Şimdi Ara

Tomb Raider - Underworld Türkçe Yama %100 (GÜNCELLENDİ)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
3
Favori
8.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Tomb Raider - Underworld Türkçe Yama %100 (GÜNCELLENDİ)


    ÇEVİRİ DURUMU

    Menü %100
    Altyazılar %100
    PDA %100

    OYUN İÇİ RESİMLER

    Tomb Raider - Underworld Türkçe Yama %100 (GÜNCELLENDİ) Tomb Raider - Underworld Türkçe Yama %100 (GÜNCELLENDİ)

    Tomb Raider - Underworld Türkçe Yama %100 (GÜNCELLENDİ) Tomb Raider - Underworld Türkçe Yama %100 (GÜNCELLENDİ)

    Tomb Raider - Underworld Türkçe Yama %100 (GÜNCELLENDİ)



    ÇEVİRMEN ve DERLEYEN

    İbrahim KOÇ

    "Special thanks to makcar and sephiroth99"

    NOTLAR

    Steam sürümüyle uyumludur. Korsana kuracaksanız önce 1.1 patch yükleyin.
    Zaten türkçe yamalı ya da modife edilmiş dosyaların üstüne bir daha kurmayın yoksa dosyaların yapısı bozulur.
    Siz iyisi mi her ihtimale karşı oyunun yedeğini alın. :)

    Versiyon 3 GÜNCELLEME NOTLARI

    Yama setup haline getirildi.
    Yazım hataları düzeltildi.

    KURULUM

    1-Yamayı .rar dosyasından çıkarın.
    2-Sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.
    3-Oyunun kurulu olduğu dosyayı seçin. (örn. C:\****\****\Tomb Raider Underworld\). Sonrasında "Yükle" tuşuna basın.
    (4-Opsiyonel: Yama ekranının sol kısmında Oyunu Yedekle seçeneği var. İşi sağlama alma açısından bu seçeneği etkinleştirmenizi öneriyorum.)
    5-Yaklaşık 2-3 dk bekledikten sonra yama yüklenmiş olacaktır. (Arka planda ne kadar az program çalışırsa o kadar hızlı olur.)


    İNDİRME LİNKİ


    MediaFire


    İyi oyunlar.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lcroft -- 17 Mayıs 2020; 10:15:44 >







  • yama için teşekkürler birşey soracagım türkçe yama güncel versiyonmu ?
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4minorkinq 4 kullanıcısına yanıt
    Evet güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lcroft

    Evet güncel

    Tekrardan @Lcroft ellerine sağlık, dediğin gibi çıkartmışsın yeni güncel T.R.: Underworld Türkçe yamanı :)

    Steam sayfasında Underworld için öyle olumsuz/negatif kötü yorumlar yapılmış ki of valla gözüm korktu benim, mesela Legends ve Anniversary için bu kadar olumsuz kötü yorum yoktu. Daha ayın ilk günü kotalar sıfırlanmışken indireyim dedim senin Türkçe yama da beni gazladı tabii, kotanın ilk gününden acaba 6.7 GB T.R.: Underworld'u boşuna mı indirdik diye çekinmeye başladım. Bugün yarın deneyeceğim oyunu ve yamayı ama dediğim gibi o söylenen oynayışı baltalayan sorunlar bug'lar gerçekten korkutucu. Hemen oyun inceleme yorumlarından örnek paylaşayım buraya:

    --------------------------------
    Oyun için Steam'de yapılan yorumlar:
    ---
    Tomb Raider oyunlarina bir hayranligim var hikayesi ve bulmacalari cok iyi belli bir zorlukta ama bu oyun bir farkli olmus. "Tomb Raider" denildiğinde hemen aklımıza bir yerden bir yere atlayip zıplayıp kutulari taşları itmek çekmek vb şeyler gelir ama bu oyun da o kadar cok bug/hata var ki of, kutuyu yere birakirken havaya ucuyor gidiyor, Lara duvara tirmanirken iniyor tekrar cikiyor ne yaptığı belli değil ve Underworld bence aksiyondan çok uzak sıkıcı bir oyun olmuş. Bayağı hayal kirikligina ugradım, bunun yerine ANNIVERSARY alin hiç olmazsa bundan daha az bug var ve aksiyon iceriği daha iyidir.

