Avensis, 407, Vectra gibi araçları ticari yapanlarda vardı.

Dediğin gibi herkes ticari araç görünce kaçıyor. Milletimiz umarım akıllanır ve bu ticari araç sevdasından vazgeçer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

eğer sw la işini görebiliyorsa gerçekten çok mantıklı...
    daha konforlu gerektiğinde çok daha rahat uzun yol yapabilinir...

Bunlara artı olarak köprüden geçiş olayında sorun yaşanmıyor
    Bizimkisi sürekli bursa-ist yapar
    Caddy varken sürekli fsm kullanıyordum diyor boşu boşuna fsmye gidiyordum diyordu
    İşim ise beşiktaşta diyordu
    Şimdi boğaziçiden hemen gidiyorum vede yasal olarak geçiyorum diyordu
    Zaten çoğu zaman aracın içerisinde ürün taşımıyoruz
    Genelde normal bagaj bile yeterli oluyor diyordu

@ünalkorkmaz

Donanımlı taksileri bende çokça görmeye başladım
    Geçen gün bir tane passat 1.6 gördüm
    Adam ya 19 yada 20" cant takmıştı farlar has xenon camlar karartılmış içi deri
    Koltuk başlıklarında lcd ekran vardı
    Valla daha ne diyeyim yok yoktu
    Ama çalıştığı hat en çok iş yapanlardan birisi
    Çok para kazanınca demekki hepsi lüks olacak taksilerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 24 Haziran 2008; 2:22:16 >

• vergiden kaytarma gibi bi durum olabilir mi acaba?
  • Keresteci bir tanıdığımız Corolla HB D4D kullanıyordu

Aracın ne turbo hortumu kaldı ne motoru kaldı nede içinde kaplama kaldı

Arka tarafın heryeri parçalanmış keresteler heryeri çizmiş kırmış plastikleri kaldırmıştı.

İşin niteliğine ve aracı kullananın özenli kullanmasına bakar bence bu olay.
  • quote:

Bir tanıdıkta mobilyacısı için bu şekilde bir yol izliyor
    Aracı güncel kasa astra sw vede deri döşeme dahil hepsi var araçta
    Neden gidip caddy satıp bunu aldın diyorum

Aynen şunları anlattı:
    Artık bu araçlar ticari olmaktan çıktı
    Yolda gidiyorum yanıma hemen bir başka ticari yanaşıyor korna basıyor yarış yapalımmı diyor
    Bir başkasına bakıyorum modifiye etmiş trafikte deli gibi gidiyor
    Bir başkasına bakıyorum normal giderken benden kaçıyor
    Diğer ticariler gibi pislik yaparım diye korkuyor

senin tanıdık alırken yanlış yapmış o zaman, işini sw araç görecekkken ticari almakla, vergisi az bu olabilir, ama o saydığı sebeplerden dolayı da araba satılmaz bence, ben satmazdım en azından. kim ne yaparsa yapsın, insan kendini bildikten sonra...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

memlektin haline bak,
    millet yolda gidecek yakıtı zor bulur,
    bu ticarilerde yarış mı yapıyor
    töbe töbe
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

quote:

memlektin haline bak,
    millet yolda gidecek yakıtı zor bulur,
    bu ticarilerde yarış mı yapıyor
    töbe töbe

Çünkü yakıtın parasını kendi ceplerinden ödemiyorlar...
  • Orta sınıf ve donanımlı station demişken birşeyi merak ettim Fiat Croma Türkiye'de satışa sunulacak mı bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

Keresteci bir tanıdığımız Corolla HB D4D kullanıyordu

Aracın ne turbo hortumu kaldı ne motoru kaldı nede içinde kaplama kaldı

Arka tarafın heryeri parçalanmış keresteler heryeri çizmiş kırmış plastikleri kaldırmıştı.

İşin niteliğine ve aracı kullananın özenli kullanmasına bakar bence bu olay.

Yok artık o arabaya da kereste konmazki.
  • Benim işim neyi gerektiriyorsa ona göre araç alırım açıkçası.Keresteciyse sw değilde daha çok kamyonet alırım
  • Eğer ki ticari araç kullanımında böyle bir tercihe yöneliniyorsa gerçekten çok tehlikeli bir iş yapılıyor demektir..

Çünkü ticari araç demek yapısal olarak yük'e daha dayanıklı imal edilen ve şasisi buna uygun olan araçtır, standart bir stationwagon araç ile ayni yük'ün taşınması durumunda araç, gerçek bir ticari araca kıyasla çok daha çabuk yıpranacak ve işe yaramaz hale gelecektir. Hiç tavsiye etmiyorum, binek arabadan bozulup da yapılan ticarileri de ayni kefeye koyuyorum bu arada..
  • takim cantasi bir kac kücük esya vs gibi seyler icin sw iyidir tercihimde audi olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

Eğer ki ticari araç kullanımında böyle bir tercihe yöneliniyorsa gerçekten çok tehlikeli bir iş yapılıyor demektir..

Çünkü ticari araç demek yapısal olarak yük'e daha dayanıklı imal edilen ve şasisi buna uygun olan araçtır, standart bir stationwagon araç ile ayni yük'ün taşınması durumunda araç, gerçek bir ticari araca kıyasla çok daha çabuk yıpranacak ve işe yaramaz hale gelecektir. Hiç tavsiye etmiyorum, binek arabadan bozulup da yapılan ticarileri de ayni kefeye koyuyorum bu arada..

Yok zaten çok ağır şeyler yok
    Birkaç takım çantası birkaç maket birkaç bişey okadar
    Anca bir bagajlık işte bazen ekstra birşeyler oluyor odur
    Zaten ana yükleri taşımaları için kamyonetleride var

Bizim tanıdıktan başkalarınıda gördüm bu şekilde ufak yükler taşıyan insanlar sw araca yöneliyorlar
    Tabiki normal araç kullanıcılarıda bir okadar ticariye yöneliyor
    Garip bir döngü

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Soylukan

Eğer ki ticari araç kullanımında böyle bir tercihe yöneliniyorsa gerçekten çok tehlikeli bir iş yapılıyor demektir..

Yok zaten çok ağır şeyler yok
    Birkaç takım çantası birkaç maket birkaç bişey okadar
    Anca bir bagajlık işte bazen ekstra birşeyler oluyor odur
    Zaten ana yükleri taşımaları için kamyonetleride var

Bizim tanıdıktan başkalarınıda gördüm bu şekilde ufak yükler taşıyan insanlar sw araca yöneliyorlar
    Tabiki normal araç kullanıcılarıda bir okadar ticariye yöneliyor
    Garip bir döngü

İlginç çünkü SW kültürünün bittiğini düşünüyordum ve bunun katilini de küçük hacimli ticari araçlar olarak görüyordum, zaten dikkat ederseniz Toros müdavimi insanlarımızın çoğunun altında şu an doblo kangoo tarzı araçlar var ve gündelik işler için bu araçlar alınıyor. Fakat avrupada da parelel bir ivme mevcut SW kullanımı konusunda, bunun belki de en önemli sebebi 80 lerin SW araçlarındaki ortak problem olan sürüş dinamiklerinin, denge yapılarının düzeltilmesi. İnsan doğası gereği her iki işini de görebileceği bir araç aradığı için insan psikolojisine SW, ticari araçtan biraz daha yatkın sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.