Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (708. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.658
Cevap
195
Favori
950.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 706707708709710
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evohan

Blood and Wine ek paketi içinde türkçe çalışması var mı acaba ?

çok tehlikeli bir soru.önceki sayfaları okursanız ne dediğimi anlarsınız bu arada çalışma var,bir iki aya çıkmasını bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

quote:

çok tehlikeli bir soru.önceki sayfaları okursanız ne dediğimi anlarsınız bu arada çalışma var,bir iki aya çıkmasını bekliyoruz

Tşk hert of stone da bitti beklemedeyiz, çeviri sayfası fln varmı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

http://w3tr.pidacs.com/

• roachın kuyruğu gözükmüyor yahu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sayfaya şimdi baktım. Proje ile ilgilenenler forumda takılıyor mu mesajımı görürler mi bilmem ama şu çeviriler nedir Allah aşkına Alghoul' u Alyabani diye çevirmişler, Imp'i Böcürt, Wraith'i Heyula. Açmışlar Arapça - Osmanlıca sözlüğü ne kadar kullanılmayan sıfat varsa yapıştırmışlar canavarların üstüne.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coco.Jambo

roachın kuyruğu gözükmüyor yahu

Gördüğüm kadarıyla sadece Velen'de kuyruk gözükmüyor. Diğer yerlerdeyken var sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: --STALKER--

quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

Bende mastercrafted cat school seti var ama blood and wine'a başlayana kadar daha iyi zırhlarla karşılaşmadım. Blood and Wine'da ister istemez 2 farklı ağır zırh seti elimize geçiyor. Armoru +240 zırh veriyordu yanlış hatırlamıyorsam

Blood wane yüklü sanırım,mastercraft "usta"ya denk geliyor değil mi?Bende oyun türkçe,ustanın üstünde bir upgrade çıkmadı henüz.Bak seninde dediğin gibi 240 zırh veriyor diyorsun.Şuan bende 395 veya daha yukarsı zırh veren armor var,nerden buldum bilmiyorum gerçiDemek istediğim setlerin üzerinde ekipman düşürebiliyorsak neden bu setler için adamların yedi ceddini araştıryoruz,ona kıl oldum biraz.

Hocam çok iyi bulmuşsunuz 390 zırhlıyı. Bugün manticore gearlara geçtim. En iyi witcher teçhizatı o bile 250 zırh veriyor göğse takılan 😆 Ama ben seviyorum onları aramayı. Bütün haritayı gezdim didik didik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMoreChance -- 18 Haziran 2016; 21:29:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• -Bane kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöhrete sahip olmayan dediği büyük ihtimalle normal tüccarlar zırhıçılar vs. bahsediyor.
    Siz galiba onlardan kart toplama sınırına geldiniz belli bir sınırdan sonra Tüccarlar kart vermiyor oyunu kazandıktan sonra.
    Velen 2 demesi galiba Velende 2 adet bulamadığınız kart var ondan bahsediyor size ben velende bulunan kartların listesini yazıyım sizde hangi kartlar eksik ögrenmiş olursunuz.

Türkçe yama kullandığınızı varsayarak türkçe yamadaki isimlerini yazıyorum

Kuzey Krallıkları Destesi
    1. Vernon Roche
    2. Sigismund Dijkstra
    3. Bahtı S*** Piyade (Toplamda 3 adet var 2 si Velen de bulunuyor)
    4. Ejderha Avcısı Crinfid Reavers (Aynı şekilde toplamda 3 adet var 2 si velende)
    5. Mavi Şeritler Birliği (Toplamda 3 adet 2 si velende)

Nilfgaard Destesi
    1. Guletli Letho
    2. Menno Coehorn
    3. Albrich
    4. Cynthia
    5. Morteisen
    6. Rainfarn
    7. Sweers
    8. Puttkammer
    9. Etolya destek okçuları x2
    10. Siyah piyade okçusu x2
    11. Ağır zerrikanya ateş akrebi x2
    12. İmpera tugay muhafızı x2 (toplamda 4)
    13. Nausica süvari binicisi x3
    14. Kuşatma teknisyeni

Canavar Destesi
    1. Kocakarı: Örmeci Hanım

Ortak Büyü Kartları
    1. Tuzak (toplamda 3)
    2. Borazan (toplamda 3)
    (bütün büyü kartları (kara kış, göz gözü görmez sis, ve yağmur kartı zaten toplamda 3 adet oluyor)

Umarım işinize yarar
    eksik kartların isimlerini yazarsanız yardımcı olurum.
    Başka Velendeki kartlarda sorun yaşayanlarada yardımcı olur umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BooMANx -- 19 Haziran 2016; 5:38:31 >

• Beyler bazı podları içerken mi yoksa büyü yaparken mi hemen sonra kılıcı kınına koyuyor,sinirden öldürüyor yaBir baktım deve yumruk atıyor ay oy diyip duruyor.Bir yerlerde bir terslik var ama anlayamadım.Sizde bu durumu yaşıyor musunuz?

