Şimdi Ara

The Hobbit: The Desolation of Smaug(2013) | İMDB: 8.5 (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.272
Cevap
16
Favori
98.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ve sonunda...

    ankamall cinemaximum - imax 3d

    öncelikle 20 tl'ye satılan menü gayet doyurucu düzeyde patlamış mısır , aynı şekilde içecek veriliyor. oyuncaklar hala var. ama genelde Fili yada throin yapmaya çalıştıkları cüce ve bilbo vardı. bende bilbo'yu aldım. gandalf legolas alan varsa şanslılarmış...

    filme kötü diyenler, orta dünya kitaplarını okumuşlar . bu filme kötü demiş olmaları büyük yanlışmış. tamam malum son beğenilmedi ama yapacak bişi yok. adam öyle bölmüş hikayeyi. 3d nin karanlığındanmı bilemedim animasyonlar öyle sırıtmadı.

    8/10
  • imax de hareketli sahneler neden aşırı derecede bulanık?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lucifer Roses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Curimo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Curimo

    Arkadaşlar yorumum spoiler içeriyor; birkaç sorum var yorumda bilenler varsa açıklarsa sevinirim;

    Filmi beğendim, Yüzüklerin Efendisi hayranı olarak eliştiride bulunacağım; ilk filmdeki gibi kötü karakterlerin (goblin ve orklar), şapşal, sakar ve komik tarzda sunulmaması çok iyi olmuş; ilk filmde benim en çok sinirimi bozan buydu(özellikle yüce goblin). Silmarion'u okumadım; Borg karakterinin nerden geldiğini bilmiyorum, bilen biri açıklarsa sevinirim :) Gerçekten Azog karakteri biraz fazla uzadı, artık ölmeliydi diye düşünüyorum hele ki Gandalf'ı fukara sümüğü gibi yere düşürmesi akıl alır gibi değildi, o sahnede cidden öfkelendim. Onun dışında Gandalf'ın Dol Guldur'a tek başına girmesi gibi bir durum da yok kitaplarda diye biliyorum; benim bildiğim Divan Dol Guldur'a giriyor ve ölüm büyücüsü(Sauron) 5 büyücü tarafından bulunduğu kaleden sürülüyor. Umarım bunu 3. filmde toparlar yönetmen. Evet her şeyin son filme kaldığın konusundaki hükümlere katılıyorum; 5 ordular savaşı, Smaug'un ölümü ve Dol Guldur mücadelesi, hepsi birden son filmde bir şölen olacak. Beorn karakteri neden bu kadar az sahnede yer aldı onu anlamadım; Tauriel gibi uydurma bir karakterden daha fazlasını hak ediyordu kesinlikle. Yönetmenler neden her filme "aşk" unsurunu katmak için bu kadar kendilerini kasıyorlar ona da anlam veremiyorum. Filmde en beğendiğim sahnelerden biri elbette ki Smaug'la Bilbo'nun konuştuğu sahneler ve Dol Guldur sahnesi ve elbette Sauron'un karanlığını hissetmekti. Thranduil'in katılığı, disiplini filmde iyi yansıtılmış; oynayan oyuncu da hakkını vermiş. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Mutlaka izlenmesi gereken yapımlar bunlar ve bu yapımlara şahitlik eden nesiller olrak çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum ve buradan Peter Jackson'a ve elbetteki büyük üstad Tolkien'e saygılarımı sunuyorum ;) herkese iyi seyirler.


    Sorularıma Bolg dışında cevap gelmedi, var mı cevaplayacak olan?


    gandalf orada hazırlıksız yakalandı büyüyü bozduğu anda üzerine atladı o yüzden yere yapıştı.. dol guldur'u kitaptaki gibi işlese millet sıkılırdı 2. filmde aksiyon olsun diye böyle bir eklemeye gitmiş çünkü ilk fragmanlardan beri meraklanıyordu herkes.. Beorn konusunda kitabı okuyanların dışında kimin ilgisini çekerdi? Tauriel ve legolas çeker ama kitapta yoktular ikiside ama beyazperde de insanların ilgisini çekiyorlar filmi izledikten sonra nice ergenler var sağa sola tauriel fotoğrafı koyan..

    Beorn konusunda ekleme yapayım iki kule de ağaçsakal ve tayfasının üzerinde de pek durulmamıştı kitapta yer aldığı kadar ve ağaçsakal kaç kişinin aklında kalmıştır acaba? kitapta dişi entlerden bahsediliyordu mesela filmde?


    Beorn bence daha fazla işlenebilirdi bu filmde ama o zaman filmin ne kadar uzayacağını düşünemiyorum. Zaten gereksiz uzundu iyice sünerdi.


