Şimdi Ara

The Fall of the Dungeon Guardians Resmî Türkçe Yerelleştirme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • The Fall of the Dungeon Guardians Resmî Türkçe Yerelleştirme


    The Fall of the Dungeon Guardians Resmî Türkçe Yerelleştirme


    The Fall of the Dungeon Guardians Resmî Türkçe Yerelleştirme


    The Fall of the Dungeon Guardians Resmî Türkçe Yerelleştirme



    Merhaba arkadaşlar,

    The Fall of Dungeon Guardians adlı RYO oyunu %100 Türkçe yerelleştirmesiyle artık sizlerle. Oyunumuz aslen 2015 yılında piyasaya çıktı ve geçtiğimiz aylarda tesadüf eseri karşılaşıp oynamaya başladım. Oyun beni o kadar sardı ki Türk oyuncuları neden bu oyunu Türkçe oynamasın dedim ve yapımcı firma Mana Games ile temas kurdum. Geçtiğimiz günlerde yerelleştirme çalışmalarını tamamladım ve bugün gelen bir güncelleme ile oyun Türkçe dil desteğine kavuştu.

    Oyun ilk bakışta Legend of Grimrock oyununa (daha eskiler için Dungeon Master ve Eye of the Beholder diyeyim) çok benziyor. Birinci kişi bakış açısıyla oynuyorsunuz ve dört kişilik bir grubu yönetiyorsunuz ancak bu oyunlardan farklı olarak çatışmalar daha taktiksel. Oyunu durdurup karakterlerinize tek tek komutlar verebilirsiniz, hatta oyunu yavaşlatıp anında müdahale de edebilirsiniz.

    Oyun normalde 31 TL ancak şu anki yaz kampanyası nedeniyle 15,5 TL'ye düşmüş durumda. Düşük bütçeli fakat keyifli bir oynanış sunan RYO istiyorsanız hepinizi oyuna beklerim. İyi oyunlar.

    Oyunun Steam sayfası:

    The Fall of Dungeon Guardians

    Oyunun Steam tanıtım sayfası:

    The Fall of the Dungeon Guardians, bir Zindan Serüveni RYO oyunudur. Dungeon Master™ ve Might & Magic® gibi klasiklerden ilham almakta, bu formüle tehdit-saldırı sistemi ve aktif durdurma özellikleriyle harmanlanmış üçlü "tank/hasar verici/şifacı" mekanizmasına dayanan modern taktiksel çatışmalar eklemektedir.

    Hikâye:

    Bir zindanın derinliklerine kurulmuş hapishanede işe yeni başlayan bir gardiyansın. Geldiğin gece tuhaf şeyler oluyor ve sabah uyandığında gece çıkan kargaşada tüm mahkûmların kaçtığını öğreniyorsun. Hapishane müdürü kurnazlık edip zindanı derhâl terk etme kararı alıyor, seni de kaçan mahkûmların peşine düşmekle görevlendiriyor. Kendine bir ekip kurup bu gizemli zindanın içine dalıyorsun.

    Macera Seni Çağırıyor:

    Tehlike, gizem ve sırlarla dolu devasa bir zindana dal.
    Önüne çıkan düşman topluluklarını ve güçlü yaratıkları alt ederek ilerle.
    Dolambaçlı koridorları, yer altı saraylarını, unutulmaya yüz tutmuş madenleri ve şeytani mahzenmezarları keşfe çık.
    Bulmacaları çöz, ölümcül tuzaklardan kaç, gizli geçitleri açığa çıkar ve bu karmaşık labirent ve koridorlar ağında yolunu bul.

    Karakterlerini Geliştir:

    Dört gardiyandan oluşan bir gruba komuta edeceksin. Her gardiyanın bir dizi büyü ve kabiliyeti var ve macera boyunca ilerledikçe bunlara yenileri eklenecek.
    Gardiyanların, ulaştıkları her seviyeyle yetenek ağaçlarında kullanabilecekleri birer puan kazanacak. Böylece kabiliyetlerini güçlendirebilecek ya da yeni güçler kazanabilecekler.
    Seçebileceğin 4 sınıf mevcut: Savaşçı, şifacı, büyücü ve düzenbaz. Ayrıca her sınıfın ayrı bir yetenek ağacıyla temsil edilen 3 farklı uzmanlığı bulunuyor. Her uzmanlık kendine has bir dizi kabiliyetle geliyor. Yani 12 farklı gelişim yolun var. Dahası gardiyanlarının yetenek puanlarını kendi sınıflarındaki 3 uzmanlık içinde özgürce harcayabiliyorsun. Bu da çok çeşitli karakter yapıları oluşturabileceğin anlamına geliyor.
    Zindan ganimetlerle dolu: Destansı zırhlar, efsanevi silahlar ve gizemli büyülü eşyalar seni bekliyor. Bir düşman topluluğunu öldürdüğünde, çoğu zaman gardiyanlarından birinin kullanabileceği rastgele bir ekipman parçası düşürecekler. Böylece gardiyanların güçlerine güç katacak.