    Berbat. Üstüne basa basa söylüyorum B E R B A T! Saçma yerlerde AutoSave sistemi, oyundan çıkmak istersen ana menüye dönememek, direkt oyunu kapatıp çıkmak, eski oyun sistemini ve mekaniklerini bırakıp bug çorbası olması. Bu liste uzar gider. Bioshock 1-2 Remastered oyunlarından sonra oynadığım en berbat ve sorunlu oyun. Bioshock'ta sürekli çökmeler yüzünden güzelim oyundan tat alamıyorduk, bunda bug'lar yüzünden sinir kanseri oluyoruz. Legend ve Anniversary ne şahaneydi. Ne gerek vardı böyle bug dolu sikim gibi mekaniklere? Benim gibi seriye sadıksanız ve oyunları sıralamayı atlamadan oynuyorsanız alın oynayın ama onun dışında almayın, aldırtmayın. Legend'i Anniversary'i oynayın ama bu içine edilmiş oyuna hiç bulaşmadan direk Tomb Raider 2013'e başlayın Rise of Tomb Raider ile devam edin.

    Bu oyunun nesi eksik derseniz eğer; öncelikle oyunun mantığı aksiyondan çok bulmaca çözmeye dayanıyor. Bulmacalar ise öyle zorlayıcı türden değiller, bir kaç kutuyu ağırlık yapması için belirli yerlerin üzerine koyduğunuz zaman kapılar açılıp mekanizmalar aktif oluyor, eski tarz bildiğimiz T.R. işte. Bunun dışında oyun, genellikle bir parkur (spor dalı) havasında geçiyor. Oradan oraya zıplayıp, dengede durup takla atıp artistik hareketler yaparak ilerliyorsunuz. Ama oyun bu yüzden gerçekten çok yavaş ilerliyor. Kimi zaman ne yapacağınızı, nereden devam edeceğinizi bilemiyorsunuz, alnızca oradan oraya zıplayıp atlayıp çoğu zaman kafayı yiyorsunuz. Bazı bölümlerde defalarca kez deneme sonrası klavyeyi kırma noktasına geliyorsunuz. Buna bir de bozuk TPS bakışı ve rezalet kamera açıları da eklenince iş gerçekten bir çileye dönüşüyor. Aksiyon tarafında ise ahım şahım bir şey yok, önünüze gelen insan veya hayvan türünden düşmanlara otomatik olarak nişan alıp mouse ile tıklıyorsunuz o kadar.

    Oyunun başında öyle bir bug var ki feleğiniz şaşıyor ilgili taşı/kayayı yere koyunca taş kanatlanıp havaya uçuyor, zar zor 2 taşı yerleştirdim ama gene de saymadı habire tekrarlatıyor saçmalık derecesinde bug resmen.

    Daha önce oynamış birisi olarak şu anda aldığıma pişman oldum. Oyun güzel fakat oyunu bozan bug'lar ve ani fps düşüşleri var. İlk başta çok güzel yüksek fps ile oynuyordum daha sonra bir taş bulmacasında taşı koyduğumuz kısımda yere bakınca oyun çok kasma yaptı, sonrasında havaya bakarak ilerliyordum :D Taşı koydum o da fırladı gitti, hem yere bakamıyorum (10 fps ye kadar dusuyor) hem de taşı arıyorum acayip çile çektim. Buna rağmen iade etmedim oyunu, şu anda oynamıyorum çoğu yerde fps'nin düşmesinden dolayı.

    Bir bu, bir de Anniversary. İşletim sistemimden mi, ya da üzerinden yılların geçmesinden mi bilinmez öyle bug'lara denk geldim ki feleğim ters döndü ve psikolojim bozuldu. Daha birinci turda iki kutu taşıyıp yeri belli olan butona bırakırken C.Ronaldo'nun frikik kullanırcasına taş kare kutunun falso alıp hiç beklenmedik bir yere uçmasıyla başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bu ne ya nasıl bug hatadır olum bu? Oyunu aç/kapa nafile direk sildim oyunu. Nostalji falan düşünmeyin, almayın Underworld'u.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 1 Ocak 2018; 11:39:42 >




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Kabul ediyorum. Bu oyun serinin diğer oyunlarından daha az iyi ama yine de çok sevdiğim bir oyun. İncelemelerde yazdıkları gibi birkaç bug, kamera açısı sorunu vs var ama oynanılmayacak kadar kötü değil. Zevkler değişebilir hocam ama ben bir şans vermenizi dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lcroft

    Kabul ediyorum. Bu oyun serinin diğer oyunlarından daha az iyi ama yine de çok sevdiğim bir oyun. İncelemelerde yazdıkları gibi birkaç bug, kamera açısı sorunu vs var ama oynanılmayacak kadar kötü değil. Zevkler değişebilir hocam ama ben bir şans vermenizi dilerim

    Tabii ki öyle yapacağım bundan emin olabilirsin @Lcroft :) özellikle de o şansı "Türkçe yaması" hatırına vereceğim ve oynamadan bırakmayacağım Underworld'u.

