O arkadaşın anlayacağı dil o o yüzden öyle yazdım. İsteyen gider prayı çöpe atar kimseyi alakadar etmez kimsenin ne yaptığı. Bu oyun remake oğlu remake yazmış, ne diye cevap verilir buna hocam? Ben oyunu oynadığımı söylediğim halde oyunu alamadı şeklinde bir argüman kullanıyor. Tüm entertainment önde gidenleri remake olmadığı konusunda hem fikir olmuş durumda. Bu oyunu remake değil iyileştirilmiş ps5 e uygun hale getirilmiş şeklinde olan bir oyun olarak kabul edip parayı verenlere iyi oyunlar keriz değiller. Remake olduğunu düşünenler kendisini keriz sanabilir, kimseye keriz dediğim yok. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
The Last Of Us Part I (Remake) PS5 ANA KONU (37. sayfa)

-
-
Fakindaysaniz oyunu oynayanlar çok beğenmiş bayılmış hatta ama oynamayanlar coşmuş biraz saçma bir durum videolara kanmayın çıplak gözle oynamak bambaşka.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Beyler bu kadar birbirinize girmenize gerek yok, aradan 9 yıl geçmiş Part II'ye yakışır bir teknolojiyle tekrar yapmışlar, para silkeleme olarak algılayabilirsiniz haklısınızda, ama sonra indirimlerde veya plus'ta oynarsınız, önünüze modern bir Last of Us gelmiş hayır diyecek haliniz yok, burada mevzu sadece maddi, parası olan hemen şimdi oynar, olmayan veya bu kadar vermek istemeyen daha sonra alır oynar, kendi tercihi, sonuç olarak ortada modern bir oyun var her türlü kâr diye bakıyorum ben olaya, mevzu Last of Us ise gerisinin önemi yok, şahsen ben daha sonra oynayıp tekrar keyfini süreceğim bu serinin, kafam rahat, şu an alan arkadaşlara da iyi oyunlar diliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
imza atıyorum.
-
Fiyatı dışında eleştirilebilecek yanı yok taş gibi yapmışlar oyunu yine adamlar. 1 Naughty Dog 2 Santa Monica ne yapsalar sorgusuz sualsiz oynanır. En yakın zamanda kiralamayı düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum burada sıkıntı şu, arka plana bakmak lazım.
oyun grafiksel olarak çok hoş duruyor evet, ama zaten beklenen bu. Yıl olmuş 2022, 9 yıllık oyunu tekrar çıkarıyorsan, ki oyun yaptığın konsol yenilenmiş, 10 kat güçlenmiş, tabiki de grafikleri efsane olacak ne bekliyorsunuz ki bunda şaşılacak bir şey yok.
burada problem şirket politikası. Sony beyler her fırsatta kullanıcıyı yolma derdinde ps5 çıktığından beri. Yaptıkları tek iyi şey gamepass rakibi sistem oldu, onu da zorla getirdiler getirmek zorunda kaldılar.
uncharted 4 zaten fıstık gibi oyundu, onu cilalayıp sattılar onda insaflı davrandılar da oyuna sahip olanlar daha ucuza aldı ki normal satış fiyatı bile düşük, 2 oyunlu paket 300 lira.
horizon zero 2 çıkışında olan olayları biliyorsunuz, ps5 upgrade olayı. Anlatmaya lüzum yok, tepkiyle karşılaşınca r yaptılar.
şimdi iyice yüz bulmuşlar uncharted remastereddan azıcık daha fazla zaman harcayıp çıkarttıkları oyunu 70 eurodan satıyorlar, grafik dışında yenilik yok ama şu forumdaki ve naughty dog çalışanlarının yaptığı pr’a bak sanki yepyeni bir oyunmuş gibi her şey değişmiş gibi izlenim kasıyorlar.
ben bundan rahatsızım, yoksa isterse 50 kere remake yapsın bana ne, almam oynamam olur biter.
allah aşkına 9 yıl önce çıkmış oyunu tekrar yaptıkları için wow grafikler süper demeyin yani, olması gereken o.
düşünsene f1 aracına biniyorsun, arkafaşlar bu araba çok hızlıymış elemanlar yapmış diyorsun ne komik değil mi?