    Gelişmiş Çatışma Sistemi:

    Çatışmalar, üçlü "tank/hasar verici/şifacı" karakter mekaniğine dayanıyor ve bunu heyecan verici bir tehdit mekanizmasıyla harmanlıyor: Şifacının yaptığı büyüler yakındaki düşmanları doğrudan tehdit ederken, tank karakterin şifacıyı korumak için düşmanların öfkesini üzerine çekecek kabiliyetlerini kullanmak zorunda. Ardından da elbette savunma yeteneklerini kullanarak aldığı hasarı hafifletmesi gerekecek.
    Düşmanlar tankla meşgulken, son 2 gardiyan da hasar verici olarak mümkün olan en kısa sürede düşmanları ortadan kaldırmaya odaklanacak.
    Gardiyanlar oyunda ilerledikçe pek çok kabiliyet kazanacak. Grubun hayatta kalması için yalnızca doğru zamanda doğru kabiliyeti kullanmak değil, ayrıca tesirlerini azami düzeye çıkarmak ve böylece güçlü düşmanları alt etmek için farklı kabiliyetleri art arda dizmek de önemli.
    Kulağa zormuş gibi gelebilir ancak neyse ki oyun aktif bir durdurma sistemiyle geliyor: İstediğin zaman oyunu durdurabilir, her şeyi tek tek inceleyebilir, gardiyanlarının kullanacağı kabiliyetleri sıralayıp oyuna devam edebilirsin.
    Tank karakterlerden hoşlanmıyor ya da oyunu durdurmayı sevmiyor musun? Sorun değil. Oyunun zorluk seviyesini düşür. Böylece gerçek bir tanka ya da durdurmaya gerek kalmadan oyna. Maceran sırasında istediğin zaman oyunun zorluğuna ince ayar çekebilirsin.
    Eski tarz birinci kişi bakış açılı Zindan Serüveni oyunlarından farklı olarak, The Fall of Dungeon Guardians'ta düşman saldırılarından kaçmak için kare dansı yapmak zorunda değilsin. Tankın, şifacı ona destek çıktığı müddetçe düşman saldırılarının çoğuyla başa çıkabilecek ciddi savunma yeteneklerine (zırh, kaçınma ve savuşturma) sahiptir. Bu nedenle çoğu çatışmayı bulunduğun kareden ayrılmadan tamamlayabilirsin.
    Yine de bazen tüm grubunun, genelde geriye doğru yürüyerek, aşırı güçlü düşman saldırılarından sakınması gerekecek. Bu sebeple çatışmalar sırasında reflekslerine bir parça ihtiyacın olacak ve etrafını gözlemlemen gerekecek.
    Oyun İçi Harita Editörü ve Modlama:
    Oyun, kendi zindanlarını tasarlamana olanak tanıyan kapsamlı bir harita editörüyle geliyor. Temelleri basit olsa da daha gelişmiş bulmaca mekanikleri için bir parça bilgi edinip editöre aşina olmak gerekiyor.
    Buna ek olarak Mod Geliştirme Kiti ile, var olan düşman, sınıf, uzmanlık, kabiliyet, yetenek, teçhizat ve efsunlara ince ayar çekebilir ve bir parça çabayla kendi ögelerini ekleyebilirsin. Hatta kendi ses efektlerini ya da müziklerini bile koyabilirsin.

    Oyunun Özellikleri:

  • 4 karakterlik grup
  • Kare tabanlı hareket: Grubun bir seferde bir kare yürür ve doksan derecelik açıyla döner
  • Birinci kişi bakış açısı
  • 4 sınıf, 12 uzmanlık
  • 5 oynanabilir ırk: İnsan, Cüce, Elf, Kara Elf, Buçukluk
  • Aktif durdurma (yani oyunu durdurabilir ve grup üyelerine vereceğin komutları sıralayabilirsin) özelliği ve isteğe bağlı pek çok otomatik durdurma seçeneği
  • Yeteneklerine ve zorluk ayarlarına bağlı olarak 25-50 saat arası değişen oynanış süresi
  • Hepsi farklı strateji gerektiren 20 baş düşman
  • 100 çeşit yaratık (varyasyonlar dâhildir)
  • Bulmacalar (çoğu isteğe bağlıdır ve oyunu bitirmek için gereken bulmacalar kolaydır)
  • Bolca taktiksel çatışma
  • Oyun İçi Harita Editörü ve Modlama desteği