1.22 güncellemeyi yükledim ama pek bir etkisini göremedim,roach aynı bildiğin geri zekalı roachEvin önündeyim çağırıyorum gidiyor bir yerlere takılıyor ya da tınlamıyor...ne dir bu hayvandaki anlayış kıtlığı anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 18 Haziran 2016; 23:44:37 >

• BooMANx kullanıcısına yanıt
    Detaylı açıklama olmuş hocam teşekkür ederim Kitapda sıkıntı var bence güven olmaz pek çünkü sıradan tüccarda buldum kartı.Köyün bir tanesinde ki tüccarla sadece gwent oynamışım ama kart satın almamışım işin acayip tarafı kitapda 2 kart eksik diyodu tüccarda satılan 4 kartta bende yoktu.Üstelik hepsi de birbirinden farklı kartlardı.
    Demem o ki kitaba güvenmeyin sadece bölge bilgisini doğru veriyor.En sevdiği Gwent kart başarımını aldım sonunda Eksik kart kalmamıştır heralde daha daha.
  • BooMANx kullanıcısına yanıt
    Bendede 2 tane eksik diyor ama yazdigin listeye gore kuzey kralliklarindan okculardan 1 adeti yok.nilfgaardan sweers etolyo okcusundan 1 tane yok puttkammer yok hocam

• Merhaba arkadaşlar,

savaş hazırlıklarında avalac'h ın labarotuvar ını araştırdıktan sonra Avalac'h a konuyu açabiliyoruz. "labaratuvarını araştırdık" diye. Sonrasın da bazı seçimler geliyor ve bu seçimlerle beraber oyunda arkaplan da birşeylerin güncellendiğine dair sesler geliyor. Acaba bu diyalog da hikaye etki eden seçimler mi mevcut ? Diye düşündüm. Var mı bu konuya açıklık getirebilecek. (spoiler verebilirsiniz )
  • -Bane kullanıcısına yanıt
    Rica Ederim Oyunda şu sıralar garip garip hatalar oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: borealatis

Merhaba arkadaşlar,

savaş hazırlıklarında avalac'h ın labarotuvar ını araştırdıktan sonra Avalac'h a konuyu açabiliyoruz. "labaratuvarını araştırdık" diye. Sonrasın da bazı seçimler geliyor ve bu seçimlerle beraber oyunda arkaplan da birşeylerin güncellendiğine dair sesler geliyor. Acaba bu diyalog da hikaye etki eden seçimler mi mevcut ? Diye düşündüm. Var mı bu konuya açıklık getirebilecek. (spoiler verebilirsiniz )

O ses onunla konusarak hakkinda onemli bir bilgi ogrendigin icin Avallac'h ile ilgili yeni karakter girdisi acildigi icin cikiyor ozel bir numarasi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalPWN

quote:

quote:

quote:

quote:

Sayfaya şimdi baktım. Proje ile ilgilenenler forumda takılıyor mu mesajımı görürler mi bilmem ama şu çeviriler nedir Allah aşkına Alghoul' u Alyabani diye çevirmişler, Imp'i Böcürt, Wraith'i Heyula. Açmışlar Arapça - Osmanlıca sözlüğü ne kadar kullanılmayan sıfat varsa yapıştırmışlar canavarların üstüne.

koyabileceğin iyi bir isim varsa sen söyle de yardımın dokunsun en azından. adamlar koyabilecek en iyi isimleri koymuş bence. gereksiz polemik başlatmayın lütfen

• borealatis kullanıcısına yanıt
    Oyunda hikayeyi etki eden konuşmalar sadece Ciri ile olan konuşmalar.
    Avallac`h ile olan konuşmalarda hikayeyi etki eden seçimler mevcut değil diye hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BooMANx -- 19 Haziran 2016; 3:11:00 >
  • recep054gs kullanıcısına yanıt
    Hocam Bahsettiğiniz kartları aşağıdaki haritada kırmızı yuvarlak olan köylerdeki tüccarlardan alabilirsiniz.
    Eğer o köylerde tüccarları bulamazsanız önce yeşil yuvarlakla gösterdiğim yerlere gidip tüccarları kurtarın sonra biraz süre içinde adamlar köye gidiyor zaten o zaman alabilirsiniz.

• BaW'da bir tane ressam arkadaş bizi rezil etti manzaraya bak adamın çizgiği resme bak.

Paşama çok ta yakışıyor şöyle oturması.

Oyunun cinematic'lerdeki kamera çekim açıları beni benden alıyor ya abi adamlar cidden YAPMIŞ ! nice filmlerden daha güzel sahneleri var yeminle, film niyetine izliyorum yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 19 Haziran 2016; 4:58:12 >

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    O arkadaşın gözlerinde problem var galiba verilen pozun hiçbirini doğru düzgün çizmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnondraX

quote:

Orijinalden alıntı: MetalPWN

quote:

quote:

quote:

quote:

koyabileceğin iyi bir isim varsa sen söyle de yardımın dokunsun en azından. adamlar koyabilecek en iyi isimleri koymuş bence. gereksiz polemik başlatmayın lütfen

Gereksiz polemik çıkarmakla ne alakası var ya? Çevirmen değilseniz şu mesajı yazarak asıl gereksiz mesaj sizinki oluyor. Burası forum ortamı, saygı kuralları içinde istediğim yorumu yapmakta özgürüm, elbette yorum yapacağım.

Uzun uzun her kelimenin etimolojisini anlatamayacağım fakat örneğin İngilizce wraith kelimesi heyula diye çevrilmiş. Heyula ise yunanca hyle kelimesinden türemiş arapça bir kelime. Wraith kelimesiyle benim bildiğim eş anlamlı olan kelimeler; ghost, phantom, specter, spirit yani Türkçe anlamıyla hayalet.

Kısaca anlatmak istediğim; seçilen isimler divan edebiyatı misali ne kadar derin anlamlı olurlarsa olsunlar günlük hayatta kullanılmadığı için çeviri amacına ulaşmamış oluyor. Daha basit, dilimize ve kültürümüze uyumlu isimler seçilebilir.

• 
Sayfa: önceki 706707708709710
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.