Şimdi Ara

The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONU (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.292
Cevap
23
Favori
59.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kesinlikle öyle re-remastereddan başka bir şey değil.

• Bu remake remaster mevzusunu daha uzatmak istemiyorum ama arkadaşlar bu oyun remake değil, remaster konsept olarak bakıldığında. Hadi sizi kırmayalayım remake-remaster arası bir şey diyelim. Crash Bandicoot Trilogy ve Spyro Trilogy gibi

Remake olarak kabul ettiğimiz oyunlar dikkat ettiğiniz üzere aralarında en az 3 nesil geçen oyunlar oluyor. Ki en basit örnekleri Final Fantasy 7, Resident Evil 2 ve 3 - Ha Resident Evil 1 Remake gibi durumlar da var. Oyun PS 1 oyunuydu ama Gamecube için remake olarak yapıldı. Keza MGS 1 de öyle. Gamecube de MGS Twin Snakes ismiyle remake yapıldı. Daha doğrusu Twin Snakes deki olayların çoğu canon kabul edilmediği için Twin Snakes e reboot desek daha doğru olur

Gelgelelim RE 2-3 VE FF 7 ye. Remake olarak kabul edilen oyunların hepsinde mekanlar 0 dan modelleniyor, keza karakterler de 0 dan modelleniyor yine. Last of Us da durum farklı görüldüğü üzere. Mekanlarda iyileştirmeler, oynamalar , ışık efektlerini geliştirme olayları var. Ayrıca karakter modellemeleri de fazlasıyla iyileştirilmiş durumda. Oturup 0 dan modellenmiş karakterler yok ama ortada, çoğu eldeki karakter modellemelerini düzeltmek üzerine

Ayrıca Sony bile oyunun adına Remake demiyor, Part 1 , rebuilt for PS 5 tabirini kullanıyor. Remake tabirini kullansaydı, resmi ağızdan onaylandığı için remake olarak kabul etmek daha kolay olurdu ama şu halde bu oyuna remake demek abest kaçıyor. Remake remaster arası duruyor.

• ND mekan tasarımlarında, karakter dizaynlarında gerçekten üstüne her geçen gün daha da koyuyor. Ayrıntıyı detayı seviyesini belirliyorlar resmen. :)

Birkaç görsel ile konuyu şenlendirelim. :)

The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONU

• nier kullanıcısına yanıt
    Yağ gibi akıyor yazan bendim konuda sizi niye bu kadar rahatsız etti bu konu.Para benim param zevk benim zevkim utanmadan gelip laf sokmaya çalışıyorsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bina tasarımları ve görünüşleri bildiğimiz gerçek binalara çok yaklaşmış,oyun olduğunu bilmeyen birisine göster gerçek der büyük ihtimal,umarım ND sıradaki oyununu sadece ps5'e çıkartıp şov yapar,işin içine ps4 girince malesef arada kalmış oyunlar oynuyoruz

• Last of us sevenlerin yeri bura beğenmeyenler mümkünse çıksın bu konudan.

• Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

Hocam mevzu tabii ki eleştirmek. Beğendiği kadar beğenmeyen ve eleştiren bir kesim de olacak.

Oyun yapım süreleri geçen nesilden beri hem fazla uzamaya başladı hem de maliyetleri çok arttı. Firmalar da yeni IP ler ile topun altına girmekten kaçmaya başladı. Kısa yoldan köşeyi dönmeye yönelik oyunlara yönelmeye başladı. Ya da tutan bir formül üzerinden birbirinin kopyası oyunlar yapmaya başladı

Ya da en korkulan mevzulardan biri ise remaster olaylarına girişmeleri firmaların. Eskilerde olan ve tutulan oyunlara sürekli remaster remake olayına girmeye başladı firmalar.