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 5 Temmuz 2020; 21:52:40 >







  • Oyunçevirinin ilk yıllarından tanıdığım eski zamanların iyi rpg çevirmenlerinden gokyabgudan kaliteli bir çalışma daha. Emeğin için teşekkürlerimizi sunarız.
  • Hocam elinize sağlık umarım siz ve ekibinizi Baldurs Gate 3'te görürüz. Siz bize lazımsınız :)
  • Elinize sağlık, bende oyun arıyordum güzel oldu satın aldım.
  • Reis ellerine saglik harikasin, Uzun aradan sonra seni görmek cok güzel :)
  • Gokyabgu çalışması ise alırım.
  • Abi hoşgeldin. Risen, İceWind Dale ve tower of time oyunlarını sayenizde oynayabildik. İyiki varsın teşekkürler. Hemen bu oyunu steam dan satın alıyorum.:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 9 Aralık 2021; 8:32:24 >
  • İndirimde alınacak oyun arıyordum. Dungeon Crawler da oynamış olacağız sayenizde. Teşekkürler.
  • Emeğinize sağlık nice resmi çevirilere
  • Attım istek listesine, elinize sağlık
  • Ellerinize, Emeğinize sağlık. Dungeon Crawler oyunlar nedense boğuyor beni.
  • Risen gibi efsane bir yapıyı, bizlere Türkçe olarak kazandırmış adam. Tower of Time oyununu tek çevirmişti, onu da oynama fırsatım oldu. Çevirisi yine kusursuzdu. Birde şu Risen 2 ve 3 oyununu da senin çevirin ile oynasaydık keşke.
  • Resmi lokalizasyondan herhangi bir şekilde hırsızlık olmadığını anlıyorum. Bazı insanlara normal geliyor eulanın tam aksine hareket etmek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Faramir

    Risen gibi efsane bir yapıyı, bizlere Türkçe olarak kazandırmış adam. Tower of Time oyununu tek çevirmişti, onu da oynama fırsatım oldu. Çevirisi yine kusursuzdu. Birde şu Risen 2 ve 3 oyununu da senin çevirin ile oynasaydık keşke.
    Çevirinin kusursuz olduğunu sonucuna nasıl vardınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AREryilmaz

    Çevirinin kusursuz olduğunu sonucuna nasıl vardınız?

    Alıntıları Göster
    Ben o oyunun; hikayesini, diyaloglarını, eşyalarını, her şeyini anlıyorsam, bana göre kusursuzdur.
  • Faramir kullanıcısına yanıt
    Ben size kendi hayatımda sürekli yaşadığım bir şeyden bahsedeyim o zaman; kongre biter kabinden çıkarım (simultane tercümanım) (dinleyicilerden) biri(leri) gelir çeviri şöyle güzeldi böyle bilmemneydi diye bana beni över kendilerine maalesef hadi kardeş bırak boş yapmayı diyemem. (Bu davranışın sebebi kendilerine, bana ve çevrede artık kim varsa benim tercümemi değerlendirebilecek kadar iki dile de hakim olduklarını ispat etmektir bu arada.) Ortada ama şöyle bir sorunsal var: "tercümeyi" değerlendirmeye ehil birinin tercümeye ihtiyacı olmaz, dolayısıyla o kulaklığı takıp dinlemez, veya işte oyun için konuşuyorsak dili kendi diline çevirmez, veya kitabı esas dilinde okur falan filan. Dolayısıyla, değerlendirdiğiniz aslında çeviri değil, erek metnin (çevrilmiş metnin tercümancası bu) kendi içerisindeki tutarlılığı, akıcılığı, sadeliği, kolay anlaşılırlığı falan burada. Hoş çeviri teorisine (teorilerine demek daha doğru olur) göre kötü çeviri yoktur az vodka vardır, ama orada bu değerlendirmeleri takdir edersiniz ki kaynak dile, erek dile ve tercümeye hakim birileri yapar.

    Ve hayır, ingilizcesini de biraz anlıyor ama çevirisiyle oynamayı tercih ediyorsanız gene çevirinin niteliği hakkında atıp tutmaya ehil değilsiniz demektir. İnsanların bilmediği konularda atıp tutmasının bir çeşididir bilmediği konuların otoritelerini övmeleri. "Einstein çok büyük adamdı" diyen adamdan ben en azından şöyle bir saat boyunca sürdürebileceği bir özel izafiyet sohbeti beklerim mesela.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.