part 2 çıktı, yakın zamanda online mod dediler, hani olm 2 yıl geçti üzerinden online mod falan yok
yeni ip yapıyorsan da onun üzerine çalış bir zahmet biz bu konsolu düzgün oyun oynamak için aldık, grafik fetşi olsak pc alırız ki zaten bu oyunun pc için yapıldığı çok belli. Kendi markaları olduğu için mecbur PlayStationa çıkartıyorlar tepki çekmemek için, yoksa önemli olan pc.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Demons souls remake e kimse laf etmedi çünkü oyun ps3 oyunu ps4 te yok, şuan oynamak istesek oynayamazdık yapmasalardı.
sapla samanı karıştırmamak önemli
ki bu oyunu ana stüdyoya değil remake yapan firmaya yaptırdılar, ancak sony part 1 remake’i başka işi gücü olan ana stüdyoya yaptırdı. Fark bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formw3 -- 2 Eylül 2022; 15:40:59 >
Sen bu oyunu remake zannedip kendini avutmaya devam et hocam iyi oyunlar dilerim.
Kıyasladıgın oyun demon souls ps3 ve ps5 versiyonları. Diyecek bir şeyim yok sana, teknik bilgisi daha yüksek olan arkadaşlar zaten yukarıda cevap yazmışlar. Güle güle oynayın remastered pardon remake oyununuzu.
-
Lan arkadaş tlou 1 ps3 oyunu değil mi? Remake olması için, başka bir firmaya yaptırması mı gerekiyor. Oyunu yapan firma yapamaz diye bir kanun mu var. Tlou 1'in zaten remastered versiyonu var. Orjinali var, remastered'ı var, peki bu ne o zaman, adını siz koyun o zaman. Remastered değil, remake değil. Ne bu o zaman?
-
Sende remastered deyip, kendini kandırmaya devam et. Yapacak bir şey yok.
-
baba kendini boşa yorma anlamıyorlar:)
-
Taş gibi R E M A K E, puanları kapı gibi, çatır çatır da satacaklar yine ... Gerisi acikcasi traş, bir sey ispatlamaya gerek yok, aksam olsa da oynasak ...
Su REMAKE icin hakaret ediyorlarsa ne diyorlarsa 100 kati iade ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrUckmann -- 2 Eylül 2022; 16:19:20 > -
ADAMLAR ŞOV YAPMIŞ ŞOV!
Adı REMAKE olsa ne olur REMASTERED olsa ne olur.
İsmi tetris olsa ne olur mario olsa ne olur.
Bu oyunun tamamını ele aldığımız zaman ortaya sanat eseri gibi bir içerik daha çıkmış. Takılmayın. Alın oynayın.
Tek eleştirilecek hatta bana göre kızılacak yanı fiyatının 700-800 olmasıdır.
Naughty Dog burada oyunun 10 yıllık geçmişini ve daha önce çıkardığı 2 halini göz önünde tutup fiyatı 400-500 seviyesinde yapmalıydı mesela.
Bunun dışında yok şurası şöyle olmuş, yok burası böyle olmuş, yok bir bölümde pencereyi tuğla ile örmüşler, yok diğer oyunda toprak olan zemine bu oyunda su dökmüşler gibi şeylere takılmayın.
Hasta olursunuz cidden.
Oyunun tek mide ekşiten kısmı sıfır oyun fiyatına çıkmasıdır.
Daha uygun bir fiyatta çıkması çok daha iyi olurdu.
Şimdi yapılması gereken parası olan alır oynar.
Fiyatını uygun görmeyen indirim bekler alır oynar.
Oynamak istemeyen de hiç almaz hiç oynamaz.
Bu kadar basit.
Tekrar ediyorum. ADAMLAR HAKİKATTEN ŞOV YAPMIŞ.
Beğenmediysen ilgilenme. Yada çok biliyorsan buyur iyisini yap.
Nokta.
-
Affınıza sığınarak Demon’s Souls’un da aslında bir remaster olduğunun altını çizmek isterim. PS3’te bulunan bug ve açıkların tamamı PS5’te varlıklarını sürdürüyor. Oyunun kemik yapısı tamamen aynı. Sadece deri değişikliği mevcut. Yanılgıya düşülen en kritik nokta burası. Modern grafiklere sahip olan, yenilenmiş oyunları “remake” adı altında pazarlıyorlar ve çoğumuz da buna kanıyoruz. Aslında olan şey ise, kaba şekilde özetlersek; görsel iyileştirme.