    Sonuçta ilk seriden bu yana T.R. I-II-III ve benim en sevdiğim T.R.IV: The Last Revelation zamanından beri T.R. hayranıyız, bu oyunları ilk elden ilk çıktığı yıllarda oynamış bitirmiş bir oyuncuyuz yani kaçmaz. Bugüne kadar olmadı Anniversary-Legend-Underworld üçlüsünden uzak kaldım dokunamadım ama ne diyelim "geç olsun güç olmasın", şimdi (ve senin de bu Türkçe yaman sayesinde) aklıma düştü şu an Legends ve Anniversary Türkçe yamalarını araştırıyordum kotaya kıyıp iki oyunu da indirmeye niyetliyim.

    Belki lazım olur o yamaları da şuraya bırakayım:
    http://www.tombraiderfan.com/forum/t-tomb-raider-legend-türkçe-yama
    http://www.tombraiderfan.com/forum/t-tomb-raider-anniversary-türkçe-yama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 1 Ocak 2018; 12:20:45 >




  • Yama için teşekkürler. Yakın bir zaman içerisinde Anniversary'i tekrar bitirmiştim, Underworld'e de tekrar bir el atabilirim.
  • Teşekkürler deneyeceğim.
  • Yama için teşekkürler, çocukluğumuzun oyunlarından birisi çıktığı ilk zamanlarda deliler gibi kasıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaN.

    Yama için teşekkürler, çocukluğumuzun oyunlarından birisi çıktığı ilk zamanlarda deliler gibi kasıyordu.

    Bilmez miyim? 20 fps yukarısında oynayamazdım bilgisayarım yüzünden. Şimdi doya doya oynuyorum
  • Teşekkürler zamanında tg yamada Türkçe yamasını yapmıştı sizde o ekipte miydiniz ?
  • Hayır değildim. Ben bunu bağımsız yaptım. Daha önceki yamayla alakam yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım teşekkürler portal 2den sonra başlayacağım tekrardan bu seriye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ISKA -- 2 Ocak 2018; 1:37:2 >
  • Yav Linke Tıklıyorum Gitmiyo Linke Gidincede Hata Veriyor
    (Oyunu Steamdan Aldım)
  • Donanımhaber'de şuanda tüm linklerde sorun var. Linki kopyalayıp kendiniz tarayıcıya yapıştırın.
  • Bu sitede sorun var sanırsam. Linki kopyala-yapıştır yapın öyle arayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstlerde bahsettiğim anlattığım gibi T.R.Anniversary ve T.R.Underworld ikisini de Steam'den indirdim kurdum Türkçe yamalarını hallettim hepsi sorunsuz çalışıyor. Anniversary 2007'de Underworld 2008'de çıkış yapmış, bir de biliyorsunuzdur Anniversary aslında 1997 tarihli T.R.1'in 10. yıl kutlaması şerefine yenilenmiş halidir, ben de en son "T.R.IV: The Last Revelation" (benim en sevdiğim T.R. budur) ile bıraktığım bu maceraya (eh üzerinize afiyet bir 15-20 yıl aradan sonra) Anniversary ile dönüş yapayım dedim.

    Anniversary demişken öncelikle grafikler efektler yaratılan atmosfer çizim detayları hiç mi hiç sırıtmıyor kötü durmuyor ilk dikkatimi çeken hayranlığımı kazanan tarafı bu oldu, bu oyuna bu haline "ya günümüz oyunları gibi değil be eski püskü görüntüler berbat işte" diyen valla çarpılır :D inanılmaz derece harika her şey, duvar çizimleri tapınakların yer altı mezarlarının (Peru'nun antik tarihi mekanlarında başlıyoruz oyuna) grafiklerin Lara'nın hali öyle güzel ki günümüzde böyle çıkış yapsa Anniversary inanın tek laf edemez hiç kimse. Oyunda gizli saklı bir şeyler artifactlar, eserler, can paketi vb falan bulunca hani T.R. ile özdeşleşmiş klasik bir ses efekti vardır ya, of be bunu duyduğum ilk anda of, neredeyse T.R.IV'den bu yana ilk defa o sesi duydum içim bir hoş oldu eski T.R. anılarım canlandı gözümde.

