Şimdi Ara

Renault ve Dacia'nın Yeni Araçları 180'i Geçemeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fransız otomobil üreticisi Renault, tüm yeni otomobil modellerinin en yüksek hızını 180 km/s ile sınırlamaya karar verdi. Renault'nun patronu Luca de Meo, şirketin Paris'teki genel kurul toplantısında bu konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.


    Deneyimli yönetici "Ölümcül kazaların üçte birinden fazlası yüksek hız nedeniyle meydana geliyor. Maksimum hız, araç modeline bağlı olarak değişecek. Ancak her halükarda önümüzdeki yıldan itibaren yeni Renault ve Dacia otomobillerin hiçbirinin hızı 180 km/s'yi geçemeyecek" dedi.


    Yeni Megane'ın maksimum hız sınırı 160 km/s olacak


    Luca de Meo, örnek olarak 2022'de seri üretime girecek yeni Megane'ın 160 km/s'lik hız sınırına sahip olacağını belirtti. Fransız otomotiv devi bu hamesiyle Volvo'nun izini takip etmiş oldu. İsveçli şirket geçen yıl tüm yeni araçlarının 180 km/s maksimum hız sınırıyla piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Renault CEO'su ayrıca tüm yeni otomobillerin, yol işaretleri ve coğrafi konum verilerine göre hareket hızını otomatik olarak sınırlandıracak elektronik Güvenlik Koçu ile donatılacağını söyledi. Güvenlik Koçu tehlikeli virajlarda da devreye girecek ve sürücü çok yorulursa kontrolü ele alacak.


    Kaynaklar: https://www.donanimhaber.com/renault-nun-yeni-otomobilleri-180-km-s-hizi-gecemeyecek--132674

    https://tekdeeps.com/renault-and-dacia-put-a-speed-limiter-of-180-km-h-on-all-their-models//

    https://www.byri.net/2021/04/24/renault-and-dacia-speed-soon-to-be-limited-to-180-km-h//



    Kişisel Yorumum: Volvo'nun 180 km/saat sınır koyduğu yerde Renault'un 90'dan fazla sınır koymaması lazım. Dacia, güvenlikten 2 yıldız aldı. İnsan faktörü olduğu sürece hızları düşürerek kazaları engelleyemezsin. Bir insan 100 ile de kaza yapıp ölebilir 50 ile de yapıp ölebilir. Bu işlere sınırlama koyduğun zaman tek çözüm insan faktörünü komple ortadan kaldırmak.








  • Abooooovv...zamanında volvoya dünyanın lafı söylenmişti. Şimdi seyret sen burayı. Megane biter bu ülkede. Şirket speck megane 160ı geçemeyecekse kimse almaz artık. filocular üzgün 😢



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 25 Nisan 2021; 17:38:18 >
  • Yeni Megana selektör atarım artık Swift ile
  • Yüksek hız güvenli değil evet ama Megane RS ya da Clio RS modelleri ne olacak? Alpine A110 ne olacak? Spor bir otomobili de 180'le sınırlamazlar herhalde. Sonuçta pist amaçlı üretiliyor saydıklarım.
  • Diğer üreticilerinde bu hassasiyeti göstermesi dileğiyle...

    Renault un bu hamlesi gerçekten takdire şayan...

    * 90 ile kurtulma ihtimalinin 180 ile kurtulma ihtimalinden düşük olduğuna inananlar beyinlerini sorgulasınlar...
  • 1.5 dci 170i.gecmiyor.zaten
  • hız sınırı 120 değilmi zaten
  • 130 u geçmemesi lazım bu markaların.
  • cruze ile megane sollama keyfi yaşayacağım için bu atılımı destekliyorum  

  • Bence 180 zaten çok yüksek bir hız. Bu yönde karar alınmasında bir sakınca görmüyorum. Trafikte yüksek hız herkesin canını tehlikeye atıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Profes124

    Yüksek hız güvenli değil evet ama Megane RS ya da Clio RS modelleri ne olacak? Alpine A110 ne olacak? Spor bir otomobili de 180'le sınırlamazlar herhalde. Sonuçta pist amaçlı üretiliyor saydıklarım.

    Yabanci kaynaklardan okudugum kadariyla onlar icin aciklama yapilmamis, kesin bir sey yok.


    Bana kalirsa 180 yeterli bir hiz ben 170 i falan hic gecmem. Hatta 160 sonrasi bile gereksiz geliyor ama hizi sevene karismam. Kisitlama olmasini dogru bulmuyorum.

  • Şunların dandik araçlarını bile alamiyoruz. Öylede saçma sapan bir ülke olduk 5 senede.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwanzig

    Bence 180 zaten çok yüksek bir hız. Bu yönde karar alınmasında bir sakınca görmüyorum. Trafikte yüksek hız herkesin canını tehlikeye atıyor.