Birkaç post önce örneğini vermiştim. Demon’s Souls’da olduğu gibi aynı görsel iyileştirmlerin Crash ve Spyro için meydana geldiğini açıklamaya çalışmıştım. PS1’de yer alan Crash oyunun kemik yapısı aynı kalmış ve PS4’te yeni deri geçirilmişti.
Sırf Demon’s Souls’un PS3 ve PS5 versiyonları görsel olarak fark gösteriyor diye PS5 versiyonuna remake diyemeyiz. Çünkü temelde ikiside aynı oyun.
Bir başka örnek verecek olursak; GTA üçlemesini ve GTA Definitive Edition’u ele alalım… “Aha işte asıl remaster GTA! Demon’s Souls’a bu yüzden remake diyoruz.” Diyebilirsiniz. Fakat bu yanılgı olur. Her ikisi de temelde orijinal hallerine sadık kalmış oyunlardır. Sadece görsellikte yenilenme seviyeleri fark göstermektedir. Sırf bazı oyunlarda yeni nesil görsel iyileştirmeler yapılıp bizlere bu şekilde pazarladıkları için ek bir algı oluştu hepsi bu. Temelde her iki örnekteki oyun da remaster’dir. Çünkü yeniden yapılmamıştır.
Film örneği olarak özetlersek…
Remaster:
Orijinal Blade Runner 1982’te vizyona girdi. Daha sonra ise farklı verisyonlarla görsel iyileştirmeler yapılarak 1986, 1992 ve 2007’de tekrardan çıktı.
Bu temelde hep aynı filmdi. Kemik yapısını korudu, görsel efektleri olan derisinde ise birtakım yeniliklerle tekrar ve tekrar pazarlandı.
Remake:
Internal Affairs 2002 yılında Çin’de vizyona girdi.
2005 yılında çıkan The Departed ise Amerika’da baştan farklı yönetmen ve farklı kadro ile baştan çekildi ve vizyona girdi.
Ya da Japonya’da 1998 de çıkan orijinal Ringu ve Amerika’da 2002’de çıkan The Ring’i remake olarak örneklendirebiliriz.
Maalesef ki The Last of Us bu nedenle remake değil remaster’dir. Remake olması silbaştan yapılması, mocapların, seslendirmelerin vs. birçok temel içeriğin baştan yapılması ve bu şekilde pazarlanması gerekmektedir.
Oyundan gösterdikleri yüz animasyonları, seslendirmeler, temel oynanış vs. aynı kalmışken değişen ambalajı göstererek buna remake demeyelim. Remake örnekleri konuda zibilyon kere gösterildi. Tekrarlamak istemiyorum.
Sağlık ve sevgiyle. Herkese iyi eğlenceler dilerim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
remake, remastered olayına ne kadar çok takıldınız yalan yanlış bir sürü bilgi remake olması için ps3 döneminden olması gerekiyormuş tarzı komik yorumlar vs...
Remake = Yeniden yapmak
Remastered = Yeniden düzenlemek
oyunu yapım yılı ile alakası olmayan terimlerdir istenirse geçen sene çıkan oyunun remake veya remastered versiyonu çıkabilir.
Bu oyun yeniden baştan yeni motor kullanılarak yapıldığı için Remake dir..
hocam napsın adamlar oyunu almamış burda vakit geçiriyorlar işte sağa sola sataşarak 😁 alanlar keyifle oynuyor zaten...
Bu mantıkla düşünecek olursak Unreal Engine 4’ten 5’e geçecek oyunlarda remake olmuş olacak? Ne de olsa Unreal Engine 5 yeni bir motor.
Yüz ve vücut animasyonları, seslendirmeler, ses ve mekanlar aynı kalmışken nasıl oluyor da bu oyun remake oluyor gözünüzü seveyim ya. X bir oyunun Y bir motora taşınması remake olması için yeterli değildir.
Tüketiciler olarak durumu daha iyi bir şekilde analiz edebilmemiz adına örnekler gösteriyorum. Yoksa kimin ne yaptığı umrumda değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunun gibi adamlar sayesinde oyun dünyası ayakta kalıyor. 2 sene sonra part 2 remake çıkarsalar 80 doları verir, burada bekçiliğini yapar yine. Naughty Dog ve Sony size duacı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X