    Underworld yama konusundayız biliyorum burası yeri değil ama T.R.Anniversary'e şöyle bi bakıp çıkayım dedim ki 3 saattir oyundaymışım deli sardı beni ve hemen sıcağı sıcağına anlatmak istedim hislerimi. Neyse birazdan diğer mesajımda T.R.Underworld'dan bahsedeceğim.




  • T.R.Anniversary'nin ardından hemen T.R.Underworld'a Türkçe yama kurmaya geçtim, sağolsun @Lcroft aynen dediği gibi yapmış sorunsuz yama kuruldu mis gibi olmuş ellerine gözlerine sağlık.

    Steam'den Play/Oyna tıkladığımda önce 2008/2007 tarihli "DirectX" (DX) yüklemek istedi ben buna hayır dedim iptal ettim. Şimdi sistemde de zaten o kadar oyun yüklü güvenemedim 10 yıllık eski DX dll dosyaları yükler falan diğer oyunlarımı bozar diye korktum, zaten en son Microsoft DX sürüm tarihi her yerde 2010'dur malum DX11'dir T.R.Underworld ile gelen yüklemek istediği ise DX9 olması lazım kurmadım. (Oyunun kurulu olduğu klasörde kendi DX isimli klasörünü de koymuş siz de bakabilirsiniz DX dll tarihlerine çok eski gerçekten).

    Şu an Steam sayfasından oyunu ilk defa açmaya tıkladığımda "T.R.U exe dosyası çalıştırmayı durdurdu" hatası alıyorum, fakat bu hata mesajına "görevi sonlandır" deyip ardından ikinci kez oyunu açmaya tıkladığımda sorunsuz açılıyor ana menü geliyor. Sanırım üste anlattığım en başta yüklemesine izin vermediğim DX şeysinden böyle yapıyor olabilir.

    Yine laf lafı açtı iyice uzattık yazıyı kusura bakmayın :)
    Son olarak şu kafamı kurcalıyor neden diyorum böyle oldu ve bir yorumunuz olursa beklerim arkadaşlar. Bakın üst mesajımın birinde T.R.Underworld hakkında Steam'de yapılan olumsuz kötü yorumları belirtmiştim (buraya ALINTI koyarım), @Lcroft'a bile dedim benim gözüm korktu diye, Underworld o kadar hatalı bug dolu bir oyunmuş ki ne düşüneceğimi şaşırdım. Yani anlamıyorum Underworld'dan önce herkesin %90 olumlu karşıladığı gayet temiz hatasız bug'suz bir oyun yapıyorsun ve aynı yapımcı ekip ardından gelen Underworld'da işi batırıyor, inanmak güç. Alta ALINTI yaptığım bug hata dolu denilerek yerden yere vurulan Underworld yorumlarına bakın siz karar verin, yani neden Anniversary gibi güzelim sağlam tertemiz bir oyundan sonra Underworld'da batırırsınız ki anlamak güç.

    ---
    T.R.Underworld için Steam'de yapılan yorumlardan örnekler:
    ---
    Tomb Raider oyunlarina bir hayranligim var hikayesi ve bulmacalari cok iyi belli bir zorlukta ama bu oyun bir farkli olmus. "Tomb Raider" denildiğinde hemen aklımıza bir yerden bir yere atlayip zıplayıp kutulari taşları itmek çekmek vb şeyler gelir ama bu oyun da o kadar cok bug/hata var ki of, kutuyu yere birakirken havaya ucuyor gidiyor, Lara duvara tirmanirken iniyor tekrar cikiyor ne yaptığı belli değil ve Underworld bence aksiyondan çok uzak sıkıcı bir oyun olmuş. Bayağı hayal kirikligina ugradım, bunun yerine ANNIVERSARY alin hiç olmazsa bundan daha az bug var ve aksiyon iceriği daha iyidir.