Kabul edelim ki Part 1 oturup sıfırdan yapılmış bir oyun değil, temelde ellerinde bulunan materyaller üzerinden düzeltme ve güncelleme yapılarak ortaya çıkarılan bir oyun. Oturup orjinal TLOU ya da TLOU 2 gibi sıfırdan yapılmadı bu oyun

Korkulan kısım da şu: Firmalar bu remaster işine girdikçe orjinal IP ya da tutulan serilere devam oyunları yapma ihtimalleri de azalıyor. Yeni ve çeşitli oyunlar görme ihtimalimiz, PS 1, PS 2 ya da PS 3 neslindeki kadar yüksek değil. Zaten oyun yapım maaliyetleri ve süreleri artmışken firmalar yeni oyunlar yapmaktan kaçmaya başladılar

Geçen ps 4 neslinde çoook kaliteli oyunlar çıkmasına rağmen oyun yapım süreleri ve maaliyetleri sebebiyle ps 2 ve ps 3 neslindeki kadar çok ve kaliteli oyun sayısı azaldı. Bu da ekstra problem zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 2 Eylül 2022; 14:37:33 >

• Or-Chan O kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunu isteyen beğenir isteyen beğenmez benim derdim o değil.Gelip aklınca bana laf sokuyor sorun orda.

• M0meNtS kullanıcısına yanıt

Gaz odalarına da gitsinler mi kral? The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONU 

• Buda bittiğine göre gerçekten yeni bir oyuna odaklanırsın artık neil bu seferde gidip part 2 remake yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thejoker58906 -- 2 Eylül 2022; 14:46:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk_1881 kullanıcısına yanıt

Laf soktuğum yok, orada genel konuştum. Senin mesajını sen mesajımı alıntı yaptığında gördüm. Ben yorumumu yazarken hiç bir yorumu okumadım bu başlıkta. Beğendin ve sevdin mi o zaman iyi oyunlar dilerim ne güzel. Ben aynı oyuna 70 $ istemelerine çok kızıyorum ki haklı olduğumu düşünüyorum. Oyunun 70 $ ettiğini düşünenlere de zaten cevabım yok. Oyunun genel konusu burası olduğu İçin bu politikayı da eleştirmeyi uygun buldum. Seviyesiz olduğumu düşünürsen blok at bir daha yorumlarımı görmezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Alıntı

metni:
    Oyunu oynadım hala alamadığı için diyorsun. Grafiklerden sonra diğer kendinizi avutma şeklini bu sanırım: biz aldık onlar alamadı b.k atıyorlar hahaha tarzı. Sadece gülüyorum. Güle güle oynayın, beğenene zevk alana sonsuz saygım var. Ama şurda 70 $ a satılan klon oyunu için savunulacak hiç bir şey yok. Bu kafayla devam edin, şirketler sizin düşünceleriniz olduğu sürece hiç bir zaman sırtı yere gelmez. Bir kere de kendini savun bir tüketici olarak, bu kadar fan boy olmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 2 Eylül 2022; 14:55:14 >

• Yaşla da alakası var. Multi benim de hiç tercih etmediğim bir tarz. Başlamalı ve bitmeli bence de. Hal böyle olunca, hikayeli oyun baş tercihim.

Hocam herşeye tamam ama sonda söylediğiniz söz çok yanlış olmuş. Yani 700-800 TL veren birisi keriz mi olmuş oluyor? Herkesin grafik anlayışı farklıdır mesela ben elden ring yükleyip PC’de full grafiklerde açtım ve 5 dakika dolmadan kapattım grafikleri leş gibi geldi çünkü. E şimdi farklı anlayıştaki insanlar 700-800 TL verdiği zaman oyunu övünce züğürt tesellisi mi oluyor? Fiyatı evet abartı olabilir ama parası olan oyunu aldı, övdü diye keriz yakıştırması yanlış olmuş.

• Thejoker58906 T kullanıcısına yanıt

part 2 eskidi, daha online çıkaracaklar ^^

la olm, beğenmeyen oynamasın almasın demek neyin kafası ya, siz ne yaşıyorsunuz? o zaman hiç kimse hiçbir oyuna negatif yorum yapmasın? beğenmedin mi, çek alt f4, çek git beğenen illa olacak ?

bir oyunu oynayan ve sadece beğenenler yorum yapsın, puan versin, bütün oyunların puanı 100 olsun o zaman.

bana göre tetris dünyanın en iyi oyunu, sakın ama sakın olumsuz yorum yapmayın hee !! beğenmiyosan oynama bro !!

toyota corolla dünyanın en iyi arabası !! var mı itirazın ?!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formw3 -- 2 Eylül 2022; 14:59:3 >
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.