    Dişi entler konusunda filmde 1-2 cümle geçiyordu sanırım çok değil ama. Ondan daha önemlisi LOTR'da Tom Bombadil gibi çok iyi bi karakter işlenmedi. Yüzüğün etkilemediği tek karakter bildiğim kadarıyla. Ya da bi kaç kişiden biri. Öyle ki Gandalf bile korkuyor yüzüğün etkisinden. Bombadil'in umrunda olmuyordu üstelik yüzük kardeşliğini de 2 kez kurtarıyordu ama filmde malesef göremedik.
    Film ekibinin bu gibi çeşitli ekleme çıkarmaları olabiliyor. Legolar ve Tauriel bence tamamen popüler kültüre yönelik eklemeler. Olmasaydı hayranlar tarafından bi şey değişmezdi ama kitabı okumayanlara film daha yavan gelirdi. Filmi yapanlar kitabı okuyanlar kadar okumayanları da düşünmek zorunda :)


    Yani LOTRda Bombadil gibi bir karakter işlenmemişken bu filmde de acaba Beorn olmayacak mı diye bir tereddütle gittim Kısa ve öz işlenmiş gayette iyi olmuş uzun gösterilse film baya uzayacaktı ama bi an tereddüt ettim filmi izlerken nasıl böyle olur diye Film 1.sine göre daha çok houma gitti. Evet kitaptan kopmalar olmuş ama eğlenceli bir hal almış.


    Örümcek korkum varken Imaxde izledim bu filmi




  • Filmi üçledim sonunda 2x IMAX 1 HFR oldu darısı seneye 3.filme.
  • 25 30 yaşlarında kapalı bi kiz olivium sinemasında tek başına izledi. Sastim kaldim. o kiz burayi okuyorsa cevap versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLacKeLDiaBLo

    Bu Cumartesi Kısmetse HFR 3D'yi test edeceğim. İstanbul'da hang. salonu önerirsiniz? Cevahir iyi midir mesela?

    Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMAXe gideyim dedim 22 lira dedi yahu bu ne, cok pahali.

    Gecen hafta carsamba sinema gunu diye indirim vardi hfr 3d 11 mi 12 miydi neydi bu hafta yapmadilar ayni indirimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMAX 10TL olmasi lazim artik. 22 TL soygunculuk.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ikisini de tecrübe etmiş arkadaşlara ufak bi sorum var: IMAX'te izledim, HFR izlemeye gerek var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tinúviel

    Filmi üçledim sonunda 2x IMAX 1 HFR oldu darısı seneye 3.filme.

    Bekarken ben de 3'lüyor hatta 5'liyordum (Lotr serisini)

    Şimdi çoluk çocuk 2.'ye bile zor gidiyoz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eostre

    IMAXe gideyim dedim 22 lira dedi yahu bu ne, cok pahali.

    Gecen hafta carsamba sinema gunu diye indirim vardi hfr 3d 11 mi 12 miydi neydi bu hafta yapmadilar ayni indirimi

    aöf sınavlarıydı , uni vizeleriydi derken bende yeni gittim. hafta içi cinemaximumlarda ilk seanslar indirimde 31 marta kadar galiba. ben ankamall IMAX 11.00 seansına gittim 14tl verdim , hfr 9,50tl dedi. bende Imax de izledim. 20 kişi ya vardık ya yoktuk. normali ankamall de imax 21 , hfr de 16,50 galiba. sırf Smaug a bir tane Oscar verirler herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eurotrip -- 27 Aralık 2013; 21:18:10 >
  • 4DX ne ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wakara

    25 30 yaşlarında kapalı bi kiz olivium sinemasında tek başına izledi. Sastim kaldim. o kiz burayi okuyorsa cevap versin.

    tam olarka neye şaştın kaldın ?

    not: o kız değilim
  • lotr ve hobbit serilerinin hepsini sinemada izlemiş biri olarak en sıkıldıgım film bu olmuşdur, gereksiz uzun sürdü ve sonu çok açık kaldı.
  • 3. haftasının 2. gününde DVDScr çıkmış. Oscara yakın tarihte vizyona girmenin laneti sanırım bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoraZ

    3. haftasının 2. gününde DVDScr çıkmış. Oscara yakın tarihte vizyona girmenin laneti sanırım bu.

    çok iyi oldu dvdscr bu haftasonu gidecektim param cebimde kaldı
  • verdiğim para yazık dvdscr çıkmış 1 2 haftaya tr dub çıkar bekleyin
  • Torrent harici link var mı
  • kickass te varda nasıl izleyeceğiz? ingilizce mi?
  • Film Türkiye'de 2 haftada 870 bin seyirciye ulaştı lokal hasılatı 10.401.997 TL. Dünya genelinde ise $469,353,784.
    İmdb puanı 8.3 ve Top250 de 145. sırada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeolog. -- 28 Aralık 2013; 19:45:07 >
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.