    Berbat. Üstüne basa basa söylüyorum B E R B A T! Saçma yerlerde AutoSave sistemi, oyundan çıkmak istersen ana menüye dönememek, direkt oyunu kapatıp çıkmak, eski oyun sistemini ve mekaniklerini bırakıp bug çorbası olması. Bu liste uzar gider. Bioshock 1-2 Remastered oyunlarından sonra oynadığım en berbat ve sorunlu oyun. Bioshock'ta sürekli çökmeler yüzünden güzelim oyundan tat alamıyorduk, bunda bug'lar yüzünden sinir kanseri oluyoruz. Legend ve Anniversary ne şahaneydi. Ne gerek vardı böyle bug dolu sikim gibi mekaniklere? Benim gibi seriye sadıksanız ve oyunları sıralamayı atlamadan oynuyorsanız alın oynayın ama onun dışında almayın, aldırtmayın. Legend'i Anniversary'i oynayın ama bu içine edilmiş oyuna hiç bulaşmadan direk Tomb Raider 2013'e başlayın Rise of Tomb Raider ile devam edin.

    Bu oyunun nesi eksik derseniz eğer; öncelikle oyunun mantığı aksiyondan çok bulmaca çözmeye dayanıyor. Bulmacalar ise öyle zorlayıcı türden değiller, bir kaç kutuyu ağırlık yapması için belirli yerlerin üzerine koyduğunuz zaman kapılar açılıp mekanizmalar aktif oluyor, eski tarz bildiğimiz T.R. işte. Bunun dışında oyun, genellikle bir parkur (spor dalı) havasında geçiyor. Oradan oraya zıplayıp, dengede durup takla atıp artistik hareketler yaparak ilerliyorsunuz. Ama oyun bu yüzden gerçekten çok yavaş ilerliyor. Kimi zaman ne yapacağınızı, nereden devam edeceğinizi bilemiyorsunuz, alnızca oradan oraya zıplayıp atlayıp çoğu zaman kafayı yiyorsunuz. Bazı bölümlerde defalarca kez deneme sonrası klavyeyi kırma noktasına geliyorsunuz. Buna bir de bozuk TPS bakışı ve rezalet kamera açıları da eklenince iş gerçekten bir çileye dönüşüyor. Aksiyon tarafında ise ahım şahım bir şey yok, önünüze gelen insan veya hayvan türünden düşmanlara otomatik olarak nişan alıp mouse ile tıklıyorsunuz o kadar.

    Oyunun başında öyle bir bug var ki feleğiniz şaşıyor ilgili taşı/kayayı yere koyunca taş kanatlanıp havaya uçuyor, zar zor 2 taşı yerleştirdim ama gene de saymadı habire tekrarlatıyor saçmalık derecesinde bug resmen.

    Daha önce oynamış birisi olarak şu anda aldığıma pişman oldum. Oyun güzel fakat oyunu bozan bug'lar ve ani fps düşüşleri var. İlk başta çok güzel yüksek fps ile oynuyordum daha sonra bir taş bulmacasında taşı koyduğumuz kısımda yere bakınca oyun çok kasma yaptı, sonrasında havaya bakarak ilerliyordum :D Taşı koydum o da fırladı gitti, hem yere bakamıyorum (10 fps ye kadar dusuyor) hem de taşı arıyorum acayip çile çektim. Buna rağmen iade etmedim oyunu, şu anda oynamıyorum çoğu yerde fps'nin düşmesinden dolayı.

    Bir bu, bir de Anniversary. İşletim sistemimden mi, ya da üzerinden yılların geçmesinden mi bilinmez öyle bug'lara denk geldim ki feleğim ters döndü ve psikolojim bozuldu. Daha birinci turda iki kutu taşıyıp yeri belli olan butona bırakırken C.Ronaldo'nun frikik kullanırcasına taş kare kutunun falso alıp hiç beklenmedik bir yere uçmasıyla başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bu ne ya nasıl bug hatadır olum bu? Oyunu aç/kapa nafile direk sildim oyunu. Nostalji falan düşünmeyin, almayın Underworld'u.




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Anniversary'den sonra oyun daha güzel olabilirdi ama sanırsam yapımcı stüdyo çalışanlara baskı yaptığı için bir çuval inciri berbat etmişler. Bir yerde öyle bir yazı okumuştum. Çalışanın kendisi işten kovulmuş ve her şeyi ötmüştü resmen. Bu tamamen yapımcı stüdyonun açgözlülüğünden kaynaklı. Hoş, hala öyleler ama bu defa amaçlarına vardılar. Hasılat üstüne hasılat rebootlarla :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.