    Yani bana kalırsa kesinlikle 180 yüksek bir hız evet yeni araçlarda bu hız artık korkutucu gelmiyor ama Fizik kanunları diye bir şey var sonuçta F1 aracı gibi ani tepkiler verip kaçabileceğimiz yapıda değiller. 180 ile giden araç saniyede 50 metre yol alır. İnsandan insana tepki süresi ve tepki değişebilir. Buradan yola çıkarsak evet yasaklanmalı ama bir de olayın, insan hayatına karışma noktası var.


    Sigara da sonuçta sağlığa zararlı ve etrafındakiler için de zararlı yine de tamamen yasaklanamıyor bir türlü. Yani bu tarz yasaklar çoğaltılabilir ve insanların hayatlarına bu kadar karışılmasını doğru bulmuyorum. Evet hız yapan biri beni de tehlikeye atıyor ama beni sokakta tehlikeye atan tonlarca şey var ve bunların hepsini yasaklayalım derseniz o zaman hız olayında da yasak gelsin derim.


    Yani kısacası ikilemdeyim trafikte bu kadar kötü şoför varken hız sınırını kabul ediyorum ama bir yanım da Mobese kazaları izleyip ulan bu adamlar 30 ile gitse bile ölür diyor.





  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum ancak eğer bu yöntemle kazaların yüzde biri bile azaltılabilirse bu binlerce insanın kurtulması demek olur. Bu yüzden böylesine bir eylemi desteklemekten kendimi alamıyorum.

    Bu yasaklar mevzusu da üzerine derinlemesine konuşulması gereken bir konu aslında. Mesela hali hazırda araçlar yüksek hızlara çıkabilse de ülkemizde en hızlı gitmenize müsade edilen hız 132 diye biliyorum. Zaten hali hazırda yüksek hızlara çıkmak yasak :) Tabi fabrikadan hızın sınırlandırılmış gelmesiyle aynı şey değil ama öte yandan biliyoruz ki bu hız sınırını kaldırmak 3 dakikalık bir işlem olacak. Zaten bazı otomobillerde yazılımsal hız limiti bulunuyor. Dünyada ilk defa yapılacak bir şey de değil hani. Tek fark 230-260 gibi hızlara değil de 180e limitleme yapılacak olması.

    İlerde fikrim değişir mi emin değilim ama bence eğer d hatta e segmenti sedan bir araç üzerinde değilseniz bırakın 180i 120yi bile aşmak akıl karı değil.




  • Ben doğru buldum bu kararı. Ülkede zaten bu kadar hızlı gidilebilecek yol sayısı az. Anca otobanda basabilirsin 180 ve civarında, onda da zaten Edsler olduğu için ister istemez yavaşlıyorsun. Özgürlüğe müdahale olarak da değerlendirilebilir ama bence bu hızlar gayet yeterli. Hastanız, hamile eşiniz vs. olsa bile zaten şehirler arası yolda 180 basamazsınız.
  • Bizim gibi köklü bir takometre mazisi olan millete vız gelir. :))

  • "Volvo'nun 180 km/saat sınır koyduğu yerde Renault'un 90'dan fazla sınır koymaması lazım."

    Dacia markasını ayrı düşünürsek, tüm modelleri ile euroncap testinden 5 yıldız alabilen bir markaya bu itham saçma biraz. Euroncap başarılarını yıllardır reklam edip bundan gurur duyan markalardan biridir Renault.

    Konuya gelirsek, bence mantıklı bir karar. Volvo bu konuda yine öncü olup diğerlerine örnek olacak belli ki. Renault devam ettirdi, başka markalar da bu yönde kararlar almaya başlar. Ne kadar hızlı giderseniz o derece bir şeyi fark edebilme yetiniz azalıyor, net görüş açınız daralıyor. Sadece sizin değil trafikte olan diğer kişilerin de zarar görmesiyle şonuclanabilecek bir şey. Daha hızlı gitmek isteyenler pistte bu işi hobi olarak devam ettirebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 25 Nisan 2021; 18:56:7 >
  • sonuçta mekanik bir sınırlama olmayacağı için yazılımla bir şekilde halledilir. bu yöntemler bizi yıldırmaz  

  • Saçmalık! Olay şoförde ve arabada biter. Refleksleri ve direksiyon hakimiyeti iyi sürücülere; Clark Kent tipli erkek ve cama yapışık giden kadın sürücülerin yeteneksizliklerinin bedeli ödettiriliyor. HEMI veya AMG araban olacak da 160’la gideceksin. Yok be gülüm! Sürücüler ve alabilecekleri arabalar sınıflandırılsın testlerle. Gece sağanak yağmurda, yokuş yukarı 500 metre geri gidip iki arabanın ortasına sıfır parkedeneyen, ama “min Rs golf ildim, 400 biygir, 300 bassiyi eki eki“ diyen sürücü benim nazarımda ottur. Kriterlerin keskin olması lazım hız konusunda.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.